3.8.2019 Länsi-Välimeren risteily 1 vko

Palma de Mallorca (Espanja) – Messina (Sisilia, Italia) – Salerno (Italia) – Porto Torres (Sardinia, Italia) – Roses (Espanja) – Palma de Mallorca (Espanja)

Haaveiletko Välimeren aurinkoisista saarista, lämpimistä hiekkarannoista vai monesta pienestä kaupunkilomasta? Tällä risteilyllä voit kokea kaiken tuon. Saat tutustua Italian ja Espanjan kiehtoviin kohteisiin ja hemmotella itseäsi monipuolisella risteilyaluksella. Palma de Mallorca on tyylikäs alku viikolle – pyörähdä keskustan ostoskaduilla ja goottilaisilla kujilla, tai nautiskele olostasi katukahviloissa. Leppeän meripäivän jälkeen rantaudut Sisiliaan. Messinasta löytyy mukavan rehtiä paikallistunnelmaa ja yksi saaren hienoimmista katedraaleista. Sieltä voit lähteä myös retkelle alati sauhuavan Etnan jännittäville rinteille. Salernossa on vanhoja kortteleita, vuoristoisia maisemia ja rantapromenadi puistikoineen. Sen kupeesta alkaa lumoavista maisemistaan kuulu Amalfin rannikko. Piombinosta voit retkeillä Pisan ihmeiden äärelle ja Sardiniassa rentoutua; luonnonkauniilla saarella odottavat valkoiset hietikot ja kirkas turkoosi meri. Matkan lopulla saat huilia vielä Rosesin viihtyisässä rantalomakohteessa Pohjois-Espanjassa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tunnelmoi perinteikkäällä Sisilialla. Istuskele Messinan kahviloissa tai rustiikeissa trattorioissa, ja tarkkaile paikallista elämänmenoa. Herkuttele jäätelöllä tai leivonnaisilla; maista vaikka ricotta-tuorejuustolla täytettyä cannoloa.
 • Nauti ihanista hiekkarannoista. Matkan kauneimmat löytyvät Sardiniasta; Porto Torresissa ja lähiympäristössä on useita uimarantoja. Upein kaikista on kauempana sijaitseva, hyvin turkoosivetinen La Pelosa.
 • Lähde Piombinosta retkelle historialliseen Pisaan. Kauniissa joenvarsikaupungissa on kaltevan tornin lisäksi paljon muitakin upeita, vauraasta menneisyydestä kieliviä muistomerkkejä – koko aukio on täynnä hienoa nähtävää.

Kristina®-matkanjohtajasi

Minna Särmö

Matkaohjelma

Risteilylle myydään Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Lauantai 3.8. Helsinki – Palma de Mallorca (Mallorca, Espanja) Laiva lähtee klo 22.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Helsingistä Palmaan. Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyäänkin vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Teemme kaupunkikierroksen, joka päättyy satamaan. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa. (P)

Sunnuntai 4.8. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen. (TH)

Maanantai 5.8. Messina (Sisilia, Italia) klo 09.00 – 19.00

Messinan historiaan sisältyy monia luonnonkatastrofeja, joista tuhoisin oli vuoden 1908 maanjäristys. Tänä päivänä Messina on vilkas yliopistokaupunki, jolla on kukoistava kaupunkikulttuuri. Messinasta tehdään usein retkiä läheiseen Taorminan kylään, joka sijaitsee läheisen vuoren rinteellä. Taorminassa sijaitsee yksi maailman vanhimmista kreikkalais-roomalaisista teattereista. Kylässä on myös useita kahviloita, ravintoloita ja taidekauppoja. Aktiivinen Etnan tulivuori on myös retkimatkan päässä Messinasta. (TH)

Retkipaketin retki: Retki Etnan tulivuorelle, puolipäiväretki 4,5 h

Tiistai 6.8. Salerno (Italia) klo 07.00 – 16.00

Salernon vilkas kaupunki levittäytyy Tyrrhenanmeren rannalla. Vieri viereen rakennetut valkokalkitut talot näyttävät siltä kuin olisivat juuri putoamaisillaan mereen. Salerno on välttynyt maanjäristyksiltä, vitsauksilta ja maailmansotien pommituksiltakin. Pienet kujat ja vanhankaupungin piilossa olevat kulmat tuovat kaupunkiin omanlaista särmää. Trattorioiden tuoreita kala- ja pasta-annoksia tarjoillaan sulassa sovussa trendikkäiden baarien rinnalla. Lungomarella, muutaman kilometrin pituisella, palmujen reunustamalla rantakadulla voi nauttia auringoista ja seurata paikallista elämää. (TH)

Keskiviikko 7.8. Piombino (Italia) klo 09.00 – 19.00

Piombino on pieni italialainen kaupunki Tyrrhenanmeren rannalla. Hyvällä säällä kaupungista voi nähdä Elban saarelle ja aina Korsikaan asti. Parhaimmat näkymät saa Piazza Bovion aukiolta. Pienessä historiallisessa keskustassa voi ihastella antiikin aikaisia muureja sekä Andrea Guardin, renessanssinaikaisen kuvanveistäjän töitä, joihin lukeutuvat St. Antimon katedraali sekä Pyhän Annen kappeli. Piombinosta tehdään myös paljon retkiä Pisaan. (TH)

Retkipaketin retki: Pisan kalteva torni, puolipäiväretki 4,5 h

Torstai 8.8. Porto Torres (Sardinia, Italia) klo 09.00 – 16.00

Legendan mukaan Porto Torresin on perustanut itse Julius Caesar. Kaupungissa onkin paljon jäänteitä Rooman aikakaudelta. Porto Torresin nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi San Gavinon basilica. Kirkon lähellä sijaitsee myös yksi kaupungin suosituimmista uimarannoista, Balai Beach. (TH)

Perjantai 9.8. Roses* (Espanja) klo 08.00 – 17.00

Roses on Costa Bravan alueen suurin kalastuskaupunki. Vaikka moni saa elantonsa kalastuksesta, Roses on myös suosittu matkailukohde. Kaupunki tunnetaan upeasta rannikostaan, joka tarjoaa niin kauniita rantoja kuin syrjäisiä lahdenpoukamia. Rosesin venesatamassa on tilaa lähes 500:lle veneelle ja laiva ankkuroi yleensä lähelle tätä huvivenesatamaa. Läheinen Costa Bravan pääkaupunki Girona on vain noin puolentoista tunnin ajomatkan päästä Rosesista. (TH) *maihinmeno venekuljetuksella

Retkipaketin retki: Gironan kaupunkikierros, puolipäiväretki 4,5 h

Lauantai 10.8. Palma de Mallorca (Mallorca, Espanja) tulo klo 06.00 – Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Palmaan. Aamiaisen jälkeen laivasta nousu ja kuljetus lentokentälle. (A)

Lentoaikataulut

Menolento 3.8.2019
AY1711 Helsinki 7.45 –10.55 Palma

Paluulento 10.8.2019
AY1712 Palma 11.55 – Helsinki 16.50

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 2. tai 3. kansi 1 695
Sisähytti Plus 7. tai 8. kansi 1 795
Ulkohytti 2. tai 3. kansi 1 865
Parvekehytti 6. kansi 2 095
Parvekehytti Deluxe 2 195
Junior Suite Parvekehytti 2 285
Yhden hengen sisähytti 2 040
Yhden hengen ulkohytti 2 135

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Palma, Palma – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Palman kaupunkikierros
 • Risteily m/s Marella Discovery 2 laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilylle myydään Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Marella Discovery 2

Marella Discovery 2

Marella Discovery 2 on Marella Discoveryn lähes identtinen sisaralus. Tällä maltillisen kokoinen ja nykyaikainen alus mahdollistaa matkasta nauttimisen brittiläiseen tyyliin. Laivalla on ulkoilmateatteri, kiipeilyseinä, minigolfrata sekä sisäallas. Monet baarit ja ravintolat täydentävät aluksen palvelut. Marella Discoveryn risteilyillä hintaan sisältyy myös juomapaketti.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: maltillinen, 1836 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Marella Discovery 2 tarjoaa laajan kattauksen eri palveluja. Laivalla on seitsemän eri ravintolaa. Pääravintolassa tarjoillaan perinteisiä annoksia modernilla tvistillä. Lisäksi pienemmät ravintolat tarjoavat erikoisruokia. Viihteestä voi nauttia yhdessä laivan monista baareista tai ihastella illan show-esitystä Broadway Show Loungessa.  Tarkemmat tiedot kaikista palveluista ja tarjonnasta selviävät laivalla.

 • 7 ravintolaa, 7 baaria, 2 allasta, 9 hissiä

 

Majoitus

Kaikissa Marella Discovery 2:n hyteissä on ilmastointi, hiustenkuivaaja. taulutelevisio, vaatekaappi sekä lisämaksullinen tallelokero. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1994 Chantiers de l’Atlantique / Saint Nazaire Ranska
Pituus:
 264 metriä
Leveys:
 32 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 69 472
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä, 9 kpl
Matkustajamäärä:
 1 836
Miehistöä: 771
Alusrekisteri: Bahama
Sähkö: 110 / 220 V AC
Matkustajahyttejä:
 918 
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella:
 Englannin punta

Marella Discovery 2 laivakartta (PDF)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE