16.7.2019 Länsi-Välimeren risteily 1 vko

Palma – Propriano (Korsika, Ranska) – Piombino (Italia) – St. Margherita (Italia) – Sète (Ranska) – Tarragona (Espanja) – Palma

 

Aurinkoiset kesäpäivät, lämmin meri ja silmäkarkkia tarjoavat välimerelliset pikkukaupungit – tällä lomalla pääosassa ovat kiireettömyys ja rento elämänmeno sekä Italian, Espanjan ja Ranskan hienot ja vähän harvinaisemmatkin kohteet.

Laiva lähtee viihtyisästä Palma de Mallorcasta, jonka ostoskatuihin ja vanhankaupungin nähtävyyksiin saa hyvän tuntuman jo päivässä. Sievä Propriano huokuu perinteistä korsikalaista tunnelmaa ja sen vierellä on useita pieniä hiekkarantoja. Italian Piombinossa on kaunista renessanssiarkkitehtuuria, mutta se on myös portti Toscanan tunnetumpiin kaupunkeihin, Sienaan ja Pisaan. Seuraavana päivänä voit lekotella tyylikkään Santa Margheritan hietikoilla tai mennä lähettyvillä olevaan, lumoavan kauniiseen Portofinoon. Ranskalaista Sèten kaupunkia kaunistavat kanaalit ja kukkulat. Sieltä voit lähteä myös retkelle Carcassonnen keskiaikaiseen satukaupunkiin. Vielä on jäljellä Tarragona – kuljeksi viihtyisässä vanhassakaupungissa, istahda tapasbaariin ja katsele roomalaisajalta säilyneitä rakennelmia.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Nauti lämpimistä kesäilloista ja -öistä mukavan risteilylaivan ulkokansilla. Tee auringonlaskusta kiireetön ohjelmanumero.
 • Tee maisemaretki Korsikalla. Ihaile meren kirkkautta ja maaseudun vehreyttä, rinteiden jylhyyttä ja somien pikkukaupunkien uneliaisuutta.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Tiistai 16.7. Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja) Laiva lähtee klo 22.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Palmaan ja siirrymme bussilla satamaan. Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyäänkin vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun paikan vierailla. (TH)

Keskiviikko 17.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Marella Dreamin palveluista. (TH)

Torstai 18.7. Propriano (Korsika, Ranska) klo 08.00 – 17.00

Ranskan ja Italian välissä makaava Korsika henkii molempien maiden historiaa. Lounais-Korsikalla sijaitseva Propriano tarjoaa oivallisen paikan nauttia palanen italialais-ranskalaista kulttuuria. Notre Dame de Misericorde – kirkko hallitsee tämän pienen kaupungin keskustaa. Satamassa taas viettävät aikaa sulassa sovussa niin vaatimattomat kalastusalukset kuin tasokkaat luksusjahdit. Toki katukuvaan kuuluvat myös Korsikan perinteiset talot putiikkeineen ja tavernoineen. (TH)

Retkipaketin retki: Sartene, Korsikaa aidoimmillaan, puolipäiväretki n. 4h

Perjantai 19.7. Piombino (Italia) klo 07.00 – 19.00

Piombino on pieni italialainen kaupunki Tyrrhenanmeren rannalla. Hyvällä säällä kaupungista voi nähdä Elban saarelle ja aina Korsikaan asti. Parhaimmat näkymät saa Piazza Bovion aukiolta. Pienessä historiallisessa keskustassa voi ihastella antiikin aikaisia muureja sekä Andrea Guardin, renessanssinaikaisen kuvanveistäjän töitä, joihin lukeutuvat St. Antimon katedraali sekä Pyhän Annen kappeli. Piombinosta tehdään myös paljon retkiä Pisaan. (TH)

Retkipaketin retki: Pisan kalteva torni, puolipäiväretki n. 4h

Lauantai 20.7. St. Margherita (Italia) klo 07.00 – 17.00

St. Margherita on elegantti lomakeskus, joka levittäytyy Genovasta itään. Kaupungin vapaa-ajan keskus on sen venesatama, jonka ympäristössä on useita baareja ja ravintoloita sekä tyylikkäitä putiikkeja. Ennen kuin St. Margheritasta kasvoi lomailijoiden suosima kohde, se sai elantonsa kalastuksesta. Castello di Santa Margheritan 1550-luvulla rakennettu linna sijaitsee myös sataman läheisyydessä. Linna rakennettiin alun perin torjumaan kaupunkia merirosvojen hyökkäyksiltä. Kaupungin kuvauksellista keskusaukiota Piazza Mazzinia ympäröivät värikkäät rakennukset. (TH)

Sunnuntai 21.7. Sète (Ranska) klo 10.00 – 19.00

Sète on Ranskan suurin ja samalla Välimeren tärkein kalasatama. Kalateollisuuden lisäksi Sète houkuttelee huvialuksia ja suuren purjehduskilpailun, America’s Cupin osallistujia. Alakaupunki on kokonaan kanavien ja siltojen valloittama ja täällä onkin hyvä havainnoida kalastusalusten toimia. Sèten alueella viljellään myös paljon simpukoita ja ostereita, jotka ilahduttavat tarjonnallaan myös vierailijoita. Sètestä tehdään paljon retkiä hyvin säilyneeseen keskiaikaiseen kaupunkiin, Carcassoneen. (TH)

Maanantai 22.7. Tarragona (Espanja) klo 09.00 – 19.00

Tarragonassa koet mukavan sekoituksen rentouttavaa rantaelämää ja antiikin historiaa. Tämä katalonialainen kaupunki on levittäytynyt rannikolle. Tarragonan muurein ympäröity vanha kaupunki sekä UNESCON maailmanperintökohteeksi nostetut Rooman aikaiset Tarracon rauniot ovat mukavia käyntikohteita. Kaupungin ilme muodostuu perinteiseen espanjalaiseen tyyliin monista aukioista, kahviloista ja tapas-baareista. (TH)

Retkipaketin retki: Barcelonan kaupunkikierros ja vapaa-aikaa Barcelonassa

Tiistai 23.7. Palma (Mallorca, Espanja) tulo klo 06.00. Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Palmaan. Aamiaisen ja laivastanousun jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 16.7.2019
D8  522 Helsinki 08:50 – 11:50  Palma Mallorca

Paluulento 23.7.2019
D8  523 Palma Mallorca 12:50 – 17:50  Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 4. tai 5. kansi 1 595
Sisähytti 6. tai 7. kansi 1 625
Ulkohytti 5. tai 6. kansi 1 690
Ulkohytti 7.,8.,9. tai 10. kansi 1 715
Ulkohytti Plus 5. tai 6. kansi 1 735
Ulkohytti Plus 7., 8., 9. tai 10. kansi 1 770
Ulkohytti Deluxe 9. kansi 1 910
Yhden hengen ulkohytti 2 165

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Palma, Palma – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Risteily m/s Marella Dreamilla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilylle myydään Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Marella Dream

Marella Dream

Marella Cruises varustamo  Marella Dreamilla voi vielä aistia klassisten risteilijöiden tunnelmaa, sillä alus on seilannut maailman meriä vuodesta 1986. Useat uudistukset (viim. marraskuu 2014) ovat pitäneet Marella  Dreamin nykyaikaisena palveluiltaan ja sisustuksiltaan mutta klassisemman ja perinteisemmän näköisenä ulkomuodoiltaan. Tähän keskikokoiseen alukseen mahtuu noin 1 500 matkustajaa ja se on kokoluokassaan yksi asiakastiloiltaan tilavimpia risteilylaivoja. Laajat aurinkokansitilat tiikkikansineen, monipuoliset palvelut, viihtyisät hytit ja ystävällinen henkilökunta tekevät parhaansa risteilyloman onnistumiseksi. Kanssamatkustajat laivalla ovat pääasiassa Iso-Britanniasta ja Skandinaviasta.

 

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Marella Dreamilla on tarjolla palveluja moneen makuun. Neljä ravintolaa tarjoilee niin perinteisiä noutopöytäruokia kuin pöytiin tarjoiltuja 6 ruokalajin illallisia. Lisäksi laivalla on aasialaisen ruokaan erikoistunut ja pihviravintola Terrace Grill. Kolme eri Loungea antavat tilat risteilyn viihteelle: upeista West End – tyyppisistä musikaaleista klassiseen musiikkiin ja stand up -komiikkaan. Virkistäviä juomia voi nauttia joissain aluksen kuudesta baarista. Aikaa voi viettää myös laajoilla aurinkokansilla, nauttia uusitun Span hoidoista tai polttaa päivän kalorit kuntosalilla. Tarkemmat tiedot palveluista selviää laivalla.

Majoitus

M/s Marella Dreamilla  on 753 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, 2 vaatekaappia, tallelokero (lisämaksusta), TV, wc ja suihku, sekä hiustenkuivaaja.  Hyttien hinnoittelu vaihtelee kansien ja sijainnin mukaan.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1986 Meyer Werft / Papenburg, Saksa, uudistettu vuosina 1990, 2012, 2014
Pituus:
 243 metriä
Leveys:
 20 metriä
Syväys:
 6,05 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 54 763
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1506
Miehistöä: 600
Alusrekisteri: Malta
Sähkö: 110 / 220 V
Matkustajahyttejä:
 753 (501 ulkohyttiä)
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella:
 Englannin punta

Palvelut ja mukavuudet

4 ravintolaa, 6 baaria, 3 loungea, yökerho, casino, 2 poreallasta, 2 uima-allasta, korttipelihuone, kauneushoitola, putiikkeja, hyvinvointikeskus, aurinkokansi, lasten kerho, sauna, kirjasto, sairaanhoito, internet

 

 

Marella Dream laivakartta (pdf)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. *Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE