18.4.2019 Pääsiäisristeily Saksaan, linnoja ja maaseudun makuja 5 pv

Helsinki – Travemünde – Bad Malente – Malente – Eutin – Malente – Pöln- Timmerdorfer Strand – Travemünde – Helsinki

Pääsiäisen ROPAX-risteilyllä hurmaannutaan pikkukaupungeista ja nautitaan maaseudun mauista!

Saavuttuamme Saksaan suuntaamme idylliseen Bad Malenteen Dieksee -järven rannalla. Yövymme viehättävässä Wyndham Garden Bad Malente Dieksee 4* hotellissa, josta hyvin nukutun yön ja aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti makujen maailmaa. Päivän matkakohteemme Schleswig-Holsteinin osavaltio on jo 1600 -luvulta ollut tunnettu savustetusta kinkustaan. Tutustumme tämän herkun saloihin opastetulla kierroksella, joka päättyy erilaisten tuotteiden maisteluun Petersenin yli 300 vuotta vanhalla tilalla. Halukkaat voivat hankkia näitä paikallisherkkuja myös kotiin viemisiksi. Savustamolta matkamme jatkuu kohti Eutin järven rannalla sijaitsevaa linnaa, jota ympäröi yksi Saksan kauneimmista puutarhamaisemista. Linnassa teemme aikamatkan 1700-luvulla hallinneiden sukujen elämään opastetulla kierroksella samalla kun ihailemme upeita muotokuvia. Opastetun kierroksen päätteeksi nautimme kahden ruokalajin lounaan linnakeittiön valmistamana (sis. yhden ruokajuoman). Lounaan jälkeen suuntaamme ”Holsteinin Sveitsin” upeimmalle järvelle noin tunnin opastetulle veneajelulle ihailemaan maisemia sekä järvelle näkyviä linnoja. Iltapäivämme veneajelun jälkeen jatkuu makujen maailmassa – tutustumme Malentessa Ingenhofin viinitilan tuotantoon sekä opastetulla kierroksella että maistellen eri vaihtoehtoja. Malentesta matkamme jatkuu noin tunnin linja-automatkan päässä sijaitsevaan Pölniin illalliselle pittorreskiin Johannsenin ravintolaan kahden ruokalajin illalliselle (sis. yhden ruokajuoman). Illallisen jälkeen matkaamme takaisin Travemündeen, nousemme laivaan ja merimatka kotiin voi alkaa.

Laivamatkat mennen tulleen tehdään Finnlinesin Star-luokan laivoilla, keväisestä Itämerestä ja hyvästä ruuasta nautiskellen sekä Kristina®-matkanjohtajan erilaisiin ohjelmiin osallistuen.

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen)

Torstai 18.4. Helsinki

Kokoontuminen Vuosaaren Hansaterminaalissa klo 14.30 mennessä. Laiva lähtee kohti Travemündea klo 17.00. Illallinen laivan runsaasta noutopöydästä (sis. ruokajuomat). (P)

Perjantai 19.4. Päivä merellä – Travemünde – Bad Malente

Brunssi ja illallinen. Tieto- ja viihdeohjelmaa merimatkan aikana. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30.Siirtyminen hotelliin Bad Malenteen, majoittuminen Wyndham Garden Bad Malente Dieksee 4* hotelliin. (PH)

Lauantai 20.4. Bad Malente – Malente – Eutin – Malente – Pöln – Travemünde

Matkaamme Schleswig-Holsteinin osavaltioon, joka jo 1600 -luvulta saakka on ollut tunnettu savustetusta kinkustaan ja tutustumme tämän herkun saloihin opastetulla kierroksella, joka päättyy erilaisten tuotteiden maisteluun Petersenin yli 300 vuotta vanhalla tilalla. Kierroksen päätteeksi halukkaat voivat hankkia tätä herkkua kotiin viemisiksi. Savustamolta matkamme jatkuu kohti Eutin järven rannalla sijaitsevaa Eutinin linnaa, jota ympäröi yksi Saksan kauneimmista puutarhamaisemista. Linnassa teemme aikamatkan 1700-luvulla hallinneiden sukujen elämään opastetulla kierroksella samalla kun ihailemme upeita muotokuvia. Opastetun kierroksen päätteeksi nautimme kahden ruokalajin lounaan linnakeittiön valmistamana (sis. yhden ruokajuoman). Lounaan jälkeen suuntaamme ”Holsteinin Sveitsin” upeimmalle järvelle noin tunnin opastetulle veneajelulle ihailemaan maisemia sekä järvelle näkyviä linnoja. Iltapäivämme veneajelun jälkeen jatkuu makujen maailmassa – tutustumme Malentessa Ingenhofin viinitilan tuotantoon sekä opastetulla kierroksella että maistellen eri vaihtoehtoja. Malentesta matkamme jatkuu noin tunnin linja-automatkan päässä sijaitsevaan Pölniin illalliselle pittorreskiin Johannsenin ravintolaan kahden ruokalajin illalliselle (sis. yhden ruokajuoman) Illallisen jälkeen matkaamme takaisin Travemündeen, nousemme laivaan ja merimatka kotiin voi alkaa. (TH)

Sunnuntai 21.4. Päivä merellä

Laiva lähtee klo 3.00. Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivalla (sisältää ruokajuomat). Tieto- ja viihdeohjelmaa päivän mittaan. Illallisen jälkeen Kristina®-matkanjohtajan järjestämää ohjelmaa. (PH)

Maanantai 22.4. Helsinki

Aamiainen laivalla. Saapuminen Helsinkiin (Vuosaari) klo 9.00. Laivastanousu. (A)                                                                                                                   

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 545 690
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 590 765
A-luokka ulkohytti (parivuode) 650 845
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 740 1 000
Junior Suite 890 1 260
Owner’s Suite 945 1 365

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa.
 • Hotellimajoitus aamiaisineen
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Lounas Eutinissa, illallinen Pölnissä
 • Opastetut kierrokset Petersenin tilalla, Eutinin linnassa, Eutinin järvellä ja Ingenhofin tilalla
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
 • Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, PH=puolihoito, TH=täysihoito)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Retket on esitelty matkaohjelmassa.

ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

Huomioitavaa

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE