10.7.2019 Adrianmeren risteily 9 pv

Dubrovnik (Kroatia) – Hvar (Kroatia) – Ancona (Italia – Rijeka (Kroatia) – Venetsia (Italia) – Koper (Slovenia) – Split (Kroatia) – Dubrovnik (Kroatia)

 

Koe kuvankaunis Kroatia, ihana Venetsia ja sympaattinen Slovenia! Adrianmeren lomaristeilyllä saat nauttia vanhojen kaupunkien tunnelmasta ja kirkasvetisistä rannoista sekä herkuttelusta ja rennosta oleilusta laivalla.

Risteilymatkan alku- ja päätepiste on Kroatian näyttävin kaupunki Dubrovnik – kun nouset ympärysmuurille, saat eteesi hienon näköalan kujille ja merelle. Luksussaareksi tituleerattua Hvaria kaunistavat laventelipellot ja viiniviljelmät, ja sen pientä pääkaupunkia linnoitukset ja huvijahdit. Italian vilkas satamakaupunki Ancona palkitsee, jos sille antaa aikaa; löydät kahviloiden reunustamia aukioita, roomalaisia raunioita ja renessassipalatseja. Kroatian Rijekassa on tallella vanhanajan charmia ja arkkitehtuurissa itävaltais-unkarilaista vivahdetta. Venetsiassa kutsuvat romanttiset kujat kanaalien varsilla, Sloveniassa Koperin vanhat korttelit tai suloinen Piran. Splitistäkin löydät hienoa historiallista nähtävää, mutta myös putiikkeja ja tyylikkäitä katukahviloita – sekä mukavan uimarannan heti keskustan kupeesta.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vietä aikaa Hvarin kaupungissa, jossa on kaunis vanhakaupunki ja viihtyisä satama-alue. Jos kipuat keskustan yläpuolella olevalle historialliselle linnoitukselle, saat eteesi hienot näköalat.
 • Koe rauhallisempi Venetsia. Sivuuta päänähtävyydet ja suuntaa kulkusi vähän sivummalle – lumoavia kanaaleita, siltoja ja rakennuksia on kaikkialla. Poikkea välipalalle sivukadun pystybaariin, jossa paikalliset napostelevat lounasaikaan pikkusyötävää viinitilkan kera.
 • Virkistäydy laivan uima-altaissa tai meressä – kelpo uimarantoja on monen reitille osuvan satamakaupungin lähellä. Esimerkiksi Splitissä on useampikin uimaranta kävelymatkan päässä vanhastakaupungista; suositulle Bačvice-rannalle on matkaa noin kilometri.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ulla Rantamo

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 10.7. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia) Hotelliyöpyminen.

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Dubrovnikiin. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen (P).

Torstai 11.7. Dubrovnik (Kroatia) Laivaan nousu, laiva lähtee klo 20.00

Luovutamme hotellihuoneet puolen päivän aikaan, joten ennen sitä on aikaa nauttia rauhassa aamiaista ja hotellin palveluista. Teemme kävelykierroksen Dubrovnikin vanhassa kaupunginosassa ennen kuljetusta satamaan ja laivaan nousua. (A,P)

Perjantai 12.7. Hvar* (Kroatia) klo 07.00 – 18.00

Hvarin saarta kutsutaan usein uudeksi ”St. Tropeziksi” ja Euroopan aurinkoisimmaksi paikaksi. Uusitut venetsialaiset kaupunkipientalot, keskiaikaiset rakennukset, upeat satamassa seisovat jahdit ja maalaukselliset ravintolat ovat luoneet Hvarista suositun matkakohteen viime vuosina. Saarella on myös paljon reheviä oliiviviljelmiä, hedelmätarhoja sekä tusinoittain viinitiloja. Hvarin kaupungissa voi maistella paikallista herkkua grillattua mustekalaa yhdessä posip-rypäleistä tuotetun valkoviinin kanssa. (TH) *maihinmeno venekuljetuksella

Lauantai 13.7. Ancona (Italia) klo 08.00 – 18.00

Adrianmeren rannalla sijaitseva Ancona on vilkas lauttasatama mantereen ja saarten välisessä liikenteessä. Vaikka satama-alue saattaa yllättää, tarjoaa Ancona antiikin aikaista arkkitehtuuria sekä historiallista viehätysvoimaa, jota voi kokea parhaiten mäen päälle rakennetussa vanhassa kaupunginosassa. Anconan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa 1100-luvulla rakennettu goottilainen katedraali sekä 100-luvulta peräisin oleva Trajanin kaari. Kaupunki on myös risteilylaivoille lähin satama vierailla läheisessä Urbinon kaupungissa, jonka vanha keskusta on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. (TH)

Retkipaketin retki: Ancona: Porto Novo ja Sirolo, puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Sunnuntai 14.7. Rijeka (Kroatia) klo 08.00 – 17.00

Kroatian kolmanneksi suurimmalla kaupungilla Rijekalla on vaiherikas historia, jota ovat muokanneet monet hyökkäykset ja vallanvaihdot. Kaupungin ihanuus välittyy parhaiten vanhassakaupungissa, joka on täynnä koristeellisia Itävalta-Unkarin aikaisia rakennuksia. Myös keskiaikaiset kirkot, roomalaiset muurit sekä 1200-luvulla rakennettu kaupunkia vartioiva Trsatin linna antavat paljon katseltavaa ja koettavaa. Kävelykatu, jota kutsutaan nimellä ”Korzo” tarjoaa mahdollisuuksia niin ostoksille putiikeissa kuin tauolle jossain lukuisista katukahviloista. Rijekan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa kaupungin kellotorni, joka kerskailee neljällä kellotaulullaan sekä kahdeksankulmainen Pyhän Vituksen katedraali. (TH)

Maanantai 15.7. Venetsia (Italia) klo 08.00 – 24.00

Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Saapuminen Venetsiaan on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä kuuluisimpana ehkä Huokausten silta, 1300-luvulla rakennettu Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen tuhatvuotinen kirkko. (TH)

Retkipaketin retki: Venetsia: Murano & Burano, puolipäiväretki (n. 5 h)                 

Tiistai 16.7. Koper (Slovenia) klo 09.00 – 18.00

Adrianmeren rannikolla sijaitseva Koperin kunta on tunnettu kauneudestaan.  Se on Slovenian rannikkokaupungeista suurin. Koperilla, kuten monilla muillakin tämän alueen kaupungeilla on värikäs historia, joka ulottuu aina antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Viehättävässä kaupungissa voi tehdä ostoksia, maistella paikallisia erikoisuuksia ja nauttia alueen viinejä. Koper on myös portti Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan, joka on vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä. (TH)

Retkipaketin retki: Koper: Lumoava Ljubljana, puolipäiväretki (n. 5,5 h)

Keskiviikko 17.7. Split (Kroatia) klo 08.00 – 17.00

Historiallisen Dalmatian alueen tärkein kaupunki Split on syntynyt keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Kaupungin viehättävillä kujilla voi aistia menneen ajan tunnelmaa. Eri vuosisatojen arkkitehtuuri luo kauniin taustan nykypäivän vilkkaalle katukulttuurille, jota koristavat useat putiikit sekä kaksi eloisaa markkinatoria. Yksi kaupungin viehättävimmistä paikoista on Narodni trg, ihmisten aukio, jonka yläpuolella kohoavat venetsialaistyylinen kaupungintalo sekä roomalainen kellotorni. (TH)

Torstai 18.7. Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00. – Helsinki

Vierailu Dubrovnikissa on kuin aikamatka menneeseen. Kaupungissa itsessään on jo menneen ajan tunnelmaa, sillä kaupunkia suojaamaan rakennetut massiiviset muurit kätkevät sisälleen upeaa arkkitehtuuria, suihkulähteitä, palatseja, aukioita ja kirkkoja – kaikki rakennettuna samasta kiviaineksesta. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama ja ruuhkaisina päivinä vanhassakaupungissa on vilinää. (A)

Laiva saapuu aamulla satamaan. Aamiaisen ja laivastanousun jälkeen teemme risteilyn hintaan sisältyvän Dubrovnikin kaupunkikierroksen ennen bussikuljetusta lentokentälle.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 10.7.2019
AY1835 Helsinki 16.50 – 18.55 Dubrovnik

Paluulento 18.7.2019
AY1836 Dubrovnik 19.45 – 23.45 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 1. tai 2. kansi 1 745
Sisähytti 3. tai 4. kansi 1 785
Ulkohytti 1. tai 2. kansi 1 900
Ulkohytti 3. tai 4. kansi 1 945
Ulkohytti 7. tai 8. kansi 2 025
Ulkohytti Deluxe 6., 7. tai 8. kansi 2 060
Parvekehytti Deluxe 5. tai 9. kansi 2 395
Yhden hengen Sisähytti 2. kansi 2 245
Yhden hengen Ulkohytti 2. kansi 2 315

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Dubrovnik – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Hotelliyö Dubrovnikissa
 • Illallinen Dubrovnikissa
 • Dubrovnikin kaupunkikävely
 • Risteily m/s Marella Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilylle myydään Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Marella Celebration

Marella Celebration

Alun perin vuonna 1984 liikenteen aloittanut Marella Celebration (entinen m/s Noordam) edustaa vielä tänä päivänä perinteisempää risteilyalustyyliä ympärikäveltävine tiikkikansineen ja sulavine linjoineen. Laivalle on tehty vuonna 2013 uudistustöitä, jolloin kaikki hytit ja laivan yleiset tilat saivat paljon sisustuksellisia uudistuksia. Pääosa aluksen risteilyvieraista tulevat Iso-Britanniasta, mikä tarkoittaa että pääkieli laivalla on englanti. Marella Celebrationilla vallitsee ystävällinen ja epävirallinen ilmapiiri, mikä tekee matkustamisesta myös suomalaiseen makuun sopivaa. Laivan mukavat yleiset tilat ja hieman suuremman koon tuomat monipuolisemmat palvelut – silti selkeä risteilylaivan tuntu luovat Marella Celebrationista mukavan vaihtoehdon risteilylomalle.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: maltillinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Meridian-ravintolassa on tarjolla aamiaista, lounasta sekä illallista pöytiin tarjoiltuna. Mistral’s on tyylikäs á la carte ravintola. Uutuusravintola Kora La tarjoilee makuelämyksiä Aasialaisesta kulttuurista. Joustavampaan ruokailuun vaihtoehtoja löytyy Lido-kannen ravintolasta sekä buffet-ravintola Magnificuesta. Terrace Grill tarjoilee päivisin italialaisia herkkuja ja muuntautuu iltaisin herkulliseksi pihviravintolaksi. Ison Show Loungen lisäksi laivalta löytyy myös muutama muu baari / lounge, jossa voi nauttia risteilyn ohjelmasta virkistävien juomien kera. Hemmottelijoille laivalla on Ocean Beaty Salon & Spa kauneudenhoitomahdollisuuksineen sekä kuntosaleineen. Laivalta löytyy myös miesten ja naisten sauna sekä mukavat aurinkokansitilat. Tarkemmat tiedot palveluista selviävät laivalla.

 

Majoitus

M/s Marella Celebrationilla  on 632 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, 2 vaatekaappia, tallelokero, TV, wc ja suihku, sekä hiustenkuivaaja. Hyttien hinnoittelu vaihtelee kansien ja hytin sijainnin mukaan. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1984, uudistettu vuosina 2005 ja 2013
Pituus:
 215 metriä
Leveys:
 27,2 metriä
Syväys:
 6,05 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 33 930
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1264
Miehistöä: 520
Alusrekisteri: Malta
Matkustajahyttejä:
 632 (413 ulkohyttiä)
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella: 
Englannin punta

Palvelut ja mukavuudet

4 ravintolaa, 6 baaria, 2 loungea, yökerho, casino, porealtaat, 2 uima-allasta, korttipelihuone, kauneushoitola, putiikkeja, hyvinvointikeskus, urheilukansi, lasten kerho, sauna, kirjasto, sairaanhoito, internet

 

Marella Celebration laivakartta (pdf)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. *Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE