19.9.2019 Loirejoen kanavaristeily Ranskan sydämessä 7 pv

Nevers – Marseilles-Les-Aubigny – Herry – Ménétreol-Sous-Sancerre – Léré – Briare

 

Lähde ihanalle nautiskelumatkalle Ranskan sydämeen. Livu pitkin Loiren kanavaa mukavalla ja rentouttavalla hotelliproomulla, bargella. Saat herkutella erinomaisella ruoalla ja juomalla, maistella seudun antimia maatiloilla ja käyskennellä hurmaavissa, historiallisissa kohteissa. Risteily alkaa Neversistä, jossa katselet komeita rakennuksia lyhtyjen romanttisessa tunnelmavalossa. Matkan yksi kohokohdista on Apremont-sur-Allier, keskiaikainen idylli ja yksi Ranskan kauneimmista kylistä. Sen linnan puutarha on kuin lumottu. Seuraavia päiviä rytmittävät vierailut vanhassa luostarissa ja luostarikirkossa, tutustumis- ja maistiaiskäynti viinitilalla sekä leppoisa oleskelu maaseudun rauhassa ja rustiikissa charmissa. Sancerren keskiaikaisen kaupungin ympärillä levittyvät viiniviljelmät ja Loiren laakson viehkeät maisemat. Briaren kiehtovin nähtävyys ei ehkä olekaan sen linna eikä museo, vaan 1800-luvulla rakennettu, Euroopan pisin purjehduskelpoinen akvedukti, jota pitkin seilaamme viimeisenä iltana.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Nauti olostasi mukavan pienellä, intiimillä ja tuttavallisella barge-proomulla. Ihastele kanavan vartta ja ympäröiviä maisemia aurinkokannelta, tai vaikka pienestä porealtaasta. Entä millaista olisi katsella näkymiä välillä polkupyörän päältä – lainaa pyörää alukselta ja kokeile!
 • Harhaile Apremontin epätodellisen kauniissa puutarhassa, joka on kasveineen ja vesiaiheineen, taiteellisine paviljonkeineen ja siltoineen kuin sadusta.
 • Maistele seudun antimia, kuten elegantteja viinejä ja aromikkaita juustoja, jotka vievät kielen mennessään. Yksi seudun erikoisuuksista on Crottin de Chavignol, pieni sylinterin muotoinen raakamaidosta valmistettu juusto. Sancerren viininviljelyalueella pääosassa on valkoinen Savignon Blanc -rypäle ja sivuosassa punainen Pinot Noir. Annan ajan seisahtua.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ira Multaharju

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Torstai 19.9. Helsinki – Pariisi – Nevers

Lento Pariisiin, josta suuntaamme lounaan jälkeen bussilla (n. 3,5 h) Neversiin, missä m/s Déborah-barge odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illan hämärtyessä kuljemme tunnelmaa tuovien lyhtyjen kanssa kauniissa kaupungissa…  (L,P)

Perjantai 20.9. Nevers – Marseille-les-Aubigny

Tutustuminen Neversiin alkaa käynnillä Espace Bernadette Soubirousissa, lourdesilaisen maalaistytön viimeisellä leposijalla. Ducal palatsia pidetään Loiren ensimmäisenä linnana. Kuljemme ajan saatossa hyvin säilyneessä keskustassa ja näemme vanhat korttelit puuristikkotaloineen sekä vaikuttavan katedraalin. Piipahdamme katsomassa Neversin sini-kultaista keramiikkaa. Iltapäivän risteilemme Marseilles-lès-Aubignyyn. Voit nauttia vaihtuvista maisemista laivan kannella tai lainata laivan polkupyörää ja pyöräillä kanavan varrella. (TH)

Lauantai 21.9. Marseille-les-Aubigny – Herry

Retkemme vie yksityisomistuksessa olevaan Fontmorignyn luostariin, jonka historia juontaa yli kahdeksan vuosisadan taa. Jatkamme Apremont-sur-Allieriin, jota näyttävien puistojensa ansiosta pidetään yhtenä Ranskan kauneimmista kylistä. Paluu laivaan. Risteilemme Herryyn saamme nauttia myös Val de Loire luonnonpuiston rehevästä luonnosta. (TH)

Sunnuntai 22.9. Herry – Ménétréol-sous-Sancerre

Matkaamme bussilla La Charité-sur-Loireen. Käymme luostarissa, joka on ollut yksi alueen merkittävimmistä entisöintikohteista viimeisen 15 vuoden ajan. Ajamme maaseudulle ja vierailemme maatilalla, missä voimme nauttia aidosta ranskalaisesta leppoisasta maaseututunnelmasta. Palattuamme laivaan risteily jatkuu, kohteena Ménétréol-sous-Sancerre. (TH)

Maanantai 23.9. Ménétréol-sous-Sancerre – Léré

Bussiretki Pouilly-sur-Loireen, missä vierailemme viininviljelykeskuksessa. Käymme viljelmillä, kellarissa ja nautimme maistelusta. Paluu laivaan ja risteily jatkuu kohti Lérétä. Voit käyttää tilaisuuden hyväksesi ja pyöräillä pitkin EuroVelo6:sta, Atlantin valtamereltä Mustallemerelle johtavaa pyöräilyreittiä. (TH)

Tiistai 24.9. Léré – Briare

Kuljetus Berryn alueella sijaitsevaan keskiaikaiseen Sancerreen, mistä avautuu näkymät kauniiseen Loiren laaksoon. Kiehtovissa rakennuksissa on leipomoita ja taidegallerioita. Näemme Tour de Fiefs´n, joka on ainoa 1300-luvun linnasta jäljellä oleva torni. Vierailemme vuohitilalla ja maistelemme heidän juustojaan ja paikallista viiniä. Tilalla on noin 200 vuohta ja 60 lehmää ja saamme myös kuulla juuston valmistuksen salaisuuksista. Iltapäivä risteillään kohti Briairea läpi Briaren akveduktin, jonka 14 kantamuuria ovat Eiffel yhtiön rakentamat. Laivalla juhlailta. (TH)

Keskiviikko 25.9. Briaire – Pariisi – Helsinki

Aamiaisen jälkeen kuljetus (n. 3 h) Pariisiin ja lento Helsinkiin.  (A)

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 2 395 2 695

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Pariisi, Pariisi – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Risteily m/s Déborah -risteilyproomulla kahden hengen hytissä
 • tulopäivän lounas Pariisissa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen)
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Pyörävuokraus sekä muut aluksen palvelut, kuten porealtaan käyttö
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Neversin iltakävely
 • Neversin kaupunkikierros
 • Fontmorignyn luostari ja Apremont-sur-Allier
 • La Charité-sur-Loire ja maatilavierailu
 • Pouillyn viininviljelykeskus
 • Sancerre ja vuohitila
Barge-risteilyproomu

Barge-risteilyproomu

Risteilyvieraiden viihtymiseen ja vaivattomaan liikkumiseen kapeilla kanavilla ja matalien siltojen alitse  suunnitellut hotelliproomut, barget, on varusteltu mahdollisimman mukavasti rentouttavalle lomanvietolle. Vain 20 matkustajan ryhmä tekee tästä lomamuodosta yksilöllisen ja varmasti erilaisen risteilykokemuksen! 5 hengen miehistö huolehtii, että jokainen matkustaja voisi todella rentoutua ja nauttia matkasta. Matkanteko  proomulla on ihanteellinen tapa yhdistää mukavuus ja matkustaminen. Lähde matkaan kaksin, perheen tai ystävien kesken ja hurmaannu Ranskan charmista sekä monista ainutlaatuisista rikkauksista joita tämä alue tarjoaa. Kristina Cruises mahdollistaa tämän upean matkustusmuodon Ranskan maalaismaisemiin nyt ensi kertaa suomalaisille risteilyloman viettäjille!

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Barge-risteilyproomuilla matkan maisemia voit ihastella vaikka tilavassa Loungessa, jossa voit nauttia myös baarin palveluista. Oleskelutilasta aluksen peräänpäin sijaitsee ravintolasali, jossa tarjoillaan kaikki risteilyn herkulliset ateriat. Bargen keulassa on aurinkokansi, joka on varusteltu lepotuolein sekä aurinkovarjoin. Aivan keulassa on myös pieni poreallas. Matkustajien käytössä on myös lisämaksullinen langaton internetyhteys.

Majoitus

Aluksella on 12 ilmastoitua 10-11m2 ulkohyttiä Kaikissa hyteissä on ikkuna, televisio, radio, WC suihkulla, tallelokero.

Tekniset tiedot

Rakennettu: Barge-risteilyproomut on rakennettu vuosina 2013-2014 
Pituus:
 39 metriä
Leveys:
 5,05 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi: 
Ei 
Matkustajamäärä:
 24
Miehistöä:
 5
Matkustajahyttejä:
 12 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE