23.7.2019 Champagne & Marne – kanavaristeily samppanjan kotiseudulle 7 pv

Pariisi – Lagny-Sur-Marne – Meaux – Saint-Jean-Les-Deux-Jumeaux – Chateau Thierry – Dormans – Épernay

 

Tämä kanavaristeily on kepeä ja hyväntuulinen kuin lasissa kupliva samppanja! Se on hurmaava matka ranskalaisen ruoan ja kuohuviinin nautintoihin. Suuntaa Champagnen kuuluisalle viininviljelysseudulle mukavalla ja tyylikkäällä tavalla – risteilyproomulla, bargella. Saat tunnelmoida romanttisella Pariisilla; bulevardeilla, sievillä kujilla ja hienoilla maamerkeillä. Livut leppoisasti pitkin kanavaa kohti pohjoisranskalaisia maalaismaisemia ja pittoreskeja kaupunkeja. Voit osallistua matkaohjelmaan kuuluville retkille tai tutustua luonnonkauniiseen seutuun omin päin – vaikka laivasta lainatulla polkupyörällä. Viehättävä Meaux painuu mieleen katedraaleineen, palatseineen ja upeine puutarhoineen. Château Thierryn kaupungissa saat kulkea runoilija Jean de la Fountainin jalanjäljissä, Reims kutsuu kävelylle historiallisiin kortteleihin. Yksi matkan kohokohdista on retki Hautvillersiin, Dom Pérignonin ja hänen luomansa samppanjan synnyinkotiin. Kylässä odottaa suuri samppanjatila viettelevine maistelutuokioineen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Nauti Pariisin maailmankuuluista nähtävyyksistä, romanttisista näkymistä ja omintakeisesta tunnelmasta, joka on parhaimmillaan pienillä kävelykujilla
 • Maistele Meauxin kaupungin erikoisuuksia; paikallista briejuustoa (Brie de Meaux) ja sinappia (Moutarde de Meaux), jota on saatavilla sekä perinteisenä versiona että uudempina makuversioina – Moutarde Royaleen tulee konjakkia.
 • Siemaile samppanjaa sen syntykodissa, Hautvillersin kylässä, jossa munkki Dom Pérignon kehitteli juhlavaa kuplajuomaa yli 300 vuotta sitten.

Kristina®-matkanjohtajasi

Pekka Virtanen

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Tiistai 23.7. Helsinki – Pariisi

Lento Pariisiin. Kuljetus m/s Raymonde –alukselle, laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.  (P)

Keskiviikko 24.7. Pariisi – Lagny-Sur-Marne

Bussi- ja kävelykierroksella näemme Pariisin merkittävimmät nähtävyydet: Place de la République –aukion, suuret bulevardit, Oopperan, Place de la Madeleine sekä Place Vendôme –aukiot ja Louvren. Paluu laivaan ja risteily alkaa. Seuraavaan kohteeseen, Lagny-sur-Marneen, saavutaan illalla. (TH)

Torstai 25.7. Lagny-Sur-Marne – Meaux – Sain-Jean-Les-Deux-Jumeaux

Aamupäivä risteillään ohilipuvia maisemia katsellen. Iltapäivän retki viehättävään Meauxin kaupunkiin vie aikamatkalle historiaan. Kuljemme Saint-Etienne katedraalilta piispan palatsille, ohi Rooman aikaisten vallien ja upean Bossuetin puutarhan, jonka uskotaan olevan maisema-arkkitehti Le Nôtren varhaisimpia töitä. Saamme myös kuulla alueen erikoisuuden Brie de Meaux –juuston historiasta. Retken aikana laiva on siirtynyt Saint-Jean-Les-Deux-Jumeauxiin, missä palaamme laivaan. (TH)

Perjantai 26.7. Sain-Jean-Les-Deux-Jumeaux – Château Thierry

Aamupäivän aikana risteilemme ohi Champignyn sekä Darchyn, halki Seine-et-Marnen alueen maaseudun ja Champagnen viiniviljelmien. Iltapäivällä saavumme Château Thierryyn, missä linnoitus on hallinnut Marnen laakson maisemaa jo 700-luvulta lähtien. Linnoituksella näemme vaikuttavan haukkanäytöksen ja saamme kuulla enemmänkin haukkametsästyksestä, joka on päässyt UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Paluu laivaan. (TH)

Lauantai 27.7. Château Thierry – Dormans & Reims

Risteily jatkuu Dormansiin, mistä iltapäivällä bussiretki Reimsin kaupunkiin. Tutustumme vanhaan kaupunkiin ja katedraaliin. Paluu laivaan Dormansissa. (TH)

Sunnuntai 28.7. Dormans – Épernay

Aamulla laiva jatkaa risteilyään suuntanaan Épernay. Iltapäivän retki Champagnen alueella vie Hautvillersin kylään, jota usein kutsutaan Champagnen helmeksi. Kylä on samppanjan syntymäpaikka, sillä kuuluisan kuplivan juoman valmistuksen keksinyt Dom Perignon asui täällä. Vierailemme suurella samppanjatilalla, maistelutuokio. Laivalla juhlailta. (TH)

Maanantai 29.7. Épernay – Pariisi – Helsinki

Laivastanousu, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 23.7. AY1575
Helsinki 12:15 – Pariisi 14:20

Paluulento 29.7. AY 1574
Pariisi 12:20 – Helsinki 16:15

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 2 295 2 595

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Pariisi, Pariisi – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Risteily m/s Raymonde -risteilyproomulla kahden hengen hytissä
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen)
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Pariisin kaupunkikierros
 • Meauxin kävelykierros
 • Château Thierry
 • Reimsin kävelykierros
 • Hautvillers – samppanjan synnyinkoti
Barge-risteilyproomu

Barge-risteilyproomu

Risteilyvieraiden viihtymiseen ja vaivattomaan liikkumiseen kapeilla kanavilla ja matalien siltojen alitse  suunnitellut hotelliproomut, barget, on varusteltu mahdollisimman mukavasti rentouttavalle lomanvietolle. Vain 20 matkustajan ryhmä tekee tästä lomamuodosta yksilöllisen ja varmasti erilaisen risteilykokemuksen! 5 hengen miehistö huolehtii, että jokainen matkustaja voisi todella rentoutua ja nauttia matkasta. Matkanteko  proomulla on ihanteellinen tapa yhdistää mukavuus ja matkustaminen. Lähde matkaan kaksin, perheen tai ystävien kesken ja hurmaannu Ranskan charmista sekä monista ainutlaatuisista rikkauksista joita tämä alue tarjoaa. Kristina Cruises mahdollistaa tämän upean matkustusmuodon Ranskan maalaismaisemiin nyt ensi kertaa suomalaisille risteilyloman viettäjille!

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Barge-risteilyproomuilla matkan maisemia voit ihastella vaikka tilavassa Loungessa, jossa voit nauttia myös baarin palveluista. Oleskelutilasta aluksen peräänpäin sijaitsee ravintolasali, jossa tarjoillaan kaikki risteilyn herkulliset ateriat. Bargen keulassa on aurinkokansi, joka on varusteltu lepotuolein sekä aurinkovarjoin. Aivan keulassa on myös pieni poreallas. Matkustajien käytössä on myös lisämaksullinen langaton internetyhteys.

Majoitus

Aluksella on 12 ilmastoitua 10-11m2 ulkohyttiä Kaikissa hyteissä on ikkuna, televisio, radio, WC suihkulla, tallelokero.

Tekniset tiedot

Rakennettu: Barge-risteilyproomut on rakennettu vuosina 2013-2014 
Pituus:
 39 metriä
Leveys:
 5,05 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi: 
Ei 
Matkustajamäärä:
 24
Miehistöä:
 5
Matkustajahyttejä:
 12 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, sovelletaan tKristina Cruises Oy:n  erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE