17.1.2018 Löytöretki 17 pv alk. 5 190 € Amazonjoen risteily, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Peru – Kolumbia – Brasilia

Näe maailman mahtavin virta ja suurin trooppinen sademetsä. Lähde huikealle seikkailulle salaperäiselle Amazonjoelle – mukavasti ja vaivattomasti viihtyisällä risteilyaluksella. Perusta, Iquitosin kaupungista alkava laivamatka etenee tuhansien kilometrien matkan lähelle Atlantin suuta. Se lipuu ohi läpipääsemättömien viidakkoseutujen. Se vie historiallisiin kaupunkeihin, jotka vaurastuivat kumibuumin aikaan, sekä syrjäisille paikkakunnille, joihin ei pääse autolla. Nouset maihin joenvarren kaupungeissa ja kylissä. Saat tutustua paikallisiin perinteisiin, elämäntapaan ja värikkäisiin markkinoihin. Manauksessa voit viettää iltaa maineikkaassa oopperatalossa ja Sántaremin ympäristössä nauttia kauniista hiekkarannoista ja järvimaisemista. Belémistä jäävät mieleen kolonialistiset rakennukset ja mangopuiden reunustamat kadut. Välillä vietät päiviä laivalla ihaillen ohilipuvaa vihreyttä ja puisia jokilaivoja. Seurailet jokidelfiinien pulikointia. Huippuhetkiä saattavat hyvinkin olla retket Zodiac-kumiveneellä sivu-uomille, jossa luonto tulee tuoksuineen, äänineen ja asukkaineen aivan liki.

Elämysvinkkejä risteilylle:

 • Livu keskelle luontoa Zodiac-kumiveneellä. Vehmas, tiheä sademetsäluonto on upeaa jo sellaisenaan, mutta erityisen palkitsevaa on löytää sen kätköistä villieläimiä, kuten kapybaroja eli vesisikoja, apinoita, näyttäviä lintuja tai puunoksalla kyhjöttävän sympaattisen laiskiaisen. Jokidelfiineitä näet helposti kaikkialla pääuomalla.
 • Kuuntele yön voimistamia sademetsän ääniä; sammakoiden kurnutusta ja kaskaiden konserttia. Tähyile rantakasvillisuutta taskulampun valossa – vedenpinnan yläpuolella kiiluvat kaimaanien silmät kuin pienet rubiinit.
 • Perehdy seudun historiaan. Ihastele muinaisten kumibaronien koristeellisia, osin rappeutuneita palatseja ja muita ylellisiä eurooppalaistyylisiä rakennuksia. Niitä tehtiin muun muassa Iquitosiin, Manaukseen ja Belémiin kumibuumin aikaan, 1800-1900-lukujen taitteessa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat. Tarkempi matkaohjelma ja lentoaikataulut vahvistuvat myöhemmin myöhemmin.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 17 pv

17.1. ke         Lento Helsinki – Frankfurt – Iquitos* (Peru)
18.1. to         Iquitos* (Peru),laivaannousu, laiva lähtee klo 23.00
19.1. pe –     Löytöretkeilyä Amazonjoella**. Suunnitellut maihinnousut: Pevas (Peru), Leticia
23.1. ti          (Kolumbia), Jutai (Brasilia), Cuxiu-Muni (Brasilia), Rio Badajos (Brasilia)
24.1. ke        
Manaus (Brasilia) tulo klo 09.00
25.1. to         Manaus (Brasilia) lähtö klo 14.00
26.1. pe         Parintins* (Brasilia) iltapäivällä
27.1. la          Alter do Chão* (Brasilia) aamupäivällä
Lago Grande Punta Jari (Brasilia) ohitus
Santarém (Brasilia) tulo klo 19.00
28.1. su         Santarém (Brasilia) lähtö klo 23.00
29.1. ma       Guaraja* (Brasilia) aamupäivällä
30.1. ti          Furo Ituqaran ohitus**
Brevesin kanavan ohitus**
31.1 ke          Belém (Brasilia) tulo klo 08.00
1.2. to           Belém (Brasilia) laivasta nousu. Paluulento Suomeen
2.2. pe           Paluu Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella (Zodiac-kuminveneet), mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. 

* Maihinmeno venekuljetuksella
** Käyntikohteet Amazonjoella riippuvat säästä ja joen virtauksista. Aluksen päällikkö tekee päätöksen maihinmenosta vallitsevan tilanteen perusteella.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

 

Menolennot
17.1.2018 AY1415 Helsinki 16.55 – 18.35 Frankfurt (jatkolennon lähtöselvitys Frankfurtissa)
17.1.2018 laivayhtiön tilauslento LH342 Frankfurt 22.05 – 08.40 Iquitos (18.1.)
(tekninen pysähdys Panama Cityssä)

Paluulennot
1.2.2018 laivayhtiön tilauslento UU063 Belém 22.30 – 11.45 Düsseldorf (2.2.)
2.2.2018 AY1396 Düsseldorf 18.45 – 22.05 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 2 kansi 2 5 190 5 995
Sisähytti Kat 3 & 4 kansi 4 5 495 6 415
Ulkohytti Kat 5 kansi  1 6 080
Ulkohytti Kat 6 kansi  2, 4 6 385
Ulkohytti Kat 7 kansi  2 6 555
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3, 4 6 855
Ulkohytti Kat 10 kansi 5 7 095

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Düsseldorf – Iquitos, Belém – Düsseldorf – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Zodiac-venerantautumiset
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen, iltapala sekä välipalat. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Tälle risteilylomalle vaaditaan keltakuumerokote.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti. Palvelurahan suuruus on 7 € / hlö / päivä ja se kirjataan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan hyttitilin maksun yhteydessä.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisia suomeksi tulkattuja retkiä. Varaathan retket viimeistään 2.1.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

 

Lisämaksulliset retket

Ke 24.1. Manauksen kaupunkikierros, puolipäiväretki (n. 3,5h), 92 €
Retkemme alkaa linja-autolla Manauksen kelluvasta satamasta. Tässä lähellä päiväntasaajaa sijaitsevassa kaupungissa päivät ja yöt ovat lähes yhtä pitkiä ja lämpötilat pysyvät lähellä 30 astetta ympäri vuoden. Aloitamme maanteitse hankalasti saavutettavaan kaupunkiin tutustumisen ohittamalla sata vuotta sitten valmistuneen tullirakennuksen, joka laivattiin Liverpoolissa tapahtuneen alkuvalmistuksen jälkeen Manaukseen. Tutustumme kävellen markkinoihin, joilla opimme paikallisista hedelmistä, kaloista ja yrteistä. Vierailemme 1800-luvulla rakennetussa Rio Negron palatsissa ja tutustumme lukuisiin näyttelyihin. Retkipäivämme jatkuu ja näemme vielä Manauksen pienen Big Benin ja katedraalin. Ennen paluuta laivalle vierailemme hulppeassa Oopperatalossa, joka on lähes kokonaan rakennettu kumibuumin kulta-aikoina 1800-luvun lopulla eurooppalaisista rakennusmateriaaleista.

Pe 26.1. Boi Bumba kansanperinnenäytös (n. 1,5 h), 98 €
Boi Bumba on yksi Brasilian suurimmista festivaaleista, joka järjestetään joka vuosi kesäkuun lopussa. Se on taianomainen maailma täynnä musiikkia, kirkkaita värejä, tanssia ja kansanperinnettä. Tähän festivaaliperinteiseen on nyt mahdollisuus tutustua noin tunnin kestävässä näytöksessä. Kansantaruun perustuvaa esitystä värittävät huikeat puvut, eläinhahmot ja mukaansatempaavat rytmit. Retkihintaan sisältyy menopaluukuljetus laivalta esityspaikalle. Retki toteutetaan osana kansainvälistä ryhmää.

Su 28.1. Viidakkokaupunki Santarém, puolipäiväretki (3,5 h), 79 €
Päivän retkikohteemme Santarém on lähes 300 000 asukkaan kaupunki viidakossa, keskellä Amazonia. Lähdettyämme linja-autolla laivalta ohitamme paikalliset kalamarkkinat matkalla kohti Santarémin katedraalia, joka on kaupungin vanhin rakennus. Tutustuttuamme tähän vuodelta 1761 peräisin olevaan upeaan Neitsyt Marian katedraaliin pysähdymme kalastajien aukiolla viettämään hieman vapaa-aikaa markkinoilla, joilta on mahdollisuus ostaa esim. paikallisia käsitöitä. Jatkamme matkaa kohti Joa Fonan kulttuurikeskusta. Tämä vuodelta 1868 peräisin oleva rakennus on toiminut myös Santarémin oikeustalona, vankilana ja kaupungintalona. Tänä päivänä rakennuksessa sijaitsevassa kulttuuritalossa on nähtävillä entisaikojen kolumbialaista keramiikkaa, maalauksia ja huonekaluja. Retkipäivämme päätteeksi pysähdymme Mirentin aukiolle ihailemaan Tapajos -joen ja Amazonin kohtaamista.

Ke 31.1. Historiallinen Belém, puolipäiväretki (n. 3 h), 89 €
Retkipäivämme alkaa vierailulla neljän korttelin kokoisilla Ver-O-Peson ulkoilmamarkkinoilla, jotka ovat Brasilian suurimmat. Markkinoilta voi hankkia paikallisia käsitöitä ja saatavilla on jopa brasilialaisen voodoo-perinteen taikakaluja. Markkinoilta suuntaamme kaupungin korkeimmalla kohdalla sijaitsevaan portugalilaisten 1600-luvulla rakentamaan Forte do Castello -linnoitukseen, jolla kaupunkia suojattiin aikoinaan hollantilaisten ja ranskalaisten hyökkäyksiä vastaan. Vierailemme myös Emilio Goeldin eläintarhassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on omistautunut Amazonin kasvillisuuden tutkimiseen. Retken päätteeksi vierailemme vielä Belemin basilikakirkossa.

Pidätämme oikeuden retkimuutoksiin. Risteilyn hintaan sisältyy kaikki Zodiac-venekuljetukset ja -rantautumiset maihin.

Huomoithan seuraavat seikat:

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia ja ilmoitetut hinnat € / hlö.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksullisille saksankielisille retkille tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

Keskiviikko 17.1. Lento Frankfurt – Iquitos (Peru), saapuminen 18.1.

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Aloitamme matkan lennolla Helsingistä Frankfurttiin, josta jatkamme tilauslennolla Iquitosiin.

Torstai 18.1. Iquitos (Peru), laivaan nousu

Lentomme Frankfurstista saapuu Perun Iquitosiin. Amazonjoen varressa sijaitseva, kuuma ja kostea Iquitos on ainutlaatuinen kaupan, talouden ja kulttuurin keskittymä keskellä lähes koskematonta sademetsää, eikä sinne pääse maanteitse eikä rautateitse. Kaupungin lähellä sijaitsee Alpahuayo-Mishanan luonnonsuojelualue, josta löytyy 275 puulajia yhdeltä hehtaarilta sekä Pacaya-Samirian luonnonsuojelualue. Laiva lähtee satamasta klo 23.00.

Perjantai 19.1. – Tiistai 23.1. Löytöretkeilyä Amazonjoella**

** Käyntikohteet Amazonjoella riippuvat säästä ja joen virtauksista. Aluksen päällikkö tekee päätöksen maihinmenosta vallitsevan tilanteen perusteella. Suunnitellut maihinnousut: Pevas (Peru), Leticia (Kolumbia), Jutai (Brasilia), Cuxiu-Muni (Brasilia), Rio Badajos (Brasilia)

Pevas (Peru)
Noin 145 kilometriä Iquitosista alavirtaan sijaitseva Pevas on Perun vanhin kylä Amazonilla. Vuonna 1735 lähetyssaarnaajien perustamassa Pevasissa on noin 5000 asukasta. Kylässä ei kuitenkaan ole autoja, pankkeja tai postiakaan. Ensimmäinen puhelin asennettiin tänne vasta vuonna 1998. Pevasin päänähtävyys on Perun yhden kuuluisimman taiteilijan Francisco Grippan galleria. Grippa tekee paikallisesta kaarnasta canvastauluja, jotka kertovat elämästä Amazonin varrella.

Leticia
Vuonna 1867 perustettu San Antonio, nykyisin Leticia, on Kolumbian ja Brasilian rajalla sijaitseva keskuskylä, josta on noin 800 kilometrin matka lähimmälle Kolumbian moottoritielle. Toisella puolella rajaa Brasilian puolella sijaitsee Tabatinga, jossa on myös oma lentokenttä ja satama. Leticia oli vuoteen 1922 asti Perun puolella, kunnes se liitettiin yhteisellä sopimuksella osaksi Kolumbiaa. Myöhemmin 1970-luvulla Leticiasta muodostui laittoman huumekaupan keskus, kunnes Kolumbian armeija muutti alueelle ja siivosi toiminnan.

Jutai (Brasilia) & Rio Bajados ovat pieniä paikallisia kyliä, joihin rantaudutaan Zodiac-kumiveneillä. Maissa voi tutustua paikallisten elämään omatoimisesti.

Cuxiu-Muni (Brasilia)
Cuxiu-Muni on Brasilian Amazonin luoteisosassa sijaitseva pieni kylä, jossa asustaa noin 40 perhettä.

Keskiviikko 24.1. Manaus (Brasilia) tulo klo 09.00

Manaus on kauimpana, noin 1000 kilometrin päässä Atlantin valtamerestä, Amazonilla sijaitseva liikennöintikelpoinen kaupunki ja satama. Se sai nimensä aikoinaan alueella asustaneiden Manaos-intiaaninen mukaan. Kaupungin kasvun perustana on ollut pitkälti kumiteollisuus, mikä lisääntyi räjähdysmäisesti 1800-luvulla, jolloin kumipuita harvennettiin merkittävästi lähialueen sademetsistä. Loiston ajoilta on vielä jäljellä muun muassa kultakupolinen oopperatalo. Nykyään kumiteollisuus alueelta on hävinnyt, mutta Manaus on säilynyt mielenkiintoisena metropolina keskellä sademetsää.

Torstai 25.1. Manaus (Brasilia) lähtö klo 14.00

Vietämme päivää Manauksessa ja lähdemme lounaan jälkeen kohti Parintinsia.

Perjantai 26.1. Parintins (Brasilia) iltapäivällä

Noin 350 kilometrin päässä Manauksesta sijaitsee Parintins, joka on 200 vuotta vanha pieni, noin 80 000 asukkaan kaupunki, jolla on rikas intiaanien kulttuuriperintö. Joka kesä Parintins isännöi kuuluisaa Boi Bumba festivaalia, jolloin kymmenet tuhannet vierailijat saapuvat juhlimaan viikon kestäviä juhlallisuuksia. Boi Bumba sisältää paljon musiikkia, tanssia, asuja ja huikeita eläinhahmoja. Festivaalista järjestetään vierailijoille näytöksiä myös sesongin ulkopuolella. 

Lauantai 27.1. Alter do Chão (Brasilia) aamupäivällä – Lago Grande Punta Jari (Brasilia) ohitus – Santarém (Brasilia) tulo klo 19.00

Alter do Chãon kylä sijaitsee mukavalla paikalla keskellä rehevää kasvillisuutta Tapajos-joen varrella.  Trooppiseen sademetsään sulautuvat rustiikkiset mökit ovat ominaista Alter do Chãon kaupunkimaisemalle. Upean hiekkarannan ja Tapajos-joen kirkkaan veden ansiosta Alter do Chãosta on tullut suosittu viikonloppukohde lomailijoille. Illaksi saavumme Santarémiin.

Sunnuntai 28.1. Santarém (Brasilia) lähtö klo 23.00

Santarém, jonka historia juontaa jo 1600-luvulle. Se on yksi Amazonin tärkeimmistä satamista heti Manauksen ja Belémin jälkeen. Vaikka Santarém on ennen kaikkea paikallisen kaupan keskus, tarjoaa se vierailijalle mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja paikkoja, kuten ”meeting of the waters”, jossa Rio Tapajos -joen kristallinkirkas vesi kohtaa Amazonin mutaisenruskean veden siihen sekoittumatta. Santarémissa tiet ovat todella huonossa kunnossa, joten paikallisia asukkaita näkee usein joella kulkemassa paikasta toiseen pienillä veneillä. Kaupungin vilkkailla markkinoilla on myynnissä paljon paikallisia käsitöitä.

Maanantai 29.1. Guaraja (Brasilia) aamupäivällä

Tiistai 30.1. Furo Ituqaran ohitus** – Brevesin kanavan ohitus**

Vietämme päivää Amazonilla. Aamupäivällä ohitamme Furo Ituqaran, joka on Parán maakunnassa sijaitseva Amazonin jokihaara. Alue on hyvin harvaan asuttu ja tiheä trooppinen sademetsä ympäröi Furo Ituqaran aluetta. Iltapäivällä kuljemme Brevesin kanavan läpi. Se on yksi Amazonin mielenkiintoisimmista osuuksista. Kapea kanava kiemurtelee läpi sademetsän, joka on täynnä eksoottista elämää ja kasvillisuutta.

** Käyntikohteet Amazonjoella riippuvat säästä ja joen virtauksista. Aluksen päällikkö tekee päätöksen maihinmenosta vallitsevan tilanteen perusteella.

Keskiviikko 31.1. Belém (Brasilia) tulo klo 08.00

Belémiä, joka on myös portti Amazonille, koristavat modernit rakennukset ja pilvenpiirtäjät kuten myös siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri ja tietysti rikas historia. Kaupungin keskustassa sijaitseva Rodrogues Alves Woodin kasvitieteellinen puutarha esittelee muuten niin modernissa kaupungissa palan Amazonia. Belémin katedraalissa ovat näytillä koko latinalaisen Amerikan suurimmat urut. Shoppailijoille suositellaan Ver-o-Peson joen rannalla sijaitsevia markkinoita, joilta voi ostaa taidetta, käsitöitä, paikallista ruokaa sekä tuoreita hedelmiä.

Torstai 1.2. Belém (Brasilia) – paluulento Suomeen

Aamiaisen jälkeen on tullut aika sanoa näkemiin m/s Hamburgille ja suunnata kotilennoille Suomeen. Kiitos matkaseurasta.

Perjantai 2.2. Paluu Suomeen

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X