19.9.2017 Löytöretki 19 pv alk. 4 995 € Suurten järvien lumoa Pohjois-Amerikassa, m/s Hamburg

Print the page

Kanada – Yhdysvallat

kanadan-suuret-jarvet-risteily-hana2

Koe Niagaran putousten mykistävä voima ja jyly. Näe Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla levittyvät Suuret järvet huikeine metropoleineen, saarineen ja luontokohteineen. Lähde mukaan syksyiselle risteilylle järvien, jokien ja kanavien muodostamalle kiehtovalle, moni-ilmeiselle vesireitille. Kiertomatka alkaa ranskalaisen ilmapiirin värittämästä, kulturellista Montréalista. Se vie Torontoon ja Niagaran putouksille sekä Detroitin inspiroiviin museoihin. Voit katsella vedenalaista maailmaa lasipohjaveneen kyydistä, tutustua intiaanien kulttuuriin ja perinteisiin sekä maistella Milwaukeessa paikallisia oluita. Entä miltä näyttää pilvenpiirtäjien valloittama Chicago yläilmoista? Suurkaupunkien säpinän vastapainoksi kohtaat idyllisiä maisemia – Traverse Cityn rantadyynejä ja maaseudun viinitiloja. Mackinac Islandin lomasaarelta löydät historiallista nähtävää ja kauniita rakennuksia. Vanha arkkitehtuuri kiehtoo myös Kingstonin kaupungissa risteilyn lopulla. Mutta sitä ennen ehdit nauttia vielä paluumatkan rennosta tunnelmasta ja kauniista järvimaisemista samalla kun lekottelet laivan kyydissä.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Hiljenny kuuntelemaan veden huumaavaa pauhua Niagaran putouksilla, noin puolentoista tunnin automatkan päässä Torontosta. Ihaile näyttävää Hevosenkenkäputousta ylätasanteelta, putousten juurelta tai veneen kyydistä.
 • Ihastu Tobermoryn pikkukaupungin luonnonkauniiseen ympäristöön. Lähde veneretkelle meriluonnonpuistoon katselemaan komeaa kalliorannikkoa ja kirkkaiden vesien paljastamia laivanhylkyjä.
 • Katsele elokuvista ja tv-sarjoista tuttuja, Toronton ja Chicagon vaikuttavia pilvenpiirtäjämaisemia eri perspektiiveistä; läheltä ja kaukaa, katutasolta ja tornitalojen maisemapaikoilta.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen
Kristina®-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

Aikataulut

kartta-kanadan-suuret-jarvet-hana2

Risteilyaikataulu * 19pv

19.9. ke         Lento Helsinki – Reykjavik – Montréal, hotelliyöpyminen
20.9. to         Montréal, laivaan nousu. Lähtö klo 20.00
21.9. pe        Risteilemme pitkin St. Lawrence jokea ja Ontariojärveä
22.9. la          Toronto (Ontario), Kanada klo 08.00 – 20.00
23.9. su        Risteilemme läpi Wellandin kanavan
24.9. ma       Windsor (Ontario), Kanada klo 07.00 – 18.00
25.9. ti          Tobermory* (Ontario), Kanada klo 14.00 – 19.00
26.9. ke         Little Current* (Manitoulin) Kanada klo 07.00 – 18.00
27.9. to         Risteilemme Michiganjärven yli USA:han.
28.9. pe        Milwaukee (Wisconsin), USA klo 08.00 – 21.00
29.9. la          Chicago (Illinois), USA klo 07.00 – 18.00
30.9. su        Traverse City (Michigan), USA klo 14.00 – 19.00
1.10. ma       Mackinac* Island (Michigan), USA klo 08.00 – 17.00
2.10. ti          Risteilemme Huronjärven ja Eriejärven poikki
3.10. ke         Risteilemme läpi Wellandin kanavan
4.10. to         Kingston (Ontario), Kanada klo 08.00 – 17.00
5.10. pe        Risteilemme pitkin St. Lawrence-jokea
                      Montréal (Québec), Kanada tulo klo 18.00
6.10. la          Montréal (Québec), Kanada. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen
7.10. su        Paluu Suomeen 

 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. 

*) Laiva ankkurissa, maihinmeno Zodiac-kumiveneillä

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 19.9. FI343/FI805
Helsinki 15.35 – 16.00 Reykjavik 17.05 – Montréal 18.35

Paluulennot FI804/FI342
6.10. Montréal 20.55 – Reykjavik 6.00 (7.10.)
7.10. Reykjavik 7.30 – Helsinki 22.50

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 2 & 3 kannet 2,3 4 995 6 125
Sisähytti Kat 4 kansi 4 5 345
Ulkohytti Kat 5 kansi  1 6 175
Ulkohytti Kat 6 kansi  2,4 6 525 8 085
Ulkohytti Kat 7 kansi  2 6 885
Ulkohytti Kat  8 & 9 kansi 3,4 7 235
 Ulkohytti Kat 10 kansi 5 7 585

Tutustu m/s Hamburgiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Lennot Helsinki – Reykjavik – Montréal, Montréal – Reykjavik – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Hotelliyö ja illallinen Montréalissa
 • Montréalin kaupunkikierros
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut
 • Kanadan ja USA:n matkustusluvat

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passin tulee olla koneellisesti luettava. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Tälle matkalle tarvitaan Kanadan ja USA:n elektroniset matkustusluvat, jotka Kristina Cruises hankkii kaikille matkaan osallistuville Suomen kansalaisille.
 • Osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja Kristina®-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti. Palvelurahan suuruus on 6 € / hlö / päivä ja se kirjataan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan hyttitilin maksun yhteydessä.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 19.9. Helsinki – Montréal

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa lennolla Reykjavikin kautta Montréaliin. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. Kanadan monimuotoisin metropoli Montréal on saarikaupunki, joka suosii tyylikkyyttä ja eleganssia hinnalla millä hyvänsä. Montréal on kaupunki, jossa mennyt ja nykypäivä häiritsevät toisiaan päivittäin. Ehkä se muistuttaa osaltaan Wieniä – loiston aika on jo takana päin, mutta silti kaupungissa on tiettyä eloisuutta, ylevyyttä ja särmää. Kieltolain aikaan amerikkalaiset suuntasivat tänne pohjoiseen, musiikin juoman ja hyvän tunnelman perässä. Niin tehdään vieläkin. Montréalin kesäfestivaalit juhlistavat kaikkea ranskalaisen musiikin, komedian, ilotulitusten ja tietysti jazzin välillä. (P)

Torstai 20.9. Montréal (Quebeq, Kanada) Laiva lähtee klo 20.00.

Hotelliaamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen hieman vapaa-aikaa kaupungilla. Siirrymme satamaan, jossa m/s Hamburg odottaa. Risteilymme lähtee illalla. (A, P)

Perjantai 21.9. Risteilemme pitkin St. Lawrence -jokea ja Ontariojärveä

St. Lawrence on suuri joki, joka yhdistää suuret järvet St. Lawrencen lahteen Atlantin valtameressä. Joen pituus on lähemmäs 1 200 kilometriä ja sen alkulähteenä pidetään Ontariojärveä. St. Lawrence -joen alueella asuu noin 15 miljoonaa kanadalaista ja noin 30 miljoonaa amerikkalaista. Joki käsittää yhteensä 25 % maailman makean veden varannoista ja se on osa tärkeää St. Lawrencen vesitietä, jota pitkin kauppa-alukset pääsevät kulkemaan Atlantilta aina Yläjärvelle saakka. (TH)

Lauantai 22.9. Toronto (Ontario, Kanada) klo 08.00 – 20.00

Maailman monikulttuurisin kaupunki Toronto toivottaa kaikki kävijät tervetulleeksi. Täällä puhutaan yli 140 eri kieltä. Arvioiden mukaan yli puolet Toronton asukkaista on syntynyt Kanadan ulkopuolella. Huolimatta tästä kulttuurien kirjosta kaupunkilaiset tulevat suhteellisen hyvin toimeen. Torontoon on panostettu hurjasti viime vuosikymmeninä, mikä näkyy erinomaisesti julkisen liikenteen toimivuutena, upeina museoina ja kauniina arkkitehtuurina. Sanotaan, että Torontosta löytyvät myös maailman parhaimmat ravintolat. Kaupungin suosittuihin käyntikohteisiin kuuluvat muun muassa korkea CN Tower, Ontarion taidegalleria, palkitut St. Lawrencen markkinat sekä kopio siirtomaa-aikaisesta Fort Yorkin linnoituksesta. (TH)

Sunnuntai 23.9. Risteilemme läpi Wellandin kanavan

Wellandin kanava yhdistää Ontario- ja Eriejärven. Kanavan kahdeksan sulkua nostavat/laskevat laivoja noin 100 metriä. Kanava ohittaa Niagarajoen ja siihen kuuluvat Niagaran putoukset. Vesireitin kulkeminen on upea elämys. Kanava on noin 8 metriä syvä ja keskimäärin 95 metriä leveä. (TH)

Maanantai 24.9. Windsor (Ontario, Kanada) klo 07.00 – 18.00

Ruusujen kaupunkina tunnettu Windsor on saanut lempinimensä lukuisista puistoistaan ja puutarhoistaan. Windsor on Kanadan eteläisimpiä kaupunkeja sijaiten aivan Detroitin eteläpuolella. Nähtävyyksiin kuuluvat eloisa keskusta, Little Italy -kaupunginosa, Odetten veistospuisto sekä läheinen Point Peleen kansallispuisto. Vaikka Windsorissa on lukuisia puistoja ja monta kymmentä kilometriä kävelypolkuja, se on myös Kanadan suurimpia autoteollisuuden kaupunkeja. Kaupungissa työllistää General Motorsin, Fordin ja Daimlerin autotehtaat. (TH)

Tiistai 25.9. Tobermory (Ontario, Kanada) klo 14.00 – 19.00

Tobermorya kutsutaan Kanadan viralliseksi ”laitesukelluskaupungiksi”. Fathom Five kansallispuiston yli 20 hylkyä tarjoilevat sukellusta harrastaville todellisen aarreaitan. Tobermorylla on kaksi satamaa – Little Tub Harbour ja Big Tub Harbour, kaunis majakka sekä ainutlaatuinen keskusta, joka ympäröi pienempää satamista. Keskustaan on helppo tutustua kävellen ja vierailla jossain sen erikoiskaupoista tai ravintoloista. Isompi satamista on Pohjois-Amerikan yksi syvimmistä makeanveden satamista. Tobermoryn läheisistä nähtävyyksistä voidaan mainita St. Edmundin museo sekä Bruce Peninsulan kansallispuisto. (TH)

Keskiviikko 26.9. Little Current (Manitoulin, Kanada) klo 07.00 – 18.00

Little Current on yhteisö Manitoulin saaren koillisosassa. Manitoulin tarkoittaa henkien saarta paikallisessa Ojibwen kielessä, sillä saarta pidetään alkuperäisen Anishinaabe-kansan pyhänä paikkana. Manitoulin on maailman suurin makean veden saari. Little Current tunnetaan sen kääntyvästä sillasta, joka on ainoa reitti maanteitse saarelle. Kävijöille järjestetään täällä usein Pow Wow -tanssijuhlia, joihin kokoontuu eri heimojen intiaaneja. (TH)

Torstai 27.9. Risteilemme Michiganjärven yli USA:han

Michiganjärven loistokkuutta ei käy kiistäminen. Maailman viidenneksi suurimpana järvenä ja suurista järvistä ainoana USA:n puolella sijaitsevana Michigania kutsutaankin usein Amerikan kolmanneksi rannikoksi. Järven syvin kohta on 282 metriä ja sen pinta on 177 metriä merenpinnan yläpuolella. (TH)

Perjantai 28.9. Milwaukee (Wisconsin, USA) klo 08.00 – 21.00

Milwaukee toivottaa kävijät tervetulleeksi ystävällisessä ilmapiirissä. Tässä Wisconsinin suurimmassa kaupungissa ja kaupankäynnin keskuksessa moderni kaupunkisilhuetti pilvenpiirtäjineen yhdistyy perinteisempään ja hyvin ylläpidettyyn 1800-luvun rakennuksien tunnelmaan. Etenkin 1800-luvulla alueelle muuttaneiden saksalaisten oluenpanijoiden vaikutus ja perintö näkyy Milwaukeessa edelleen tänä päivänä. Kaupungissa järjestetään myös useita festivaaleja, joista kesä-heinäkuussa pidettävä maailman suurin musiikkifestivaali, 11-päiväinen ja yli 800 000 musiikin ystävää paikalle houkutteleva Summerfest on kaikkein tunnetuin. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa maailman ainoa Harley Davidson museo, Miller-puisto sekä monet oluenvalmistuskierrokset, joita paikalliset olutyhtiöt tarjoavat. (TH)

Lauantai 29.9. Chicago (Illinois, USA) klo 07.00 – 18.00

Monien tuntema Chicago on USA:n kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee aivan Michiganjärven lounaiskolkassa. Chicago houkuttelee vuosittain nähtävyyksineen yli 33 miljoonaa kävijää. Lähes kilometrin mittainen Navy Pier -laituri houkuttelee kauppoineen, ravintoloineen ja museoineen. Chicago tunnetaan myös urheilusta sekä sisukkaasta blues-musiikista. Kaupungista löytyy myös charmikas Lincoln Parkin eläintarha sekä shoppailijoille erityinen Magnificent Mile, joka tarjoaa kaikki tärkeimmät merkkiliikkeet Michigan Avenue -kadun pohjoispäässä. (TH)

Sunnuntai 30.9. Traverse City (Michigan, USA) klo 14.00 – 19.00

Michinganin “kirsikkapääkaupunki” Traverse City on ansainnut lempinimensä Yhdysvaltain suurimpana kirsikantuottajana ja se on todellinen pakopaikka suurkaupunkien sykkeestä. Alle 15 000 asukkaan Traverse City on perustettu vuonna 1852 ja se tarjoaa kävijälleen pienen kylän charmia, kiireetöntä elämää, upeita rantoja ja tietysti viinitiloja. On sanottu että Traverse City on yksi parhaimpia kohteita Yhdysvalloissa kokea todellinen pikkukaupungin hurmaavuus. Vaikka kaupunki tunnetaan rennosta tunnelmastaan, muuntautuu se Hollywoodiksi heinäkuussa järjestettävien Traverse City Film festivaalien aikaan, jolloin tapahtuman perustaja, alkuperäinen michiganilainen dokumenttiohjaaja Michael Moore saapuu kaupunkiin johtamaan tätä kuusipäiväistä tapahtumaa. (TH)

Maanantai 1.10.  Mackinac Island (Michigan, USA) klo 08.00 – 17.00

Mackinac Island on todellinen viktoriaanisen ajan kylä. Henkilökohtaiset moottoriajoneuvot ovat täällä kielletty. Kaikki vierailijat ja saarella asuvat tekevät matkaa joko hevosvaunuilla, pyörällä tai tietysti kävellen. Vaikka saari tunnetaan etenkin viktoriaanisen ajan kodeista ja hotelleista, sillä on pitkä historia. Sanotaan, että Mackinac oli aikaisemmin pyhä saari ja sijaintinsa vuoksi siellä kokoontuivat ensimmäiset natiivit amerikkalaiset. Myöhemmin saarelle rantautuivat myös ranskalaiset lähetyssaarnaajat, turkiskauppiaat, kalateollisuus sekä lähemmäs nykyaikaa mentäessä turismi. (TH)

Tiistai 2.10. Risteilemme Huronjärven ja Eriejärven poikki

Tänään taitamme matkaa Huron- ja Eriejärvillä. Huronjärvi on yksi Pohjois-Amerikan viidestä Suuresta järvestä. Yhdysvaltain Michiganin osavaltion ja Kanadan Ontarion provinssin erottava Huron on myös maailman seitsemänneksi suurin järvi. Eriejärvi taas on matalin viidestä Suuresta järvestä. Sen keskisyvyys on noin 19 metriä. Järvi oli hyvin saastunut 1960-1970 luvuilla, mutta nykyään järven tilaa on saatu selvästi kohennettua luonnonsuojelulakien myötä. (TH)

Keskiviikko 3.10. Risteilemme läpi Wellandin kanavan (TH)

Torstai 4.10. Kingston (Ontario, Kanada) klo 08.00 – 17.00

Ontariossa sijaitseva Kingston oli nykyisen Kanadan ensimmäinen pääkaupunki muutaman vuoden ajan 1800-luvun puolivälin tietämillä, kunnes se menetti asemansa strategisesti liian läheisen sijaintinsa vuoksi Yhdysvaltojen rajan tuntumassa. Nykyään tämä kaunis kaupunki sijoittuu upeasti mukavana välietappina Montréalin tai Ottawan ja Toronton välillä. Kingstonia kutsutaan usein myös kalkkikivikaupungiksi, sillä useiden rakennuksien aulat ja viktoriaanisen ajan aulat on tehty käsin hakatusta paikallisesta kalkkikivestä. Koska Kingstonissa ei ole erityisemmin modernia arkkitehtuuria, kaupungissa on voitu helposti säilyttää historiallinen charmi, jota täydentävät muutamat mielenkiintoiset museot sekä eloisat ja värikkäät puutarhat. (TH)

Perjantai 5.10. Risteilemme pitkin St. Lawrence-jokea – Montréal (Québec), Kanada
tulo klo 18.00

Saavumme alkuillasta Montréaliin. Laiva yön satamassa. (TH)

Lauantai 6.10. Montréal (Québec, Kanada) – Paluulento Suomeen

Aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle, joka esittelee Montréalin tärkeimpiä nähtävyyksiä. On aika tullut sanoa näkemiin m/s Hamburgille! Nautimme yhteisen lounaan ennen saapumista lentokentälle. Kiitos matkaseurasta! (A,L)

Sunnuntai 7.10. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X