14.9.2019 Länsi-Välimeren risteily 1 vko

Palma (Mallorca, Espanja) – Napoli (Italia) – Olbia (Sardinia, Italia) – Livorno (Italia) – Villefrance (Ranska) – Palamós (Espanja) – Palma (Mallorca, Espanja)

Pitkitä kesää ja suuntaa iki-ihanalle Välimerelle! Espanjaan, Ranskaan ja Italiaan vievä risteily on herkuttelua ja elämästä nautiskelua niin maissa kuin merelläkin. Viikon aikana voit lekotella rannoilla, vierailla huippunähtävyyksillä ja tunnelmoida rantakaupunkien leppoisalla elämänmenolla.

Loman aluksi pyörähdät Palmassa, jonka viihtyisässä keskustassa on ilo shoppailla, kulkea goottilaisilla kujilla tai oleilla katukahviloissa. Kuumaverisestä Napolista saa maailman parasta pizzaa, ja sen lähellä on antiikin ajoilta säilynyt vaikuttava Pompeiji. Välillä huokaiset luonnonkauniilla Sardinialla. Ehkä vietät päivän rannalla tai poikkeat ylelliselle Smaragdirannikolle. Livornosta voit lähteä retkelle Pisaan, jossa on tornin lisäksi muutakin hienoa nähtävää. Matkan värikkäimmät talot ja söpöimmät kujat kohtaat luultavasti Villefranche-sur-Meristä, joka on Ranskan Rivieran lumoavimpia kyliä. Risteilyn lopulla ennätät vielä Pohjois-Espanjan Palamósiin. Käyskentele vanhassakaupungissa ja rantakadulla, ja maista kaupungin kuuluisia katkarapuja.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Näe Vesuviuksen tuhkista esiin kaivettu Pompeiji. Antiikinaikainen rauniokaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja upea nähtävyys hämmästyttävän hyvin säilyneine rakennuksineen ja koskettavine ihmispatsaineen.
 • Nauti hiekkarannoista ja lämpimästä Välimerestä. Sardiniassa voit lekotella upealla, yli kolme kilometriä pitkällä turkoosivetisellä La Cintalla. Palamósin pikkukaupungin lähin uimaranta löytyy aivan keskustan tuntumasta.
 • Vietä rento päivä ihastuttavassa Villefranche-sur-Merissä. Ranskalaisen kalastajakylän kuvauksellisesti rapistuneita kujia reunustavat viherkasveilla koristetut värikkäät talot. Rantakadulla on viihtyisiä ravintoloita, joihin voit istahtaa herkuttelemaan. Retkellä Monacoon voi nauttia ylellistä elämäntyyliä hulppealla puistoaukiolla kasinon edustalla.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ulla Halsas

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Lauantai 14.9. Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja). Laiva lähtee klo 22.00 (P)

Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyäänkin vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun paikan vierailla.

 • Suora reittilento Palma Mallorcalle. Kuljetus keskustaan, jossa opastettu kaupunkikierros. Laivaan nousu Marella Discovery 2 -alukselle ja majoittuminen hytteihin. Laivan ravintolat käytettävissä

Sunnuntai 15.9. Päivä merellä (TH)

 • Rentouttavaa meripäivää voi viettää laivan palveluista nauttien

Maanantai 16.9. Napoli (Italia) klo 06.00 – 18.00 (TH)

Campanian alueella sijaitseva Napoli on Italian kolmanneksi suurin kaupunki. Maineeseen Napoli on ehkä noussut sen upean sijaintinsa tähden Vesuviuksen juurella. Kaupunki osaa yllättää myös nähtävyyksillään joita ovat muun muassa kuninkaallinen palatsi, San Carlosin oopperatalo tai vaikka Castle Nuovo -linna, jonka alkuperä on 1200-luvulla. Kaupungin keskustaan voi helposti tutustua myös kävellen. Napolista tehdään usein retkiä Vesuviukselle sekä tulivuoren purkauksessa tuhoutuneeseen Pompeijin rauniokaupunkiin.

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Pompeiji (n. 6 h)

Tiistai 17.9. Olbia (Sardinia, Italia) klo 09.00 – 17.00 (TH)

Sardinia on Italian toiseksi suurin saari ja hellii matkailijoita upeilla rannoilla, vehreillä maisemilla ja tietysti maukkaalla italialaisella ruoalla. Smaragdirannikoksi kutsutulla alueella sijaitseva Olbia tarkoittaa ”iloista kaupunkia”, vaikka se onkin tuhottu ja jälleenrakennettu useasti historiansa aikana. Olbia on ennen kaikkea portti Sardiniaan ja siellä tehtäville retkille. Kaupungin ulkopuolella voikin kokea upean rannikon hiekkarantoineen, houkuttelevine lahdenpoukamineen ja pienine kylineen. Olbian arkeologisessa museossa on esillä Rooman vallan aikaista ja jopa paljon aikaisemmalta aikakaudelta olevaa esineistöä.

 • Voit lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Keskiviikko 18.9. Livorno (Italia) klo 07.00 – 19.00 (TH)

Livorno on sisukas kaupunki, jolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Keskiajalla Livorno kuului vuoroin Pisalle vuoroin Genovalle kunnes Firenze osti kaupungin vuonna 1421 rakentaen näin yhteyden Välimereen. Myöhemmin Livornon saadessa omat kaupunkioikeudet siitä tuli uskonnollisesti vainottujen ihmisten suojasatama. Nykyään Livorno on vilkas satamakaupunki, jonka keskustasta löytyy mukavia kahviloita sekä kauppoja. Kaupunki onkin käymisen arvoinen vaikka useat risteilymatkustajat suuntaavat usein retkille Firenzeen tai Pisaan.

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Pisan kalteva torni( n. 4,5 h)

Torstai 19.9. Villefrance* (Ranska) klo 07.00 – 18.00 (TH)

Villefranche on mukava pieni kalastajakylä Nizzan ja Monacon välissä. Keskiaikaiseen tyyliin kuuluen vanhan keskustan värikkäät punatiilikattoiset talot ja kapeat kujat avaavat mainioita maisemia merelle. Kahvilat, ravintolat ja kaunis ranta sekä mielenkiintoinen holvattu kuja antavat ajanvietettä jos ei suuntaa retkille. *maihinmeno venekuljetuksella

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Monacon kohokohdat (n. 5 h)

Perjantai 20.9. Palamós (Espanja) klo 09.00 – 18.00 (TH)

Palamós sijaitsee aivan Costa Bravan aurinkoisen rannikon keskiössä. Upeiden rantojen reunustamana Palamós juontaa monen välimerellisen kylän tavoin juurensa kalastuksesta. Nykyään kalastusperinteet näkyvät kalasataman päivittäisinä huutokauppoina, jolloin päivän saaliit vaihtavat omistajaansa. Satamapäivää voi viettää rannasta ja auringosta nauttien tai suunnata esimerkiksi läheiseen Figuresin kylään, jossa sijaitsee eriskummallinen Salvador Dalín museo täynnä taiteilijan surrealistisia maalauksia ja veistoksia.

 • Voit lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen vaikkapa Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Lauantai 21.9. Palma (Mallorca, Espanja) tulo klo 06.00 – Paluulento Suomeen (A)

 •  Aamiaisen jälkeen laivasta nousu, kuljetus kentälle ja paluulento Suomeen.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 14.9.2019
AY1711 Helsinki 7.45 – 10.55 Palma Mallorca

Paluulento 21.9.2019
AY1712 Palma Mallorca 11.55 – 16.50 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 2. tai 3. kansi 1 695
Sisähytti Plus 7. tai 8. kansi 1 795
Ulkohytti 2. tai 3. kansi 1 865
Parvekehytti 6. kansi 2 095
Parvekehytti Deluxe 2 195
Junior Suite Parvekehytti 2 285
Yhden hengen sisähytti 2 040
Yhden hengen ulkohytti 2 135

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Palma, Mallorca, Palma, Mallorca – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Palman kaupunkikierros
 • Risteily m/s Marella Discovery 2 laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilylle myydään ennakkoon lisämaksullinen Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Retkipaketti 279 €

Maanantai 16.9. Pompeiji (n. 6 h)

Keskiviikko 18.9. Pisan kalteva torni ( n. 4,5 h)

Torstai 19.9. Monacon kohokohdat (n. 5 h)

 

Huomioithan seuraavat seikat

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

 

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Marella Discovery 2

Marella Discovery 2

Marella Discovery 2 on Marella Discoveryn lähes identtinen sisaralus. Tällä maltillisen kokoinen ja nykyaikainen alus mahdollistaa matkasta nauttimisen brittiläiseen tyyliin. Laivalla on ulkoilmateatteri, kiipeilyseinä, minigolfrata sekä sisäallas. Monet baarit ja ravintolat täydentävät aluksen palvelut. Marella Discoveryn risteilyillä hintaan sisältyy myös juomapaketti.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: maltillinen, 1836 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Marella Discovery 2 tarjoaa laajan kattauksen eri palveluja. Laivalla on seitsemän eri ravintolaa. Pääravintolassa tarjoillaan perinteisiä annoksia modernilla tvistillä. Lisäksi pienemmät ravintolat tarjoavat erikoisruokia. Viihteestä voi nauttia yhdessä laivan monista baareista tai ihastella illan show-esitystä Broadway Show Loungessa.  Tarkemmat tiedot kaikista palveluista ja tarjonnasta selviävät laivalla.

 • 7 ravintolaa, 7 baaria, 2 allasta, 9 hissiä

 

Majoitus

Kaikissa Marella Discovery 2:n hyteissä on ilmastointi, hiustenkuivaaja. taulutelevisio, vaatekaappi sekä lisämaksullinen tallelokero. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1994 Chantiers de l’Atlantique / Saint Nazaire Ranska
Pituus:
 264 metriä
Leveys:
 32 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 69 472
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä, 9 kpl
Matkustajamäärä:
 1 836
Miehistöä: 771
Alusrekisteri: Bahama
Sähkö: 110 / 220 V AC
Matkustajahyttejä:
 918 
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella:
 Englannin punta

Marella Discovery 2 laivakartta (PDF)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. *Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE