Kristinan vinkit matkustavalle


Matkustamiseen tai matkantekoon liittyviä vinkkejä ja niksejä ei ole koskaan liikaa. Keräämme tälle sivulle lomaa helpottavia neuvoja aina pakkaamisesta turistihuijauksiin asti.

 

KOTIAVAIMET TALLESSA Vaikka lomalla on mukavaa, kannattaa mielessä pitää myös kotiinpaluu. Säilytä kotiavaimesi heti alusta alkaen varmassa säilössä äläkä heitä niitä kassin pohjalle unohduksiin loman ajaksi. Mikään ei ole mukavampaa kuin kotiinpaluuiltana etsiä sateessa avaimia ja kiisteellä siitä, kenen vastuulla ne loppujen lopuksi olivat!

”JOS MINÄ MATKALLA SITTEN…”
Jokaisella meistä löytyy vaatekaapista asusteita, pukineita, hattuja tai kenkiä, joita emme tykkää syystä tai toisesta käyttää. Jos et löydä vaatekappaletta itsesi päältä kotona, tuskin tätä tapahtuu matkallakaan. Jätä siis ylimääräiset vaatteet suosiolla odottamaan seuraavaa kertaa.

EROON AIKAERORASITUKSESTA
Pitkillä lennoilla kannattaa nukkua paljon. Vältä kahvin, teen ja alkoholin liiallista nauttimista nestehukan takia. Pienet venyttelytuokiot auttavat selkäkipuun, turvonneisiin jalkoihin ja yleiseen väsymykseen. Ota rennosti saapumispäivänä, niin saat kaiken irti lomasta!

ARVOESINEET LAIVALLE
Luottokortit ja huomiota herättävät arvoesineet on hyvä jättää hyttiin kaupungille lähtiessä. Varaa kuitenkin taskuun pieni summa rahaa heräteostoksia ym. varten. Jos joudut taskuvarkaan kohteeksi tai jopa ryöstetyksi, et menetä kaikkia rahojasi.

MATKATAVARAT MUISTISSA
Yksi hyvä keino on valokuvata kaikki matkatavarat ja tallentaa ne kameran muistiin ennen matkalle lähtöä. Näin katoamistapauksessa sinulla on helposti katsottavissa, mitä olit pakannut laukkuun.

VIERAAN MAAN VALUUTTA
Vieras maa ja vieras valuutta ovat resepti sekaannuksiin. Jos pystyt, tutustu eri seteleihin etukäteen, tai ainakin ennen ostoksia. Monesti kaksi aivan eriarvoista seteliä saattavat näyttää samanlaisilta, mikä voi johtaa huijauksiin ostotilanteissa. Rahaa vaihtaessa kannattaa aina pyrkiä saamaan pienempiarvoisia seteleitä, jotka eivät ole myöskään väärentäjien suosiossa. Kun mukanasi on riittävästi pieniä seteleitä, vältyt myös ikäviltä ”anteeksi, ei vaihtorahaa” -tilanteilta kahviloissa ja takseissa.

PAKKAAMINEN
Pakkaa matkalaukkusi aina niin, että se voisi kadota. Jätä kotiin kaikki se, mistä et halua missään nimessä luopua. Käsimatkatavaroihin kannattaa pakata matkavarusteet, joiden avulla pääset majoittumaan matkakohteessa: asiakirjat, pieneen tilaan menevät vaihtovaatteet, lääkkeet ym. Kotiinlähtöpäivänä on myös maltti valttia. Hotellihuoneisiin ja laivojen hytteihin jää matkustajilta tuhansia tavaroita vuosittain. Tarkista vielä kerran kylpyhuone, vaatekaapit ja laatikostot, lattiat ja sänkyjen alustat. Tee lähtötarkastuksesta rutiini.

MATKATAVARAT HUKASSA?
Varmista, että laukkusi erottuu joukosta. Sido liina, värikäs matkalaukkuvyö tai liimaa tarroja laukkuusi. Mieti kuinka monta identtistä, mustaa trolley-laukkua pyörikään lentokenttien matkalaukkuhihnoilla! Kirkas väriläiskä laukussa helpottaa tunnistamista ja ehkäisee väärinkäsityksiä.

PASSI
Muista tarkistaa passin vanhenemispäivä. Monissa maissa vaaditaan vähintään 6kk passin voimassaolo. Jos sinun täytyy uusia passi, muista varata siihen tarpeeksi aikaa etenkin suosittujen lomakausien aikana

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X