Lähtö 25.10.2015 Malta, Kreikan saaret & Istanbul 12 pv, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Malta – Italia – Albania – Kreikka – Turkki

Astu laivaan Maltalla, joka on yksi maailman pienimmistä valtioista. Kiehtova kiertomatkamme Välimerellä johdattaa meidät seuraavaksi Sisiliaan, italialaisen ruoan kehtoon. Legendan mukaan Italialle tärkeän satamakaupunki Taranton perusti Taras, Poseidonin poika, joka ratsasti saarelle delfiinin selässä. Sarandan nähtävyyksiin taas kuuluvat Butrintin rauniot sekä hypnoottinen Blue Eye Spring. Seuraavaksi vuorossa on Kreikan kohteiden ilotulitusta; moderni Argostoli, aito ja alkuperäinen Gythio, romanttinen Santorini, sitruspuiden Chios, keskiaikaa huokuva Kavala sekä perinteinen Limnos. Vierailemme vielä Mudanyassa Turkissa ennen kuin Istanbulin upea siluetti avautuu eteemme saapuessamme risteilyn päätepisteeseen. Tämä matka on kuin suoraan satukirjasta!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtajana:

Ulla Rantamo

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 12 pv

25.10. su       Lento Helsinki – Frankfurt – Malta. Valletta, laivaan nousu. Lähtö klo 19.30
26.10. ma
      Catania (Sisilia), Italia klo 08.30 – 14.30
27.10. ti
        Taranto, Italia klo 13.30 – 19.00
28.10. ke
       Sarande, Albania klo 10.30 – 20.00
29.10. to      
Argostoli, Kreikka klo 11.00 – 16.30
30.10 pe
        Gythio, Kreikka klo 10.00 – 19.00
31.10. la
        Santorini, Kreikka klo 11.30 – 19.00
1.11. su
         Chios, Kreikka klo 09.30 – 14.30
2.11. ma
        Kavala, Kreikka klo 10.30 – 21.00
3.11. ti
           Limnos, Kreikka klo 08.00 – 13.00
4.11. ke        
Mudanya, Turkki klo 08.00 – 14.00, Istanbul, Turkki tulo klo 19.00
5.11. to        
Laivasta nousu, Lento Istanbul – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

25.10.2015 Menolento LH855/LH1310
Helsinki 07.05 – 8.55 Frankfurt
Frankfurt 12.15 – 14.50 Malta

5.11.2015 Paluulento LH1301/LH854
Istanbul 18.35 – 19.50 Frankfurt
Frankfurt 20.50 – 00.15 Helsinki (6.11.)

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                   2 hh              1 hh

Sisähytti Cat 2 kansi  2                          2.195 €          2.560 €
Sisähytti Cat 3&4
kansi 4, 5                   2.470 €          –
Ulkohytti Cat 6
kansi  2 ja 4                   2.965 €          –
Ulkohytti Cat 7
kansi  2                          3.130 €          3.800 €
Ulkohytti Cat 8&9
kansi 3,4                   3.350 €          –
Ulkohytti Cat 10
kansi 5                         3.570 €

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Valletta, Istanbul – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä matkalla passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.  Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retkiohjelmisto valmistuu viimeistään kaksi kuukautta ennen matkaa.

Sunnuntai 25.10. HELSINKI – FRANKFURT – VALLETTA (Malta)

Tervetuloa Kristina-risteillylle! Matkamme alkaa reittilennolla Frankfurtin kautta Maltalle.  Lentokentältä bussikuljetus vie meidät Vallettan satamaan, jossa m/s Hamburg odottaa. Saarivaltio Malta, joka sijaitsee keskellä Välimerta, on ollut kauppalaivojen reitin varrella jo vuosisatoja. Maltaa ovat vuosien saatossa hallinneet eri keisarit, jotka omalla valtakaudellaan ovat muokanneet niin kulttuuria kuin yleistä ilmettäkin. Pääkaupunki Valletta on jo itsessään elävä barokkiarkkitehtuurin museo, josta on kiittäminen St. Johnin ritareita asuttaessaan Maltaa muutama vuosisata sitten. Nykyään kaupunki on myös dynaaminen kulttuurin ja kaupanteon keskus. Satama toivottaa tervetulleeksi niin luksusjahdit kuin risteilylaivatkin. Aloitamme risteilyn kohti Cataniaa klo19.30.

Maanantai 26.10. CATANIA (Sisilia, Italia)

Vuoristoinen ja karu Etnan tulivuori on Sisilian eräänlainen maamerkki. Edelleen aktiivinen Etna kohoaa yli kolmen kilometrin korkeuteen. Historiansa aikana Etna on purkautunut useasti, peittäen laavallaan alleen myös Catanian kaupungin seitsemän kertaa. Renessanssin aikaan Catania oli kukoistava taiteen, politiikan ja kulttuurin keskus. Useista purkauksista huolimatta on alueella edelleen nähtävyyksiä kaikilta aikakausilta. Tänä päivänä Catanialla on tarjota leveitä rantakatuja, reheviä puistoja ja houkuttelevia aukioita. Vilkas tori ja monipuoliset kalamarkkinat sekä läheiset sokkeloiset kujat ovat mielenkiintoisia tutkimuskohteita. Jatkamme matkaamme kohti Tarantoa klo 14.30.

Retki Etnan tulivuorelle
26.10. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Retki vie Euroopan suurimmalle toimivalle tulivuorelle, jonka korkeus on 3350 metriä. Etnaa lähestyttäessä ihailemme maalauksellisia alarinteitä sekä vuoren juurelle rakennettuja pikkukyliä. Ajamme läpi tuliperäisen maan, joka tuottaa runsaita sitrushedelmäsatoja sekä viikunoita, manteleita, viinirypäleitä ja oliiveja. Lähempänä huippua alkaa maa tummua ja se on enimmäkseen pelkkää tuhkaa ja kovettunutta laavaa. 1950 metrin korkeudessa jätämme bussin parkkipaikalle ja käymme katsomassa kraatteria. Paluumatkalla tutustumme Catanian kaupunkiin lyhyellä bussikierroksella. Huomioikaa, että ylhäällä vuorella ilma saattaa olla erittäin ohutta. Retkelle kannattaa varata mukaan mukavat kengät ja lämpimät vaatteet.

Tiistai 27.10. TARANTO (Italia)

Taranto sijaitsee Apuliassa Puglian maakunnassa eteläisessä Italiassa. Kaupunki on tärkeä merenkulun keskus sekä teollisuuden satama. Pitkä käsityöläisperinne on edelleen havaittavissa Taranton lähialueilla. Arvokkaita käsitöitä, etenkin keramiikkaa on nähtävillä muun muassa Grottaglien ja Mandurian kylissä. Sanotaan myös, että Taranton ruokakulttuuri on yksi Italian parhaista. Vanhan kaupungin alueella voi aistia menneen maailman tunnelmaa tutustumalla linnavanhuksiin, kuten esimerkiksi barokkityyliseen San Cataldon katedraaliin. Irrotamme köydet ja suuntaamme Albaniaa kohden klo 19.00.

Alberobello
27.10. • 59 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Alberobellon pikkukaupunki sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Taranton satamasta. Tämä erikoinen kaupunki on tunnettu tornimaisesti katetuista, valkoisista ja pyöreistä rakennuksistaan, joita kutsutaan nimellä ”trullo”. Talot on tehty ilman laastia, jo esihistoriallisella ajalla tunnetun rakennustavan mukaan. Aikaisemmin taloja käytettiin myös talleina ja eläinsuojina, mutta nykyään niissä on kauppoja, ravintoloita ja asuntoja. Täällä kirkkokin on trullon muotoinen. Alberobello kartionmuotoisine taloineen on hyväksytty Unescon maailmanperintöluetteloon. Opastetun kävelykierroksen ja vapaa-ajan jälkeen palaamme takaisin laivalle.

Keskiviikko 28.10. SARANDA (Albania)

Saranda, portti Etelä-Albaniaan, on pieni kaupunki, joka sijaitsee kauniin hevosenkengän muotoisen lahden rannalla vuorten ja Joonianmeren välissä. Kaupungin nimi juontuu luostari Ayii Sarandasta, joka oli omistettu 40 pyhimykselle. Luostarin rauniot ja osa säilyneitä freskoja ovat vielä nähtävillä korkealla kukkulalla kaupungin yläpuolella.  Saranda sijaitsee vastapäätä tunnettua Korfun lomasaarta, mikä tekee kaupungista vilkkaan lomakohteen. Välimerellinen ilmasto sekä lämpimät vedet houkuttelevat turisteja nauttimaan rantapäivistä tai vierailemaan Sarandan retkikohteissa; Butrintin raunioilla ja Blue Eye Spring – lähteellä. Kaupungin neljä pääkatua levittäytyvät lahden ympärille. Klo 20.00 matka jatkuu kohti Kreikkaa.

Butrint
28.10. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Tämän päivän kohde Butrint on Balkanin yksi merkittävämmistä arkeologisista alueista. Se sijaitsee syrjäisellä maaseudulla, noin 18 km päässä Sarandasta. Arkeologisissa kaivauksissa on havaittu asutuksen merkkejä Butrintin alueella jo neoliittiseltä kaudelta ja ensimmäinen kaupunkimainen asutus rakennettiin paikalle illyrialaisten aikana. Butrintin rauniot ovat erittäin hyvin säilyneet, merkittävimmät niistä ovat peräisin roomalaisajalta. Rooman valloitettua kaupungin Butrintista tuli tärkeä roomalainen keskus, jossa sijaitsi mm. armeijan laivastotukikohta ja viljavarasto. Roomalaisuudesta kertovat mm. amfiteatteri, kylpylät ja komeat pylväsrakennelmat. Teemme noin pari tuntia kestävän kävelykierroksen Butrintin arkeologisella alueella. Paluumatkalla käymme näköalapaikalla, mistä on hienot näkymät Sarandaan ja merenlahdelle. HUOM! Retkellä on paljon vaativaa kävelyä sisältäen portaikkoja.

Torstai 29.10. ARGOSTOLI (Kreikka)

Kefalonian pääkaupunki ja -keskus Argostoli on moderni kaupunki perinteikkyyttä unohtamatta. Vaikka vuoden 1953 maanjäristys tuhosi paljon vanhaa, uudelleen rakennuksen jälkeen Argostolissa on nähtävillä vielä paljon paikkoja, jotka vievät kreikkalaisten myyttien ja legendojen maailmaan. Kaupungin vilkkaalla keskusaukiolla, Plateia Valinoulla, sijaitsee useiden baarien, tavernojen ja ravintoloiden keskittymä sekä mukava mukulakivipäällysteinen kävelykatu. Kefalonian arkeologisessa museossa on paljon keräilyaarteita niin mykeneläiseltä, hellenistiseltä kuin roomalaiselta aikakaudelta. Myös Argostolin kirjasto noin 50 000 kirjan ja käsikirjoituksen kokoelmallaan on vaikuttava käyntikohde. Argostolin jätämme taaksemme klo 16.30.

Perjantai 30.10. GYTHIO (Kreikka)

Pieni satamakaupunki Gythio on rakentunut rinteille, jotka ympäröivät satamaa. Täällä pääsee kokemaan vielä aitoa ja alkuperäistä Kreikkaa. Pastellisävyiset talot, valkoiseksi rapatut portaat sekä tumman siniseksi ja vihreiksi maalatut parvekkeet kutsuvat kävelemään kylän kapeilla kujilla. Erinomaiset kalaravintolat rantakaduilla tarjoilevat perinteisiä kreikkalaisia herkkuja samalla kuin voi ihastella värikkäitä pieniä kalastajaveneitä sataman tuntumassa ja nauttia rentouttavasta päivästä tässä sympaattisessa kylässä, joka on myös käyntisatama ja portti Spartan alueelle. Kaunista Santorinia kohti lähdemme klo 19.00.

Sparta ja Mistra
30.10. • 59 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Retki lähtee Gythiosta, viehättävästä pienestä satamakaupungista, josta Parisin ja Helenan kerrotaan aloittaneen karkumatkan Kranain saarelle. Noin viisikymmentä kilometriä bussilla vie meidät kaupunkiin, joka perustettiin 1800-luvulla muinaisen Spartan paikalle. Nykyaikana on vaikea uskoa, että muinainen Sparta on ollut mahtava kaupunkivaltio ja taistellut Ateenan kanssa Kreikan johtoasemasta. Lyhyen kaupunkikierroksen jälkeen siirrymme lähellä sijaitsevaan Mistraan. Vaikka Sparta on kuuluisampi kuin Mistra, on tässä bysanttilaisessa rauniokaupungissa kuitenkin paljon enemmän nähtävää. Kävelykierroksella tulevat tutuksi sekä ylä- ja alakaupunki että luostarinkirkko ja ruhtinaanpalatsi, jotka ovat bysanttilaisen rakennustaiteen ja freskomaalauksen tunnetuimpia muistomerkkejä. Retki sisältää paljon kävelyä.

Lauantai 31.10. SANTORINI (Kreikka)

Santorini kuvastaa monelle unelmien kreikkalaista maisemaa. Valkoiseksi maalatut talot ja kirkkaan siniset kattorakennelmat levittäytyvät tuliperäisen saaren rinteille kurkottaen taivaisiin.  Santorini koostuu oikeastaan viiden eri saaren ryhmästä (Thiros, Thirassia, Asporinssi, Palea ja Nea Kameni), jotka muodostavat yhdessä ainoan maailmassa olevan aktiivisen tulivuoren, jonka purkausten seurauksena syntynyt kraatteri, kaldera on meressä. Santorinia pidetään yhtenä halutuimpana romanttisena pakopaikkana Kreikassa ja monet viettävätkin kuherruskuukautensa juuri Santorinilla. Lähdemme satamasta klo 19.00 suuntana Chios.

Sunnuntai 1.11. CHIOS (Kreikka)

Chios on yksi Kreikan suurimmista saarista täynnä sitruspuita, keskiaikaisia kyliä sekä mastihapuiden lehtoja. Upeat rannat vaihtelevat pikkukivien peittämistä lahoukoista aina mustan hiekan peittämiin rantoihin. Chios ei kuitenkaan ole täynnä turisteja toisin kuin monet muut lomasaaret.  Jämerä Chioksen linna seisoo keskellä Chios Townia heti sataman vieressä. Itse kaupunki on mukava tutustumiskohde muun muassa viehättävän keskusaukion ja kaupungin puutarhojen vuoksi. Vanha turkkilainen hautausmaa ja moskeija muistuttavat saaren historiasta. Chios Town tunnetaan myös Aegeanmeren vilkkaimmasta basaarialueesta. Seuraavana vuorossa on Kavala, jota kohti lähdemme klo 14.30.

Maanantai 2.11. KAVALA (Kreikka)

Symvolo-vuoren juurelle kasvanut Kavala nousee merestä kuin amfiteatteri. Historialliset monumentit ja rakennukset koristavat tätä myös itäisen Makedonian sydämeksi kutsuttua tärkeää satamakaupunkia. Kavalan linna kohoaa ylväänä kaupungin yllä muistellen niin bysanttilaisten, venetsialaisten kuin turkkilaisten vaikutusta Kavalaan. Mielenkiintoinen nähtävyys kaupungissa on vanha keskiaikainen akvedukti, joka tuo vettä vuorilta Panagian vanhaan kaupunkiin. Monet mukulakivikadut, vilkkaat kahvilat, mainiot rannat sekä Aegeanmeren turkoosina siintävä meri kutsuvat vierailijaa jäämään pidemmäksikin aikaa. Vietämme koko päivän Kavalassa ja jatkamme matkaa Limnokselle klo 21.00.

Tiistai 3.11. LIMNOS (Kreikka)

Tuliperäinen Limnos on säilynyt vielä hyvin alkuperäisenä ja houkuttelevana saarena. Useat arkeologiset alueet, upeat rannat ja kaunis luonto sekä tietysti perinteiset kylät ja kreikkalainen ilmapiiri antavat Limnokselle oman säväyksen. Viini, juustot ja hunaja ovat yleisiä matkamuistoja saarelta. Jo Aristoteles kirjoitti punaviinistä, jota tuotettiin rypälelajikkeesta nimeltä Limnio. Seuraavana vuorossa Turkki ja Mudanya. Lähdemme satamasta klo 13.00.

Keskiviikko 4.11. MUDANYA (Turkki) – ISTANBUL (Turkki)

Mudanya on vilkas merikaupunki, joka sijaitsee strategisesti mielenkiintoisella paikalla Marmaran meren rannalla. Moudanian rauha kirjoitettiin täällä Italian, Ranskan, Iso-Britannian ja Turkin välillä lokakuussa 1922. Tämän sopimuksen nojalla mm. Istanbul sekä Dardanellit liitettiin osaksi Turkkia. Kaupungista löytyy aiheeseen liittyvä museo 1800-luvulla rakennetussa talossa, jossa rauhansopimus kirjoitettiin. Rantakadun tuntumassa voi ihastella kauniita rakennuksia sekä nauttia vaikka brunssista yhdessä monista kalaravintoloista. Mudanya on myös ennen kaikkea portti Bursaan, Turkin neljänneksi suurimpaan kaupunkiin, joka on aikoinaan ollut tärkeä silkkikaupankäyntipaikka silkkitien läntisenä päätepisteenä. Lähdemme Mudanyasta klo 14.00 ja saavumme vielä samana iltana Istanbuliin klo 19.00.

Bursan retki
4.11. • 56 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Retkikohteemme Bursa, lempinimeltään ”vihreä Bursa”, sijaitsee Olymposvuoren rinteellä n. 20 km Mudanyasta. Bursa on yksi Turkin suurimmista kaupungeista ja se tunnettiin antiikin aikoina nimellä Prusa. Bursa on myös Ottomaanien valtakunnan ensimmäinen pääkaupunki. Kuusi ensimmäistä sulttaania hallitsivat valtakuntaa Bursasta käsin ja heidät on myös haudattu sinne. Retkellä käymme Bursan kuuluisimmalla nähtävyyksillä – Vihreässä moskeijassa ja Sulttaani Mehmet I:n hautakammiossa. Lisäksi käymme Suuren basaarin kupeessa sijaitsevassa silkkibasaarissa, jonka kymmenissä liikkeissä voi tehdä silkkiostoksia. Onhan Bursa ollut kautta aikojen Turkin silkintuotannon keskus.

Torstai 5.11. ISTANBUL (Turkki) – HELSINKI

Bosporinsalmen kahta puolin levittäytyvät tarunhohtoinen Istanbul on äärimmäisen eksoottinen, uniikki ja lämminhenkinen kaupunki. Missään muualla et voi matkata Euroopan ja Aasian välillä samana iltapäivänä. Miljoonin mosaiikein koristeltu Hagia Sofia, sulttaanien palatsi Topkap sekä suuret basaarialueet ovat Istanbulin mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja käyntikohteita. Sanotaan myös, että Istanbul on yksi maailman parhaista katuruokakaupungeista. Maistele turkkilaista kahvia tai lähde jonottamaan paikallisten kanssa mielenkiintoisten makuelämysten perässä. Aamiaisen jälkeen lähdemme risteilyn hintaan sisältyvälle kaupunkikierrokselle. Vierailemme Istanbulin uudella puolella, Hagia Sofian museokirkossa ja egyptiläisessä maustebasaarissa. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulento takaisin Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X