11.8.2019 Ääninen ja Laatokka – risteily Volgajoella Moskovasta Pietariin 11 pv

Moskova – Uglitš – Jaroslavl – Goritsy – Kižhi – Mandrogi – Pietari

 

Tämä on huikea matka venäläiseen arkkitehtuuriin ja historiaan. Näe loistelias Moskova, tsaarien upea Pietari ja tutustu viehättäviin perinnekyliin. Lähde risteilemään tasokkaalla jokilaivalla mahtavalle Volgalle ja sen sivujoille, kanaville ja järville. Matkan ensimmäiset päivät vietät Moskovan sykkeessä. Ihastele komeita maamerkkejä ja lähde kävelylle Kremlin linnoitettuun keskustaan. Metropolin jälkeen suuntaat laivalla rauhallisiin kyliin. Vierailemme Uglitšin kaupungissa, jonka kirkot lukeutuvat Venäjän kauneimpiin. Samoin vuosisatoja vanha, uskonnollinen arkkitehtuuri ja taide varastavat huomion myös Jaroslavlin vanhassa keskustassa. Goritsyn kylä lähiseutuineen vetoaa merkittävine, historiallisine luostareineen. Vietät aikaa viehättävällä Kižhin saarella, joka sijaitsee Euroopan toiseksi suurimmalla järvellä, Äänisellä. Saarella kiehtovat ainutlaatuiset puukirkot, muinaistalot ja tuulimyllyt. Pieteetillä kunnostetussa Mandrogin kylässä maistuu saslik sään niin salliessa. Viimeiset päivät vietät upeassa Pietarissa. Rakennukset, bulevardit ja puistot säväyttävät – samoin ilmapiiri, joka on yhdistelmä vanhaa ja uutta, itää ja länttä.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tutustu Moskovan vaikuttaviin, historiallisiin suurnähtävyyksiin; Punaiseen toriin ja linnoitusmaiseen Kremliin. Kremlin muurien sisältä löydät upeita kultakupolisia kirkkoja ja kiehtoviksi museoiksi muutettuja palatsi- ja muita rakennuksia.
 • Ihastu Pietarin Eremitaasiin, johon on koottu yksi maailman upeimmista ja laajimmista taidekokoelmista. Osa näyttelystä sijaitsee barokkityylisessä, loistokkaassa Talvipalatsissa, jossa asui aikoinaan tsaari perheineen.
 • Kuljeskele UNESCOn maailmanperintökohteeksi kelpuutetussa Jaroslavlin historiallisessa keskustassa, jota komistavat useat vanhat kirkot. Poikkea ainakin Spasskyn luostariin sekä huikean koristeelliseen ja värikylläiseen Ilja Profeetan kirkkoon, jonka freskoihin on kuvattu 1600-luvun venäläistä arkielämää.

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Sunnuntai 11.8. Helsinki – Moskova

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Moskovaan. Kuljetus satamaan, missä nousemme m/s Tchaikovsky-jokilaivaan. Lounas laivalla. Majoittuminen hytteihin. Illallinen. (L,P)

Maanantai 12.8. Moskova

Vuonna 1147 perustettu Venäjän pääkaupunki Moskova on maan vilkas, yli 12 miljoonan asukkaan metropoli. Kaupunkikierroksella saamme hyvän vaikutelman kaupungin keisarillisesta historiasta katsoessamme upeaa arkkitehtuuria: Punainen aukio, Moskovan Yliopisto, Bolshoi-teatteri sekä tietysti Pyhän Vasilin katedraali värikkäine sipulikupoleineen. Näemme myös Moskovan vanhimman kaupunginosan Kremlin, jota vartioi 19 tornia. Iltapäivä vapaata aikaa. (TH)

Tiistai 13.8. Moskova

Päivän voit viettää tutustuen Moskovaan omatoimisesti. M/s Tchaikovsky aloittaa risteilyn kohti Uglitšia. (TH)

Keskiviikko 14.8. Uglitš

Aamupäivää vietämme laivalla rentoutuen ja nauttien palveluista. Iltapäivällä m/s Tchaikovsky saapuu muinaiseen Uglitšin kaupunkiin, joka on perustettu vuonna 1148. Täällä voit nähdä joitakin Venäjän kauneimpia kirkkoja ja katedraaleja, kuten upean Pyhän Dimitrin verikirkon. Käymme myös paikallisessa linnoituksessa. Palaamme laivalle illalliselle ja jatkamme matkaa kohti Jaroslavlia. (TH)

Torstai 15.8. Jaroslavl

Kultainen rengas sijaitsee Keski-Venäjällä Moskovasta koilliseen. Tämä historiallisesti merkittävien kaupunkien ryhmittymä on yksi Venäjän tunnetuimpia kiertomatkakohteita. Jaroslavlin kaupunki, jonka vanha keskusta on liitetty UNESCOn maailmanperintölistalle, on yksi tunnetuimmista matkailukaupungeista Kultaisessa renkaassa. Saavumme tänne noin puolen päivän aikaan. Bussi- ja kävelykierroksella tutustumme kaupungin muinaiseen historiaan ja sen arkkitehtuuriin. Vierailemme Spasskyn luostarissa sekä upeassa Ilja Profeetan kirkossa, jossa nähdään koskemattomia freskoja 1600-luvulta. Lyhyen pysähdyksen jälkeen jatkamme risteilyä yön yli kohti Goritsya. (TH)

Perjantai 16.8. Goritsy

Tyypillinen venäläinen kylä Goritsy on 1500-luvulta peräisin olevan Ylösnousemuksen luostarin kotipaikka. Tästä vähän matkan päässä Kirillovin kaupungissa sijaitsee kuuluisa Kirillo-Belorzerskyn (Kirill Valkeajärveläisen) luostari, joka tänä päivänä on muutettu mittavaksi museoksi. Retken päätteeksi palaamme laivalle ja aloitamme matkan pitkin Volga-Itämeri vesireittiä, joka on yli 300 kilometrin pituinen jokien ja kanavien järjestelmä yhdistäen mahtavan Volgajoen Itämereen. (TH)

Lauantai 17.8. Kižhi

Äänisen, Euroopan toiseksi suurimman järven jälkeen saavumme viehättävään Kižhiin, jonka ainutlaatuinen puukirkkojen, muinaisten talojen ja tuulimyllyjen alue on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kävelykierroksella tutustumme näihin mielenkiintoisiin rakennuksiin. Illalla jatkamme matkaa kohti Mandrogia, Äänistä ja Syväri jokea pitkin risteillen. (TH)

Sunnuntai 18.8. Mandrogi

Pysähdymme iltapäivällä Mandrogin kylässä, jossa nautimme sään salliessa maittavasta Saslik-grillijuhlasta sekä kansantanssiesityksistä. Mandrogissa on tehty paljon uudistustöitä, säilyttäen rakentamisen perinteikkyys. Jatkamme matkaa kohti Laatokkaa ja Pietaria. (TH)

Maanantai 19.8. Pietari

Saavumme aamulla Pietariin. Kaupunkikiertoajelulla tutustumme Pietari Suuren vuonna 1703 perustaman kaupungin upeaan arkkitehtuuriin. Kanavien verkostot, leveät bulevardit sekä loisteliaat puistot hämmästyttävät. Vierailemme Eremitaasissa – tsaarin entisessä talvipalatsissa, joka nykyisin on kuuluisa taidemuseo. (TH)

Tiistai 20.8. Pietari

Vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Vietämme vielä risteilyn päätösillan laivalla sen palveluista nauttien. (TH)

Keskiviikko 21.8. Pietari – Helsinki

Aamiaisen jälkeen suuntaamme takaisin Helsinkiin. Kiitos matkaseurasta! (A)

 

Lento- ja junaikataulut

Menolento 11.8.2019
AY711 Helsinki 9.25 – Moskova 11.05

Paluu Juna- tai bussimatka 21.8.2019
Pietari-Helsinki aikataulu vahvistuu myöhemmin.

Huom. Aikataulut ovat paikallista aikaa

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Tchaikovsky *** (tai vastaava) –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Moskova
 • Juna- tai bussimatka Pietarista Helsinkiin
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – juna-asema
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset. Juomat lisämaksusta)
 • Kapteenin tervetulotilaisuus risteilyn alussa
 • Kapteenin gaalaillallinen risteilyn lopussa
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Venäjän viisumi Suomen kansalaisille
 • Kristina®–matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Moskovan kaupunkikierros
 • Uglits
 • Jaroslavl kiertoajelu
 • Goritsy & Kirill Valkeajärveläisen luostari
 • Mandrogin kävelykierros
 • Pietarin kaupunkikiertoajelu

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Varmistathan että passissa on riittävästi tyhjiä sivuja viisumeita varten.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 7 €/asiakas/päivä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, sovelletaan tKristina Cruises Oy:n  erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE