30.3.2019 Hurmaava Elbe 1 vko

Alle 10 hyttiä enää vapaana!

Potsdam – Zerben – Magdeburg – Wittenberg – Meissen – Dresden – Pirna – Decin – Litomerice – Melnik / Praha

Koe pittoreski Elben laakso ja sen kauniit rantakaupungit, jotka ovat täynnä tuhatvuotista historiaa.  Ihaile luonnon kauneutta, kirkontornien ja linnojen siluetteja sekä veden yli kaartuvia kivisiltoja samalla, kun mutkittelet Saksan halki Tšekkiin. Keväinen risteily alkaa upeiden barokkipalatsien ja puistojen Potsdamista. Saksan vanhimpiin kaupunkeihin lukeutuvassa Magdeburgissa huomiosta kilpailee komea tuomiokirkkovanhus ja muuan kujeilevan kiehtova kerrostalo. Uskonpuhdistuksen kehdossa, Wittenbergissä, voit astella Martti Lutherin jalanjäljissä – näet miehen kotitalon ja kuuluisan linnankirkon. Eurooppalaisen posliinin syntykodissa Meissenissä on aika ihailla koristeellista, käsintehtyä posliinitaidetta sekä kauniin vanhankaupungin rakennuksia.  Barokkiarkkitehtuurin komistama, vehreä Dresden vetoaa monilla taidemuseoillaan ja -gallerioillaan.
Sieltä voit lähteä myös retkelle hätkähdyttävän hienoon luontomaisemaan, erikoisten kalliopilareiden ja -muodostelmien jyrkänteelle. Viimein saavut matkan päähän, Prahan satukaupunkiin. Näe komea muinaislinna ja Kaarlensilta, ja lähde kävelylle vanhojen kujien tunnelmaan.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Ihaile Potsdamin barokkipalatseja ja niiden puistoja, jotka lukeutuvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Lisää hienoa katseltavaa löydät hollantilaisten ja venäläisten korttelien rakennuksista.
 • Perehdy posliinin valmistukseen Meissenissa. Innostu huikean koreilevista ja yksityiskohtaisista, käsintehdyistä koriste-esineistä ja -astioista.
 • Istahda Prahan nähtävyyskierroksen jälkeen perinteiseen oluttupaan.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen
Ulla Rantamo

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Lauantai 30.3. Helsinki – Potsdam – Wusterwitz

Lento Berliiniin ja kuljetus Potsdamiin. Kaupunki puistoineen ja barokkilinnoineen on Unescon maailmanperintökohde. Historiallisessa keskustassa kulkiessamme näemme kauniita kunnostettuja rakennuksia, viehättävän hollantilaiskorttelin, venäläisen korttelin Alexandrowkan sekä merkittävän Blienickerin sillan. Käyskentelemme Cecilienhofin palatsin puutarhassa ja vierailemme Fredrik Suuren rakennuttamassa mahtavassa kesäpalatsissa Sanssouchissa.  Nautittuamme lounaan paikallisessa ravintolassa siirrymme m/s Katharina von Bora laivalle. Noin viiden aikaan laiva aloittaa risteilyn ja saapuu ennen puolta yötä Wusterwitzin satamaan. (L,P)

Sunnuntai 31.3. Wusterwitz – Magdeburg

Aamulla laiva jatkaa risteilyä Elben jokilaakson ainutlaatuisissa maisemissa. Iltapäivällä saavutaan Magdeburgiin, joka aikanaan oli yksi Saksan kauneimmista kaupungeista. Toisen maailmansodan tuhojen jälkeen kaupunkia on rakennettu uudelleen, mutta jäljellä on vielä vanhojakin nähtävyyksiä kuten katedraali ja torin ympäristö ratsastajapatsaineen. Illalla suuntaamme kohti Wittenbergiä. (TH)

Maanantai 1.4. Wittenberg

Ennen puoltapäivää saavutaan Wittenbergiin, missä kävelykierroksella kuljemme Martti Lutherin ja hänen aikalaistensa jalanjäljissä. Vierailemme Lutherin kodissa ja kuljemme vanhankaupungin kujia tutustuen samalla historiallisiin kivipatsaisiin. Näemme linnakirkon, jonka oviin Luther naulasi teesinsä. Iltayhdeksältä laiva jatkaa matkaansa Elbellä. (TH)

Tiistai 2.4. Meissen – Dresden

Aamupäivä nautiskellaan jokivarren maisemista. Puoliltapäivin saavutaan posliinistaan kuuluisaan Meissenin pikkukaupunkiin, missä viehättävät renessanssitalot reunustavat kapeita keskiaikaisia kujia. Iltakuudelta laiva jatkaa risteilyä. Dresdeniin saavutaan illalla. Laiva yön satamassa. (TH)

Lisämaksullinen retki: Meissenin kävelykierros ja vierailu posliinitehtaalla ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 58 eur
Kävelykierros Meissenissa, jonka aikana vierailemme Euroopan ensimmäisessä ja mahdollisesti tärkeimmässä posliinitehtaassa. Näyttelyhallissa on maailman laajin kokoelma Meissen posliinia vuodesta 1710 aina nykypäivään asti.

Keskiviikko 3.4. Dresden – Pirna

Dresden on yksi Euroopan vihreimmistä suurkaupungeista. Vuosisatojen saatossa se on kokenut sekä mahtavia että traagisia aikoja. 1700-luvun Euroopassa Dresden oli merkittävä politiikan, kulttuurin ja talouselämän keskus. Toisessa maailmansodassa kaupunki tuhoutui lähes täysin.  Bussikierroksen jälkeen kuljemme vanhassa keskustassa, näemme Zwingerin palatsin, Teatteriaukion ja ihailemme näkymää Brühlsche Terrasse´lla – “Euroopan parvekkeella“, jonka vallit ovat vanhin renessanssiajan rakennelma kaupungissa. (TH)

Lisämaksullinen retki: Kalliovuorten maisemia ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 58 eur
Unohtumaton retki! Ihailemme villiä, romanttista maisemaa rotkoineen ja omituisine kallioineen, pöytävuoria sekä vaikuttavaa Elben jokilaaksoa. Näemme kuuluisat Bastei-kalliot. Basteihorn on yksi Euroopan parhaimmista näköalapaikoista, jolta avautuvat näkymät ovat ikimuistoiset. Paluu laivaan Pirnassa.

Torstai 4.4. Usti – Litomerice – Melnik

Yöllä laiva saapuu Ustiin jatkaen risteilyä jälleen aikaisin aamulla. Kymmenen aikoihin saavutaan Litomericeen, joka on yksi Tsekin vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista. Iltapäivä risteillään Melnikiin. Laiva yön satamassa. (TH)

Lisämaksullinen retki: Kävelykierros Litomericessa ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 27 eur
Keskusaukiota reunustavat useat renessanssiarkkitehtuuria edustavat talot, goottilainen kaupungintalo, kaupungin torni sekä kirkko. Kävelykierroksella voit aistia kultaisen kauden ja kuninkaiden aikakauden historiallista tunnelmaa.

Perjantai 5.4. Melnik – Praha Troja – Praha

Veden korkeuden salliessa aamulla laiva suuntaa kohti Praha Trojaa, missä lounaan jälkeen siirrytään busseihin ja lähdetään tutustumaan ”Kultaiseen kaupunkiin ” – Prahaan, joka on yksi vanhimmista ja suurimmista kaupungeista Keski-Euroopassa ja joka selvisi toisesta maailmansodasta melko vähin vahingoin. Kaupungin historiallinen keskusta valittiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1992. Kaupunkikierros alkaa linnavuorelta, missä sijaitsee komea Prahan linna. Kuljemme vanhan kaupungin sydämeen ylittäen kuuluisan Kaarlen sillan. Kaupunginaukiota hallitsee kaupungintalo ja sen astronominen kello, jonka 12 apostolia ilmestyvät, kun kello lyö tasatunteja. Kuljemme Prahan lumoavaa bulevardia Parizkaa ohi jugendtalojen ja juutalaiskorttelin matkallamme takaisin laivalle. Retken aikana laiva on siirtynyt Prahaan. (Huom. Laiva jää Melnikiin, jos vesi on liian matalalla. Retki Prahaan tehdään tällöin Melnikistä käsin.) Laiva yön satamassa.  (TH)

Lauantai 6.4. Praha – Helsinki

Laivasta nousu, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 30.3. AY1431
Helsinki 07.45 – 08.40 Berliini

Paluulento 6.4. AY1222
Praha 11.35 – 14.40 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 2 295 2 745
1. kansi (tilavampi hytti) 2 545
2. kansi 2 545

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Katharina von Bora –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Berliini, Praha – Helsinki
 • Tulopäivän lounas Potsdamissa
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
 • Juomapaketti: viini, olut ja virvoitusjuomat lounaalla ja illallisella
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® -matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Potsdamin kaupunkikierros
 • Magdeburgin kaupunkikierros
 • Wittenbergin kävelykierros
 • Dresdenin kaupunkikierros
 • Prahan kaupunkikierros

Lisämaksullinen retkipaketti ● 117 eur

 • Meissenin posliinitehdas
 • Kalliovuorten maisemia
 • Litomericen kävelykierros

Retket tulkataan suomeksi. Toteutuminen edellyttää min. 20 lähtijää.
Retket varattavissa myös yksittäin, hinnat on esitelty matkaohjelmassa.

Katharina von Bora

Katharina von Bora

M/S Katharina von Bora tekee risteilyjä pääasiassa Elbe-joella ja Pohjois-Saksassa. Mukavan elegantisti sisustetut hytit, kotoisat yleiset tilat ja ravintola sekä tunnelmallinen baari tekevät matkanteosta nautinnollista. Laivasta, jossa matkustaa korkeintaan 80 risteilyvieraista, huolehtii 22 hengen miehistö.

Palvelut

Laivan ravintolasalissa tarjoillaan niin saksalaisia kuin kansainvälisiä annoksia. Panorama-salonki on paikka, jossa kokoonnutaan iltaisin kuuntelemaan seuraavan päivän ohjelmasta ja nauttimaan musiikista. Aluksella on myös aurinkokansi kansituoleineen ja pieni matkamuistomyymälä.

Majoitus

M/S Katharina von Boran kaikki hytit ovat ikkunallisia. Yläkannen hyteissä on isot avattavat panoramaikkunat. Pääkannen hyttien ikkunat eivät avaudu. Hyttien varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, musiikkikanava, tallelokero, minibaari ja puhelin. Kaikki hytit ovat ilmastoituja. Huom. Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2000
Pituus:
 83 metriä
Leveys:
 9,5 metriä
Syväys:
 1,1 metriä
Ilmastointi ja sähkö:
 Kyllä220V
Hissi: 
Ei
Matkustajamäärä:
 80
Miehistöä:
 22
Matkustajahyttejä:
 40 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 5-7 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE