Päivä 8 – 15.4.2017 Basel – Zürich – Helsinki


Voit lukea tästä koko matkapäiväkirjan.

Laivastanousun jälkeen siirrymme bussilla Zürichiin, jossa teemme kiertoajelun ja nautimme yhteisen lounaan. Vapaa-ajan viettoa lumoavia maisemia ihaillein sekä kuuluisan ostoskadun, Bahnhofstraβen,  unsaasta tarjonnasta nauttien. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

 

Aamulla saavuimme viimeiseen risteilykaupunkiin, Sveitsin Baseliin. Baselissa ei ollut ohjelmassa kaupunkikierrosta, vaan laukut pakattuamme hyppäsimme busseihin ja jatkoimme matkaa kohti Sveitsin suurinta kaupunkia, Zürichiä. Bussimatka kulki Mittellandin tasankoalueella, joka on huomattavasti tasaisempaa maastoa kuin etelämpänä sijaitsevat Alpit. Tämän vuoksi kaksi kolmasosaa väestöstä asuu Mittellandin alueella, jonka maisemat kaupunkien lisäksi ovat vehreitä ja sisältävät paljon peltoja sekä laidunta. Myös lehmät, lampaat ja hevoset kuuluvat kaupunkien ulkopuoliseen maisemakuvaan.

Zürichissä oli ensin opastettu bussikierros ennen vapaa-aikaa. Bussikierroksille nähtiin useita nähtävyyksiä, kuten kansainvälinen jalkapalloliiton kattojärjestön Fifan päämaja, Sveitsin kansallispankki, yliopisto ja Zürichin oopperatalo. Oopperatalon aukiolla järjestetään aina huhtikuun kolmas maanantai suuri kevätjuhla, jossa hyvästellään talven kylmät yöt ja toivotetaan kevät tervetulleeksi. Juhla huipentuu risukasan päällä olevan, räjähteillä täytetyn Böögg-lumiukon, polttamiseen. Rituaalilla on tarkoitus selvittää millainen kesä on tuleva kesä: mitä nopeammin Böögg:n pää räjähtää, sitä parempi kesä on tulossa. Tänä vuonna risteilyn Zürich-kohde oli viikon liian aikaisessa, mutta Böögg-lumiukkoja pystyi havaitsemaan jo esimerkiksi leivonnaisten muodossa.

Kierroksella ajettiin myös aivan kaupungin vieressä sijaitsevan suuren puistoalueen ohi. Jotenkin käsittämätöntä, että vain kävelyetäisyydellä kaupungin ydinkeskusta pääsee niin idylliseen luontomaisemaan. Alue on suosittu ulkoilualue ja sieltä löytyykin maauimala, tenniskenttiä, golf- ja minigolf-kenttä, kävely- ja juoksureittejä sekä luistelu- ja curling-mahdollisuus. Kierroksella pysähdyttiin myös Zürich-järven rannalle kohtaan, josta oli kirkkaalla kelillä esteetön näkymä Alpeille. Zürich-järven vesi on muuten oppaan mukaan erittäin puhdasta ja käytännössä juomakelpoista! Aivan keskustassa on aidattu uima-alue naisille, jossa pääsee pulahtamaan Zürich-järvestä alkunsa saavaan Limmat-jokeen. Oppaan mukaan se rakennettiin suojaamaan naisia miesten katseilta ja takaamaan peseytymisrauhan.

Opastetun kierroksen jälkeen syötiin viimeinen yhteinen lounas Zürichin keskustassa, jonka jälkeen oli muutama tunti aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Jokaiselle oli jaettu kartta, johon oli merkitty hyvä kävelyreitti Limmat-joen molemmin puolin. Tutustumisen arvoisia kohteita oli ehdottomasti vanha kaupunki, Zürichin kuuluisimmat kirkot Fraumünster ja Grossmünster ja Bahnhofstrassen ostosparatiisi, joka on yksi maailman kuuluisimmista ostoskaduista. Se on täynnä muotiliikkeitä sekä sveitsiläisten kellojen ja suklaan myyjiä. Edullisempiakin ketjuliikkeitä löytyy, joten täällä on varmasti jokaiselle jotakin.

Vapaa-ajan jälkeen ryhmät koottiin jälleen yhteen ja lähdettiin kohti lentokenttää, josta paluulento lähti kohti Helsinkiä. Kokonaisuudessaan reissusta jäi aivan mahtava fiilis! Kelit suosivat koko viikon ajan ja pääasiassa saatiin nauttia keväisestä auringosta, vaikka paikoittain olikin vähän tuulisempaa. Oli mahtavaa nähdä miten kevät eteni kun siirryttiin vaiheittain kohti etelää. Risteilyllä kokee useita paikkoja yhdellä kertaa ja kuulee lukuisia tarinoita eteenpäin kerrottavaksi. Risteily on rakennettu alusta loppuun siten, että kaikki vaiheet on mietitty ja eri liikuntakykyiset huomioitu. Tämän lisäksi järjestetyt retket takasivat, että vaikka aika oli rajallista, niin näistä paikoista saatiin mahdollisimman paljon irti. Erinomaiselle ruoalle, mukaville kanssamatkustajille ja ammattitaitoisille matkanjohtajille vielä erityismaininta!

<< 7. päivä                    Päiväkirjan alkuun >>

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X