18.12.2016 Löytöretki 18 pv alk. 6 495 € Etelämantereen risteily – Falklandinsaaret & Antarktis, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Argentiina – Uruguay – Falklandinsaaret – Antarktis

alku_hasa1_pieni

Tämä joulumatka kutsuu seikkailijoita ja luonnonystäviä! Se on sukellus eteläisen pallonpuoliskon kesään ja pitkiin, valoisiin päiviin. Samalla se on ikimuistoinen retki maailman syrjäisimmille seuduille, kohti Antarktiksen ikuista jäämaisemaa. Se alkaa Buenos Airesin ja Montevideon iloisilla kaduilla, joiden tunnelmassa on ripaus melankoliaa sekä tulisen tangon taikaa. Hiljalleen sää viilenee, kun matkaat kohti etelää. Kolme rentouttavan joutilasta meripäivää myöhemmin heräät jouluaattoaamuun syrjäisillä, maaseutumaisilla Falklandinsaarilla. Ihmisasukkaita siellä on vain muutama tuhat, mutta sitäkin enemmän on lampaita, pingviinejä sekä monia muita harvinaisia lintuja, kuten albatrosseja. Tapaninpäivänä ylität Drakensalmen, jossa kohtaavat toisensa Atlanttin ja Tyynenmeren vesimassat. Sen toisella puolen odottaa salaperäinen, oikullinen ja viiltävän kaunis Etelämanner. Kolmen päivän ajan saat olla keskellä luonnon veistämiä, kimaltelevia jääveistoksia ja -vuoria, valaiden asuttamia vesiä ja kiehtovia tutkimuskeskuksia. Uusi vuosikin alkaa loisteliaasti – kesyttämättömän Tulimaan uljailla vuoristonäkymillä ja ehkäpä myös junamatkalla maailman laidalle.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 18 pv

18.12. su       Lento Helsinki – Buenos Aires
19.12. ma      Buenos Aires, Argentiina lähtö klo 23.30
20.12. ti         Montevideo, Uruguay klo 13.30 – 18.30
21.12. ke       Päivä merellä
22.12. to       Päivä merellä
23.12. pe       Päivä merellä
24.12. la        Port Stanley, Falkalndsaaret, iltapäivällä
25.12. su       West Point, Falklandsaaret, aamupäivällä
26.12. ma      Päivä merellä, Drakensalmi
27.12. ti         Antarktis
28.12. ke       Antarktis
29.12. to       Antarktis
30.12. pe       Antarktis
31.12. la        Päivä merellä
1.1. su           Päivä merellä, Beaglensalmi
2.1. ma          Ushuaia, Argentiina tulo klo 08.00
3.1. ti             Ushuaia, Argentiina. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen
4.1. ke           Paluu Suomeen

kartta_hasa1 Falklandin saaret & AntarktisKoska risteily toteutetaan arktisilla vesialueilla, vierailut kohteissa ovat riippuvaisia paikallisista sääolosuhteista. Käyntiajat ovat viitteellisiä sää- ja jääolosuhteista johtuen. Aikataulu ja reitti saattavat muuttua ja niistä päättää viime kädessä aluksen päällikkö. Antarktiksella maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 18.12. BA795 / BA245
Helsinki 07:40 – 09:10 Lontoo Heathrow 22:10 – 09:00 Buenos Aires (19.12.2016)

Paluulennot
3.1. LH2573 Ushuaia 13:30 – 12:50 München (4.1.) tilauslento 
4.1. AY808
München 18:40 – 22:15 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh             1hh

Sisähytti Kat 2 kansi 2                        6 495
Sisähytti Kat 3 & 4 kannet 3,4            6 830          7 715
Ulkohytti Kat 5 kansi 1                       7 465
Ulkohytti Kat 6 kansi 2, 4                   7 795          8 955
Ulkohytti Kat 7 kansi 2                       8 130          9 380
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3, 4            8 395
Ulkohytti Kat 10 kansi 5                    8 730

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Lontoo – Buenos Aires, Ushuaia – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Kaupunkikierros ja lounas Lontoossa
 • Buenos Airesin kevyt kaupunkikierros
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Koko päivän avoinna olevat kahvi- ja teeasemat
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Zodiac-ajelut ja rantautumiset
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Risteilyn lentomatkat, etenkin mennessä, ovat erittäin pitkiä ja vaihtoaika Lontoon kentällä on useita tunteja. Olemme järjestäneet Lontoon välilaskun ajalle kaupunkikierroksen, joka sisältää lounaan.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Merimatkoilla laiva voi heilua voimakkaasti. Rantautumiset risteilyllä tehdään Zodiac-kumiveneellä. Rantautumiskohteissa maasto ja eri kävelytasot voivat ovat vaihtelevia ja liukkaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää fyysistä kuntoa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Sunnuntai 18.12. Helsinki

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa aamun reittilennolla Lontooseen. Jatkolento Buenos Airesiin lähtee illalla. Teemme Lontoon kaupunkikierroksen, nautimme lounaan ja vietämme vapaa-aikaa ennen jatkolentoa. Buenos Airesiin saavumme aikaerosta johtuen aamulla.

Maanantai 19.12. Buenos Aires (Argentiina) lähtö klo 23.30

Lento Buenos Airesiin saapuu aamulla. Lähdemme lentokentältä virkistäytymään kahvilaan/ravintolaan, jonka jälkeen teemme kevyen kaupunkikierroksen. Laivaan pääsemme noin klo 13.00. Rio de la Platan rannalle levittäytyvä kaupunki on ensimmäisiä maisemia, joita matkaajat Argentiinassa näkevät. Jännittävällä Buenos Airesilla on monivivahteinen kulttuuriperintö, jota ovat muovanneet monet eurooppalaiset maat. Tämä näkyy muun muassa monimuotoisessa arkkitehtuurissa, ainutlaatuisessa kaupunkikuvassa sekä bulevardeilla, joita reunustavat useat kahvilat, kaupat ja galleriat. Argentiinan pääkaupunki pitää hallussaan arvokuutta joka ilmenee ehkä parhaiten Colonin teatterissa, joka on yksi maailman upeimmista oopperataloista. Monelle kaupungin sielukkuus syntyy kuitenkin La Bocan tapaisista ympäristöistä, joiden värikkäät talot ja eloisat tangokahvilat kutsuvat luokseen.

Tiistai 20.12. Montevideo (Uruguay) lähtö klo 18.30

Upealle Rio de Platan rannoille levittäytyvä Montevideo on Etelä-Amerikan eteläisin pääkaupunki, jossa asuu lähes puolet koko Uruguayn väestöstä. Kaupungin ehdoton nähtävyys on Ciudad Vieja – vanha kaupunki, jonka tekee houkuttelevaksi mielenkiintoinen yhdistelmä historiaa, arkkitehtuuria ja nykykulttuuria. Vanhassakaupungissa sijaitsevat monet Montevideon historiallisista rakennuksista kuten 26-kerroksinen Palacio Salvo, joka aikoinaan oli Etelä-Amerikan korkein rakennus. Monet näistä vanhoista rakennuksista on kunnostettu ja ne toimivat nykyään tyylikkäinä kahviloina, kauppoina ja gallerioina. Myös kaupungin satama on hiljalleen uudistettu ja täällä voi kohdata hurmaavien ravintoloiden lisäksi myös taitavia katutaiteilijoita ja -muusikoita

Keskiviikko 21.12. – Perjantai 23.12. Merellä

Vietämme kolme päivää merellä matkalla Falklandinsaarille. Luontoa rakastavien ja valokuvaajien aarreaitta Falklandinsaaret koostuvat reilusta 700 pienemmästä ja kahdesta suuremmasta saaresta. Tämä arktinen ja upea saaristo tarjoaa laajan kirjon villielämää. Saarilla elää yli 60 lintulajia ja yli 80 % maailman mustakulma-albatrosseista löytyy nimenomaan täältä. Ehkä kuuluisimmat saarten linnuista ovat pingviinit: patagonian-, kalliotöyhtö-, valkokulma-, kultatöyhtö- ja tietysti kuningaspingviinit. Näiden lisäksi saarten rannoilla lisääntyvät monet hyljelajit sekä merileijonat.

Lauantai 24.12.  JOULUAATTO Port Stanley (Falklandinsaaret)

Port Stanley on Falklandinsaarien pääkaupunki ja samalla myös ainoa kaupunki. Se on helposti tutkittavissa myös omatoimisesti, sillä kaupungin myymälät, museo, posti, sekä monet pubit sijaitsevat aivan sataman läheisyydessä. Port Stanleyssa asuu noin 75 % Falklandinsaarten muutamasta tuhannesta asukkaasta. Ennen Panaman kanavan rakentamista Port Stanley oli tärkeä laivojen pysähdys- ja korjaussatama. Etelän kautta tulleet laivat olivat usein kärsineet myrskyistä Drakensalmea ylittäessään ja laivanrakennuksesta muodostui näin saarelle tärkeä elinkeino. Nykyään turismi on iso osa saarten tulonmuodostusta, samoin moni asukkaista työskentelee valtiolle.

Sunnuntai 25.12. JOULUPÄIVÄ West Point (Falklandinsaaret)

West Point saari sijaitsee Länsi-Falklandin luoteisnurkassa. Saarella on toimiva lammasfarmi, mutta täällä elää ja kasvaa myös lukemattomia lintuja, merinisäkkäitä ja kasveja. Saaren pääkohde on Devil’s Nose – kallioinen niemeke jolla elää noin 500 paria kalliotöyhtöpingviiniä sekä yli 2000 paria mustakulma-albatrosseja. Upeat kalliot ovat ominaisia koko saaren rannikolle. Pienen sataman pittoreski asutus, rikas luonto sekä usein satamassa leikkivät delfiinit ovat mukava lisä saaren vierailulle.

Maanantai 26.12. Päivä merellä, Drakensalmen ylitys

Vietämme päivää merellä matkalla kohti Antarktista. Drakensalmi on merialue, joka yhdistää Atlantin valtameren ja Tyynen valtameren eteläisimmät osat toisiinsa. Salmi on nimetty englantilaisen maailmanympäripurjehtija Sir Francis Draken mukaan. Merimatkan aikana voi nähdä myös monia merilintuja, valaita ja delfiinejä.

Tiistai 27.12. – Perjantai 30.12. Antarktis

Antarktiksen pysäyttävät maisemat ovat säilyneet muuttumattomina vuosisatojen ajan. Se on maailman korkein, kuivin, kylmin ja puhtain maanosa maailmassa. Antarktiksella ei ole ihmisten pysyväisasutusta, mutta sen sijaan se on miljoonien hylkeiden, lintujen ja pingviinien kotimaa. Lisäksi eteläisen pallonpuoliskon kesän aikana marraskuusta maaliskuuhun Antarktiksen rannikot täyttyvät tuhansista lisääntyvistä valaista. Risteilemme Antarktiksen upeissa maisemissa lumen, jään ja karujen vuorten keskellä tiistaista perjantaihain. Käyntikohteet ja maihinmenopaikat riippuvat pitkälti vallitsevista jää- , tuuli- ja sääolosuhteista. Alustavat käyntikohteet löytyvät risteilykartasta. Maihinmeno tapahtuu Zodiac-kumiveneillä.

Lauantai 31.12. UUDENVUODENAATTO Päivä merellä

Vietämme uudenvuodenaattoa merellä Drakensalmea ylittäen matkalla takaisin kohti Etelä-Amerikkaa ja Argentiinaa.

Sunnuntai 1.1. Beaglensalmi

Lähestymme Ushuaiaa ja risteilemme tämän päivän pitkin Beaglensalmea, joka erottaa toisistaan Tulimaan pääsaaren Isla Grande de Tierra del Fuegon pienemmistä saarista. Merimatka kanaalia pitkin on itsessään jo upea kokemus, sillä alueen metallinharmaat vedet, jäätiköt, ympäröivät vuoret sekä kivikkoiset saaret ja edelleen upea luonto jättävät hienot muistot.

Maanantai 2.1. Ushuaia (Argentiina)

Saavumme maanantaina aamulla Usuhaiaan, joka on lähempänä etelänapaa kuin Argentiinan pohjoinen raja Bolivian kanssa. Ushuaia on Tulimaan pääkaupunki ja myös Argentiinan eteläisin kolkka. Kaupungin rooli historian saatossa on muuttunut lähetyssaarnaajien asutuksesta rangaistussiirtolaan ja myöhemmin Argentiinan laivaston tukikohtaan.  Tänä päivänä kaupunki elää pitkälti turismista ja toimii keskuksena monille seikkailuaktiviteeteille, Etelämantereelle suuntautuvien risteilyjen lisäksi. Laiva on yön satamassa.

Tiistai 3.1. Ushuaia (Argentiina)

On aika tullut sanoa näkemiin m/s Hamburgille ja suunnata takaisin Suomeen monta kokemusta rikkaampana.

Keskiviikko 4.1. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X