15.5.2019 Hansaristeily kukkivaan Hampuriin 5 pv

Helsinki – Travemünde – Bad Oldesloe – Hampuri – Lyypekki – Travemünde  – Helsinki

 

Hansaristeily Saksaan on loma, jossa yhdistyvät vaivattomasti ohjelmallinen oleskelu laivalla ja keväinen kukkiva Hampuri!

Sisältörikkaan merimatkan jälkeen majoitumme yön hotellissa Bad Oldesloessa Lyypekin kupeessa, josta aamiaisen nautittuamme suuntaamme Hampuriin. Aamupäivän aluksi tutustumme parituntisella opastetulla kävelykierroksella upean 47 hehtaarisen Hampurin Planten un Blomen (kasvit ja kukat) puiston parhaimpiin paloihin. Vuonna 1935 puutarhanäyttelyä varten perustetun puutarhan ehdoton vetonaula on Euroopan suurin japanilainen puutarha ja sen teehuone, alppiruusuja unohtamatta. Planten un Blomenista suuntamme viettämään vapaa-aikaa Hampurin parhaalle ostokadulle Mönckeberstraßelle, jossa ostoksien lisäksi on aikaa omatoimiselle lounaalle. Loppuiltapäivästä suuntaamme tutustumaan opastetulla kierroksella kasvitieteelliseen erikoispuutarhaan (Botanishcer Sondergarten) noin puolen tunnin ajomatkan päähän. Vuonna 1926 Wandsbekerin opettajayhdistyksen toimesta alunperin koulutustarpeisiin perustamaa puutarhaa voidaan ennemminkin pitää puistona kuin perinteisenä kasvitieteellisenä puutarhana. Puistokierroksen jälkeen matkaamme linja-autolla Lyypekin Raatihuoneen kellariin illalliselle, josta palaamme illalla Travemündeen ja nousemme laivaan.

Hyvin nukutun laivayön jälkeen aloitamme päivän runsaalla brunssilla, vietämme ohjelmallisen meripäivän ja nautimme illallisella pöydän antimista. Laiva saapuu takaisin Helsinkiin sunnuntaiaamuna, ennen laivasta nousua nautimme maittavan meriaamiaisen.

 

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen)

Keskiviikko 15.5.

Lähtö Helsingistä, Vuosaaren satamasta klo 17.00. Illallinen (sis. ruokajuomat) ja iltaohjelmaa. (P)

Torstai 16.5., Päivä merellä – Lyypekki

Päivä merellä. Brunssi ja illallinen (ei ruokajuomia). Tieto- ja viihdeohjelmaa merimatkan aikana. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Siirtyminen hotelliin Bad Oldesloeen TRYP by Wyndham Bad Oldesloe 3* hotelliin, yöpyminen. (A, P)

Perjantai 17.5., Lyypekki – Hampuri

Hotelliaamiaisen jälkeen siirtyminen linja-autolla Hampuriin. Aamupäivän aluksi tutustumme parituntisella opastetulla kävelykierroksella upean 47 hehtaarisen Hampurin Planten un Blomen (kasvit ja kukat) puiston parhaimpiin paloihin. Vapaa-aikaa Mönckebergstraßella, ostoksien lisäksi on mahdollista nauttia lounas omatoimisesti. Iltapäivällä tutustuminen opastetulla kierroksella kasvitieteelliseen erikoispuutarhaan (Botanishcer Sondergarten) noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Puistokierroksen jälkeen matkaamme linja-autolla Lyypekin Raatihuoneen kellariin kolmen ruokalajin illalliselle (sis. ruokajuoman), josta palaamme illalla Travemündeen ja nousemme laivaan. Illallisen jälkeen siirrymme linja-autolla Travemündeen ja nousemme laivaan noin klo 22.30. (A, P) 

Lauantai 18.5., Päivä merellä

Laiva lähtee klo 3.30. Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivalla (sisältää ruokajuomat). Tieto- ja viihdeojelmaa päivän mittaan. Illallisen jälkeen Kristina®-matkanjohtajan järjestämää ohjelmaa. (A, P)

Sunnuntai 19.5.

Aamiainen. Tulo Helsinkiin Vuosaaren satamaan klo 9.30. Laivastanousu. (A)

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 535 650
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 575 735
A-luokka ulkohytti (parivuode) 635 820
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 715 955
Junior Suite 865 1 255
Owner’s Suite 920 1 360

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa.
 • Hotellimajoitus Bad Oldesloessa aamiaisineen
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Illallinen Lyypekissä
 • Opastetut kierrokset Planten un Blomen ja Botanischer Sondergarten puutarhoissa
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Retket

Retket on esitelty matkaohjelmassa.

ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

Huomioitavaa

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE