Lähtö 11.6.2014 – Norjan vuonot & Huippuvuoret 13 pv, m/s Hamburg – Loppuunmyyty!

Print the page

Saksa – Norja.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Ainakin kerran elämässä on päästävä Huippuvuorille, kokemaan Jäämeren äänettömyys ja äärettömyys ja astumaan ikijään peittämään ihmeelliseen maailmaan. Risteilymme alkaa satamakaupunki Kielistä, josta suuntaamme Edvard Griegin kotikaupunkiin Bergeniin. Risteily vie edelleen kohti pohjoista. Lumoudumme kirkasvetisestä ja vuorten reunustamasta kuvankauniista Geirangerista, vierailemme umpi-norjalaisessa Trondheimissa ja saavumme komeiden katedraalien Tromssaan. Nordkappin jyrkät ja majesteetilliset rantakalliot sävähdyttävät vielä ennen saapumista Jäämeren hiljaisuuteen, Huippuvuorten yöttömään yöhön, ikijäätiköiden ja lumen valtakuntaan. Merestä nousevat jääveistokset ja jyrkkäreunaiset vuonot piirtyvät ikuisesti mieleen. Maihin nousemme Ny Ålesundissa, jossa sijaitsee maailman pohjoisin ympärivuotisesti asutettu arktinen tutkimuskeskus – ja pohjoisin postitoimisto. Huikea risteilymme päättyy Longyearbyeniin, missä nousemme lennolle Düsseldorfin kautta Helsinkiin.


Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

11.6. ke Lento Helsinki – Hampuri. Laivaan nousu Kielissä (Saksa). Lähtö klo 16.00
12.6. to Päivä merellä
13.6. pe Bergen Norja klo 10.00 – 15.00
14.6. la Geiranger, Geirangervuono Norja klo 9.00 – 15.00
15.6. su Trondheim Norja klo 8.00 – 16.00
16.6. ma Päivä merellä
17.6. ti Tromssa Norja klo 8.00 – 15.00
18.6. ke Honningsvåg / Nordkapp Norja
klo 8.00 – 14.00
19.6. to Päivä merellä. Karhusaaren ohittaminen.
20.6. pe Lilljehoekvuono Huippuvuoret ap. Ei maissakäyntiä. Möller harbour Huippuvuoret ip. Venekuljetus maihin.
21.6. la Liefdevuono Huippuvuoret ap. Ei maissakäyntiä. Magdalenevuono Huippuvuoret ip. Venekuljetus maihin.
22.6. su Ny Ålesund Huippuvuoret aamupäivällä
Longyearbyen Huippuvuoret tulo klo 21.00
23.6. ma Aamuyöllä lento Longyearbyen – Düsseldorf. Lento Düsseldorf – Helsinki

Koska Huippuvuorten risteily toteutetaan arktisilla vesialueilla, vierailut satamissa ovat riippuvaisia paikallisista sääolosuhteista. Satamakäynnit ja ajat ovat viitteellisiä sää- ja jääolosuhteista johtuen. Aikataulu ja reitti saattavat muuttua.

Alustavat lentoaikataulut

11.6. Menolento AY2853 (Flybe) Helsinki 07.50 – Hampuri 08.50
23.6. Paluulento AB1221 /AY2704 Longyearbyen 03.50  – Düsseldorf 07.55
Düsseldorf 11.50 – Helsinki 15.10 (Flybe)

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

                                                                                                   1hh
Sisähytti kansi  2                                           2.890 €                   3.095 €
Sisähytti kansi  3 tai 4                                    3.285 €                   3.655 €
Ulkohytti kansi 1 tai 4                                    3.620 €                  4.110 €
Ulkohytti kansi  2 tai 3                                   4.295 €                  5.085 €

Tutustu m/s Hamburg -risteilylaivaan tästä!

 

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Hampuri & Longyearbyen – Hampuri – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
  • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa.
  • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
  • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
  • Runsaasti ohjelmaa laivalla
  • Laivan kuntosalin käyttö
  • Satamamaksut
  • KC-matkanjohtajien palvelut

Pyydämme huomioimaan, että kansainvälisen tavan mukaan risteilyvieraiden toivotaan maksavan risteilyn päättyessä palvelurahaa laivan henkilökunnalle. KC-matkanjohtajat oheistavat käytännöstä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matkaohjelma ja retket

Olemme rakentaneet tälle risteilylle mielenkiintoisen 5 retken retkipaketin, joka esittelee matkan huippukohteet. Retket myydään ennakkoon vain retkipakettina, ei yksittäisinä retkinä ja toteutetaan omassa ryhmässä KC-matkanjohtajan tulkkaamana. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Retkipaketti sis. 5 puolipäiväretkeä yhteishintaan 395 € / hlö:

 

Keskiviikko 11.6. Helsinki – Hampuri – Kiel

Lento Hampuriin, josta siirrymme bussikuljetuksella Kieliin. Kevyt lounas paikallisessa ravintolassa ja vapaa-aikaa Kielin keskustassa ostoskatujen ja kaupungintalon tuntumassa. Kuljetus Kielin satamaan, missä m/s Hamburg odottaa.

Torstai 12.6. Päivä merellä

Risteily alkaa meripäivällä, kun laiva kääntää kurssin kohta Bergeniä ja pohjoista. Päivän aikana on hyvää aikaa tutustua alukseen sekä muihin matkalaisiin sekä nauttia rennosta matkanteosta, laivan maittavista aterioista ja palveluista.

Perjantai 13.6. Bergen (Norja)

Hansakaupunki Bergen – kävelykierros (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 3 h)

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Retken aluksi suuntaamme ainutlaatuisen Fløybanen-köysiratajunan asemalle, mistä jännittävä matkamme 320 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoavalle Fløyen-vuorelle alkaa. Sään ollessa suotuisa voi vuorelta ihailla komeaa näkymää kaupunkiin, merelle ja vuonoihin. Palaamme alas keskustaan, missä vierailemme pienessä Hansamuseossa. Tutuksi tulee myös Bryggen – hansalaituri, joka on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin.

Lauantai 14.6. Geiranger (Norja)

Geirangerin taikaa (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 4 h)

Bussikierros vie meidät henkeäsalpaaville näköalapaikoille, joista ihailemme ihmeellistä vuonomaisemaa. Unescon suojelema Geiranger on usein luokiteltu maailman kauneimmaksi vuonoksi – eikä ihme, sillä maisemat ovat kuin satukirjasta. Ajamme serpentiinitietä, joka mutkittelee korkeilla rinteillä tehden aika ajoin neulansilmäkäännöksen. Vuoret kehystävät jäätiköiden vetäytyessä muodostuneita kirkasvetisiä vuonoja ja korkeilta kallioilta valuu useita vesiputouksia. Nousemme noin 1500 metrin korkeuteen, jossa raikas ilma ja lumihuiput tervehtivät kävijää. Ennen paluuta laivalle pysähdymme kahville nauttimaan luonnon taiasta ja häikäisevästä kauneudesta.

Sunnuntai 15.6. Trondheim (Norja)

Nidaroksen katedraali ja Sverresborgin ulkoilmamuseo (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Trondheim oli Norjan ensimmäinen pääkaupunki, aikaisemmalta nimeltään Nidaros. Tänä päivänä se on Norjan kolmanneksi suurin kaupunki ja tärkeä satama. Retkellä näemme Trondheimin keskustan, jolle antavat leimansa kauniit puutalot ja vanhat ranta-aitat. Käymme Pohjoismaiden suurimmassa tuomiokirkossa, Nidarosin katedraalissa, jonka rakennustyöt aloitettiin vuonna 1070. Keskiajalta lähtien Norjan kuninkaat on kruunattu ja siunattu täällä. Sverresborgin ulkoilmamuseossa sijaitsee yli kuusikymmentä historiallista rakennusta, suurin osa niistä peräisin 1700- ja 1800-luvuilta. Museo perustettiin vuonna 1909, jolloin Trøndelagin asukkaat alkoivat koota yhteen vanhoja, alueelle tyypillisiä taloja – niin maaseudulta kuin kaupungista, vuonoilta ja vuorilta, saamelaiskodista kartanoihin. Kiinnostavan alueen vanhin rakennus on Haltdalenin sauvakirkko, alun perin 1100-luvulta.

Maanantai 18.6. Päivä merellä

Meripäivää vietämme rentouttavasti matkaten kohti Tromssaa. KC-matkanjohtaja kertoo seuraavista käyntikohteista ja nautimme laivan palveluista.

Tiistai 17.6. Tromssa (Norja)

Arktinen Tromssa (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 2,5 h)

Arktinen Tromssa on Pohjoismaiden suurin napapiirin pohjoispuolella oleva kaupunki. Kaupunki sijaitsee kauniilla, metsän peittämällä saarella, josta on siltayhteys mantereelle. Lyhyen kaupunkikierroksen jälkeen siirrymme Tromssan sillan yli mantereen puolelle. Nousemme köysirataa pitkin 421 metriä korkealle Storsteinenille nauttimaan upeasta pohjoisesta vaaramaisemasta. Seuraavaksi vierailemme moderniin tyyliin rakennetussa Jäämeren katedraalissa, joka sijaitsee Tromssan sillan mantereen puoleisessa päässä. Valkoinen katedraali näyttävällä paikallaan on varmaankin Tromssan tunnetuin maamerkki. Sisällä kirkossa saamme ihailla yhtä Euroopan suurimmista lasimaalauksista – Viktor Sparren ”Kristuksen toinen tuleminen” käsittää koko itäisen päätyseinän. Palaamme takaisin Tromssan saarelle ja laivalle mennessä pysähdymme tarvittaessa Polaria-keskuksen edessä, jonne halukkaat voivat jäädä omatoimiselle tutustumiskäynnille.

Keskiviikko 18.6. Honningsvåg (Norja)

Kuljetus Nordkapp-keskukseen (n. 3,5 h)  (sis. retkipakettiin)

Tutustumme Euroopan mantereen pohjoisimpaan kärkeen Nordkapp-keskuksessa. Bussimatka Honningsvågista Nordkappille on kuin arktisten maisemien kuvakirja – laiduntavia porolaumoja, erämaisia luonnonmetsiä, saamelaisten asuinsijoja. Nordkappin niemi kohoaa yli 300 metrin korkeuteen Jäämerestä. Kuljetuksella mukana KC-matkanjohtaja, joka koordinoi retken aikataulua ja kertoo mitä perillä keskuksessa tapahtuu. Perillä parin tunnin aikana voi ihailla luonnon mahtavuutta ja sisällä Nordkapp-keskuksessa voi seurata Finnmarkista ja Nordkappista kertovaa panoraamaelokuvaa. Lisäksi voi tutustua kallioon rakennettuun tunneliin, vierailla kappelissa, ostaa matkamuistoja tai vaikkapa kirjoittaa postikortteja Nordkapp-kahvilassa. Paluukuljetuksen aikana pysähdymme saamelaiskodassa, jossa on mahdollisuus tavata saamelaisia ja ostaa aitoja lapinkansan käsitöitä.

Torstai 19.6. Päivä merellä

Meripäivän aikana rentoudutaan ja nautitaan laivan palveluista ja mukavasta matkanteosta. Ohitamme matkallamme myös Karhusaaren, joka löydettiin vuonna 1596. Nimensä saari on saanut lähistöllä majailleen jääkarhun mukaan. Karhusaari on osa Huippuvuorten saariryhmää ja se kuuluu Norjalle.

Perjantai 20.6. Lilliehöökin vuono – Möllerhaven (Huippuvuoret, Norja)

Aamupäivällä risteilemme Lilliehöökin jäätikkövuonossa. Iltapäivällä – sään salliessa – on mahdollisuus mennä maihin laivan Zodiac-kumiveneillä Möllerhaven-nimisessä, harvoin vieraillussa paikassa.

Lauantai 21.6. Magdalenavuono (Huippuvuoret, Norja)

Magdalenavuono on tunnetuin Huippuvuorten arktisista vuonoista. Ennen Magdalenavuonoon tuloa laiva lipuu Liefdefjordissa. Myöhään iltapäivällä pääsemme ihailemaan Magdalenavuonon jylhiä maisemia ja Zodiac-kumiveneillä on jälleen tarkoitus päästä käymään vuonon rannalla maissa. Säävaraus.

Sunnuntai 22.6. Ny Ålesund – Longyearbyen (Huippuvuoret, Norja)

Ny Ålesund toimi aikoinaan monien pohjoisen alueen tutkimusmatkojen tukikohtana. Kylässä kaivettiin hiiltä aina 1960-luvulle saakka. Täällä maailman pohjoisimmassa ympärivuotisesti asutussa kylässä asuu nykyään pääasiassa arktisten alueiden tutkijoita, joita palvelemaan on rakennettu mm. maailman pohjoisin posti ja kauppa. Tutustumme kylään omatoimisesti kävellen.

Saavumme illalla risteilyn päätesatamaan Longyearbyeniin. Huippuvuorten suurin asutuskeskus – eksoottinen Longyearbyen sai nimensä amerikkalaiselta yrittäjältä John Munro Longyearilta, joka perusti kaupungin ja sen tuntumassa olevan hiilikaivoksen vuonna 1906.

Maanantai 23.6. Longyearbyen – Düsseldorf – Helsinki

Varhain aamuyöllä on aika jättää jäähyväiset m/s Hamburg -laivalle ja suunnata kohti kotiin vievä lentoa. Lento Longyearbyen – Düsseldorf – Helsinki.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X