15.10.2019 Saône- ja Rhônejoki & Provence 7 pv

Chalon-Sur-Saône – Mâcon – Lycon Tain L´Hermitage – Avignon – Arles – Martigues

Lähde laatuviinien kotiseudulle, hurmaavaan Rhônen laaksoon! Ihaile syksyn sävyissä hehkuvaa ranskalaista maaseutua ja upeita historiallisia kaupunkeja. Nauti ranskalaisen keittiön herkuista ja viineistä sekä laivalla olon ihanasta kiireettömyydestä. Rhône-jokea pitkin matkaat Burgundin kukkuloilta Provenceen ja aina Välimerelle asti. Chalon-sur-Saônen ja Mâconin seudulla viinitilat kutsuvat maistiaisille ja kaupunkien vanhat kadut kävelyretkille. Ranskan ruokapääkaupungiksi kutsutussa Lyonissa voit kuljeksia historiallisten korttelien salakäytävissä ja nousta kukkulan kirkolle, josta voi nähdä Alpeille saakka. Pienessä Tain l`Hermitagessa saat maistella huippukokkienkin arvostamaa gourmet-suklaata. Avignonin sydämessä, muurien sisällä, kohoaa muinaisten paavien mahtipontinen ja loistelias palatsi. Arlesista löydät antiikin ajan muistomerkkejä ja lukemattomia näkymiä, joita Vincent van Gogh talletti maalauksiinsa. Risteily päättyy Välimeren ja laguunin väliin asettuneeseen, kanaaleiden halkomaan Martiguesin pastellinväriseen kaupunkiin ja ennen kotimatkan alkua vieraillaan Marseillessa ja sen vanhassa satamassa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vaeltele Lyonin renessanssityylisessä vanhassakaupungissa, joka on Unescon suojelukohde. Se on täynnä viehättäviä mukulakivikatuja, kirkonkellojen kumua ja oikopolkuja, jotka vievät sisäpihoille ja salaperäisiin käytäviin.
 • Hemmottele itseäsi erinomaisella ruoalla ja juomalla. Ihania makuelämyksiä tarjoavat laivan keittiö, seudun viinitilat sekä kaupunkien gourmet-kaupat ja torit.
 • Näe Avignonin vanhaakaupunkia hallitseva goottilaistyylinen Paavien palatsi, jonne paavi hoveineen muutti 1300-luvulla. Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva jättimäinen linna on vaikuttava näky niin sisältä kuin ulkopuoleltakin.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ira Multaharju

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Tiistai 15.10. Helsinki – Lyon – Chalon-Sur-Saone (L,P)

Tervetuloa Kristina® risteilylle! Lento Lyoniin. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Kuljetus (n. 1,5 h) m/s Mistral -laivalle Chalon-Sur-Saoneen ja majoittuminen hytteihin. Risteily alkaa ja laiva lähtee kohti Mâconia, jonne saavutaan ennen puoltayötä. Illalla miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.

Keskiviikko 16.10. Mâcon – Lyon (TH)

Aamupäivällä voit halutessasi omatoimisesti käydä tutustumassa Mâconin kaupunkiin ennen päivän retkeä. Ajamme läpi Beaujolaisin viininviljelyalueen hurmaavien pikkukylien Romanèche-Thorinsiin vierailulle ”Hameau du vin” -museoon. Esillä on harvinaisia esineitä viininviljelyn yli 2000-vuotisen historian ajalta. Tämän päivän viinin valmistuksesta kuulemme vieraillessamme kellarissa, missä viini kypsyy tammitynnyreissä. Näyttelytiloissa esitellään viininvalmistajien taitoja. Voit uppoutua hienoihin aromeihin ja ihastuttaviin tuoksuihin. Toki myös maistelemme alueen viinejä. Risteilemme Lyoniin ja ihailemme yövalaistua kaupunkia.

 • Aamupäivä Mâconissa ja retki viinimuseoon. Tällä välin laiva lähtee kohti Lyonia. Matkan varrella paluu laivaan. Lyoniin saavutaan myöhään illalla.

Torstai 17.10. Lyon – Tain-l´Hermitage, Côtes du Rhônen laakso (TH)

Bussimatka kukkulan laella sijaitsevalle Notre Dame de Fourvièren basilikalle, missä ihailemme vaikuttavaa näköalaa ennen tutustumista itse rakennukseen. UNESCOn maailmanperintökohteekseen nimeämässä vanhassa kaupungissa teemme kävelykierroksen. Näemme trabouleita – kadut toisiinsa yhdistäviä, rakennusten läpi kulkevia kapeita käytäviä ja kuulemme niiden kiinnostavasta historiasta. Vapaata aikaa Saint Jeanin alueella, vanhan kaupungin keskustassa ennen paluuta laivalle. Iltapäivä risteillään kohti Tain-l´Hermitagea, jonne saavutaan illalla.

 • Aamupäivän aikana tutustutaan Lyonin kaupunkiin. Iltapäivällä risteily jatkuu. Tain l´Hermitageen saavutaan illalla.

Perjantai 18.10. Tain-l´Hermitage, Ardèchen rotkot – Avignon (TH)

Risteilemme aamupäivän jokivarren vaihtuvia maisemia katsellen. Iltapäivällä lähdemme tutustumaan vuonna 2015 avattuun Pont d´Arc Caverniin, Chauvet´n luolan replikaan. Insinöörit ja taiteilijat ovat kopioineen läheisen luolan alkuperäiset taidokkaat maalaukset. Tippukivipylväiden ja -puikkojen keskeltä löydät sen maailman, missä ihmiset asuivat noin 30 000 vuotta sitten. Illalla laiva jatkaa Avignoniin.

 • Aamuyöllä laiva lähtee Tain-l´Hermitagesta. Seuraava pysähdyspaikka on Saint-Étienne-des-Sorts, jonne saavutaan puolenpäivän jälkeen. Iltakuuden maissa risteily jatkuu, matka-aika Avignoniin n. 3 tuntia.

Lauantai 19.10. Avignon – Arles (TH)

Avignonin kävelykierroksella näemme kardinaalien kauniita residenssejä, kartanoita, kapeita kujia, sisäpihoja ja puutarhoja. Kuljemme St. Argol -kadulle, missä on kaupungin vanhin kirkko ja jatkamme kaupungin sykkivään sydämeen Place de l´Horloge -aukiolle, missä kahvilat ja ravintolat levittäytyvät sinne, missä aiemmin oli roomalainen foorumi. Vierailemme Paavien palatsissa, joka 30 vuotta kestäneen rakennusurakan jälkeen tarjosi tilat paavien tuomioistuimelle 1300-luvulla. Näemme vastaanottosalin, juhlasalin sekä kappelin. Laiva jatkaa matkaansa Arlesiin. Kaupunkiin ja sen UNESCOn maailmanperintökohteiksi valittuihin roomalaisajan jäänteisiin voit tutustua illalla omatoimisesti.

 • Aamupäivä vietetään Avignonissa. Iltapäivällä laiva risteilee Arlesiin, jonne saavutaan neljän tienoilla.

Sunnuntai 20.10. Arles, Camargue – Martigues (TH)

Camargue on vuonna 1970 rauhoitettu kasvi- ja eläintieteelliseksi luonnonsuojelualueeksi. Tästä johtuen aluetta voi pitää romanttisimpana ja ainutlaatuisimpana Provencen alueena. Tämä osa Rhônen suistoalueesta tunnetaan riisin viljelystä, suolan uuttamisesta, perinteisestä karjan kasvatuksesta sekä monimuotoisesta eläimistöstään. Bussiretkellä voit nähdä marskimaata, lampia, vaaleanpunaisia flamingoja, mustia härkiä sekä kuuluisia, kotoperäisiä Camarguen hevosia. Vierailemme härkätilalla ja tutustumme kasvattajien työhön.

 • Camarguen bussiretken aikana laiva siirtyy Port St. Louisiin. Paluu laivalle puolen päivän jälkeen, jonka jälkeen risteillään Martiguesiin. Laivalla juhlailta.

Maanantai 21.10. Martigues – Marseille – Helsinki (A)

Marseillen kaupungissa modernien rakennusten lomassa näet keskiaikaisia raunioita, 1500-luvun linnoituksia ja myöhäisempien vuosisatojen arvorakennuksia. Tutustumme Canebièren kaupunginosaan, vanhaan satamaan ja kukkulan laella kohoavaan kauniiseen Notre Dame de la Garde -kirkkoon.

 • Poistuminen laivasta klo 9. Kuljetus Marseilleen, missä kaupunkikierroksen jälkeen voit käydä lounaalla omatoimisesti. Kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

MENOLENNOT 15.10.2019
LH2467 HELSINKI KLO 6:00 – 7:30 MÜNCHEN
LH2248 MÜNCHEN KLO 10:35 – 11:55 LYON

 

PALUULENNOT 21.10.2019
LH2265 MARSEILLE KLO 17:50 – 19:20 MÜNCHEN
LH2466 MÜNCHEN KLO 20:00 – 23:30 HELSINKI

 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 2 095 2 465

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Mistral-laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – München – Lyon / Marseille – München – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen)
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Tulopäivän lounas
 • Paluupäivänä Marseillen kiertoajelu
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajan palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Beaujoulais´n viinitarhat ja Hameau du Vin -museo
 • Lyonin kaupunkikierros
 • Pont d´Arc Cavern, Chauvet´n luolan replika
 • Avignon ja Paavien palatsi
 • Camarguen alue ja härkätila
 • Marseillen kaupunkikierros
Mistral

Mistral

Vuonna 1999 rakennettu ja 2007 uudistettu Mistral tekee pääasiallisesti risteilyjä Ranskassa Rhonejoella.

Palvelut laivalla

Laivalla on kaksi kantta. Ylemmällä kannella sijaitsee laivan ravintolasali, vastaanottotiski sekä Lounge-Bar.  Tilava aurinkokansi on varusteltu kansituolein. Laivalla on käytössä myös langaton internetyhteys.

 

Majoitus

Kaikki hytit ovat ikkunallisia. Hyttien varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, radio ja tallelokero. Kaikki hytit ovat ilmastoituja. Huoimoithan, että laivalla ei ole pesulapalveluja.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1999, uudistettu vuonna 2007
Pituus: 
110 metriä
Leveys:
11,4 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: Ei
Matkustajamäärä:
 158
Aluksen lippuvaltio:
 Ranska
Matkustajahyttejä:
78 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää ja halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE