21.9.2019 Kolmen joen risteily, 7 pv

Strasbourg (Ranska) – Frankfurt (Saksa) – Cochem (Saksa) – Koblenz (Saksa) – Rüdesheim (Saksa) – Mannheim (Saksa) – Strasbourg (Ranska)

Rentoudu, inspiroidu ja herkuttele viikko Mainilla, Moselilla ja Reinillä. Tunnelmoi jokilaakson kesäisillä maisemilla ja sen varrella olevien kaupunkien rattoisalla elämänmenolla. Matkan aloittaa Strasbourg, jossa kohtaat kansainvälistä tunnelmaa, mutta myös ranskalaista eleganssia ja vanhojen kaupunginosien perinteikkyyttä. Näyttävän kaupunkisiluetin koet pilvenpiirtäjien komistamasta Frankfurtista. Oletko valmis Reinin lumoavimpiin kurveihin? Herkuttele laivan kannella matkan hienoimmilla näkymillä – vihreillä kukkuloilla ja kalliojyrkänteillä, vanhoilla linnoilla ja viinitarhoilla, jotka johdattavat Cochemin tunnelmiin. Siellä odottaa hurmaava Reichsburgin linna. Koblenzin komeudesta vastaavat kirkot ja vanhat porvaristalot. Suloisen pikkukaupungin Rüdesheimin pyörii viehättävällä tavalla viinin ympärillä. Matkan romanttisin miljöö odottelee Saksassa; Heidelbergin lumo paljastuu viimeistään linnakukkulan komeilla raunioilla ja puutarhan maisemapaikoilla. Laivamatka päättyy takaisin Strasbourgiin, mutta vielä on jäljellä Zürich ostoshoukutuksineen ja herkkuja tarjoavine katukahviloineen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vietä mukava iltapäivä ihastuttavassa Cochemin pikkukaupungissa. Nouse myös kukkulalla olevalle linnalle ja tee kierros sen upeissa saleissa, joiden ikkunoista on hieno näköala Moselin laaksoon.
 • Maistele Rüdesheimin omia viinejä jossakin vanhankaupungin viinituvassa tai -ravintolassa. Tunnelmasta vastaavat hyväntuuliset ihmiset ja elävä musiikki.
 • Hengähdä kauniiden kaupunkien välissä – rentoudu laivalla katsellen ohilipuvia, Reininlaakson idyllisimpiä maisemia viinitarhoineen, kalliojyrkänteineen ja vanhoine linnoineen.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen
Pirjo Toivanen

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Lauantai 21.9. Helsinki – Zürich – Strasbourg

Lento Zürichiin ja kuljetus Strasbourgiin. Matkan varrella nautitaan lounas. Kaupunkikierros tutustuttaa viehättävään ja monipuoliseen kaupunkiin. Kuljetus satamaan ja laivaannousu. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Halutessasi voit illallisen jälkeen lähteä lisämaksulliselle retkelle. M/s Lafayette aloittaa risteilynsä ennen puolta yötä. (L,P)

Lisämaksusta: Öinen risteily • iltaretki • 26 €

Paikallinen alus vie katsomaan valaistun Strasbourgin kauniita siltoja ja kapeita kanavia, viehättäviä ristikkorakenteisia taloja ja muita vaikuttavia rakennuksia (nauhoitettu opastus, ei suomeksi).

Sunnuntai 22.9. Frankfurt

Risteilemme Reinjokea pitkin pohjoiseen jokivarren vaihtuvaa maisemaa katsellen. Iltapäivällä laiva suuntaa Mainjoelle ja saapuu dynaamiseen ja kansainväliseen Frankfurtiin. Kaupunkikierroksella näemme komeat pilvenpiirtäjät, eloisan suurkaupungin sykkeen, mutta myös vaikuttavaa historiaa. Kuljemme vanhassa kaupungissa ja sen sydämessä Römerbergissä. Puoliltaöin risteily jatkuu. (TH)

Maanantai 23.9. Cochem

Risteilemme läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös 133 m korkean Lorelei-kallion.  Iltapäivällä saavumme Cochemiin, jonka maisemaa hallitsee Reichsburgin linna. Kaupunkiin voit tutustua omatoimisesti tai lähteä lisämaksulliselle retkelle. (TH)

 

Lisämaksusta: Vierailu Cochemin linnassa • iltapäiväretki • 27 €

Komean Reichsburgin linnan historia juontaa 1000-luvulle. Vierailun jälkeen vapaata aikaa kulkea kaupungilla ristikkorakenteisten talojen reunustamilla kapeilla kujilla.

Tiistai 24.9. Cochem – Koblenz

Aamulla laiva lähtee Cochemista ja saamme nauttia kauniista Moselin jokilaakson maisemista. Puolen päivän jälkeen saavumme Koblenziin, jonka keskustaan voit lounaan jälkeen kulkea Kristina®-matkanjohtajan kanssa ja viettää päivän viehättävässä kaupungissa omatoimisesti. (TH)

Keskiviikko 25.9. Koblenz – Rüdesheim

Risteily Reinjoen kiehtovissa maisemissa jatkuu. Rüdesheimiin saavutaan iltapäivällä. Minijuna kuljettaa läpi viiniviljelmien. Bassenheimer Hofin kellarissa käymme maistelemassa paikallisia viinejä. Mekaanisen Musiikin Museossa automaattisen pianon, käsinveivattavien posetiivien ja mahtavan orkestrionin sävelmät tuovat mieleen entisajan tunnelman. Iltaa voi viettää kuljeskellen vanhankaupungin kujilla sekä kuuluisalla Drosselgassella nauttien musiikista, paikallisista viineistä ja Rüdesheim-kahvista. Laiva yön laiturissa. (TH)

Torstai 26.9. Mannheim & Heidelberg

Aamupäivä risteillään Mannheimiin. Lounaan jälkeen voit tutustua Mannheimiin omatoimisesti tai lähteä lisämaksulliselle retkelle. Risteily jatkuu kohti Strasbourgia. (TH)

 

Lisämaksusta: Romantiikan kaupunki Heidelberg • iltapäiväretki • 61 €

”Romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidelbergiin, missä vierailemme vanhassa kaupungissa sekä maalauksellisessa raunioituneessa linnassa.

Perjantai 27.9. Strasbourg – Zürich – Helsinki

Aamiaisen jälkeen laivastanousu. Kuljetus Neuhausen am Rheinfalliin, missä sijaitsevat Euroopan suurimmat putoukset. Lounaan jälkeen vapaata aikaa. Kuljetus Zürichin lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A,L)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 21.9.2019
AY1511 Helsinki 7.55 – 9.40 Zürich

Paluulento 27.9.2019
AY1514 Zürich 19.10 – 22.50 Helsinki

 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 1 955 2 325
2. kansi 2 145 2 515

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Zürich, Zürich – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Risteily m/s Lafayette -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen)
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajien palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Strasbourgin kaupunkikierros
 • Frankfurtin kaupunkikierros
 • Rüdesheim: Minijuna, viininmaistajaiset & Mekaanisen Musiikin Museo
 • Reinin putoukset

Lisämaksullinen retkipaketti ● 99 eur

 • Öinen risteily Strasburgissa
 • Vierailu Cochemin linnassa
 • Romantiikan kaupunki Heidelberg

 

Retket tulkataan suomeksi. Toteutuminen edellyttää min. 20 lähtijää.
Retket varattavissa myös yksittäin, hinnat matkaohjelmassa.

Lafayette

Lafayette

Tyylikäs vuonna 2014 rakennettu m/s Lafaytte on pieni jokilaiva, jonka pääasiallinen risteilyalue on Reinjoki. Pienen kokonsa ansiosta laivalla on mukava tunnelma. M/S Lafayette majoittaa yhteensä 82 risteilyvierasta. Ystävällinen henkilökunta takaa, että matkanteko on sujuvaa ja vaivatonta .Laivan muut matkustajat ova pääosin ranskalaisia tai muualta Euroopasta ja Yhdysvalloista. Kristina®-matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös suomen kielellä.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Tasokkaan m/s Lafayetten palvelut löytyvät kaikki samalta ylemmältä kannelta. Keulassa on avara Lounge-Bar, jossa nautitaan matkankulusta ja raikkaista juomista vaikkapa ruokailujen päätteeksi. Aluksen perässä on mukava ravintolasali, josssa tarjoillaan ranskalaisen keittiön herkkuja risteilyn aikana. Tilava aurinkokansi tarjoaa mukavat puitteet maisemien katseluun sään salliessa. Laivalla on myös langaton internetyhteys.

Majoitus

M/S Lafayetten kaikissa hyteissä on iso panoramaikkuna ja hytit ovat ilmastoituja. Varustukseen kuuluu TV, radio, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2014
Pituus:
 90 metriä
Leveys:
 9,7 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Ei
Matkustajamäärä:
 82
Aluksen lippuvaltio:
 Ranska
Matkustajahyttejä:
 43 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE