13.1.2019 Etelämanner ja Chilen vuonot 19 pv

Print the page

Löytöretki alk. 6 295 €
m/s Hamburg

Argentiina – Chile 

Lähde elämäsi seikkailulle! Tutustu Antarktiksen ainutlaatuiseen luontoparatiisiin ja Chilen lumoavaan vuonoseutuun. Tämä risteily hurmaa ulkoilmaihmisen ja huippuelämyksiä janoavan matkailijan. Jännittävä löytöretki alkaa Andien juurelta Argentiinasta, maailman eteläisimmästä kaupungista. Laiva lipuu ohi karunkauniiden saarien, joita asuttavat pingviinit ja merileijonat. Legendaarisen Cape Hornin eteläpuolella voit kokea valtamerten mahdin purjehtiessasi kohti Antarktiksen eriskummallisen hienoa, hiljaista jäämaailmaa. Saat nauttia sen ihmeistä useiden päivien ajan laivan kannelta, kumiveneen kyydistä ja säiden salliessa maihin rantautuen. Arktiset näkymät saavat kilpailijan eteläisen Chilen koskemattomuudesta ja jylhyydestä; voit ihailla laivan kannelta uljaita vuonoja ja vuoria, jäätiköitä ja vesiputouksia. Matkan lopulla vietät aikaa maan kauniilla järviseudulla, jota leimaavat tulivuoret ja viihtyisät, saksalaisvaikutteiset kaupungit. Päätesatamana on kuvauksellisen värikäs, kulturelli ja boheemi Valparaíson kaupunki.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Antarktiksen valkoinen valtakunta on epätodellisen kaunis ja mielikuvituksellinen eri sävyissä kimmeltävine jäävuorineen ja kirkkaine vesineen. Kuuntele jään narsketta. Seuraile suloisia pingviinejä. Vaikutu hiljaisuudesta ja tyhjyydestä.
 • Herkuttele Chilen vuonojen huikeilla maisemilla – vuorilla ja järvillä, jäätiköillä ja vesiputouksilla. Voit nähdä hylkeitä ja delfiinejä, ehkä valaitakin.
 • Rentoudu ja lepää viihtyisällä laivalla raikkaassa ulkoilmassa vietettyjen seikkailupäivien vastapainoksi. Syö hyvin, nauti viihdeohjelmasta ja mukavasta, seurallisesta tunnelmasta.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen
Kristina®-matkanjohtaja

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 19 pv

Su 13.1.        Lento Helsinki – Frankfurt tai München – Ushuaia (Argentiina) (14.1.)
Ma 14.1.        Ushuaia (Argentiina). Laivaan nousu, laiva lähtee klo 18.00
Ti 15.1.         Drakensalmi (päivä merellä)
Ke 16.1.        Antarktis*
To 17.1.        Antarktis*
Pe 18.1.        Antarktis*
La 19.1.        Antarktis*
Su 20.1.        Antarktis*
Ma 21.1.        French Passage (päivä merellä)
Ti 22.1.         Drakensalmi (päivä merellä)
Ke 23.1.        Chilen vuonot
To 24.1.        Chilen vuonot
Pe 25.1.        Chilen vuonot
La 26.1.        Chilen vuonot
Su 27.1.        Puerto Montt* (Chile) klo 8.00 – 18.30
Ma 28.1.        Valdivia* (Chile) klo 12.00 – 18.30
Ti 29.1.         Risteilemme Chilen rannikkoa pitkin
Ke 30.1.        Valparaiso (Chile) laiva tulee klo 8.30, laivasta nousu. Paluulento Suomeen.
To 31.1.        Paluu Suomeen (Lentoaikataulu vahvistuu myöhemmin)

Koska risteily toteutetaan arktisilla vesialueilla, vierailut kohteissa ovat riippuvaisia paikallisista sääolosuhteista. Käyntiajat ovat viitteellisiä sää- ja jääolosuhteista johtuen. Aikataulu ja reitti saattavat muuttua ja niistä päättää viime kädessä aluksen päällikkö. Antarktiksella maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

*Laiva ankkurissa. Maihinmeno venekuljetuksella

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Lentoaikataulut vahvistuvat myöhemmin. Tilauslentoaikataulujen varmistuttua saattavat matkan alkamis- ja/tai päättymispäivämäärät muuttua.

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Zodiac-rantautumiset kuuluvat risteilyn hintaan.

Sunnuntai 13.1. Helsinki (Lentoaikataulu vahvistuu myöhemmin)

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa lennoilla kohti Ushuaiaa.

Maanantai 14.1. Ushuaia (Argentiina) laiva lähtee klo 18.00 – Beaglensalmi

Nousemme laivaan ja lähdemme unohtumattomalle merimatkalle Antarktikselle. Risteilemme alkuillasta pitkin Beaglensalmea, joka erottaa Tulimaan pääsaaren Isla Grande de Tierra del Fuegon pienemmistä saarista. Merimatka kanaalia pitkin on itsessään jo upea kokemus, sillä alueen metallinharmaat vedet, jäätiköt, ympäröivät vuoret sekä kivikkoiset saaret ja edelleen upea luonto jättävät hienot muistot. (P)

Tiistai 15.1. Päivä merellä, Drakensalmen ylitys

Vietämme päivää merellä matkalla kohti Antarktista. Drakensalmi on merialue, joka yhdistää Atlantin valtameren ja Tyynen valtameren eteläisimmät osat toisiinsa. Salmi on nimetty englantilaisen maailmanympäripurjehtija Sir Francis Draken mukaan. Merimatkan aikana voi nähdä myös monia merilintuja, valaita ja delfiinejä. (TH)

Keskiviikko 16.1. – sunnuntai 20.1. Antarktis

Antarktiksen pysäyttävät maisemat ovat säilyneet muuttumattomina vuosisatojen ajan. Se on maailman korkein, kuivin, kylmin ja puhtain maanosa. Antarktiksella ei ole ihmisten pysyväisasutusta, mutta sen sijaan se on miljoonien hylkeiden, lintujen ja pingviinien kotimaa. Lisäksi eteläisen pallonpuoliskon kesän aikana marraskuusta maaliskuuhun Antarktiksen rannikot täyttyvät tuhansista lisääntyvistä valaista. Risteilemme Antarktiksen upeissa maisemissa lumen, jään ja karujen vuorten keskellä torstaista tiistaihin. Käyntikohteet ja maihinmenopaikat riippuvat pitkälti vallitsevista jää-, tuuli- ja sääolosuhteista. Alustavat käyntikohteet löytyvät risteilykartasta. Maihinmeno tapahtuu Zodiac-kumiveneillä. (TH)

Maanantai 21.1. French Passage (Antarktis)

Kuljemme läpi French Passage -salmen, joka kulkee Wilhelm-saariston läpi. (TH)

Tiistai 22.1. Drakensalmi (päivä merellä) (TH)

Keskiviikko 23.1. – lauantai 26.1. Chilen vuonot

Chilen eteläinen rannikko tarjoilee maailman upeimpia luonnonnähtävyyksiä. Maisemat vaihtelevat lukemattomista hyisistä vuonoista, saarista ja lahdelmista vehreän sademetsän ja lumihuippuisten vuorien tunnelmiin. (TH)

Sunnuntai 27.1. Puerto Montt (Chile) klo 8.00 – 18.30

Puerto Montt on pohjoisesta päin tultaessa portti Chilen vuonoille. Kaupunki on asettunut metsäisten kukkuloiden, järvien, vuonojen ja lumihuippuisten Andien keskelle. Puerto Montt on nykyään paikallinen kalastuksen, tekstiiliteollisuuden ja turismin keskus sekä Chilen nopeinten kasvava kaupunki. Lännessä sijaitsevilla The Angelo -markkinoilla on tarjolla paikallisia käsitöitä, kuten perinteisiä ponchoja. (TH)

Maanantai 28.1. Valdivia (Chile) klo 12.00 – 18.30

Valdivia on eteläisen Chilen tärkein yliopistokaupunki. Tämä näkyy etenkin kaupungin nuorekkaassa ilmapiirissä ja vahvassa käsintehdyn oluen kulttuurissa, mikä on levittäytynyt niin kahviloihin, ravintoloihin kuin baareihin. Kaupunki sijaitsee kauniilla alueella, joka on tunnettu järvistä, joista sekä tulivuorista. (TH)

Tiistai 29.1. Risteilemme Chilen rannikkoa pitkin(TH)

Keskiviikko 30.1. Valparaiso (Chile) laiva tulee klo 8.30. – Paluulento Suomeen

Espanjalaisten perustama Valparaiso on yksi ensimmäisiä Chilen kaupunkeja. Se on sekä historiallinen satama- että yliopistokaupunki, joka on kuuluisa labyrinttimäisistä, vanhojen värikkäiden talojen peittämistä rinteistä, jonne pääsee vain uniikkia köysijunarataa käyttämällä. Valparaiso lisättiin UNESCOn maailmanperintölistalle vuonna 2003. Ennen Panaman kanavan avaamista Valparaiso oli Etelä-Amerikan vilkkain satama.On tullut aika sanoa näkemiin m/s Hamburgille. (A)

Torstai 31.1. Paluu Suomeen (Lentoaikataulu vahvistuu myöhemmin)

 

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 2  kansi 2 6 295
Sisähytti Kat 3 & 4 kansi 3, 4 6 645 7645
Ulkohytti Kat 5 kansi  1 7 310
Ulkohytti Kat 6 kansi  2, 4 7 655
Ulkohytti Kat 7 kansi  2 8 085
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3, 4 8 355

Tutustu m/s Hamburgiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt/München – Ushuaia (laivayhtiön tilauslento), Santiago de Chile – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Zodiac-kumiveneajelut ja -rantautumiset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja Kristina®-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Merimatkoilla laiva voi heilua voimakkaasti. Rantautumiset risteilyllä tehdään Zodiac-kumiveneellä. Rantautumiskohteissa maasto ja eri kävelytasot voivat ovat vaihtelevia ja liukkaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Risteilyn lopuksi on tavanomaista kiittää laivan palveluhenkilökuntaa palvelurahalla, jonka suositeltava summa on 6 € / matkustaja / yö. Allekirjoittamalla ja palauttamalla neuvontaan hyttiin jaetun kaavakkeen, hyväksyy palvelurahan automaattisen veloituksen hyttitililtä. Palvelurahan maksaminen on vapaaehtoista.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X