3.4.2017 Löytöretki 12 pv alk. 2 495 € Atlantin aarresaaret – Kanaria, Madeira & Azorit, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Espanja – Portugali – Saksa

alku_hamed8_pieni

Anna vehreyden, vuorten ja viinien vietellä! Astu tuliperäisten saarten eksoottiseen luontoon. Bongaile delfiineitä, merikilpikonnia ja valaita. Keväinen risteily pääsee täyteen vauhtiin jo ensimmäisellä pysäkillä, uhkealla La Palmalla. Kanarian kaunotarta leimaavat jyrkät rinteet ja syvään uurretut laaksot, banaaniviljelmät ja laavahiekkarannat. Madeiralla voit samoilla kukkapuutarhoissa tai metsäpoluilla kastelukanavien vierellä. Vai poikkeatko viinivinttiin, jossa kypsyy saaren nimikkojuoma? Meripäivän jälkeen saavut kiireettömille, monin paikoin koskemattomina säilyneille Azoreille, joihin tutustut saari kerrallaan. Pieneltä Santa Marialta löytyvät saariston kauneimmat hiekkarannat. Terceiran saarella kiehtoo hienosti säilynyt Angra do Heroìsmon historiallinen kaupunki ja muinaisen tulivuoren sisälle syntynyt tippukiviluola. Vehreällä Floresilla, kukkien saarella, voit ihailla kraatterijärviä ja vesiputouksia. Picolla saat maistella vulkaanisen maaperän aateloimia viinejä. Laivamatka päättyy Azorien pääsaarelle, mutta vielä sitä ennen poikkeat Faialiin – tuhkan peittämille laavakentille ja merenkävijöiden suosimaan satamaan.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Risteilyn parhaat elämykset:

 1. Kuuntele hiljaisuutta Los Tilosin subtrooppisessa, kosteutta tihkuvassa sademetsässä La Palman saarella. Patikoi vehmaassa, suojellussa luontomaisemassa, jota komistavat luolat, lähteet ja suuret saniaiset.
 2. Laskeudu portaita sammuneen tulivuoren uumeniin Terceiran saarella. Ihaile muinaisen laavatunnelin, Algar do Carvãon, tippukivimuodostelmia ja maanalaista järveä.
 3. Kuuntele Atlantin yli seilaavien merenkävijöiden tarinoita heidän perinteikkäässä kantakuppilassaan Peter Café Sportissa, Hortan satamassa Faialissa. Tutkiskele myös baarin somistusta: purjehdukseen liittyviä esineitä ja aiempien kävijöiden rustaamia viestejä.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Ulla Rantamo

Ulla Rantamo

Aikataulut

Atlantin aarresaaret kartta hamed8

Risteilyaikataulu * 12 pv

3.4. ma     Lento Helsinki – Las Palmas. Laivaan nousu, lähtö klo 19.00
4.4. ti        Santa Cruz (La Palma), Kanariansaaret klo 07.00 – 12.30
5.4. ke      Funchal, Madeira klo 08.30 – 20.00
6.4. to      Päivä merellä
7.4. pe      Vila do Porto* (St. Maria), Azorit klo 13.00 – 19.00
8.4. la       Praia da Victória* (Terceira), Azorit klo 08.30 – 16.30
9.4. su      Lajes das Flores* (Flores), Azorit klo 10.30 – 18.30
10.4. ma  Madalena do Pico* (Pico), Azorit klo 07.30 – 14.30
Horta (Faial), Azorit tulo klo 16.00
11.4. ti     Horta (Faial, Azorit lähtö klo 16.00
St. Jorgen salmi illalla (noin klo 17-20)
12.4. ke    Ponta Delgada (São Miguel), Azorit tulo klo 08.30.

13.4. to     Ponta Delgada (São Miguel), Azorit. Laivasta nousu, lento
Düsseldorfiin, hotelliyöpyminen

14.4. pe    Paluulento Düssseldorfista Suomeen

* laiva ankkurissa, venekuljetus maihin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot AY857 / AB2086
3.4.2017 Helsinki 7.55 – 9.40 Zürich 12.30 – 16.00 Las Palmas

Paluulennot
13.4.2017 AB9813 Ponta  Delgada 13.15 – Düsseldorf 19.20
14.4.2017 AY 704 Düsseldorf 11.50 – 15.10 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

  Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh
UUSI HINTA Vanha hinta
Sisähytti Kat 2 kansi 2 2 495 2 995
Sisähytti Kat 3 & 4 kansi 3, 4 2 675 3 325
Ulkohytti Kat 5 kansi 1 2 810 3 560
Ulkohytti Kat 6 kansi 2, 4 TÄYNNÄ 3 695
Ulkohytti Kat 7 kansi 2 3 025 3 905
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3, 4 3 165 4 115
Ulkohytti Kat 10 kansi 5 3 305 4 325

 

Tälle lähdölle ei ole enää saatavissa 1 hengen hyttejä.

Tutustu m/s Hamburgiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina-luokitus: 4 tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Lennot Helsinki – Berliini –  Las Palmas, Ponta Delgada – Düsseldorf – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Venekuljetukset maihin
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Maanantai 3.4. Helsinki – Las Palmas, lähtö klo 19.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Berliinin kautta Las Palmasiin, jossa m/s Hamburg odottaa. Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ulottuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin.

Tiistai 4.4. Santa Cruz (La Palma, Kanariansaaret) lähtö klo 12.30

La Palma tai ”La Isla Bonita” (kaunis saari), kuvaa tätä vehreää, luonnonkaunista saarta hyvin. Täällä ei ole laajoja hiekkarantoja, mutta sitäkin enemmän jylhiä maisemia, rotkoja ja kuvauksellisia laaksoja vaellusreitteineen. La Palman saaren historiallinen ja hallinnollinen keskus Santa Cruz de la Palma on vehreiden vuorten ympäröimä, pienelle alueelle rakennettu rannikkokaupunki, joka on idyllinen vierailukohde. Vanhasta kaupungista löytyy lukuisia koristeellisia kirkkoja, historiallisia aukioita, kahviloita, tapas-ravintoloita ja pieniä putiikkeja.

Keskiviikko 5.4. Funchal (Madeira) lähtö klo 20.00

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhasta kaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä.

Torstai 6.4. Päivä merellä

Vietämme miellyttävää päivää merellä nauttien m/s Hamburgin maittavista aterioista, ohjelmasta ja ystävällisestä palvelusta.

Perjantai 7.4. Vila do Porto (St. Maria, Azorit) lähtö klo 19.30

Santa Mariaa kutsutaan ”keltaiseksi saareksi”. Se on kolmanneksi pienin Azorien saariryhmästä ja täällä asustaakin vain 5500 ihmistä. Saaren maisemat jakautuvat lännen lakeuteen ja idän epätasaiseen maastoon vuorineen ja laaksoineen. Santa Maria on myös Azorien saarista eteläisin, joten ilma täällä on hiukan kuivempaa ja aurinkoisempaa. Lännessä sijaitseva Vila do Porto on saaren pääkaupunki, joka on jakautunut kahteen eri alueeseen, joista toisessa on havaittavissa keskiaikaisia vivahteita toisen puolen edustaessa nykyaikaisempaa arkkitehtuuria. Santa Marian saari oli yksi Kristoffer Kolumbuksen pysähdyspaikoista paluumatkalla ensimmäiseltä tutkimusmatkaltaan.

Santa Marian saarikierros, puolipäiväretki, 52 € (n. 4h)
Santa Marian kierroksella tutustumme Azorien kolmanneksi pienimpään saareen sekä sen rauhalliseen idylliin – näemme historiallisia kirkkoja ja viehättäviä kyliä. Vila do Portosta lähtiessä ohitamme S. Brasin linnoituksen, joka rakennettiin 1500-luvulla puolustuslinnoitukseksi. Retkemme jatkuu kohti Anjosia, jossa näemme mm. Kolumbuksen patsaan ja kappelin, jossa toteutettiin Kolumbuksen matkalta paluun kunniaksi uskonnollinen seremonia. Matkalla näemme lukuisia viehättäviä kyliä kuten Ribeira do Engenho, Feterira ja Sta. Barbara. Maisemakierroksella pysähdymme myös São Laurencon näköalapaikalla, josta on upeat näkymät Azoreiden ainoalle valkoiselle hiekkarannalle.Pysähdymme myös St. Espriton kylässä vieraillaksemme kirkossa ja paluumatkalla tutustumme Almageiran kylään.

Lauantai 8.4. Praia da Victória (Terceira, Azorit) lähtö klo 16.30

Terceira, ”violetti saari”, on toiseksi eniten asutettu saari Azorien saariryhmästä. Täällä asuu noin 58 000 ihmistä. Praia da Vitória sijaitsee saaren itäosassa ja toimii tukikohtana siellä vieraileville risteilyaluksille. Houkutteleva hiekkaranta, kävelykadut ja rento ilmapiiri toivottavat risteilyvieraat tervetulleeksi. Kaupunki oli aikoinaan vahvasti linnoitettu ja osia vanhasta kaupungin muurista on vielä nähtävillä. Terceiran Saaren hallinnollinen keskus sijaitsee kuitenkin Angra do Heroísmossa, jossa seisoo myös upea, 1800-luvulla rakennettu kaupungintalo, joka on oiva esimerkki alueen arkkitehtuurisesta perinnöstä. Vuoden 1980 suuren maanjäristyksen ja uudelleenrakentamisen jälkeen Angran kunta otettiin osaksi UNESCON maailmanperintöluetteloa.

Angra Heroismo, puolipäiväretki, 54 € (n. 4 h)
Aloitamme aamun pysähdyksellä Serra do Cumessa ja ohitamme saaren suurimman kraaterin, Caldeira de Guilherme Monizin. Pysähdys Monte Brasilin näköalapaikalla mahdollistaa upeiden maisemien ihailun. Jatkessamme matkaa kaupunkiin pääsemme nauttimaan Angra do Heroísmon keskustassa sijaitsevasta huolitellusta herttuan puutarhasta ja ihailemaan Azoreiden ” äiti kirkkona” tunnettua Sé:n kirkkoa. Paluumatkatkalla näemme hurmaavat Ribeirinhan ja Sao Sebastianin kylät.

Sunnuntai 9.4. Santa Cruz das Flores (Flores, Azorit) lähtö klo 18.30

Flores on läntisin saari Azoreilla ja näin myös Euroopan läntisin osa. Maisemaa hallitsevat syvät laaksot ja korkeat huiput. Flores (kukat) on saanut nimensä kukkaloistosta, joka vallitsee saarella. Etenkin sini- ja punaterälehtiset hortensiat koristavat laguunien reunamia ja niittyjä. Lisäksi Floresilla on myös kotoperäisiä kasveja, jotka kuuluvat saaren alkuperäiskasvistoon. Laitumet, maatilat ja viinitarhat täydentävät Floresin maiseman. Pysähdymme Santa Cruzissa, jossa asuu suurin osa Floresin asukkaista.

Floresin saarikierros, puolipäiväretki, 54 € (n. 3,5 h)
Retki esittelee Floresin saaren kauniita maisemia. Satamasta lähdemme kohti koillista Cedros-kylän näköalapaikalle, mistä on upeat näkymät viereiselle Corvon saarelle. Matka jatkuu lounaaseen pysähtyen basalttimuodostelmilla, jotka ovat ainutlaatuisia Azoreilla ja tunnetaan Floresin saaren symbolina. Paluumatkalla laivalle näemme idyllisiä kyliä ja järviseutua, joka on saaren kauneinta aluetta varsinkin hortensioiden kukinnan aikana.

Maanantai 10.4. Madelena do Pico (Pico, Azorit) lähtö klo 14.30 – Horta (Faial, Azorit) tulo klo 16.00

Pico on saanut nimensä korkeasta vuoresta, joka kohoaa korkealle 2351 metrin korkeuteen.  Saari ammentaa historiansa valaanpyynnistä sekä viininviljelyperinteistä. Vaikka valaanpyynti on loppunut jo pitkän aikaa sitten, järjestetään Picolla vielä paljon valaankatseluretkiä saaren ympäristössä. Muita aktiviteetteja saarella ovat patikointi, lintujen bongailu ja kalastus. Picolla matkaaja löytää etsimäänsä rauhallisuutta ja hidasta elämänmenoa. Saavumme iltaäpäivällä Hortaan.

Picon saari, puolipäiväretki, 59 € (n. 4 h)
Retki suuntautuu pienestä Madalenan satamakaupungista Picon etelärannikolle, kulkien läpi kauniiden maisemien ja pittoreskien kylien. Picon viinitarhat muodostavat maiseman, joka on otettu Unescon maailmanperintöluetteloon. Saavumme idylliseen Lages do Picon pikkukaupunkiin ja vierailemme valaanpyyntimuseossa. Matka jatkuu saaren pohjoisrannikolle Cachorron kylään, missä erikoiset laavamuodostelmat, kalliot ja luolat hämmästyttävät muodoillaan. Valokuvaustauon jälkeen palaamme takaisin laivalle.

Tiistai 11.4. Horta (Faial, Azorit) lähtö klo 16.00

Portugalilaiset löysivät Faialin, sinisen saaren, 1400-luvulla. Saaren vulkaaninen maaperä on luonut kauniita ja koskemattomia maisemia, jotka muodostuvat kraattereista, pystysuorista kallioista, järvistä ja vehreistä laaksoista. Faialilla asuu noin 15 000 asukasta. Saaren keskus on Horta, jossa myös laiva pysähtyy. 1700-luvulla valaanpyynti toi ensimmäisen kalastusalukset Hortaa, josta myöhemmin muodostui tärkeä satama ja pysähdyspaikka Atlanttia ylittäville jahdeille.  Faialin lempinimi juontaa nimensä sinisistä hortensioista, joita voi nähdä ympäri saarta.

Caldeira, Capelinhos Volcano ja Shrimshaw -museo, puolipäiväretki, 48 € (n. 4h)
Aloitamme retkemme Espalamacan näköalapaikalle, josta on upeat näkymät kohti satamaa ja Hortan hurmaavaa vanhaa kaupunkia. Meillä on myös mahdollisuus nähdä Picon, Sao Jorgen ja Graciosan saaret. Ajamme aina 915 metriin saaren keskustassa tutustumaan valtavaan vulkaaniseen kraatteriin joka tunnetaan nimellä Caldeira ja jota ympäröi ylellinen kasvillisuus. Suunnatessamme länteen ohitamme tyypillisiä azorilaisia kyliä kuten Ribeira Funda, Praia do Norte ja Norte Pequeno. Paluumatka tehdään saareen etelärannikkoa pitkin ihaillen hortensioita läpi Capellon ja Costello Brancon ja ennen paluuta laivalle tutustumme Peter´s Cafessa valaanluista tehtyjen esineiden näyttelyyn.

Keskiviikko 12.4. Ponta Delgada (São Miguel, Azorit)

Myös ”Vihreäksi saareksi” kutsuttu Sâo Miguel on suurin ja asutuin Azorien saariryhmästä. Saaren monimuotoinen luonto, upeat järvet ja rannat, korkeat vuoret ja syvänsininen meri antavat oivaa kontrastia matkan alkuun. Ponta Delgada tarjoaa vierailijalle sekoituksen nykyaikaista elämää historiallisilla vivahteilla.

Sete Cidades ja Ponta Delgada, puolipäiväretki, 52 € (n. 4 h)
Retken aikana pääset ihailemaan samoja näkymiä joita Portugalin kuningas Kaarle ihasteli jo yli sata vuotta sitten (1901). Koko seutua hallitseva, 12 kilometriä halkaisijaltaan oleva Sete Cidadesin kraatteri on Azoreiden merkittävin vulkaaninen näkymä. Kahdesta järvestä Lagoa Azulista ja Lagoa Verdestä, vihreästä ja sinisestä järvestä, muodostuvaa 482 hehtaarin aluetta yhdistää kapea silta. Sinisen järven rannalla sijaitsee tumman puuston peittämän kraatterin seinämien varjossa Sete Cidadesin kylä, jota nimensä mukaisesti (Seitsemän kaupunkia) verhoaa arvoituksellisuus. Tällä retkellä pääset ihailemaan maisemia läheltä ja kaukaa, maistamaan parhaita azorilaisia viinejä ja juustoja ihaillen samalla Ponta Delgadan satamaa.

Torstai 13.4. Ponta Delgada (São Miguel, Azorit) – Düsseldorf (Saksa)

On aika tullut sanoa näkemiin m/s Hamburgille. Lennämme illaksi Düsseldorfiin, jossa majoitumme hotelliin ennen seuraavan päivän paluulentoa Suomeen.

Perjantai 14.1. Paluu Suomeen

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulento Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X