3.5.2019 Lissabon & Dourojoen risteily 1 vko

Lissabon – Obidos – Coimibra – Oporto – Régua – Pinhao – Vega de Teron – Salamanca – Ferradosa 

Nyt voit kokea Dourojoen pittoreskit maisemat ja ihastuttavan Lissabonin samalla lomalla! Saat ihastella portugalilaista maaseutua kylineen, kukkuloineen ja viiniviljelmineen ja maistella seudun ruokaerikoisuuksia. Ehdit tutustua upeisiin historiallisiin kaupunkeihin ja nauttia olostasi mukavalla jokilaivalla.

Matkan aluksi kutsuu Lissabon nähtävyyksineen, perinnekahviloineen ja viihtyisine kaupunginosineen. Piipahdat Coimbraan ja sen vanhaan yliopistoon, jonka kirjasto on upean ylellinen. Tunnelmallista Porton viinikaupunkia koristavat kaakeleilla päällystetyt rakennukset ja kauniisti ikääntyneet vanhat korttelit. Viinikellareissa on oma lumonsa. Portosta nouset laivaan – on aika rentoutua. Risteily on maisemien ja aistien juhlaa, leppoisaa oleskelua laivalla ja kiehtovia retkikohteita. Vila Realissa on kauniita kirkkoja ja puutarhoja. Espanjalaista Salamancan kaupunkia komistaa poikkeuksellisen näyttävä historiallinen keskusta. Paluumatkalla voit poiketa viinitilalle maistiaisille ja lopuksi vielä tuliaisostoksille Portoon.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Katsele kukkuloille rakennettua Lissabonia sen rinteillä kipuavien raitiovaunujen kyydistä. Maisemallisesti kaunein reitti on numerolla 28, joka vie vanhimpiin kaupunginosiin; Alfaman kapeille kujille ja hienoille näköalapaikoille sekä yöelämästään kuuluun Bairro Altoon.
 • Tutustu portviinin tekoon vanhoissa tunnelmallisissa viinikellareissa, jotka sijaitsevat joen varrella Porton kupeessa. Kierrokset päättyvät maistiaisiin.
 • Nauti historiallisen viininviljelysseudun idyllisistä maisemista risteilyveneen kyydissä. Mutkittelevan joen varrella levittyvät valkoiseksi kalkitut kylät ja kukkulat, joiden jyrkkiä rinteitä koristavat viiniviljelmät.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ira Multaharju

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Perjantai 3.5. Helsinki – Lissabon

Lento Lissaboniin. Bussikuljetus keskustaan lounaalle, mistä jatkamme linnoistaan tunnettuun Sintran kaupunkiin. Tutustuttuamme Sintran linnaan kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Päivän päätteeksi nautitaan illallinen yhdessä. (L,P)

Lauantai 4.5. Lissabon

Löytöretkien kulta-aikana Tejojoen suulla sijaitsevasta Belemistä monet karavelialukset suuntasivat valtamerille ja siirtomaihin, joiden aarteiden ansiosta Portugali oli yksi rikkaimmista maista. Lissabonin suojaksi rakennettu Belemin torni on ollut aikanaan myös asevarasto ja vankila. Vierailemme Vasco da Gaman turvallisen kotiinpaluun kiitokseksi rakennetussa Mosteiro dos Jerónimos -luostarissa. Näemme myös vaikuttavan Löytöretkien muistomerkin. Lounas hotellin lähellä sijaitsevassa paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen voit viettää loppupäivän Lissabonissa toiveittesi mukaan. (A,L)

Sunnuntai 5.5. Lissabon – Obidos – Coimbra – Oporto

Aamulla jätämme hotellin. Bussimme suuntaa keskiaikaisten muurien ympäröimään Obidosin kaupunkiin (ajoaika n. 1h 20 min). Viehättävien katujen varsilla on kahviloita, baareja ja kauppoja, joiden tarjontaan voit tutustua vapaa-ajalla. Matka jatkuu yliopistokaupunki Coimbraan (ajoaika n. 1h 30min), missä vierailemme vuonna 1290 perustetun yliopiston vaikuttavassa kirjastossa. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa ja matka jatkuu Oportoon (ajoaika n. 1h 45 min), missä laivamme m/s Amalia Rodrigues odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Kapteeni miehistöineen esittäytyvät tervetulotilaisuudessa ja nostamme maljan risteilyn alkamiselle. Halutessasi voit illallisen jälkeen lähteä bussiretkelle öiseen Oportoon. (TH)

Maanantai 6.5. Oporto – Régua

Laivan laituripaikalta Vila Nova de Gaiasta avautuu näkymä joen yli Oportoon ja komealle Dom Luis 1 -sillalle. Oporto on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja, jonka vanhakaupungin korttelit, kapeat labyrinttimäiset kadut, talot holvikäytävineen ja upeat kirkot ovat UNESCOn maailmanperintölistalla. Parhaiten kaupunki tunnetaan portviinistään, jota valmistetaan Dourojoen rannoille levittäytyvien viljelmien rypäleistä. Kaupunkikierroksella vierailemme myös viinikellarissa, jossa erinomainen juoma kypsyy hitaasti ja saavuttaa ”kallisarvoisen nektarin” makunsa. Iltapäivällä risteily alkaa. Illalla laivalla viihdeohjelmaa. (TH)

Tiistai 7.5. Régua – Pinhao – Vega de Teron (Espanja)

Retki Vila Realiin, joka on kuuluisa uskonnollisten arkkitehtuurityyliensä monimuotoisuudesta. Kuljemme Solar de Mateuksen kauniissa puutarhassa ennen paluuta laivalle Pinhãossa. Iltapäivällä jatkamme risteilyä 700 metriin kohoavien porrastettujen viiniviljelmien läpi ja ohitamme Valerian ja Pocinhon sulut ennen saapumistamme Vega de Teroniin illalla. Laivalla espanjalainen ilta. (TH)

Keskiviikko 8.5. Vega de Teron – Barca d’Alva & Salamanca (Espanja) – Senhora da Ribeira

Aamulla lähdetään retkelle Espanjan puolelle Salamancan kaupunkiin, joka on valittu UNESCOn maailmanperintökohteeksi arkkitehtuuristen aarteidensa ansiosta. Lounas paikallisessa ravintolassa. Vapaa-aikaa ennen paluuta laivalle. Laiva on yön Senhora da Ribeiran satamassa.  Juhlailta. (TH)

Torstai 9.5. Senhora da Ribeira – Ferradosa – Folgosa – Leverinho

Lähdemme aamulla aikaisin kohti Ferradosaa ohittaen Pocinhon ja Valerian sulut. Teemme retken paikalliselle viinitilalle, missä maistelemme vuosikertaviinejä. Matkan varrella näemme upeita maisemia. Iltapäivä risteillään kohti Leverinhoa. Illalla laivalle saapuu paikallinen ryhmä, joka perinteisiin asuihin pukeutuneina esittää portugalilaisia lauluja ja tansseja. (TH)

Perjantai 10.5. Leverinho – Oporto – Helsinki

Laivastanousu ja kuljetus Oporton keskustaan. Vapaa-aikaa vierailla vaikka kauppahallissa hankkimassa maistuvia tuliaisia. Kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin. (A)

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

MENOLENNOT 3.5.2019
LH855 HELSINKI KLO 6:15 – 7:50 FRANKFURT
LH1166 FRANKFURT KLO 9:20 – 11:20 LISSABON

PALUULENNOT 10.5.2019
LH1179 OPORTO KLO 16:40 – 20:20 FRANKFURT
LH854 FRANKFURT KLO 21:10 – 00:30 HELSINKI (11.5.)

 

Huomioithan, että matkustajilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 2 365 2 945
2. kansi 2 485 3 185
2. kansi 2 515 3 215

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Frankfurt – Lissabon, Oporto – Frankfurt – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Majoittuminen 3.-5.5. Sana Metropolitan hotellissa kahden hengen huoneessa, sisältäen aamiaisen
 • Tulopäivänä Lissabonissa lounas ja illallinen, 2. päivänä lounas sekä 3. päivänä lounas Coimbrassa ruokajuomineen
 • Risteily (6 pv) m/s Amalia Rodrigues -laivalla kahden hengen hytissä
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen)
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Kapteenin tervetulotilaisuus
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Ohjelma laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Sintran linna
 • Lissabon & Jeronimosluostari
 • Coimbran kirjasto
 • Öinen Oporto
 • Oporton kaupunkierros
 • Vila Real & Solar de Mateuksen puutarha
 • Salamanca
 • Oporton viinit -retki

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE