10.11.2016 Löytöretki 13 pv alk. 2 295 € Välimeren risteily Kreikasta Kanariansaarille, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Tällä risteilyllä erityisen edullinen yhden hengen hyttihinta! Lisämaksu vain 100 €.

Kreikka – Italia – Espanja – Marokko – Kanariansaaret

alku_hamed7_pieni

Haaveiletko mausteille tuoksuvista toreista tai vanhojen kaupunkien hämykujista? Haluatko ihailla kirkkojen mosaiikkeja vaiko vihreitä niittyjä Välimeren rantamilla? Tällä matkalla voit kokea tuon kaiken, ja paljon muuta! Aluksi saat maistiaisia Kreikasta – Kalamatan seutu tunnetaan oliiveista, hedelmätarhoista ja arkeologisista kohteista. Sitten ovat vuorossa ihanat saaret. Sisilian hektinen Palermo pröystäilee kirkoilla, palatseilla ja kiehtovan karmivilla katakombeilla. Laivan kansi on oivallinen paikka ihailla Sardinian pääkaupunkia Cagliaria. Sen kullanhohtoiset rakennukset ja kupolit pitää nähdä juuri meren suunnalta. Matkan raukeimmat miljööt löydät Menorcan maaseudulta ja luonnonpuistosta – tai loppusyksyn tyhjentämiltä Ibizan hietikoilta. Almerian kruunu, maurien tuhatvuotinen linnoitus, johdattelee ajatukset jo Afrikan puolelle Marokkoon. Tanger ja Casablanca tuovat mukanaan värikkäät markkinat ja moskeijat. Marrakech on kuin todeksi muuttunut taru kummallisine aukioineen, käärmeenlumoojineen ja ennustajineen. Villeimmät maisemat säästetään kuitenkin viimeiseksi: ne kohtaat Lanzaroten tulivuoripuistosta, ihmeellisistä kuumaisemista.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

10.11. to       Lento Helsinki – Ateena, Kreikka. Laivaan nousu Pireuksessa. Lähtö klo 20.30
11.11. pe       Kalamata, Kreikka klo 13.00 – 18.00
12.11. la        Päivä merellä
13.11. su       Palermo, Italia (Sisilia) klo 09.00 – 14.30
14.11. ma      Cagliari, Italia (Sardinia) klo 10.30 – 16.30
15.11. ti         Mahon, Espanja (Menorca) klo 14.00 – 19.00
16.11. ke       Ibiza, Espanja (Baleaarit) klo 09.30 – 14.00
17.11. to       Almeria, Espanja klo 13.00 – 18.00
18.11. pe       Tanger, Marokko klo 09.30 – 14.30
19.11. la        Casablanca, Marokko klo 07.00 – 21.00
20.11. su       Päivä merellä
21.11. ma      Arrecife, Lanzarote klo 10.00 – 16.00
22.11. ti         Santa Cruz, Teneriffa tulo klo 07.00. Laivasta nousu, paluulento Helsinkiin.

kartta_hamed7 Kreikasta KanariansaarillePidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 10.11.
AY803           Helsinki 08.00 – 09.30 München
A3803           München 11.00 – 14.40 Ateena

Paluulento 22.11.2016
D8511           Teneriffa 16.00 – 00.15 Helsinki (23.11.)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 2 & 3 kannet 2,3 2 295 2 395
Sisähytti Kat 4 kansi 4 2 520
Ulkohytti Kat 5 kansi 1 2 725
Ulkohytti Kat 6 kansi 2, 4 2 990 3 090
Ulkohytti Kat 7 kansi 2 3 160 3 260
Ulkohytti Kat 8&9 kansi 3, 4 3 310
Ulkohytti Kat 10 kansi 5 3 445

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Ateena, Teneriffa – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 1.11.2016 mennessä.

 

Torstai 10.11. Helsinki – Ateena (Kreikka) lähtö klo 20.30

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Helsingistä Münchenin kautta Kreikan pääkaupunkiin Ateenaan, joka on yksi maailman vanhimmista kaupungeista historian ulottuessa jopa 3400 vuotta taaksepäin. Ateenan vanha historia on edelleen nähtävillä ja kaupungin alueella onkin useita antiikin aikaisia monumentteja sekä taideteoksia. Nautimme yhteisen lounaan ja teemme opastetun tutustumisen Ateenan Akropoliin mm. mahtavaan Parthenonin temppeliin. Opastetun kierroksen sijasta voi halutessa viettää vapaa-aikaa kaupungilla. Kuljetus Pireuksen satamaan, jossa m/s Hambug odottaa.

Perjantai 11.11. Kalamata (Kreikka) lähtö klo 18.00

Jos Kreikasta haluaa löytää rauhaa ja viehättävää elämänmenoa on Kalamata oikea paikka. Rantojen ja pienten kylien vuorottelemalla Kalamatalla aukioita koristavat kukkaset ja tavernat. Paikalliset pelailevat backgammonia ja keskittyvät ouzon siemailuun. Kuuluisat Kalamatan oliivit kuuluvat päivän naposteltaviin. Vuoden 1986 tuhoisa maanjäristys on jättänyt jälkensä Kalamataan ja monet historialliset nähtävyydet ovat vaurioituneet pahoin. Kaupungin uudelleenrakentaminen jatkuu edelleen. Arkeologisessa- ja kansallismuseossa kävijä voi tutustua yli 60 000 teokseen. Matkamuistoihin Kalamatalta kuuluvat paikallisten nunnien kutoma silkki sekä useat eri hunajalaadut unohtamatta herkullisia maailmankuuluja Kalamatan oliiveja.

Lauantai 12.11. Päivä merellä

Meripäivää vietämme m/s Hamburgilla nauttien hyvästä palvelusta, ohjelmasta ja maukkaista aterioista.

Sunnuntai 13.11. Palermo (Sisilia, Italia) lähtö klo 14.30

Palermo on pysynyt yhtenä Välimeren helmistä ja se on Sisilian suurin ja samalla kosmopoliittisin kaupunki. Sanotaankin, että vierailu Sisiliassa ei ole täydellinen ilman käyntiä Palermossa. Kaupungin roomalaiset, arabialaiset, bysanttilaiset ja normannilaiset monumentit muistuttavat Palermon historiasta, minkä voi aistia parhaiten upeassa katedraalissa. Myös kaupungin katumarkkinoilla pääsee osaksi Palermon uniikista tunnelmasta.

Palermo ja Monreale
13.11. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Sisilian värikäs pääkaupunki on saanut vaikutteita monesta kulttuurista. Palermon perustivat foinikialaiset 800 – 500 eKr. ja myöhemmin Rooma valtasi sen. Kaupungin kukoistuskausi oli arabivallan aikana, mutta myös normannien hallituskausi oli Palermossa taiteen ja arkkitehtuurin kulta-aikaa. Espanjalaisten otettua Sisilian haltuunsa Palermoon pystytettiin useita barokkityylisiä rakennuksia. Kiertoajelulla näemme massiivisen tuomiokirkon ja monia muita Palermon eri aikakausista muistuttavia nähtävyyksiä. Tutustumme vuorella sijaitsevaan Monrealen kaupunkiin, jonka 1100-luvulla rakennettu normannilaiskatedraali arabialaisine koristeineen ja bysanttilaisine mosaiikkeineen on Italian keskiaikaisen arkkitehtuurin hienoimpia saavutuksia. Lopuksi jää hieman vapaa-aikaa Palermon vanhassakaupungissa.

Maanantai 14.11. Cagliari (Sardinia, Italia) lähtö klo 16.30

Sardinian pääkaupungissa, noin 160 000 asukkaan Cagliarissa kävijä kohtaa jyrkkiä katuja ja arkkitehtuuria, joka vaihtelee upeasta italianate-tyylistä moderniin ja keskiaikaiseen. Cagliarille tunnusomaista ovat vilkas kaupunkikeskusta ja ranta, jota reunustavat leveät kadut, holvatut kaarikäytävät sekä tietysti mäen päälle aikoinaan rakennetun linnoituksen kapeat kujat. Cagliarin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Saint Remyn bastioni sekä Italian kuuluisat San Benedetton kalamarkkinat.

Tiistai 15.11. Mahon (Menorca, Espanja) lähtö klo 19.00

Saapuminen Mahóniin mereltä päin on upea kokemus. Tämä Menorcan saaren pääkaupunki on levittäytynyt kallion päälle katsellen ylväästi maailman toiseksi syvintä luonnonsatamaa. Putiikit, kaupat ja monet kahvilat sekä ravintolat sijaitsevat kahden pääaukion välisellä alueella. Santa Marian kirkko on kuuluisa mahtavista uruistaan, joiden neljä koskettimistoa ja yli 3000 urkupilliä antavat mahtavan soinnin. Tiesitkö, että paikallisen tarinan mukaan majoneesikastike olisi kotoisin Menorcan saarelta?

Menorcan saarikierros
15.11. • 64 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Menorcan saari on säteilevän valoisa johtuen melkein aina paistavasta auringosta ja talojen puhtaan kalkin valkoisuudesta. Kun siihen lisätään vielä maisemanvihreä ja taivaan sekä meren sininen, on täydellinen värisinfonia valmis. Retkellä käymme saaren kauneimmissa paikoissa, mm. Fornellin ja Binibecan kalastajakylissä sekä Monte Toron vuorella. Foinikialaiset, roomalaiset sekä karthagolaiset saapuivat Menorcalle megaliittien kulta-aikana 1400-300 eKr. Useita megaliittejä eli suurista kivilaatoista tehtyjä monumentteja voimme nähdä vielä tänäkin päivänä eri puolilla saarta. Retken päätteeksi palaamme Mahónin satamaan.

Keskiviikko 16.11. Ibiza (Baleaarit, Espanja) lähtö klo 14.30

Noin 79 kilometriä Valencian rannikolta sijaitseva Ibiza on Baleaarien suurin kaupunki. Ibiza tunnetaan ehkä parhaiten sen upeasta yöelämästä sekä elektronisesta musiikista, mutta se tarjoaa paljon muutakin. Kaupungin vanhat korttelit, joita suojaavat keskiaikaiset mahtavat Dalt Vilan kiviseinät sekä vanha linnoitus, on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Rannan tuntumasta voi löytää mukavia kalaravintoloita sekä tyylikkäitä putiikkeja. Vanhan kaupungin sokkeloiset kivipäällyseteiset kujat kutsuvat etsimään kätkettyjä kauppoja ja ravintoloita.

Torstai 17.11. Almeria (Espanja) lähtö klo 18.00

Almería on yksi Andalusian mielenkiintoisempia tutustumiskohteita. Kaupunkinäkymää dominoi muinainen arabialainen Alcazaban linnoitus, jolta on upeat näkymät kauniiseen satamaan sekä keskustaan. Almerían kaupungin ”halkaisee” kolmikaistainen katu, jonka länsipuolelle jäävät vanhankaupungin keskiaikaiset rakennukset. Kadun itäpuolelta löytyvät taas erilaiset putiikit, galleriat ja uudemmat rakennukset. Almeríasta löytyy mukava valikoimat baareja ja ravintoloita, jotka tarjoilevat tapaksia, paikallista lihaa ja herkullisia kalaruokia. Almeríasta tehdään paljon retkiä läheisille alueille kuten Gabo de Gatan kansallispuistoon tai Granadan upeaan Alhambran palatsiin.

Perjantai 18.11. Tanger (Marokko) lähtö klo 14.30

Pohjois-Marokon satamakaupunki Tangerin strateginen rooli Välimeren suulla ja porttina Afrikkaan on aina ollut merkittävä. Tanger on tätä nykyä kosmopoliitiinen kaupunki, joka sekoittaa sekä uutta että vanhaa. Kaupungin luonnonkaunis ja erittäin aktiivinen markkina-alue Grand Socco on yksi Tangerin ehdottomia vierailukohteita.

Tanger tutuksi
18.11. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Retkellä tutustumme Tangerin ja sen ympäristön tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Siirrymme bussilla kaupungin ulkopuolelle ja käymme Afrikan mantereen luoteiskärjessä, mistä avautuvat upeat näkymät Atlantin valtamerelle ja Gibraltarinsalmelle. Näemme Herkuleen luolat – kreikkalaisen mytologian mukaan juuri puolijumala Herkules erotti Gibraltarin Afrikasta. Palaamme takaisin Tangeriin ja vierailemme arkeologisessa museossa, jonka kokoelmat esittelevät Tangerin historiaa ja marokkolaista käsityötaidetta. Ennen paluuta laivalle tutustumme Tangerin kiehtovaan vanhaankaupunkiin Medinaan, jonka lukuisat basaarit kutsuvat kävijäänsä kokeilemaan tinkimistaitojaan.

Lauantai 19.11. Casablanca (Marokko) lähtö klo 21.00

Vuosisatoja vanha Casablanca on Marokkon suurin kaupunki ja maan pääsatama, joka sijaitsee Pohjois-Afrikan Atlantinpuoleisella rannikolla. Casablancassa sekoittuu arabialainen kulttuuri ranskalaiseen hienostuneisuuteen, joka kumpuaa Ranskan siirtomaa-aikaisesta vaikutuksesta. Tämä on nähtävissä edelleen kaupungin hallintorakennusten arkkitehtuurissa. Kaupunkia hallitsee upea Hassan II moskeija, johon mahtuu jopa 25 000 palvojaa sisälle ja toiset 80 000 piha-alueille. Moskeijan 210 metrinen minareetti on maailman korkein. Tänä päivänä Casablanca on myös palmujen reunustamia bulevardeja, ruuhkaisia katuja, vilkkaita markkinoita ja basaareja käsityöläisineen sekä houkuttelevia kaupunkipuistoja ja tyylikkäitä ravintoloita.

Kiehtova Casablanca
19.11. • 59 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Marokon suurin kaupunki Casablanca on yksi maan värikkäimmistä kohteista, jossa pääsee nauttimaan mielenkiintoisista nähtävyyksistä ja vilkkaasta elämänmenosta. Casablancan kadut ovat erikoinen yhdistelmä eleganttia Pariisia ja afrikkalaista eksotiikkaa. Osittain ranskankielinen kulttuuri tekee kaupungista helposti lähestyttävän ja kansainvälinen tunnelma näkyy myös siirtomaahenkisessä arkkitehtuurissa. Kaupunkikierroksella ihastelemme keskustan tärkeimpiä maamerkkejä, kuten muurien ympäröimää kuninkaallista palatsia ja Mohammed V:n aukiota. Vierailemme Hassan II:n suuressa moskeijassa, jonka symboliksi muodostunut minareetti näkyy lähes kaikkialle kaupunkiin. Kiehtovat basaarit ovat pullollaan kauniita esineitä, mausteita, tuoksuja ja aitoa marokkolaista tunnelmaa. Ennen paluuta laivalle jää hieman vapaata aikaa ostoksia varten.

Sunnuntai 20.11. Päivä merellä

Meripäivää vietämme m/s Hamburgilla nauttien hyvästä palvelusta, ohjelmasta ja maukkaista aterioista.

Maanantai 21.11. Arrecife (Lanzarote, Espanja) lähtö klo 16.00

Kanarian saariryhmän itäisin saari Lanzarote on kuuluisa upeasta kansallispuistostaan. Suuret tulivuorenpurkaukset saaren menneisyydessä ovat muovanneet Lanzarotelle omalaatuisen maiseman, sillä pahimmillaan jopa puolet saaresta oli laavan alle peittyneenä. Etenkin Timanfayan kansallispuistossa maisema muistuttaa enemmänkin kuun pintaa. Arrecife on Lanzaroten satama- ja pääkaupunki, jonne risteilylaivat saapuvat. Tämä rauhallinen ja kaunis satamakaupunki sijaitsee saaren itärannikolla. Kaupunkimainen arkkitehtuuri yhdistyy samalla historialliseen keskustaan ja Arrecifesta löytyykin mukavasti ostosmahdollisuuksia sekä myös pari kaupungin lähistöllä sijaitsevaa kaunista uimarantaa.

Tuliperäinen etelä
21.11. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Lanzarote on Kanariansaarista omalaatuisin. Kolmea neljäsosaa saaresta peittää mustankiiltävät laavakentät sekä kraatterit, jotka ovat syntyneet 1730-luvulla, kuusi vuotta kestäneissä tulivuorenpurkauksissa. Retki vie Timanfayan kansallispuistoon Montana de Fuegolle, jossa on mahdollisuus ratsastaa kamelilla tulivuoren rinteelle ihailemaan kiehtovaa, kuun näkymiä muistuttavaa maisemaa. Seuraavaksi siirrymme Islote de Hilarioon, missä näemme kuinka maan kuuma pinta saa puun syttymään. Vulkaanisen maaperän uumenista nouseva höyry kertoo maan pinnan alla kytevistä voimista. Janubiossa näemme vielä kraatterin, jonka laguuni saa vetensä merestä ja lähellä Yaizaa maistelemme Malvasia-viiniä juuston kera.

Tiistai 22.11. Santa Cruz (Teneriffa, Espanja) – Helsinki

Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja korkein. Sen vulkaaninen kallioperä on hyvin monimuotoinen ja vaihteleva. Kauas näkyvä Teide, Espanjan korkein vuori, nousee lähes neljän tuhannen metrin korkeuteen keskellä saarta Las Cañadasin kalderassa. Teneriffaa voi kutsua hyvällä syyllä pienoismantereeksi, sillä neljä eri ilmastovyöhykettä luo puitteet monimuotoiselle maisemalle. Santa Cruz de Tenerife on yli 200 000 asukkaan vilkas satamakaupunki, joka on täynnä täynnä elämää – katuja koristavat värikkäät rakennukset. Keskustan kujilla on hienostuneita putiikkeja ja mielenkiintoisia puoteja, tunnelmaa luovat lukemattomat taidegalleriat, tasokkaat museot ja kaupunkijuhlat, jotka huipentuvat vuosittain järjestettävään karnevaaliin. On aika tullut sanoa näkemiin m/s Hamburgille. Teemme risteilyn hintaan sisältyvän retken, joka sisältää La Lagunan kävelykierroksen ja käynnin La Barandan viinimuseossa. Maistelemme vielä viiniä Bodegas Alvaron viinitililalla ennen kuin päätämme retken lentokentälle. Kiitos matkaseurasta!

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X