Päivä 4 – 11.4.2017 Köln


Voit lukea tästä koko matkapäiväkirjan.

Kaupunkikierros alkaa bussimatkalla vastarannalle. Joentörmältä avautuu kaunis näkymä vanhaan kaupunkiin, jonka silhuetissa erottuu useita torneja. Niistä komeimmat ovat kuuluisan goottilaistyylisen katedraalin. Jatkamme modernimpaan osaan ohi Rooman ajan monumenttien ja retken päätteeksi tutustumme katedraaliin. Iltapäivä vierähtää risteillen Reinillä. Illallisen jälkeen saapuminen Koblenziin.

 

Neljäntenä risteilypäivänä oli kohdekaupunkina vuorossa Köln, jota bussiretkellä meille esitteli paikkoja paikallinen matkaopas Stefan. Köln on Saksan neljänneksi suurin kaupunki noin miljoonan asukkaan väkiluvullaan. Kölnin kaupunki pommitettiin käytännössä kokonaan toisessa maailman sodassa, mistä johtuen Kölnissä ei ole vanhaa kaupunkia juurikaan jäljellä, vaan uudelleenrakennuksen yhteydessä rakennukset rakennettiin modernilla tavalla. Vain Kölnin aarteet, eli vanhat kirkot rakennettiin samalla tavalla aikaisempaan ulkoasuunsa.

Kölnin tuomiokirkko onkin kaupungin kuuluisin nähtävyys ja maamerkki. Goottilaistyylinen katedraali oli valmistuessaan vuonna 1880 maailman korkein rakennus 157 metriä korkeilla kaksoistorneillaan. Se rakennettiin alun perin jouluevankeliumissa mainittujen kolmen itämaan tietäjän reliikkien ympärille, jotka kölniläinen arkkipiispa sai lahjaksi 1100-luvulla. Tämän vuoksi Kölnistä tulikin merkittävä pyhiinvaelluskohde.

Tämän lisäksi bussimatkalla nähtiin mm. suklaamuseo, arkkitehti Renzo Pianon suunnittelema iso kananmunanmuotoinen lasirakennus, taidemuseo, konferenssitilat ja messualueet, nukkemuseo ja urheilumuseo, jossa oppaan mukaan lajit on jaoteltu tärkeysjärjestykseen, joista kolme ensimmäistä on jalkapallo, jalkapallo ja jalkapallo.

Bussiretken loppupuolella pysähdyimme Hohenzollernbrücke-sillan kupeeseen tuomiokirkon vastakkaiselle rannalle, josta avautui kaunis näkymä kaupunkiin, jonka silhuetissa erottui tuomionkirkon tornien lisäksi useita muitakin torneja. Hohenzollernin silta on tunnettu romanttisena paikkana, jonka kaiteisiin erityisesti pariskunnat kiinnittävät nimikirjaimilla koristellun lemmenlukkonsa.

Opastetun retken jälkeen oli muutama tunti aikaa tutustua itsenäisesti Kölniin. Tuomiokirkkoon oli vapaapääsy, johon monet menivät. Lähettyviltä löytyi myös Kölnin ostoskatu, joten hirveän kauaksi ei naisseurassa tarvinnut kävellä 🙂

Lounaaksi siirryimme takaisin laivalle, joka lähti kohti seuraavaa määränpäätä, Koblenzia. Laivalla oli omaa aikaa nauttia aurinkokannella maisemista, seurustella muiden risteilyvieraiden kanssa lounge-tiloissa tai vaikka pulahtaa kannella sijainneeseen, lämmitettyyn porealtaaseen. Iltapäiväkahvien jälkeen matkanjohtajana toimiva Lauri piti esityksen viinistä ja sen historiasta. Tarina oli mielenkiintoinen ja sen pääpointti taisi olla, että jo etruskit ovat opettaneet, että vain barbaarit juovat olutta ja sivistyneet ihmiset viiniä.

Illallisella oli tarjolla alkuruoaksi vihreää salaattia ja kermaista inkivääri-porkkanakeittoa. Pääruoaksi oli haudutettua naudanposkea ja hunajanaurista sekä jälkiruoaksi appelsiinihyvettä. Jokaisella illallisella oli aina tarjolla kolmea eri pääruokaa, joista yksi oli lihaa, yksi kalaa ja yksi kasvisvaihtoehto, joten jokaiselle oli tarjolla jotakin. Jälkiruoaksi sai myös hedelmälautasen tai juustolautasen mikäli makeampi vaihtoehto ei maistunut.

Saavuimme illalla Koblenziin, jonka ilta- ja yöelämään pystyi omatoimisesti tutustumaan, jos menojalkaa vipatti.

<<3. päivä                    5. päivä >>

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X