Passit & viisumit


Matkustajan tulee pitää huoli siitä, että hänellä on asianmukaiset matkustusasiakirjat – passi tai EU-maihin riittää myös poliisin myöntämä kuvallinen voimassaoleva henkilökortti. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Ajokortti tai kela-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja! Pyydämme varmistamaan passin voimassaolon ja kunnon. Mm. kuvasivun täytyy olla täysin kiinni ja passin muutenkin ehjä.

Passintarkastuksessa rajaviranomaiset tarkistavat passin kunnon ja saattavat evätä matkan rikkinäisen passin vuoksi. Lisäksi on syytä varmistaa, että passissa on jäljellä riittävästi tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja varten. Mikäli tarvitset uuden passin, kehotamme hankkimaan sen ajoissa. Huolehdi, että passisi on varmasti mukana matkalle lähtiessä. Matkalle on hyvä ottaa mukaan myös yksi valokopio passin kuva-aukeamasta ja säilyttää se erillään passista. Näin helpotetaan toimenpiteitä, jos passi katoaa matkalla.

Euroopan matkoilla passin on oltava voimassa vähintään kolme kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Mikäli sinulla ei ole Suomen passia, pyydämme ilmoittamaan siitä jo matkalle ilmoittautuessasi.

Nämä käytännöt ovat voimassa toistaiseksi. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Muutokset ovat mahdollisia mikäli esim. viranomaiset muuttavat passi- tai viisumisääntöjä tai laivayhtiö sitä erikseen vaatii. Mahdolliset viisuminhankintaprosessit ovat matkustajan vastuulla, jollei risteilyesittelyssä ole siitä erikseen muuta mainittu.

Matkahaku

Asiakaslupauksemme

Kristina®-risteilyloma on nautintoloma

Lue lisää

Kristina-risteilylomia jo yli 30 vuotta

Kristina Cruises on Suomen johtava, täysin kotimaisessa omistuksessa oleva risteilylomien järjestäjä. Perheyrityksellämme on yli 30 vuoden kokemus risteilymatkoista, pitkät perinteet ja maan monipuolisin risteilyvalikoima.

X