12.5.2019 Seinen risteily 7 pv

Pariisi – Mantes-la-Jolie – Les Andelys/Vernon – Rouen – Duclair – Honfleur

Tutustu Seinen varrella oleviin historiallisiin kaupunkeihin, syvenny runollisiin maisemiin ja ranskalaisen keittiön antimiin. Samoile maailmankuulussa puutarhassa, joka on kuin impressionistisesta maalauksesta. Tällä keväisellä jokiristeilyllä laiva on varattu kokonaan Kristina Cruisesin käyttöön.

Seine vetää puoleensa jo matkan alkupäivinä Pariisissa; kaupungin monet kuuluisat nähtävyydet kohoavat joen varsilla. Ensimmäisenä risteilypäivänä pysähdymme Manted-la-Jolieissa, josta teemme retken upeaan Versaillesin palatsiin. Illaksi laiva saapuu satamapaikasta riippuen Les Andelysiin tai Vernoniin. Seuraavana päivänä vuorossa on yksi Normandian kohokohdista: monien kirkkojen komistama Rouen, jossa on paljon hienoa, vanhaa katseltavaa. Duclairista voi lähteä retkelle Jumiègesin luostariin. Jatkamme hurmaavaan Honfleuriin ja nautimme kaupungin viehättävistä herkkupuodeista ja ranskalaisesta ravintolatarjonnasta.

Luennoitsijavieraana Helena Petäistö

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeksi Rouenin historiallisessa kaupungissa, jossa on paljon hienoa arkkitehtuuria ja taidetta, sekä ennen kaikkea kirkkoja. Suklaapuodeissa saat suun makeaksi.
 • Lumoudu Pariisissa Seinen rantojen kauniista näkymistä ja nähtävyyksistä – monet kaupungin maamerkeistä ja merkittävimmistä rakennuksista kohoavat joen tuntumassa. Katsele niitä tunnelmallisella jokiristeilyllä tai kävelyretkellä rantakaduilla.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen
Ulla Halsas

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Sunnuntai 12.5. Helsinki – Pariisi

Lento Pariisiin, maailman suosituimpaan matkakohteeseen. Kuljetus laivalle ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. (P)

Maanantai 13.5. Pariisi

Aamupäivän bussikierroksella näemme komean Champs Elysées -bulevardin, Riemukaaren, Latinalaiskorttelin sekä muita Pariisin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Iltapäivällä voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Illallisen jälkeen risteilemme läpi yövalaistun Pariisin (veden korkeuden niin salliessa). Valaistut rakennukset ja sillat näyttäytyvät komeina, katulamppujen valossa jokivarren penkeillä parit kietoutuvat toisiinsa – suurkaupunki sykkii elämää myös yöllä… (TH)

Tiistai 14.5. Pariisi – Mantes-la-Jolie – Les Andelys (tai Vernon)

Aamupäivä risteillään ja katsellaan jokivarren vaihtuvaa maisemaa. Mantes-la-Joliesta teemme retken loisteliaaseen Versaillesin palatsiin. Saamme ihailla kuninkaan ja kuningattaren huoneistoja ja vaikuttavaa 75 m pitkää, 10 m leveää ja 12 m korkeaa peilisalia sekä komeaa puutarhaa. Retken jälkeen risteilemme Les Andelysiin tai Vernoniin, missä laiva on yön satamassa. (TH)

Keskiviikko 15.5. Les Andelys (tai Vernon) – Rouen

Laiva risteilee aamupäivän Roueniin. Kävelykierroksella kuljemme historialliseen keskustaan, näemme katedraalin sekä Place du Vieux-Marché -aukion, missä Jeanne d´Arc poltettiin roviolla.

Vapaa-aikaa Rouenissa. Laiva yön satamassa. (TH)

Torstai 16.5. Rouen – Duclair

Laiva jättää Rouenin ja suuntaa kohti Duclairia. Pikkukaupunkiin voit tutustua omatoimisesti tai lähteä lisämaksulliselle retkelle tutustumaan luostareihin. Retken jälkeen laiva risteilee Honfleuriin, aikataulu vuoroveden vaihtelu huomioiden. Laivalla juhlailta. (TH)

Lisämaksullinen retki: Luostariretki • puolipäiväretki • 60 €
Jumiègesin luostari perustettiin v. 654. Viikinkien tuhottua luostarin heidän jälkeläisensä vuorostaan kunnostivat sen 1000-luvulla. Luostarista tuli kuuluisa Victor Hugon kuvailtua niitä Ranskan kauneimmiksi raunioiksi. Luostarin alueella kulkiessamme näemme myös Pyhälle Pietarille omistetun kirkon pylväskäytävän ja rauniot. Seuraava tutustumiskohteemme samalla vuosisadalla perustetun Saint Wandrillen luostarin alue. Rakennusten klassinen arkkitehtuuri on vaikuttava. Vuodesta 1931 asti ovat benediktiinimunkit asuttaneet luostaria, jonka päärakennuksen näemme ulkopuolelta.    

Perjantai 17.5. Honfleur

Honfleurissa aika tuntuu pysähtyneen. Rakennukset kertovat vauraasta menneisyydestä. Kävelykierros alkaa vanhalta satama-altaalta, jota houkuttelevat ravintolat ja värikkäät, toisiinsa kiinni puristuvat talot ympäröivät. Näyttävä Sainte-Catherinen kirkko on Ranskan suurin puukirkko. Käymme Greniers à Sel, entisessä suolahallissa, missä nykyisin järjestetään näyttelyitä, konferensseja ja konsertteja. Iltapäivää voit viettää Honfleurissa omatoimisesti tai lähteä lisämaksusta Côte Fleurie – kukkaisrannikon retkelle.  (TH)

Lisämaksullinen retki: Côte Fleurie • puolipäiväretki • 69 €
Matkaamme bussilla Deauvilleen, kukkaisrannikoksi kutsutun alueen eleganttiin ja hienostuneeseen kaupunkiin. Jatkamme Pays d´Augeen ja tutustumme vehreässä keskustassa sijaitsevaan, alueen kaunista rakennusperinnettä edustavaan Breuilin linnaan. Nykyisin linnassa on myös tislaamo, missä vieraillessamme kuulemme Calvadoksen valmistuksen monista eri vaiheista ja myös maistelemme sitä.  

Lauantai 18.5. Honfleur – Pariisi – Helsinki

Laivastanousun jälkeen kuljetus Pariisin lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 12.5. AY1575
Helsinki 12.15 – Pariisi 14.20 

Paluulento 18.5. AY1576
Pariisi 15.10 – Helsinki 19.00 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 1 895 2 155
2. kansi 2 115 2 325

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Pariisi, Pariisi – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Risteily m/s Renoir II **** -laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen)
 • Juomapaketti laivalla (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Valikoima retkiä, jotka tulkataan suomeksi
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Pariisin kaupunkikierros
 • Versaillesin palatsi
 • Rouenin kävelykierros
 • Honfleur

Lisämaksullinen retkipaketti ● 113 eur

 • Luostariretki
 • Côte Fleurie kukkaisrannikko

Retket tulkataan suomeksi. Toteutuminen edellyttää min. 20 lähtijää.
Retket varattavissa myös yksittäin, hinnat alla matkaohjelmassa.

Renoir

Renoir

Vuonna 1999 rakennettu ja 2018 uudistettu Renoir risteilee Ranskan maisemissa Seinejoella.

Palvelut laivalla

Laivalla on kaksi kantta. Ylemmällä kannella sijaitsee laivan ravintolasali, vastaanottotiski sekä Lounge-Bar.  Tilava aurinkokansi on varusteltu kansituolein. Laivalla on myös pieni matkamuistomyymälä. Laivalla on käytössä myös langaton internetyhteys.

Majoitus

Kaikki hytit ovat ikkunallisia. Ylemmän kannen hytit panoraamaikkunoin. Hyttien varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, radio ja tallelokero. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1999, uudistettu vuonna 2018
Pituus: 
110 metriä
Leveys:
11,4 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: Ei
Matkustajamäärä:
 105
Aluksen lippuvaltio:
 Ranska
Matkustajahyttejä:
54 ulkohyttiä

 

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää ja halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE