Päivä 5 – 12.4.2017 Koblenz – Reinin laakso – Rüdesheim


Voit lukea tästä koko matkapäiväkirjan.

Aamupäivällä omatoimista tutustumista Koblenziin. Puoliltapäivin risteily jatkuu läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös 133 metriä korkean
Lorelei-kallion. Illalla saavumme Rüdesheimiin. Minijuna vie vierailulle mielenkiintoiseen Mekaanisen Musiikin Museoon. Illanviettoa vanhankaupungin kuuluisalla Drosselgassella nauttien elävästä musiikista, paikallisista viineistä ja Rüdesheimkahvista. Laiva jatkaa risteilyä puolen yön jälkeen. 

 

Aamupäivällä oli aikaa omatoimisesti tutustua Koblenziin. Matkanjohtajat opastivat keskustaan ja neuvoivat parhaimmat vierailupaikat. Koblenz on verrattain pieni, vain 100 000 ihmisen kaupunki, joka on yksi Reinin alueen viinikeskuksista. Laivan lähettyviltä olisi päässyt myös vaijerihissillä joen toisella puolella olevan, 120 metrin korkeudessa sijaitsevan Ehrenbreitsteinin linnoitukseen, joka nykyään toimii museona ja retkeilymajana.

Puoliltapäivin risteily jatkui läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Tämä osuus kannatti tarkastella aurinkokannelta käsin, johon myös henkilökunta toi kahvit ja juomat pyydettäessä. Koblenzin ja Rüdesheimin välinen osuus on koko jokiristeilyn kohokohta maisemiltaan, jossa Rein kulkee eroosion ja maannousun vaikutuksesta muodostuneen rotkolaakson läpi. Korkeimmat kalliojyrkänteet ovat jopa 130 metrin korkeudella vedenpinnasta ja tämä reilu 60 kilometriä pitkä reitti onkin listattu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Matkan varrella voi nähdä kymmeniä toinen toistaan satumaisempia linnoja, useita viinintuoton ympärille kehittyneitä kyliä sekä jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät. Alue onkin erityisen tunnettu laadukkaista Riesling-viineistään, jotka valtaavat laajasta viininviljelypinta-alasta melkein 80 prosenttia.

Yksi Romanttisen Rein -osuuden kohokohtia on Loreley-kallion ohittaminen. Saksalaisen kansantarun mukaan Loreley-niminen merenneito istui 130 metriä korkean, lähes pystysuoran seinämän päällä ja seireeninomaisesti yritti saada merimiehet lankeamaan pauloihinsa aiheuttaen haaksirikkoja. Todellisuudessa paikan taru taitaa saada sytykkeensä siitä, että Rein on kapeimmillaan juuri Loreley-kallion kohdalla ja sen vedenalaiset kivet ja voimakkaat virtaukset ovat aiheuttaneet useita veneonnettomuuksia.

Aurinkokannella vietetyn päivän jälkeen maistui illalliseksi tarjoiltu Roquefort-salaatti, kermainen perunakeitto ja paistettua ankanrintaa sekä jälkiruoaksi herkullinen Rüdesheim-kahvi-parfait.

Alkuillasta saavuimme piskuiseen Rüdesheimiin, joka on noin 10 000 asukkaan kaupunki Etelä-Saksassa Reinin laaksossa, Rheingaun viinialueella. Rüdesheimissa meitä ei odottaneetkaan bussit, vaan liikkeelle lähdettiin minijunien kanssa! Minijunat kuljettivat meidät kaupungin läpi samalla kun kaiuttimista tuli tietoisku Rüdesheimin historiasta suomeksi. Päätepysäkkinä oli Mekaanisen Musiikin Museo, jossa myös vierailimme.

Mekaanisen Musiikin Museossa esiteltiin erilaisia musiikin tallennustekniikoita ennen nykyaikaisia tallennusmenetelmiä, joista ensimmäinen oli Thomas Alva Edisonin kehittämä fonografi. Vauhdikkaan soiton ja laulun johdolla kuljettiin eri aikakausien läpi, opittiin mekaanisesta musiikista ja sen ainutlaatuisista laitteista. Osa pääsi jopa soittamaan vanhaa posetiivia, joka on ollut erittäin suosittu soitin musiikin levittämiseen ennen gramofonia ja radiota.

Museon jälkeen oli mahdollisuus jäädä tutustumaan Rüdesheimiin omatoimisesti. Käymisen arvoinen paikka on ehdottomasti Drosselgasse-katu, jonka varrella on runsaasti matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja ravintoloita. Ravintolassa kannattaakin maistaa paikallisia Riesling-viinejä sekä paikkakunnan kuuluisaa jälkiruokaa, Rüdesheim-kahvia. Rüdesheim-kahvi tehdään polttamalla kupissa paikallista Brandya, Asbachia, sokerin kanssa. Tähän päälle tulee sitten kahvi ja reilu annos kermavaahtoa. Kahvin tarjoilu on myös oma ohjelmanumeronsa, joten tätä Irish coffeen kaukaista sukulaista ei kannata missata!

Tapahtumarikkaan päivän päätti pianistin musiikkiesitys salongissa. Halukkaille oli järjestetty laivan peräosassa olevaan salonkiin kisastudio Mestarien liigan ottelua Bayern München – Real Madrid varten. Yöllä laiva jatkoi risteilyä kohti seuraavaa määränpäätä, Mannheimia, jonne saavuttiin seuraavaksi aamuksi.

<< 4. päivä                    6. päivä >>

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X