13.12.2018 Upea Etelä-Amerikka ja Antarktiksen satumaa 23 pv – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Löytöretki alk. 6 985 € • m/s Hamburg

Toteuta suuri unelmasi – ja vietä jouluntienoo tavalla, jota et unohda koskaan; seilaa Etelä-Amerikan kesästä Antarktiksen huikeaan valkeuteen ja sinisyyteen. Astu elämää sykkiviin kaupunkeihin, syrjäisille saarille ja luontoelämysten juhlaan. Tämä on todellinen kerran elämässä -risteily! Jo sen lähtöpaikka, Rio de Janeiro, vie toiseen maailmaan hiekkarantoineen, vihreine vuorineen ja huikeine siluetteineen. Buenos Airesissa houkuttelevat ostoskadut, katukahvilat ja intohimoinen tango, Montevideossa kaunis vanha arkkitehtuuri. Oletko valmis seikkailuun? Jouluaattona heräät lintubongarien suosikkipaikassa, Falklandinsaarilla – voit lähteä tervehtimään sympaattisia pingviinejä ja uljaita albatrosseja. Etelämanner on hyytävän kaunista ja jännittävää. Neljän päivän ajan saat tutustua sen asukkaisiin ja alati muuttuviin jäämaisemiin, jotka ovat kuin sadusta. Vuosi vaihtuu merellä ja alkaa komeissa puitteissa Argentiinan Tulimaassa; jylhällä Beaglensalmella, lumihuippuisten Andien juurella ja maailman eteläisimmässä kaupungissa, Ushuaiassa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Ihaile vehreää ja kukkulaista Rio de Janeiroa yläilmoista. Nouse köysiradalla Sokeritoppavuorelle tai kipua hammasratasjunalla sademetsän poikki Kristuspatsaan juurelle, ja saat eteesi yhden maailman upeimmista metropolipanoraamoista.
 • Koe Antarktiksen ainutlaatuinen luonto ja ihmeelliset maisemat aivan läheltä; laivan kannelta, kumiveneen kyydistä ja sään salliessa maihin jalkautuen. Haeskele maisemasta delfiinejä ja valaita, hylkeitä ja lintuja sekä kuuntele, miten jää narisee ja rouskuu.
 • Nauti viihtyisällä risteilylaivalla oleilusta, joka tuo levollista vastapainoa suurille kokemuksille. Brasiliasta lähtöä seuraa kolme meripäivää – vietä aikaa aurinkokannella ja uima-altaalla, ja anna kesän helliä.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen
Kristina®-matkanjohtaja

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 23 pv

To 13.12.      Lento Helsinki – Frankfurt – Rio de Janeiro (14.12.)
Pe 14.12.      Rio de Janeiro (Brasilia), laivaan nousu.
La 15.12.       Rio de Janeiro (Brasilia), laiva lähtee klo 18.00
Su 16.12.      Päivä merellä
Ma 17.12.      Päivä merellä
Ti 18.12.        Päivä merellä
Ke 19.12.      Buenos Aires (Argentiina) klo 08.30 – 23.30
To 20.12.      Montevideo (Uruguay) klo 13.00 – 18.30
Pe 21.12.      Päivä merellä
La 22.12.       Päivä merellä
Su 23.12.      Päivä merellä
Ma 24.12.      Port Stanley (Falklandinsaaret) klo 09.00 – 18.30
Ti 25.12.        West Point (Falkandinsaaret)* klo 08.00 – 13.00
Ke 26.12.      Päivä merellä, Drakensalmi
To 27.12.      Antarktis*
Pe 28.12.      Antarktis*
La 29.12.       Antarktis*
Su 30.12.      Antarktis*
Ma 31.12.      Päivä merellä
Ti 1.1.            Päivä merellä, Beaglensalmi
Ke 2.1.          Ushuaia (Argentiina) laiva tulee klo 8.30
To 3.1.          Ushuaia (Argentiina), laivasta nousu. Paluulento Suomeen Wienin kautta
Pe 4.1.          Paluu Suomeen

Koska risteily toteutetaan arktisilla vesialueilla, vierailut kohteissa ovat riippuvaisia paikallisista sääolosuhteista. Käyntiajat ja -paikat ovat viitteellisiä sää- ja jääolosuhteista johtuen. Aikataulu ja reitti saattavat muuttua ja niistä päättää viime kädessä aluksen päällikkö. Antarktiksella maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

*Laiva ankkurissa. Maihinmeno venekuljetuksella

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 13.12. LH851/LH500
Helsinki 18.15 – 19.55 Frankfurt 22.05 – 6.50 Rio de Janeiro (14.12.2018)

Paluulennot 3.-4.1. OS2912 /AY1476
3.1.2019 Ushuaia 12:45 – 17.55 Rio de Janeiro 19:35 – Wien 11:05 (4.1.) (laivayhtiön tilauslento) 
4.1.2019 Wien 19:15 – 22:40 Helsinki (reittilento)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Tilauslentoaikataulujen muuttuessa saattaa paluupäivämäärä muuttua.

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit valita mieleisesi retket kansainvälisestä retkivalikoimasta ja tiedotamme niistä matkan ostaneita asiakkaita. Zodiac-ajelut kuuluvat risteilyn hintaan.

Huomoithan seuraavat seikat:
Nämä retket ovat laivayhtiön järjestämiä kansainvälisiä retkiä, joita ei tulkata Suomeksi. Mikäli retkelle osallistuu vähintään 5 Kristina Cruisesin matkalla olevaa, lähtee Kristina® -matkanjohtaja retkelle mukaan.
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat). Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Torstai 13.12. Lento Helsinki – Rio de Janeiro

Tervetuloa Kristina®-risteilylle. Matkamme alkaa lennoilla Rio de Janeiroon, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Perjantai 14.12. Rio de Janeiro (Brasilia), laivaan nousu.

Saavumme aikaisin aamulla Rio de Janeiroon, johon tutustumme kevyellä kaupunkikierroksella. Nautimme yhteisen lounaan ennen kuin nousemme laivaan iltapäivällä. M/S Hamburg viipyy yön satamassa. (L,P)

Lauantai 15.12. Rio de Janeiro (Brasilia), laiva lähtee klo 18.00

Samban, karnevaalien ja Copacabanan kaupunki Rio! Vehreän vuoriston ja upeiden rantojen väliin kasvaneella kulttuurien kohtaamalla metropolilla on tarjota todellista viehätysvoimaa ja Rio de Janeiro onkin yksi maailman ikonisimmista kaupungeista. Tunnettuja maamerkkejä ja käyntikohteita ovat niin Copacabana-ranta, tyrmäävä sokeritoppavuori kuin maineikas Kristus-patsas. Kaupungin vilkas keskusta ja kaduilta sekä baareista kaikuva kutsuva samban rytmi houkuttelevat istahtamaan ja nauttimaan tunnelmasta.

Vietämme päivää Riossa ja lähdemme merelle alkuillasta. (TH)

Sunnuntai 16.12. – tiistai 18.12. Merellä

Vietämme rentouttavia meripäiviä nauttien m/s Hamburgin palveluista. (TH)

Keskiviikko 19.12. Buenos Aires (Argentiina) klo 08.30 – 23.30

Rio de la Platan rannalle levittäytyvä kaupunki on ensimmäisiä maisemia, joita matkaajat Argentiinassa näkevät. Jännittävällä Buenos Airesilla on monivivahteinen kulttuuriperintö, jota ovat muovanneet monet eurooppalaiset maat. Tämä näkyy muun muassa monimuotoisessa arkkitehtuurissa, ainutlaatuisessa kaupunkikuvassa sekä bulevardeilla, joita reunustavat useat kahvilat, kaupat ja galleriat. Argentiinan pääkaupunki pitää hallussaan arvokuutta joka ilmenee ehkä parhaiten Colonin teatterissa, joka on yksi maailman upeimmista oopperataloista. Monelle kaupungin sielukkuus syntyy kuitenkin La Bocan tapaisista ympäristöistä, joiden värikkäät talot ja eloisat tangokahvilat kutsuvat luokseen. (TH)

Torstai 20.12. Montevideo (Uruguay) klo 13.00 – 18.30

Upealle Rio de Platan rannoille levittäytyvä Montevideo on Etelä-Amerikan eteläisin pääkaupunki, jossa asuu lähes puolet koko Uruguayn väestöstä. Kaupungin ehdoton nähtävyys on Ciudad Vieja – vanha kaupunki, jonka tekee houkuttelevaksi mielenkiintoinen yhdistelmä historiaa, arkkitehtuuria ja nykykulttuuria. Vanhassakaupungissa sijaitsevat monet Montevideon historiallisista rakennuksista kuten 26-kerroksinen Palacio Salvo, joka aikoinaan oli Etelä-Amerikan korkein rakennus. Monet näistä vanhoista rakennuksista on kunnostettu ja ne toimivat nykyään tyylikkäinä kahviloina, kauppoina ja gallerioina. Myös kaupungin satama on hiljalleen uudistettu ja täällä voi kohdata hurmaavien ravintoloiden lisäksi myös taitavia katutaiteilijoita ja -muusikoita. (TH)

Perjantai 21.12. – sunnuntai 23.12. Merellä

Vietämme kolme päivää merellä matkalla Falklandinsaarille. Luontoa rakastavien ja valokuvaajien aarreaitta Falklandinsaaret koostuvat reilusta 700 pienemmästä ja kahdesta suuremmasta saaresta. Tämä arktinen ja upea saaristo tarjoaa laajan kirjon villielämää. Saarilla elää yli 60 lintulajia ja yli 80 % maailman mustakulma-albatrosseista löytyy nimenomaan täältä. Ehkä kuuluisimmat saarten linnuista ovat pingviinit: patagonian-, kalliotöyhtö-, valkokulma-, kultatöyhtö- ja tietysti kuningaspingviinit. Näiden lisäksi saarten rannoilla lisääntyvät monet hyljelajit sekä merileijonat. (TH)

Maanantai 24.12. Port Stanley (Falklandinsaaret) klo 09.00 – 18.30

Port Stanley on Falklandinsaarien pääkaupunki ja samalla myös ainoa kaupunki. Se on helposti tutkittavissa myös omatoimisesti, sillä kaupungin myymälät, museo, posti, sekä monet pubit sijaitsevat aivan sataman läheisyydessä. Port Stanleyssa asuu noin 75 % Falklandinsaarten muutamasta tuhannesta asukkaasta. Ennen Panaman kanavan rakentamista Port Stanley oli tärkeä laivojen pysähdys- ja korjaussatama. Etelän kautta tulleet laivat olivat usein kärsineet myrskyistä Drakensalmea ylittäessään ja laivanrakennuksesta muodostui näin saarelle tärkeä elinkeino. Nykyään turismi on iso osa saarten tulonmuodostusta, samoin moni asukkaista työskentelee valtiolle. (TH)

Tiistai 25.12. West Point (Falkandinsaaret)* klo 08.00 – 13.00

West Point saari sijaitsee Länsi-Falklandin luoteisnurkassa. Saarella on toimiva lammasfarmi, mutta täällä elää ja kasvaa myös lukemattomia lintuja, merinisäkkäitä ja kasveja. Saaren pääkohde on Devil’s Nose – kallioinen niemeke jolla elää noin 500 paria kalliotöyhtöpingviiniä sekä yli 2000 paria mustakulma-albatrosseja. Upeat kalliot ovat ominaisia koko saaren rannikolle. Pienen sataman pittoreski asutus, rikas luonto sekä usein satamassa leikkivät delfiinit ovat mukava lisä saaren vierailulle. (TH)

Keskiviikko 26.12. Päivä merellä, Drakensalmi

Vietämme päivää merellä matkalla kohti Antarktista. Drakensalmi on merialue, joka yhdistää Atlantin valtameren ja Tyynen valtameren eteläisimmät osat toisiinsa. Salmi on nimetty englantilaisen maailmanympäripurjehtija Sir Francis Draken mukaan. Merimatkan aikana voi nähdä myös monia merilintuja, valaita ja delfiinejä. (TH)

Torstai 27.12. – 30.12. Antarktis

Antarktiksen pysäyttävät maisemat ovat säilyneet muuttumattomina vuosisatojen ajan. Se on maailman korkein, kuivin, kylmin ja puhtain maanosa maailmassa. Antarktiksella ei ole ihmisten pysyväisasutusta, mutta sen sijaan se on miljoonien hylkeiden, lintujen ja pingviinien kotimaa. Lisäksi eteläisen pallonpuoliskon kesän aikana marraskuusta maaliskuuhun Antarktiksen rannikot täyttyvät tuhansista lisääntyvistä valaista. Risteilemme Antarktiksen upeissa maisemissa lumen, jään ja karujen vuorten keskellä tiistaista perjantaihain. Käyntikohteet ja maihinmenopaikat riippuvat pitkälti vallitsevista jää- , tuuli- ja sääolosuhteista. Alustavat käyntikohteet löytyvät risteilykartasta. Maihinmeno tapahtuu Zodiac-kumiveneillä. (TH)

Maanantai 31.12. Merellä

Vietämme uudenvuodenaattoa merellä Drakensalmea ylittäen matkalla takaisin kohti Etelä-Amerikkaa ja Argentiinaa. (TH)

Tiistai 1.1. Merellä, Beaglensalmi

Lähestymme Ushuaiaa ja risteilemme tämän päivän pitkin Beaglensalmea, joka erottaa toisistaan Tulimaan pääsaaren Isla Grande de Tierra del Fuegon pienemmistä saarista. Merimatka kanaalia pitkin on itsessään jo upea kokemus, sillä alueen metallinharmaat vedet, jäätiköt, ympäröivät vuoret sekä kivikkoiset saaret ja edelleen upea luonto jättävät hienot muistot. (TH)

Keskiviikko 2.1. Ushuaia (Argentiina) laiva tulee klo 8.30

Saavumme maanantaina aamulla Usuhaiaan, joka on lähempänä etelänapaa kuin Argentiinan pohjoinen raja Bolivian kanssa. Ushuaia on Tulimaan pääkaupunki ja myös Argentiinan eteläisin kolkka. Kaupungin rooli historian saatossa on muuttunut lähetyssaarnaajien asutuksesta rangaistussiirtolaan ja myöhemmin Argentiinan laivaston tukikohtaan.  Tänä päivänä kaupunki elää pitkälti turismista ja toimii keskuksena monille seikkailuaktiviteeteille, Etelämantereelle suuntautuvien risteilyjen lisäksi. Laiva on yön satamassa. (TH)

Torstai 3.1. Ushuaia (Argentiina), laivasta nousu. Paluulento Suomeen Wienin kautta

On tullut aika sanoa näkemiin m/s Hamburgille ja suunnata takaisin Suomeen monta kokemusta rikkaampana. (TH)

Perjantai 4.1. Paluu Suomeen

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 2  kansi 2 6 985 8 025
Sisähytti Kat 3 & 4 kansi 3, 4 7 415
Ulkohytti Kat 5 kansi  1 8 245
Ulkohytti Kat 6 kansi  2, 4 8 675
Ulkohytti Kat 7 kansi  2 9 200
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3, 4 9 535
Ulkohytti Kat 10 kansi 5 9 965

Tutustu m/s Hamburgiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt – Rio de Janeiro, Ushuaia (laivayhtiön tilauslento) – Wien – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Lounas Rio de Janeirossa
 • Rio de Janeiron kaupunkikierros
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Zodiac-kumiveneajelut ja -rantatumiset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

 

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja Kristina®-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Merimatkoilla laiva voi heilua voimakkaasti. Rantautumiset risteilyllä tehdään Zodiac-kumiveneellä. Rantautumiskohteissa maasto ja eri kävelytasot voivat ovat vaihtelevia ja liukkaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Risteilyn lopuksi on tavanomaista kiittää laivan palveluhenkilökuntaa palvelurahalla, jonka suositeltava summa on 6 € / matkustaja / yö. Allekirjoittamalla ja palauttamalla neuvontaan hyttiin jaetun kaavakkeen, hyväksyy palvelurahan automaattisen veloituksen hyttitililtä. Palvelurahan maksaminen on vapaaehtoista.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X