30.10.2019 Atlantin ylitys ja Karibian saaria 20 pv

Napoli (Italia) – Palma (Mallorca, Espanja) – Cartagena (Espanja) – Gibraltar (Iso-Britannia) – Funchal (Madeira) – Atlantin ylitys – St. John’s (Antigua) – Philipsburg (St. Maarten) – Castries (St. Lucia) – Bequia (Grenadiinit) – Bridgetown (Barbados)

Toteuta elämäsi loma! Nauti Välimeren syksystä, Karibian saarten eksotiikasta ja huikeasta merimatkasta yli Atlantin. Kolmen viikon risteily on täydellinen irtiotto ja mukavalla laivalla unohtumattoman antoisa elämys.

Seikkailusi alkaa riehakkaan kiehtovasta Napolista. Palma de Mallorcalla voit pyörähtää ostoskaduilla ja komeassa katedraalissa, Cartagenassa astella muinaisilla monumenteilla. Gibraltarin jännittävimmät nähtävyydet löydät kallion uumenista. Ennen suurta merimatkaa levähdät Madeiran vuoristomaisemissa ja ikivihreissä puutarhoissa. Atlantin yli seilaaminen on ainutlaatuinen kokemus itsessään, ja Karibialle saapuminen tuntuu kuin aloittaisi uuden loman. Jokaisella saarella on jotain omaa. Antigua huokuu ylellistä ja levollista tunnelmaa, St. Maartenilla voit nauttia kahviloista ja hyvistä ostosmahdollisuuksista. Dominicalla ihastuttaa turmeltumaton sademetsäluonto, Saint Lucialla komeat pinnanmuodot ja koralliriutat. Pikkuruisella Bequialla odottavat haaveiden rannat. Lopulta saavut rennolle Barbadokselle, jossa elämään suhtaudutaan hymy suupielessä.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Atlanttia ylittäessä kiire kaikkoaa. Monta päivää meren eristämänä auttaa todella pysähtymään ja rauhoittumaan.
 • Viihdy laivalla. Monipuolinen ohjelma ja esitykset, spa:n palvelut ja pitkät ateriat takaavat, että tekemisen puute ei pääse vaivaamaan. Välillä voit paistatella päivää porealtaassa aurinkokannella tai tarkkailla merta delfiinejä ja lentokaloja etsien.
 • Nauti Karibian karamelliväreistä, trooppisesta vehreydestä ja lämmöstä. Letkeässä tunnelmassa ja idyllisillä rannoilla on helppo rentoutua.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Keskiviikko 30.10. Helsinki – Napoli (Italia) laiva lähtee klo 18.00 (P)

Campanian alueella sijaitseva Napoli on Italian kolmanneksi suurin kaupunki. Maineeseen Napoli on ehkä noussut sen upean sijaintinsa tähden Vesuviuksen juurella. Kaupunki osaa yllättää myös nähtävyyksillään joita ovat muun muassa kuninkaallinen palatsi, San Carlosin oopperatalo tai vaikka Castle Nuovo -linna, jonka alkuperä on 1200-luvulla. Kaupungin keskustaan voi helposti tutustua myös kävellen.

 • Lento Napoliin Frankfurtin kautta. Napolin kaupunkikierros ennen laivaan nousua iltapäivällä.

Torstai 31.10. Päivä merellä (TH)

 • Rentouttavaa meripäivää voi viettää laivan palveluista nauttien

Perjantai 1.11. Palma (Mallorca, Espanja) klo 08.00 – 18.00 (TH)

Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyäänkin vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun paikan vierailla.

 • Voit lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Lauantai 2.11. Cartegena (Espanja) klo 09.00 – 18.00 (TH)

Yli 2000 vuoden ajan Cartagena on ollut yksi Espanjan tärkeimmistä satamista. Kaupunki suorastaan pursuaa historiaa ja kulttuuria monumenttien ja arkkitehtuurin muodossa. Roomalaisten viidelle pienelle kukkulalle rakentaman Cartagenan kaupunkinäkymää vartioi vanha keskiaikainen linna, josta on upeat näkymät kauniiseen luonnonsatamaan. Vaikka moni Rooman ajan rakennuksista on hävinnyt, muutamia tärkeitä kohteita on vielä jäljellä kuten Amfiteatteri ja museo. Moni modernimman ajan rakennus edustaa Antonio Gaudín näkemyksiä arkkitehtuurista.

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Cartagenan nähtävyydet (n. 4 h)

Sunnuntai 3.11. Gibraltar (Iso-Britannia) klo 09.00 – 18.00 (TH)

Päivän kohteemme on Gibraltar, joka on Euroopan reunalla sijaitseva Ison-Britannian kruununsiirtomaa. Sen pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Isäntämaan vaikutus näkyy katukuvassa kaksikerroksisina busseina, poliisien perinteisinä kypärinä sekä punaisina postilaatikkoina. Gibraltarin turismin kehittämiseen on käytetty miljoonia puntia ja nykyään täällä käykin tasaisesti ulkomaankomennuksella olevia brittejä Espanjan puolelta ostoksilla. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ehdoton katseenvangitsija on Gibraltarin kallio, The Rock, joka kohoaa ylväänä 400 metriin. Gibraltarilla elää myös Euroopan ainoa vapaa apinayhdyskunta.

 • Voit lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Maanantai 4.11. Päivä merellä (TH)

 • Rentouttavaa meripäivää voi viettää laivan palveluista nauttien

Tiistai 5.11. Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 18.00 (TH)

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhastakaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä.

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Luonnonkaunis Madeira (n. 4,5 h)

Keskiviikko 6.11. – Maanantai 11.11. Atlantin ylitys (TH)

 • Atlantin ylitys on vähintäänkin koettava kerran elämässä. Meripäivien aikana on mukava vain nauttia matkanteosta ja aistia merta kaikilla aisteillaan. Laivalla järjestetään myös monipuolisesti ohjelmaa, joten aika ei käy pitkäksi.

Tiistai 12.11. St. John’s (Antigua) klo 09.00 – 18.00 (TH)

Antigua on ylellinen lomasaari, jonka suojaisat lahdet ja poukamat ovat houkutelleet monia kuuluisuuksia rakentamaan huvilansa ja viettämään talvikauden tässä trooppisessa paratiisissa. Saarta leimaavat kymmenet upeat rannat kristallinkirkkaine vesineen. Antigualaiset ovat hyvin elämänmyönteisiä ja ilo onkin ylimmillään karnevaalien aikaan, jolloin lauletaan, soitetaan ja tanssitaan. Saarella järjestetään kerran vuodessa purjehdusregatta, joka on maailman 10 suurimman joukossa. St. John’s on Antiguan pääkaupunki, jonne useimmiten risteilyalukset kiinnittyvät ensimmäiseksi juuri Atlantin ylityksen jälkeen.

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Ihmeellinen Antigua (n. 3,5 h)

Keskiviikko 13.11. Philipsburg (St. Maarten) klo 08.00 – 18.00 (TH)

St. Maarten on yksi Karibian ainutlaatuisimpia kohteita. Saari jakautuu Hollannin (pohjoinen) ja Ranskan (eteläinen) välillä. Eteläisellä puolella on havaittavissa ranskalainen hienostuneisuus lomakohteineen ja ruokineen sekä tietysti upeat rannat. Hollannin puolella korostuu taas karibialainen elämäntyyli ja räväkkyys. Pääkaupunki Philipsburg on suosittu pysähdyspaikka verovapaine myymälöineen ja kauppoineen. Kaupunki perustettiin hollantilaisten kauppakeskukseksi ja muistona tästä strategisesta sijainnista on linnoituksia ympäri kaupungin

 • Voit lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Torstai 14.11. Roseau (Dominica) klo 08.00 – 18.00 (TH)

Dominica oli viimeisiä Karibian saaria, jotka Eurooppalaiset valloittivat. Yhtenä syynä tähän pidetään saaren alkuperäisasukkaita, karibeja, jotka raivokkaasti puolustivat saartaan. Tänä päivänä Dominicalla asustaa vielä 3000 karibi-intiaania, jotka ovat viimeisiä koko Itäisellä Karibialla. Saari on tunnettu myös useista vesiputouksista sekä sademetsistään sekä upeista patikointireiteistä. Dominican pääkaupunki Roseaussa voi kuulla reggaen rytmejä sekä tutkia kapeilla kujilla kaupungin historiallisia rakennuksia etenkin vanhassa ranskalaisessa korttelissa.

 • Voit lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Perjantai 15.11. Castries (St. Lucia) klo 08.00 – 18.00 (TH)

Kun saavumme St. Lucialle, huomaamme välittömästi sen trooppisen kauneuden ja karibialaisen vieraanvaraisuuden. Saari verhoutuu sademetsien ja banaaniplantaasien ympärille, joita reunustavat rannat ja vuoret. Myös St. Lucian historiaan mahtuu väriä, sillä saarella on valta vaihtunut peräti 14 kertaa. Vaikka matkailu näyttelee suurta osaa St. Lucian elinkeinosta, saaren taloudellisen selkärangan muodostaa sokeriruo’on kasvatus. Ehkä merkittävin nähtävyys St. Lucialla on kahden tulivuoren muodostamat kartiot, jotka nousevat ylväänä merestä.

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Tropiikkia ja mausteita (n. 4,5 h)

Lauantai 16.11. Bequia (Grenadiinit) klo 08.00 – 18.00 (TH)

Bequia kuuluu Grenadiinien saariryhmään ja on todellinen Karibian rantakohteiden helmi. Saari on vain muutaman neliökilometrin kokoinen ja asukkaita siellä elää noin 5000. Tämä yhdistettynä upeisiin rantoihin, houkutteleviin poukamiin sekä saarelaisten leppoisaan elämänrytmiin luovat unohtumattoman ympäristön. Bequialta löytyy mukavia ravintoloita sekä putiikkeja, jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen tunnelmansa.

 • Voit lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Sunnuntai 17.11. Bridgetown (Barbados) – Paluulento Suomeen (A, L)

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Barbadoksen, kuten monen muunkin saarivaltion historiaa leimaa orjakauppa ja siirtomaalaistausta. Aikaisemmin Barbadoksen talous on perustunut sokeriruo’on viljelyyn ja jalostamiseen. Nykyisin saaren pääelinkeino on matkailu.

 • Aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen Bridgetownin kaupunkikierros ja yhteinen lounas ennen kuljetusta lentokentälle. Paluulento Suomeen Lontoon kautta, jossa kentän vaihto (Gatwick è Heathrow) kuljetuksineen.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 30.10.2019
LH855 Helsinki 7.25 – 9.10. Frankfurt
LH334 Frankfurt 11.15 – 13.10 Napoli

 

Paluulennot 17.11.-18.11.2019
BA2154 Barbados 17.15. – 5.25 Lontoo Gatwick (18.11.)
BA794 Lontoo Heathrow (18.11.) 11.00 – 16.05 Helsinki

 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 4. tai 5. kansi 2 595
Ulkohytti 4. tai 5. kansi 2 875
Ulkohytti 8. tai 9. kansi 2 995
Parvekehytti 8. kansi 3 260
Parvekehytti 9. tai 10. kansi 3 325
Junior Suite Parvekehytti 3 815
Yhden hengen sisähytti 3 355
Yhden hengen ulkohytti 3 515

 

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki -Frankfurt – Napoli, Barbados – Lontoo – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama- ja lentokenttäkuljetukset
 • Napolin kaupunkikierros
 • Brigetownin kaupunkikierros ja lounas
 • Risteily m/s Marella Explorer 2 laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Retket

Risteilylle myydään ennakkoon lisämaksullinen Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

 

Retkipaketti 189 €

Lauantai 2.11. Cartagenan nähtävyydet (n. 4 h)

Tiistai 5.11. Luonnonkaunis Madeira (n. 4,5 h)

Tiistai 12.11. Ihmeellinen Antigua (n. 3,5 h)

Perjantai 15.11. Tropiikkia ja Mausteita (n. 4,5 h)

Huomioithan seuraavat seikat

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Marella Explorer 2

Marella Explorer 2

Marella Explorer 2 on Marella Explorerin sisaralus ja aloittaa liikenteen kesällä 2019. Laivan palveluilta saattaa odottaa samaa mukavaa tasoa kuin sisareltaan. Valikoima ravintoloita ja baareja, hemmotteluhoidot sekä ystävällinen palvelu ja mielekäs viihdeohjelma tuovat matkaan mieluisaa lisäarvoa. Lisäksi Marella Exlporer 2 risteilyt on tarkoitettu ainoastaan aikuisille.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1814 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Majoitus

Tekniset tiedot

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. *Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot