12.10.2019 Saarihyppelyä Adrianmerellä 1 vko

Split – Makarska – Mljet – Dubrovnik – Sipan/Trstenik – Korčula – Hvar – Split

Koe Kroatian komeimmat kaupungit ja upeimmat saaret! Syksyn ihana uutuusristeily vie Dalmatian rannikon houkuttelevimpiin kohteisiin; historiallisiin kaupunkeihin ja turkoosin meren hellimille saarille, joissa viljellään viiniä, oliiveja ja laventelia. Mukavan lyhyet välimatkat taittuvat viihtyisällä pienaluksella, joka on varattu kokonaan Kristina Cruisesin käyttöön.

Viikon aikana pääset Splitin ja Makarskan mukulakivikujille ja suojellulle Mljet-saarelle sekä Dubrovnikiin – se on rannikon uljaimpia näkyjä mahtavine muureineen, palatseineen ja luostareineen. Saaret ovat toinen toistaan houkuttelevampia. Rauhaisan Korčulan kruunaa idyllinen vanhakaupunki. Tyylikäs Hvar kelpaa kansainväliselle jetsetillekin, ja Bračin saarelta löydät Kroatian kauneimmaksi kehutun rannan. Päivisin saat nauttia alati vaihtuvista maisemista, nähtävyyksistä ja laivan puolihoidosta. Kristallinkirkas meri kutsuu uimaan. Iltaisin on aikaa käyskennällä ostoskaduilla ja ruokailla tunnelmallisissa rantaravintoloissa – joka ilta olet jossakin uudessa kiehtovassa paikassa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Harhaile viihtyisän Korčulan vanhoilla kujilla, poikkea putiikkeihin ja istahda illalliselle. Meren rajaamalle niemelle rakennettu, muurien suojaama kaupunki on kuin miniversio Dubrovnikista, mutta paljon rauhallisempi.
 • Herkuttele paikallisilla viineillä ja ruoalla, joka on sekoitus balkanilaista ja italialiasta keittiötä. Rannikolla on tarjolla herkullisia äyriäissalaatteja, grillattua kalaa ja muita merenantimia, mutta myös meheviä, juustotäytteisiä burek-piiraita ja ilmakuivattua kinkkua.
 • Näe Euroopan erikoisimpiin lukeutuvat antiikin aikaiset rauniot; Splitin sydän on Diocletianuksen palatsialue – kokonainen kaupunginosa kujineen ja eri aikoina tehtyine rakennuksineen. Alue on Unescon maailmanperintökohde.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ulla Rantamo

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen)

Lauantai 12.10. Helsinki – Split – Makarska

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matka alkaa lennolla Splitiin, josta bussikuljetus laivalle. Tervetulotilaisuuden jälkeen klo 13 laiva lähtee kohti Makarskaa, jonne saavutaan noin kolmen tunnin kuluttua. Lounas laivalla ja vapaa illallinen. Yöpyminen Makarskan satamassa. (L)

Sunnuntai 13.10. Makarska – Mljet

Laiva lähtee aikaisin aamulla kohti Mljetin saarta. Aamiainen laivalla. Matkalla pysähdys Pelješacissa, jossa pääsemme uimaan. Lounas laivalla, jonka jälkeen risteilyn hintaan sisältyvä opastettu kierros Mljetin saaren kansallispuistossa. Iltapäivää voi viettää kävellen upeiden järvien ympäri tai vuokraamalla vaikka polkupyörän tai kanootin. Kapteenin illallinen perinteisen Dalmatialaisen musiikin kera. (A,L,P)

Maanantai 14.10. Mljet – Dubrovnik

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Dubrovnikia. Aamupäivällä risteilyn hintaan sisältyvä puolipäiväretki Dubrovnikiin linja-autokuljetuksella satamasta satamaan sisältäen siirtymisen vaijerihissillä Srd vuorelle ihailemaan maisemia. Yöpyminen Dubrovnikin satamassa. Vapaa illallinen. (A,L)

Tiistai 15.10. Dubrovnik – Sipan/Trstenik

Aamiainen. Aamupäivällä siirrytään kohti Trstenikiä pysähdellen välillä uimaan. Iltapäivää vietetään Pelješacin niemellä. Vapaa illallinen tai mahdollisuus osallistua illalla lisämaksulliselle retkelle joka suuntaa maistamaan paikallisia viinejä ja kyläillalliselle Tristenikissä, retken hinta 69 €. (A,L)

Keskiviikko 16.10. Sipan/Trstenik – Korčula

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Korčulaa. Nautimme lounaan laivalla ennen saapumista perille. Aloitamme tutustumisen tämän päivän kohteeseen matkan hintaan sisältyvällä opastetulla kierroksella ja viininmaistelulla. Vapaa illallinen. (A,L)

Torstai 17.10. Korcula – Hvar

Aamulla aikainen lähtö kohti Paklinskin saarta Hvarin lähellä. Lounas laivalla ja uimapysähdys. Myöhemmin iltapäivällä matkan hintaan sisältyvä opastettu kaupunkikävely Hvarissa, jonka jälkeen vapaa illallinen. (A, L)

Perjantai 18.10. Hvar – Split

Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Bracin saarta ja pysähdys lähellä Bolia sijaitsevalle Zlatni Ratin rannalle uimaan. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Splitiä. Matkalla uimatauko. Tutustumme Splitiin lyhyellä opastetulla kierroksella, jonka jälkeen vapaata oleskelua. Vapaa illallinen. (A,L).

Lauantai 19.10. Split – Helsinki

Aamiaisen jälkeen kuljetus laivalta lentokentälle. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 12.10.
D8 480 Helsinki 06.30 – 8.30 Split

Paluulento 11.5.
D8 481 Split 09.15 – 13.10 Helsinki

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
1. kansi 1 475
2. kansi 1 575 1 885
3. kansi 1 575

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy luokassa Helsinki – Split, Split – Helsinki
 • Risteily m/s Dream laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Puolihoito laivalla (Buffet aamiainen, 3 ruokalajin lounas, iltapäiväkahvi ja pikkuleipä)
 • Opastetut kierrokset Mljetissä, Dubrovnikissä, Korculassa ja Hvarissa
 • Oliiviöljy- ja viininmaistelu laivalla
 • 1 l pullotettua juomavettä päivittäin
 • Viihde ja Kristina ® matkanjohtajan tuottama ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulotilaisuus sekä kapteenin illallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Retket on esitelty matkaohjelmassa.

Dream

Dream

Viehättävä, 40 matkustajan alus m/s Katarina Dream on kuin suuri jahti ja se on varattu kokonaan vain Kristina Cruisesin asiakkaille. Pieni salonki ruokailuille, aurinkokansi, peräkannella sijaitseva ulkoilmalounge baaripalveluineen ja 20 hyttiä tekevät laivalla oleskelun kotoisan helpoksi ja vaivattomaksi. Kapteeni ja henkilökunta ovat kuin yhtä perhettä – hyväntuulisina pieni miehistö huolehtii vieraistaan aamusta iltaan.

M/S Katarina Dream tarjoaa oivat puitteet Kroatian rannikon monipuolisuuden kokemiselle. Näet niin saariston kiehtovat kansallispuistokohteet aktiviteetteineen kuin eläväiset rannikon pikkukaupungit. Aamiaiset ja kotiruoka- tyypppiset lounaat nautitaan laivalla, illallisille kannattaa piipahtaa vierailusatamien ravintoloihin tai tarvernoihin nauttien paikallisesta ruuasta ja maistellen erinomaisia kroatialaisia viinejä.

Aamupäivä vietetään laivalla rentoutuen, auringosta nauttien ja sään salliessa välillä merelle uimaan tai snorklaamaan pysähtyen. Lounaan jälkeen saavutaan joka päivä uuteen kohteeseen. Useimmissa vierailusatamissa risteilyn hintaan sisältyy opastettu kierros, jolla pääsee tutuksi kohteen kanssa ja päivää voi jatkaa omatoimisesti.  Niille, joiden tanssi- ja menojalkaa vipattaa, voi vauhdikkaamman illanviettopaikan valita useimmissa satamaissa.

Kuvia laivasta

Tekniset tiedot

Rakennettu: 2017
Pituus: 
40,1 metriä
Leveys:
 8 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: Ei
Matkustajamäärä:
 40
Aluksen lippuvaltio:
 Kroatia
Matkustajahyttejä: 
20 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Risteily ei sovellu liikuntarajoitteisille. Laivasta poistuttaessa ja takaisin palattaessa saatetaan kulkea useamman laivan kautta. Satamissa lähekkäin sijoittuvista aluksista saattaa kuulua musiikkia klo 24 asti.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita. Kapteenilla on oikeus muuttaa risteilyreittä sääolosuhteista riippuen.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun.Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 25 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE