2.1.2018 Löytöretki 18 pv Amazonjoen risteily, m/s Hamburg LISÄLÄHTÖ – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Brasilia – Kolumbia – Peru

Näe maailman mahtavin virta ja suurin trooppinen sademetsä. Lähde huikealle seikkailulle salaperäiselle Amazonjoelle – mukavasti ja vaivattomasti viihtyisällä risteilyaluksella.

Belemistä, läheltä Atlantin suuta alkava laivamatka etenee tuhansien kilometrien matkan aina Iquitosin kaupunkiin asti, syvälle Amazonjoen syövereihin. Se vie historiallisiin kaupunkeihin, jotka vaurastuivat kumibuumin aikaan, sekä syrjäisille paikkakunnille, joihin ei pääse autolla. Nouset maihin joenvarren kaupungeissa ja kylissä. Saat tutustua paikallisiin perinteisiin, elämäntapaan ja värikkäisiin markkinoihin. Sántaremin ympäristössä voi nauttia kauniista hiekkarannoista ja järveimaisemista, Manauksessa taas viettää iltaa maineikkaassa oopperatalossa. Välillä vietät päiviä laivalla ihaillen ohilipuvaa vihreyttä ja puisia jokilaivoja. Seurailet jokidelfiinien pulikointia. Huippuhetkiä saattavat hyvinkin olla retket Zodiac-kumiveneellä sivu-uomille, jossa luonto tulee tuoksuineen, äänineen ja asukkaineen aivan liki.

Elämysvinkkejä risteilylle:

 • Livu keskelle luontoa Zodiac-kumiveneellä. Vehmas, tiheä sademetsäluonto on upeaa jo sellaisenaan, mutta erityisen palkitsevaa on löytää sen kätköistä villieläimiä, kuten kapybaroja eli vesisikoja, apinoita, näyttäviä lintuja tai puunoksalla kyhjöttävän sympaattisen laiskiaisen. Jokidelfiineitä näet helposti kaikkialla pääuomalla.
 • Kuuntele yön voimistamia sademetsän ääniä; sammakoiden kurnutusta ja kaskaiden konserttia. Tähyile rantakasvillisuutta taskulampun valossa – vedenpinnan yläpuolella kiiluvat kaimaanien silmät kuin pienet rubiinit.
 • Perehdy seudun historiaan. Ihastele muinaisten kumibaronien koristeellisia, osin rappeutuneita palatseja ja muita ylellisiä eurooppalaistyylisiä rakennuksia. Niitä tehtiin muun muassa Iquitosiin, Manaukseen ja Belémiin kumibuumin aikaan, 1800-1900-lukujen taitteessa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat. Tarkempi matkaohjelma ja lentoaikataulut vahvistuvat myöhemmin myöhemmin.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina®-matkanjohtaja

Ralf Löfström

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 18 pv

2.1. ti           Lennot Helsinki – Düsseldorf ja Düsseldorf – Belém (Brasilia)
3.1. ke          Belém (Brasilia), laivaan nousu.
4.1. to          Belém (Brasilia), lähtö klo 14.00
5.1. pe          Brevesin kanavan ohitus**
Furo Ituqaran ohitus**
6.1. la           Guaraja* (Brasilia) aamupäivällä
7.1. su          Alter do Chão* (Brasilia) aamupäivällä
Lago Grande Punta Jari (Brasilia) ohitus
Santarém (Brasilia) iltapäivällä
8.1. ma         parintins* (Brasilia) iltapäivällä
9.1. ti            Manaus (Brasilia) tulo klo 19.00
10.1. ke        Manaus (Brasilia) lähtö klo 18.00
11.1. to –      Löytöretkeilyä Amazonjoella**. Suunnitellut maihinnousut: Rio Badajos (Brasilia),
17.1. ke        Cuxiu-Muni (Brasilia), Jutai (Brasilia), Leticia (Kolumbia), Pevas (Peru)
18.1. to        Iquitos* (Peru), tulo aamulla. Laivasta nousu, paluulento Iquitos-Frankfurt
ja Frankfurt-Helsinki
19.1. pe        Paluu Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella (Zodiac-kumiveneet), mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. 

* Maihinmeno venekuljetuksella

** Käyntikohteet Amazonjoella riippuvat säästä ja joen virtauksista. Aluksen päällikkö tekee päätöksen maihinmenosta vallitsevan tilanteen perusteella.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

 

Menolento
2.1.2018 AY1391 Helsinki 7.40 – 9.05 Düsseldorf
2.1.2018 PVG6640 Düsseldorf 16.45 – 5.00 Belém (3.1.) Laivayhtiön tilaama lento, tekninen välilasku Madridissa 

Paluulento
18.1.2018 LH343 Iquitos 11.00 – 8.20 Frankfurt (19.1.) laivayhtiön tilaama lento, tekninen välilasku Panama Cityssä 
19.1.2018 AY1412 Frankfurt 11.35 – 15.10 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 3 kansi 3 5 190 5 995
Sisähytti Kat 4 kansi 4 5 495
Ulkohytti Kat 5 kansi  1 6 080  7 225
Ulkohytti Kat 6 kansi  2, 4 6 385
Ulkohytti Kat 7 kansi  2 6 555
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3, 4 6 855  8 285
Ulkohytti Kat 10 kansi 5 7 095

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Düsseldorf – Belém, Iquitos – Frankfurt – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Kaupunkikierros ja lounas lentojen välillä Düsseldorfissa
 • Zodiac-venerantautumiset
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen, iltapala sekä välipalat. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Tälle risteilylomalle vaaditaan keltakuumerokote.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti. Palvelurahan suuruus on 7 € / hlö / päivä ja se kirjataan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan hyttitilin maksun yhteydessä.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.
 • Hyvä tietää – ennen matkaa >>

  Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisia suomeksi tulkattuja retkiä.

Varaathan retket viimeistään 15.12.2017.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

Palvelemme ma-pe klo 9-17 • Kirkkokatu 16, 48100 Kotka, puh (05) 211 44

info@kristinacruises.com • www.kristinacruises.com

Lisämaksulliset retket

Ke 3.1. Historiallinen Belém, puolipäiväretki, 89 €
Retkipäivämme alkaa vierailulla neljän korttelin kokoisilla Ver-O-Peson ulkoilmamarkkinoilla, jotka ovat Brasilian suurimmat. Markkinoilta voi hankkia paikallisia käsitöitä ja saatavilla on jopa brasilialaisen voodoo-perinteen taikakaluja. Markkinoilta suuntaamme kaupungin korkeimmalla kohdalla sijaitsevaan portugalilaisten 1600-luvulla rakentamaan Forte do Castello -linnoitukseen, jolla kaupunkia suojattiin aikoinaan hollantilaisten ja ranskalaisten hyökkäyksiä vastaan. Vierailemme myös Emilio Goeldin eläintarhassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on omistautunut Amazonin kasvillisuuden tutkimiseen. Retken päätteeksi vierailemme vielä Belemin basilikakirkossa.

Su 7.1. Viidakkokaupunki Santarém, puolipäiväretki (3,5 h), 79 €
Päivän retkikohteemme Santarém on lähes 300 000 asukkaan kaupunki viidakossa, keskellä Amazonia. Lähdettyämme linja-autolla laivalta ohitamme paikalliset kalamarkkinat matkalla kohti Santarémin katedraalia, joka on kaupungin vanhin rakennus. Tutustuttuamme tähän vuodelta 1761 peräisin olevaan upeaan Neitsyt Marian katedraaliin pysähdymme kalastajien aukiolla viettämään hieman vapaa-aikaa markkinoilla, joilta on mahdollisuus ostaa esim. paikallisia käsitöitä. Jatkamme matkaa kohti Joa Fonan kulttuurikeskusta. Tämä vuodelta 1868 peräisin oleva rakennus on toiminut myös Santarémin oikeustalona, vankilana ja kaupungintalona. Tänä päivänä rakennuksessa sijaitsevassa kulttuuritalossa on nähtävillä entisaikojen kolumbialaista keramiikkaa, maalauksia ja huonekaluja. Retkipäivämme päätteeksi pysähdymme Mirentin aukiolle ihailemaan Tapajos -joen ja Amazonin kohtaamista.

Ma 8.1. Boi Bumba kansanperinnenäytös (n. 1,5 h), 98 €
Boi Bumba on yksi Brasilian suurimmista festivaaleista, joka järjestetään joka vuosi kesäkuun lopussa. Se on taianomainen maailma täynnä musiikkia, kirkkaita värejä, tanssia ja kansanperinnettä. Tähän festivaaliperinteiseen on nyt mahdollisuus tutustua noin tunnin kestävässä näytöksessä. Kansantaruun perustuvaa esitystä värittävät huikeat puvut, eläinhahmot ja mukaansatempaavat rytmit. Retkihintaan sisältyy menopaluukuljetus laivalta esityspaikalle. Retki toteutetaan osana kansainvälistä ryhmää.

Ke 10.1. Manauksen kaupunkikierros, puolipäiväretki (n. 3,5h), 92 €
Retkemme alkaa linja-autolla Manauksen kelluvasta satamasta. Tässä lähellä päiväntasaajaa sijaitsevassa kaupungissa päivät ja yöt ovat lähes yhtä pitkiä ja lämpötilat pysyvät lähellä 30 astetta ympäri vuoden. Aloitamme maanteitse hankalasti saavutettavaan kaupunkiin tutustumisen ohittamalla sata vuotta sitten valmistuneen tullirakennuksen, joka laivattiin Liverpoolissa tapahtuneen alkuvalmistuksen jälkeen Manaukseen. Tutustumme kävellen markkinoihin, joilla opimme paikallisista hedelmistä, kaloista ja yrteistä. Vierailemme 1800-luvulla rakennetussa Rio Negron palatsissa ja tutustumme lukuisiin näyttelyihin. Retkipäivämme jatkuu ja näemme vielä Manauksen pienen Big Benin ja katedraalin. Ennen paluuta laivalle vierailemme hulppeassa Oopperatalossa, joka on lähes kokonaan rakennettu kumibuumin kulta-aikoina 1800-luvun lopulla eurooppalaisista rakennusmateriaaleista.

Pidätämme oikeuden retkimuutoksiin.

Tiistai 2.1. Lennot Helsinki – Düsseldorf ja Düsseldorf – Belém (Brasilia), saapuminen 3.1.

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Aloitamme matkan lennolla Helsingistä Düsseldorfii, jossa lentojen välillä käymme kaupunkikierroksella ja nautimme lounaan. Iltapäivällä jatkamme laivayhtiön tilauslennolla Belémiin.

Keskiviikko 3.1. Belém (Brasilia), laivaan nousu.

Lentomme Saksasta saapuu Brasiliaan. Belémiä, joka on myös portti Amazonille, koristavat modernit rakennukset ja pilvenpiirtäjät kuten myös siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri ja tietysti rikas historia. Kaupungin keskustassa sijaitseva Rodrogues Alves Woodin kasvitieteellinen puutarha esittelee muuten niin modernissa kaupungissa palan Amazonia. Belémin katedraalissa ovat näytillä koko latinalaisen Amerikan suurimmat urut. Shoppailijoille suositellaan Ver-o-Peson joen rannalla sijaitsevia markkinoita, joilta voi ostaa taidetta, käsitöitä, paikallista ruokaa sekä tuoreita hedelmiä.

Torstai 4.1. Belém (Brasilia), lähtö klo 14.00

Vietämme päivää Belémissä. Laiva aloittaa risteilyosuuden iltapäivällä.

Perjantai 5.1. Brevesin kanavan ohitus** –  Furo Ituqaran ohitus**

Vietämme päivää Amazonilla. Aamupäivällä kuljemme Brevesin kanavan läpi. Se on yksi Amazonin mielenkiintoisimmista osuuksista. Kapea kanava kiemurtelee läpi sademetsän, joka on täynnä eksoottista elämää ja kasvillisuutta.  Iltapäivällä ohitamme Furo Ituqaran, joka on Parán maakunnassa sijaitseva Amazonin jokihaara. Alue on hyvin harvaan asuttu ja tiheä trooppinen sademetsä ympäröi Furo Ituqaran aluetta.

** Käyntikohteet Amazonjoella riippuvat säästä ja joen virtauksista. Aluksen päällikkö tekee päätöksen maihinmenosta vallitsevan tilanteen perusteella.

Lauantai 6.1. Guaraja* (Brasilia) aamupäivällä

 

Sunnuntai 7.1. Alter do Chão* (Brasilia) aamupäivällä – Lago Grande Punta Jari (Brasilia) ohitus – Santarém (Brasilia) iltapäivällä

Alter do Chãon kylä sijaitsee mukavalla paikalla keskellä rehevää kasvillisuutta Tapajos-joen varrella.  Trooppiseen sademetsään sulautuvat rustiikkiset mökit ovat ominaista Alter do Chãon kaupunkimaisemalle. Upean hiekkarannan ja Tapajos-joen kirkkaan veden ansiosta Alter do Chãosta on tullut suosittu viikonloppukohde lomailijoille. Illaksi saavumme Santarémiin.

Santarém, jonka historia juontaa jo 1600-luvulle. Se on yksi Amazonin tärkeimmistä satamista heti Manauksen ja Belémin jälkeen. Vaikka Santarém on ennen kaikkea paikallisen kaupan keskus, tarjoaa se vierailijalle mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja paikkoja, kuten ”meeting of the waters”, jossa Rio Tapajos -joen kristallinkirkas vesi kohtaa Amazonin mutaisenruskean veden siihen sekoittumatta. Santarémissa tiet ovat todella huonossa kunnossa, joten paikallisia asukkaita näkee usein joella kulkemassa paikasta toiseen pienillä veneillä. Kaupungin vilkkailla markkinoilla on myynnissä paljon paikallisia käsitöitä.

Maanantai 8.1. Parintins* (Brasilia) iltapäivällä

Noin 350 kilometrin päässä Manauksesta sijaitsee Parintins, joka on 200 vuotta vanha pieni, noin 80 000 asukkaan kaupunki, jolla on rikas intiaanien kulttuuriperintö. Joka kesä Parintins isännöi kuuluisaa Boi Bumba festivaalia, jolloin kymmenet tuhannet vierailijat saapuvat juhlimaan viikon kestäviä juhlallisuuksia. Boi Bumba sisältää paljon musiikkia, tanssia, asuja ja huikeita eläinhahmoja. Festivaalista järjestetään vierailijoille näytöksiä myös sesongin ulkopuolella.

Tiistai 9.1. Manaus (Brasilia) tulo klo 19.00

Manaus on kauimpana, noin 1000 kilometrin päässä Atlantin valtamerestä, Amazonilla sijaitseva liikennöintikelpoinen kaupunki ja satama. Se sai nimensä aikoinaan alueella asustaneiden Manaos-intiaaninen mukaan. Kaupungin kasvun perustana on ollut pitkälti kumiteollisuus, mikä lisääntyi räjähdysmäisesti 1800-luvulla, jolloin kumipuita harvennettiin merkittävästi lähialueen sademetsistä. Loiston ajoilta on vielä jäljellä muun muassa kultakupolinen oopperatalo. Nykyään kumiteollisuus alueelta on hävinnyt, mutta Manaus on säilynyt mielenkiintoisena metropolina keskellä sademetsää.

Keskiviikko 10.1. Manaus (Brasilia) lähtö klo 18.00

Vietämme päivää Manauksessa ja lähdemme alkuillasta syvemmälle Amazonjokea pitkin.

 

Torstai 11.1. – keskiviikko 17.1. Löytöretkeilyä Amazonjoella**. Suunnitellut maihinnousut: Rio Badajos (Brasilia), Cuxiu-Muni (Brasilia), Jutai (Brasilia), Leticia (Kolumbia), Pevas (Peru)

 

Jutai (Brasilia) & Rio Bajados ovat pieniä paikallisia kyliä, joihin rantaudutaan Zodiac-kumiveneillä. Maissa voi tutustua paikallisten elämään omatoimisesti.

Cuxiu-Muni (Brasilia)
Cuxiu-Muni on Brasilian Amazonin luoteisosassa sijaitseva pieni kylä, jossa asustaa noin 40 perhettä.

Leticia
Vuonna 1867 perustettu San Antonio, nykyisin Leticia, on Kolumbian ja Brasilian rajalla sijaitseva keskuskylä, josta on noin 800 kilometrin matka lähimmälle Kolumbian moottoritielle. Toisella puolella rajaa Brasilian puolella sijaitsee Tabatinga, jossa on myös oma lentokenttä ja satama. Leticia oli vuoteen 1922 asti Perun puolella, kunnes se liitettiin yhteisellä sopimuksella osaksi Kolumbiaa. Myöhemmin 1970-luvulla Leticiasta muodostui laittoman huumekaupan keskus, kunnes Kolumbian armeija muutti alueelle ja siivosi toiminnan.

Pevas (Peru)
Noin 145 kilometriä Iquitosista alavirtaan sijaitseva Pevas on Perun vanhin kylä Amazonilla. Vuonna 1735 lähetyssaarnaajien perustamassa Pevasissa on noin 5000 asukasta. Kylässä ei kuitenkaan ole autoja, pankkeja tai postiakaan. Ensimmäinen puhelin asennettiin tänne vasta vuonna 1998. Pevasin päänähtävyys on Perun yhden kuuluisimman taiteilijan Francisco Grippan galleria. Grippa tekee paikallisesta kaarnasta canvastauluja, jotka kertovat elämästä Amazonin varrella.

Torstai 18.1. Iquitos* (Peru), tulo aamulla. Laivasta nousu, paluulento Iquitos-Frankfurt-Helsinki

Amazonjoen varressa sijaitseva, kuuma ja kostea Iquitos on ainutlaatuinen kaupan, talouden ja
kulttuurin keskittymä keskellä lähes koskematonta sademetsää, eikä sinne pääse maanteitse eikä
rautateitse. Kaupungin lähellä sijaitsee Alpahuayo-Mishanan luonnonsuojelualue, josta löytyy 275 puulajia yhdeltä hehtaarilta sekä Pacaya-Samirian luonnonsuojelualue. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Hamburgille ja suunnata kotilennoille Suomeen. Kiitos matkaseurasta.

Perjantai 19.1. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X