16.4.2019 Läntisen Välimeren risteily 1 vko

Palma (Espanja) – Olbia (Italia) – Napoli (Italia) – Civitavecchia (Italia) – Ajaccio (Ranska) – Palamós (Espanja)

Mukava, välimerellinen risteilyviikko tarjoilee värikkään kattauksen Läntisen Välimeren huippukohteita. Risteily alkaa Mallorcan kulttuurikaupungista Palmasta. Meripäivänä on hyvää aikaa tutustua laivaan ja kanssamatkustajiin. Olbia on portti Sardinian saarelle ja ensimmäiselle kohteellemme Italian puolella.  Napoli tuo tullessaan säpinän, rappioromanttisen charmin ja mainiot pizzat.Ikuisena kaupunkina tunnettu Rooma taas viettelee jokaisen matkaajan. Charmikkaassa Ajacciossa saa yhä astella kaupungissa syntyneen Napoleonin jalanjäljissä. Ennen risteilyn päätöstä voi Pohjois-Espanjan rannikolla Palamósissa maistella kalastajien vastapyydettyjä saaliita.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tee maisemaretki Korsikalla. Ihaile meren kirkkautta ja maaseudun vehreyttä, rinteiden jylhyyttä ja somien pikkukaupunkien uneliaisuutta.
 • Koe Rooma ominpäin. Näe upeasti säilynyt Pantheonin temppeli ja suihkulähteillä koristellut aukiot, nappaa mukaasi pizzanpala kioskista ja jäätelö toisesta. Levähdä Espanjalaisilla portailla keskellä ihmisvilinää ja tarkkaile katumuotia.
 • Anna aikaa itsellesi ja tutustu laivan monipuolisiin hyvinvointipalveluihin. Pulahda altaaseen, kokeile spa:n tarjontaa ja nautiskele hyvällä ruoalla ja juomalla.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ulla Rantamo

 

 

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Tiistai 16.4. Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja) Laiva lähtee klo 22.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Helsingistä Palmaan. Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyäänkin vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun paikan vierailla.

Teemme kaupunkikierroksen ennen siirtymistä satamaan, jossa m/s Marella Explorer 2 odottaa. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa. (P)

Keskiviikko 17.4. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen.

Torstai 18.4. Olbia (Sardinia, Italia) klo 08.00 – 17.00

Sardinia on Italian toiseksi suurin saari ja hellii matkailijoita upeilla rannoilla, vehreillä maisemilla ja tietysti maukkaalla italialaisella ruoalla. Smaragdirannikoksi kutsutulla alueella sijaitseva Olbia tarkoittaa ”iloista kaupunkia”, vaikka se onkin tuhottu ja jälleenrakennettu useasti historiansa aikana. Olbia on ennen kaikkea portti Sardiniaan ja siellä tehtäville retkille. Kaupungin ulkopuolella voikin kokea upean rannikon hiekkarantoineen, houkuttelevine lahdenpoukamineen ja pienine kylineen. Olbian arkeologisessa museossa on esillä Rooman vallan aikaista ja jopa paljon aikaisemmalta aikakaudelta olevaa esineistöä. (TH)

Retkipaketin retki: Nuragi-kultuuri ja Costa Smeralda

Perjantai 19.4. Napoli (Italia) klo 08.00 – 18.00

Campanian alueella sijaitseva Napoli on Italian kolmanneksi suurin kaupunki. Maineeseen Napoli on ehkä noussut sen upean sijaintinsa tähden Vesuviuksen juurella. Kaupunki osaa yllättää myös nähtävyyksillään joita ovat muun muassa kuninkaallinen palatsi, San Carlosin oopperatalo tai vaikka Castle Nuovo -linna, jonka alkuperä on 1200-luvulla. Kaupungin keskustaan voi helposti tutustua myös kävellen. Napolista tehdään usein retkiä Vesuviukselle sekä tulivuoren purkauksessa tuhoutuneeseen Pompeijin rauniokaupunkiin. (TH)

Retkipaketin retki: Pompeji

Lauantai 20.4. Civitavecchia (Italia) klo 07.00 – 19.00

Satamakaupunki Civitavecchia on ennen kaikkea portti Rooman ikuiseen kaupunkiin, joka tarjoaa kävijöilleen aina jotain erikoista. Tässä historiallisessa, seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä ja museoita lähes jokaisen kulman takana. Muodista kiinnostuneille lukuisat liikkeet antavat tutkimisen aihetta pidemmäksikin aikaa. Rooman kestosuosikkinähtävyydet ovat Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pietarin kirkko. (TH)

Sunnuntai 21.4. Ajaccio (Korsika, Ranska) 08.00 – 15.00

Ranskalaisella Korsikan saarella sijaitseva merikaupunki Ajaccio tunnetaan parhaiten Napoleon Bonaparten synnyinkaupunkina. Tämän lisäksi Ajaccio tarjoaa myös paljon hurmaavaa välimerellistä tunnelmaa. Mukulakivikadut ja värikkäät kujat kutsuvat kuljeskelemaan ja tutkimaan pieniä kahviloita ja myymälöitä.  Palais Fesch – taidemuseo – pitää sisällään teoksia aina Botticellilta Belliinin. Täällä on näytillä Ranskan laajin kokoelma italialaisten taitelijoiden taideteoksia heti Louvren jälkeen. (TH)

Retkipaketin retki: Korsikan maaseutu

Maanantai 22.4. Palamós (Espanja) klo 09.00 – 17.00

Palamós sijaitsee aivan Costa Bravan aurinkoisen rannikon keskiössä. Upeiden rantojen reunustamana Palamós juontaa monen välimerellisen kylän tavoin juurensa kalastuksesta. Nykyään kalastusperinteet näkyvät kalasataman päivittäisinä huutokauppoina, jolloin päivän saaliit vaihtavat omistajaansa. Satamapäivää voi viettää rannasta ja auringosta nauttien tai suunnata esimerkiksi läheiseen Figuresin kylään, jossa sijaitsee eriskummallinen Salvador Dalín museo täynnä taiteilijan surrealistisia maalauksia ja veistoksia. (TH)

Tiistai 23.4. Palma (Mallorca) tulo klo 06.00 – Helsinki

Saavumme aamulla takaisin Palmaan. Aamiaisen jälkeen laivasta nousu ja kuljetus lentokentälle. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 16.4.

D8 522 16.04.2019 08:00 – 11:00 Helsinki – Palma Mallorca

Paluulennot 23.4.
D8  523     23.04.2019  11:40 – 16:40    Palma Mallorca – Helsinki

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 4. tai 5. kansi 1 595
Ulkohytti 4. tai 5. kansi 1 780
Ulkohytti 8. tai 9. kansi 1 850
Parvekehytti 8. kansi 1 985
Parvekehytti 9. tai 10. kansi 2 025
Junior Suite Parvekehytti 2 275
Yhden hengen sisähytti 1 910
Yhden hengen ulkohytti 1 975

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – München – Palma, Palma – München – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Palman kaupunkikierros -retki
 • Risteily m/s Marella Explorer 2 laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin hintaan 249€ / hlö. Varaathan retkipaketin viimeistään 2.4.2019.

 

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com. 

Retkipakettiin sisältyvät retket:

 

18.4. Olbia: Nuragi-kulttuuri ja Costa Smeralda (n. 4,5 h)

Matka alkaa linja-autolla kohti pittoreskia San Pantaleonia kylää, joka on tunnettu upeista ympäröivistä graniittikivistä sekä käsityöläisten pajoista. Pysähdyksen jälkeen jatkamme kohti Arzachenan arkeologista aluetta ja Nuraghe la Prisgionan opastettua kierrosta. Kuulemme jo kaksi vuosituhatta ennen ajanlaskun alkua syntyneiden sivilisaatioiden sosiaalisista rakenteista sekä monumenttien evoluutiosta. Nureghe la Prisgionasta matkamme jatkuu Porto Cervoon, ainutlaatuiseen matkailulliseen keskukseen, jossa kansainväliset seurapiirit viihtyvät. Pääsemme vierailemaan Porto Cervon Piazzetassa, jossa Costa Smeraldan (eli smaragdirannikon) tyyliin sopivasti löytyvät kaikkia muotimaailman huippumuotimerkit. Porto Servon pysähdyksen jälkeen suuntaamme takaisin Olbiaan. Matkan aikana voimme ihailla henkeäsalpaavia näkymiä lahdille, joissa merenpinta kimmeltää aina turkoosista koboltinsiniseen.

 

19.4. Napoli: Pompeiji (n. 4 h)

Lähdemme retkelle satamasta, josta ajamme noin 30 min. linja-autolla Pompejin arkeologiselle alueelle. Tämä Napolinlahden rannalla kukoistanut n. 20 000 asukkaan muinaisten roomalaisten kaupunki tuhoutui Vesuviuksen purkautuessa 79 jaa., jolloin se hautautui useiden metrien paksuisen tuhkakerroksen alle. Kaupungin löysi vuonna 1594 arkkitehti, jonka oli määrä kaivaa uusi kanava Sarnojokea varten. Toden teolla kaivauksiin päästiin vasta vuonna 1748 ja ne jatkuvat yhä. Nykyisin suurin osa kaupungista on kaivettu esiin ja osittain myös restauroitu. Oppaan johdolla teemme jännittävän aikamatkan kahden vuosituhannen taakse antiikinajan temppeleihin, kylpylöihin ja valtavaan foorumiin. Retkellä kävellään paljon, joten siihen on hyvä varustautua tukevin jalkinein.

 

21.4. Ajaccio: Korsikan maaseuturetki (n. 3,5 h)

Korsikan kaunista maaseutua ja huikeita näkymiä esittelevä retki suuntaa kiemurtelevaa tietä pitkin vuoristoon. Täällä luonto on suorastaan henkeäsalpaava. Matkan varrelle jäävät tiheät kastanjametsät, syvät solat, rosoiset vuorenhuiput ja pienet kylät. Näkymät Prunellinlaaksoon ja Tollan tekojärvelle ovat häikäiseviä. Retken aikana tarjoutuu mahdollisuus maistella paikallisia erikoisuuksia. Lopuksi palaamme saaren pääkaupunkiin Ajaccioon, joka tunnetaan parhaiten Napoleonin syntymäkaupunkina.

 

Huomoithan seuraavat seikat

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Marella Explorer 2

Marella Explorer 2

Vuonna 1995 rakennettu Marella Explorer 2 aloittaa liikennöinnin Marella Cruisesilla kesäkaudella 2019. Laivan palveluilta saattaa odottaa samaa mukavaa tasoa kuin sisareltaan Marella Explorerilta. Valikoima ravintoloita ja baareja, hemmotteluhoidot sekä ystävällinen palvelu ja mielekäs viihdeohjelma tuovat matkaan mieluisaa lisäarvoa. Lisäksi Marella Exlporer 2 risteilyt on tarkoitettu ainoastaan aikuisille.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1814 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Marella Explorer 2 tarjoaa monipuolisen kattauksen palveluja, viihdettä sekä yleisiä tiloja.  Laivalla on kymmenen eri ravintolaa, myös baareja on tarjolla useita. Tarkemmat tiedot kaikista palveluista ja tarjonnasta selviävät laivalla.

Majoitus

Kaikissa Marella Explorer 2:n hyteissä on ilmastointi, hiustenkuivaaja. taulutelevisio, vaatekaappi sekä  tallelokero. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1995 Meyer Werft, Papenburg Saksa. Uudistettu säännöllisesti.
Pituus:
 246 metriä
Leveys:
 32,2 metriä
Syväys: 
7,6 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 71 545
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1 814
Alusrekisteri: Malta
Matkustajahyttejä: 907
Aluksen kieli: Englanti
Valuutta aluksella:
 Englannin punta

Marella Explorer 2 laivakartta (PDF)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE