Päivä 3 – 10.4.2017 Düsseldorf


Voit lukea tästä koko matkapäiväkirjan.

Vietämme leppoisan aamupäivän jokivarren vaihtuvaa maisemaa seuraten. ltapäivällä saavutaan Düsseldorfiin, joka on Reinin metropoli, vilkas liikenteen keskus, muodin ja kulttuurin kaupunki. Bussikierroksella näemme tärkeimmät nähtävyydet ja perehdymme kaupungin historiaan.

 

Aamu alkoi runsaalla aamupalalla, jonka jälkeen matkanjohtajana toimiva Minna piti kaikille halukkaille kevyen aamujumpan. Kun kropat oltiin saatu hereille, pidettiin tietoisku Reinistä, joka on yksi Euroopan pisimmistä joista ja sen pituus on huimat 1 230 kilometriä. Rein-joki saa alkunsa Sveitsin Alpeilta ja se laskee Pohjanmereen Rotterdamin kohdalla Alankomaissa. Se onkin ollut erittäin tärkeä vesiväylä tavaroiden kuljetuksessa Pohjanmereltä sisämaahan. Sveitsin ja Hollannin lisäksi Rein kulkee Italiassa, Liechtensteinissa, Itävallassa, Saksassa ja Ranskassa. Joessa on tasasin väliajoin kylttejä jotka kertovat, kuinka pitkä matka on joen alkupisteeseen. Tämä auttaa mukavasti hahmottamaan, missä kohtaa jokea mennään ja mitkä ovat kaupunkien ja paikkojen etäisyydet toisistaan jokiteitse.

Ennen Düsseldorfiin saapumista nautittiin lounas laivan ravintolassa. Lounaat poikkesivat illallisista siten, että tarjoilijalta tilattiin erikseen vain alkukeitto ja jälkiruoka, mutta salaatti ja pääruoka oli tarjolla noutopöydässä. Tämä oli mukavaa vastapainoa illalliselle, koska lounaalla pystyy maistamaan kaikkia pääruokia! Tänään alkuruoaksi oli tarjolla maissikeittoa pekoniviipaleilla ja pääruokavaihtoehdot olivat Cordon Bleu -kanaa, paistettua kirjolohta ja Penne Arrabiata -kasvispastaa. Matkaan kuuluivat myös ruokajuomat, joten ottipa lounailla tai illallisilla mitä tahansa pääruokaa, niin oikeaa viiniä tai olutta oli tarjolla. 🙂

Düsseldorfissa meitä odotti bussit paikallisoppaineen. Düsseldorf on Reinin metropoli ja vilkas liikenteen keskus sekä muodin ja kulttuurin kaupunki. Täällä majaa pitää tuhansia muotifirmoja ja sen ostoskadut ovat Saksan kuuluisimpia.

Düsseldorfissa kevät oli kauneimmillaan ja katukuvaa värittivät useat hevoskastanja-, kirsikka- ja plataanipuut. Düsseldorfissa kulkiessa huomaa, että kaikki Rein-joen ylittävät sillat ovat rakennettu samalla tavalla. Tämä johtuu siitä, että toisessa maailmansodassa kaikki sillat pommitettiin hajalle, joten ne ovat rakennettu uudestaan. Vain noin 5% Düsseldorfin kaupungista sijaitsee Rein-joen länsipuolella, jossa on paljon Jugend-tyylisiä rakennuksia joita sota ei ole hävittänyt, koska siellä oli niin vähän teollisuutta, että se säästyi pommituksilta.

Bussikierroksella näimme myös kuuluisat messu- ja media-alueet, kaupungin parlamenttitalon, 240 metriä korkean radio- ja TV-torni Rheinturmin, joka on myös maailman korkein digitaalinen kello, flyygelinmuotoisen nykytaiteenmuseon sekä Ranskan ympäriajon aloituspaikasta muistuttavan keltaisen polkupyöräpatsaan.

Ajoimme myös ehkä koko Saksan tunnetuimman ostoskadun, Köningsalleen läpi, jossa sijaitsee kalleimmat kaupat ja monia plastiikkakirurgien liikkeitä. Tämän kadun katukahvilat ovat statuspaikkoja, joissa halutaan tulla nähdyksi. Köningsalleen läheisyydessä sijaitsee yksi Euroopan suurimmista japanilaissiirtokunnista ja Düsseldorfissa asuukin yli 10 000 japanilaista. Tämä näkyy katukuvassa lukuisina, tasokkaina japanilaisina ravintoloina.

Opastetun bussikierroksen jälkeen oli omatoimista aikaa tutustua vanhaan kaupunkiin eli Altstadtiin. Vanhaa kaupunkia kutsutaan leikkimielisesti maailman pisimmäksi baariksi siellä sijaitsevien yli 300 baarin vuoksi. Vanhan kaupungin edustalla oli myös erittäin miellyttävä joenrantapromenadi kahviloineen. Opas antoi vinkiksi testata alueen pienpanimoiden lisäksi paikallista yrttilikööriä, Killepitschiä, joka kuulemma pitää vatsan kunnossa 🙂

Illalliseksi siirryttiin takaisin laivaan, jossa alkuruoaksi oli tarjolla ankanrintaa ja tomaatti-capuccino-keittoa, pääruoaksi Grönlannin turskaa yrttiperunoilla ja jälkiruoaksi suklaafondant vaniljakastikkeella. Laiva lähti kohti Kölniä, johon on tarkoitus saapua aamuyöstä.

Laivan miehistö koostui monesta kansalaisuudesta, mutta kuin korostaakseen erinomaista palvelulaatua, he olivat opetelleet hieman suomea tätä matkaa varten. Tästä hauskana esimerkkinä oli illalla järjestetty arvonta, jossa yksi laivan henkilökunnan jäsenistä luki arvontanumerot suomeksi. Arvonnassa oli useita palkintoja, kuten esim. huiveja, koruja, kalvosinnappeja ja kultainen kaulakoru. Pääpalkintona oli upea kansitakki ja käsilaukku.

Arvonnan jälkeen miehistö esitti risteilyvieraille hauskan, noin tunnin mittaisen ohjelmanumeron, jossa oli mm. miehistön yhteislaulu, kerrossiivoojien pyyhetaidetta, tarjoilijoiden versio ravintola-asiakkaista sekä hotelmanagerin esittämä sketsi. Myös tätä esitystä varten miehistö oli opetellut erilaisia lauseita suomeksi.

<< 2. päivä                    4. päivä >>

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X