Lähtö 16.2.2015 Azorit, Madeira & Kanaria 11 pv, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Ponta Delgada – Pico – Flores – Graciosa – Terceira – Santa Maria – Madeira – La Palma – Gran Canaria

Matkaohjelma on nyt täydennetty lisämaksullisten retkien esittelyllä!

Vierailu kuudella Azorin saarella!

Azorit – Espanjan ja Portugalin unenomainen etuvartio. Karu ja vehreä, tuliperäinen Azorien saariryhmä nousee syvyyksistä keskeltä Atlanttia 800 kilometrin päästä Espanjan rannikosta. Tämä yhdeksän saaren ryhmittymä on tarjonnut Atlantin merenkävijöille turvapaikan yli viiden vuosisadan ajan. Tällä risteilyllä tutustumme saarista jopa kuuteen. Tulivuoret, kuumat lähteet ja kraatterijärvet; henkeä salpaavat maisemat vai kukkaloisto – vaikea sanoa, mikä Azoireilla on kaikkein hienointa. M/S Hamburgin matkatessa saarten välillä, tarjoutuu merimatkojen aikana loistava tilaisuus bongata sekä valaita että hylkeitä. Kun jätämme Azorit taaksemme, siirrymme kukkapuutarhojen koristamalle Madeiralle, jonka vuoristoluonto säväyttää. Vehreällä ja tuliperäisellä La Palmalla voi vielä hetken rauhoittua ennen saapumista risteilyn päätesatamaan Las Palmasiin.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 12 pv

16.2. ma        Iltalento Helsinki – Düsseldorf, hotelliyöpyminen
17.2. ti           Lento Düsseldorf – Ponta Delgada  (Sâo Miguel), Azorit, laivaan nousu. Lähtö klo 19.00
18.2. ke         Madalena (Pico), Azorit klo 08.00 – 18.00
19.2. to         Santa Cruz de Flores (Flores), Azorit klo 08.00 – 18.00
20.2. pe         Praia (Graciosa), Azorit klo 08.00 – 18.00
21.2. la          Praia da Vitória (Terceira), Azorit klo 08.00 – 18.00
22.2. su         Vila do Porto (Santa Maria), Azorit klo 08.00 – 13.00
23.2. ma        Päivä merellä
24.2. ti           Funchal, Madeira klo 08.00 – 17.00
25.2. ke         Santa Cruz (La Palma), Kanariansaaret klo 13.00 – 19.00
26.2. to         Las Palmas (Gran Canaria), Kanariansaaret, tulo klo 08.00, hotelliyöpyminen
27.2. pe         Lento Las Palmas – Kööpenhamina – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

16.2. Menolennot: AY2707 Helsinki 16.30 – Düsseldorf 17.55, (17.2.) Tilauslento AB1190, Düsseldorf 09.30 – Ponta Delgada 12.00
27.2. Paluulennot: DY5220 Las Palmas 09.30 – Kööpenhamina 15.35, DY5736 Kööpenhamina 16.30 – Helsinki 19.05

Huom. Lentoajat ovat paikallista aikaa. 

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                 2 hh              1 hh
Sisähytti Cat 1, 2 & 3
kansi  2, 3             2.595 €          2.930 €
Ulkohytti Cat 5 kansi  1                          2.955 €          3.395 €
Ulkohytti Cat 6 kansi  2                          3.045 €          –
Ulkohytti Cat 7 kansi  2                          3.180 €          –
Ulkohytti Cat 9 kansi 4                           3.315 €         

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa (Cat 1 tai 6) kahden aikuisen seurassa 1.495 €

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Ponta Delgada, Las Palmas – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Hotelliyöpyminen Düsseldorfissa ja Las Palmasissa
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Joillekin retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään maanantaihin 9.2.2015 mennessä.

 

Tiistai 17.2. HELSINKI – HAMPURI  – PONTA DELGADA (Sâo Miguel, Azorit)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Aloitamme matkamme reittilennolla Helsingistä Düsseldorfiin, josta yöpymisen jälkeen jatkamme laivayhtiön tilauslennolla Ponta Delgadaan. Perillä kuljetus satamaan, jossa m/s Hamburg odottaa. Myös ”Vihreäksi saareksi” kutsuttu Sâo Miguel on suurin ja asutuin Azorien saariryhmästä. Saaren monimuotoinen luonto, upeat järvet ja rannat, korkeat vuoret ja syvänsininen meri antavat oivaa kontrastia matkan alkuun. Ponta Delgada tarjoaa vierailijalle sekoituksen nykyaikaista elämää historiallisilla vivahteilla. Laivamme lähtee kohti Picon saarta klo 19.00.

Keskiviikko 18.2. MADALENA (Pico, Azorit)

Pico on saanut nimensä korkeasta vuoresta, joka kohoaa korkealle 2351 metrin korkeuteen.  Saari ammentaa historiansa valaanpyynnistä sekä viininviljelyperinteistä. Vaikka valaanpyynti on loppunut jo pitkän aikaa sitten, järjestetään Picolla vielä paljon valaankatseluretkiä saaren ympäristössä. Muita aktiviteetteja saarella ovat patikointi, lintujen bongailu ja kalastus. Picolla matkaaja löytää etsimäänsä rauhallisuutta ja hidasta elämänmenoa. Jatkamme matkaa Florezin suuntaan klo 18.00.

Picon saari ja valaanpyyntimuseo
58 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Retki suuntautuu pienestä Madalenan satamakaupungista Picon etelärannikolle, kulkien läpi kauniiden maisemien ja pittoreskien kylien. Picon viinitarhat muodostavat maiseman, joka on otettu Unescon maailmanperintöluetteloon. Saavumme idylliseen Lages do Picon pikkukaupunkiin ja vierailemme valaanpyyntimuseossa. Matka jatkuu saaren pohjoisrannikolle Cachorron kylään, missä erikoiset laavamuodostelmat, kalliot ja luolat hämmästyttävät muodoillaan. Valokuvaustauon jälkeen palaamme takaisin laivalle.

Torstai 19.2. SANTA CRUZ DE FLOREZ (Flores, Azorit)

Flores on läntisin saari Azoreilla ja näin myös Euroopan läntisin osa. Maisemaa hallitsevat syvät laaksot ja korkeat huiput. Flores (kukat) on saanut nimensä kukkaloistosta, joka vallitsee saarella. Etenkin sini- ja punaterälehtiset hortensiat koristavat laguunien reunamia ja niittyjä. Lisäksi Floresilla on myös kotoperäisiä kasveja, jotka kuuluvat saaren alkuperäiskasvistoon. Laitumet, maatilat ja viinitarhat täydentävät Floresin maiseman. Pysähdymme Santa Cruzissa, jossa asuu suurin osa Floresin asukkaista. Laivan köydet irtoavat klo 18.00 ja otamme keulan suunnaksi Graciosan saaren.

Floresin saarikierros
52 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Retki esittelee Floresin saaren kauniita maisemia. Satamasta lähdemme kohti koillista Cedros-kylän näköalapaikalle, mistä on upeat näkymät viereiselle Corvon saarelle. Matka jatkuu lounaaseen pysähtyen basalttimuodostelmilla, jotka ovat ainutlaatuisia Azoreilla ja tunnetaan Floresin saaren symbolina. Paluumatkalla laivalle näemme idyllisiä kyliä ja järviseutua, joka on saaren kauneinta aluetta varsinkin hortensioiden kukinnan aikana.

Perjantai 20.2. PRAIA (Graciosa, Azorit)

Graciosaa kutsutaan ”valkoiseksi saareksi” sen maisemien vuoksi. Tuulimyllyt ja vaaleat talot koristavat saaren maisemia. Craciosan maaseudun charmi ja rauhallisuus tekevät vaikutuksen. Saari onkin säilyttänyt maatalouden ja etenkin viinin viljelyn yhtenä tärkeimpänä elinkeinona. Graciosan tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu käynti kalderan reunalla, josta avautuvat upeat näkymät yli saaren. Satamapaikkamme Praia on aikoinaan ollut Graciosan tärkeimpiä keskuksia, nykyään se toimii satamapaikkana laivoille ja kalastajille. Graciosan jätämme taaksemme klo 18.00.

Graciosan saarikierros
54 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Graciosan saarikierros tarjoaa mahtavia maisemia, idyllisiä kyliä sekä ihastuttavaa luonnonvihreän ja merensinisen muodostamaa värisinfoniaa. Aloitamme vierailulla Igreja Matriz -kirkossa, jonka ylpeytenä ovat monet portugalilaisen taiteen mestariteokset, 1500-luvun alttaritaulu ja kauniit seinäpaneelit mukaan lukien. Päivän pääkohde on Graciosan saaren erikoisuutena tunnettu Furna do Enxofre, sammuneen tulivuoren syvyyksiin ulottuva onkalo ja maanalainen järvi. Tutustumme tähän luonnon muovaamaan paikkaan kävellen. Huomioithan, että retki sisältää paljon rappuja ja kävelyä epätasaisessa maastossa.

Lauantai 21.2. PRAIA DA VITÓRIA (Terceira, Azorit)

Terceira, ”violetti saari”,  on toiseksi eniten asutettu saari Azorien saariryhmästä. Täällä asuu noin 58 000 ihmistä. Praia da Vitória sijaitsee saaren itäosassa ja toimii tukikohtana siellä vieraileville risteilyaluksille. Houkutteleva hiekkaranta, kävelykadut ja rento ilmapiiri toivottavat risteilyvieraat tervetulleeksi. Kaupunki oli aikoinaan vahvasti linnoitettu ja osia vanhasta kaupungin muurista on vielä nähtävillä. Terceiran Saaren hallinnollinen keskus sijaitsee kuitenkin Angra do Heroismossa, jossa seisoo myös upea, 1800-luvulla rakennettu kaupungintalo, joka on oiva esimerkki alueen arkkitehtuurisesta perinnöstä. Vuoden 1980 suuren maanjäristyksen ja uudelleenrakentamisen jälkeen Angran kunta otettiin osaksi UNESCON maailmanperintöluetteloa. On aika sanoa hyvästit Terceiralle klo 18.00 ja suunnata kohti Santa Mariaa.

Terceira tutuksi
75 € • Kokopäiväretki (n. 7 h) sis. lounaan

Matkalla pohjoisrannikolle pysähdymme Serra do Cumen näköalapaikalla ja jatkamme Biscoitos-kylään, jossa näemme luonnon laavakivestä muovaamat uima-altaat. Vierailemme viinimuseossa ja suuntaamme Terceiran saaren pääkaupunkiin Angro do Heroismoon, joka on Unescon luokittelema maailmanperintökohde. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella ja yhteisen lounaan jälkeen jää hieman vapaa-aikaa. Paluumatkalla käymme Monte Brasilin näköalapaikalla, josta avautuvat upeat maisemat kaupunkiin ja lähiympäristöön.

Sunnuntai 22.2. VILA DO PORTO (Santa Maria, Azorit)

Santa Mariaa kutsutaan ”keltaiseksi saareksi”. Se on kolmanneksi pienin Azorien saariryhmästä ja täällä asustaakin vain 5500 ihmistä. Saaren maisemat jakautuvat lännen lakeutueen ja idän epätasaiseen maastoon vuorineen ja laaksoineen. Santa Maria on myös Azorien saarista eteläisin, joten ilma täällä on hiukan kuivempaa ja aurinkoisempaa. Lännessä sijaitseva Vila do Porto on saaren pääkaupunki, joka on jakautunut kahteen eri alueeseen, joista toisessa on havaittavissa keskiaikaisia vivahteita toisen puolen edustaessa nykyaikaisempaa arkkitehtuuria. Santa Marian saari oli yksi Kristoffer Kolumbuksen pysähdyspaikoista paluumatkalla ensimmäiseltä tutkimusmatkalta. M/S Hamburgin tutkimusmatka jatkuu meripäivällä kohti Madeiraa klo 13.

Santa Marian saarikierros
48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Santa Marian kierroksella tutustumme Azorien kolmanneksi pienimpään saareen sekä sen rauhalliseen idylliin, näemme sen historiallisia kirkkoja ja viehättäviä kyliä. Vila do Porton ja Anjosin kylien historia kertoo ensimmäiseltä Amerikan-matkaltaan palanneesta Kolumbuksesta. Kerrotaan, että paikallisessa kappelissa järjestettiin jumalanpalvelus Kolumbuksen paluun kunniaksi. Maisemakierroksella pysähdymme myös São Laurencon näköalapaikalla, josta on upeat näkymät valkoiselle hiekkarannalle. Santa Marialla onkin Azorien parhaat hiekkarannat, koska rantaviiva koostuu useista lahdelmista ja eteläisimpänä se nauttii eniten aurinkoisista päivistä.

Maanantai 23.2. PÄIVÄ MERELLÄ

Vietämme miellyttävää päivää merellä nauttien m/s Hamburgin maittavista aterioista, ohjelmasta ja ystävällisestä palvelusta.

Tiistai 24.2. FUNCHAL (Madeira)

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhasta kaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä. Jatkamme matkaa kohti La Palman saarta klo 17.00

Luonnonkaunis Madeira
72 € • Kokopäiväretki (n. 7 h) sis. lounaan

Retki alkaa vierailulla kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa voi ihailla Madeiran subtrooppisten kasvien runsautta ja kukkaloistoa. Bussikierroksemme jatkuu Funchalin laitamille Monten kylään, jossa pysähdymme ihastelemaan saaren suojeluspyhimykselle omistettua kirkkoa. Täältä voi lisämaksusta (n. 15 €) laskea perinteisellä korikelkalla alas Livramentoon. Jatkamme Eira do Serradon näköalapaikalle katsomaan Nunnalaaksoon avautuvia henkeäsalpaavia maisemia. Camara do Lobosin kalastajakylässä nautimme perinteisen lounaan tarunhohtoisissa maisemissa, joita myös Sir Winston Churchill ikuisti maalauksiinsa lomaillessaan täällä. Ennen paluuta laivalle pysähdymme ihailemaan merinäkymää Euroopan korkeimmalta ja maailman toiseksi korkeimmalta pystysuoralta merikalliolta, Cabo Girãolta.

Keskiviikko 25.2. SANTA CRUZ (La Palma, Kanariansaaret)

La Palma tai ”La Isla Bonita” (kaunis saari, kuvaa tätä vehreää, luonnonkaunista saarta hyvin. Täällä ei ole laajoja hiekkarantoja, mutta sitäkin enemmän jylhiä maisemia, rotkoja ja kuvauksellisia laaksoja vaellusreitteineen. La Palman saaren historiallinen ja hallinnollinen keskus Santa Cruz de la Palma on vehreiden vuorten ympäröimä, pienelle alueelle rakennettu rannikkokaupunki, joka on idyllinen vierailukohde. Vanhasta kaupungista löytyy lukuisia koristellisia kirkkoja, historiallisia aukioita, kahviloita, tapas-ravintoloita ja pieniä putiikkeja. Jatkamme kohti risteilyn viimeistä satamaa, Las Palmasia, klo 19.00.

Vehreä La Palma
39 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Tuliperäinen La Palma on monien mielestä Kanarian kaunein saari. La Palmalle tunnusomaista ovat hiljaisuus ja rauhallinen elämä, suuria matkailukeskuksia ei ole. Ajamme kiemurtelevia vuoristoteitä pääkaupungista Santa Cruzista ylös Caldera de Taburienten kansallispuistoon, jonka alueella kanarianmännyt viihtyvät. La Palman korkeuserot ovat suuret; saari kohoaa sinisen Atlantin syvyyksistä lähes kahden ja puolen kilometrin korkeuteen. Ilma on puhdasta ja raikasta, joten kansallispuiston polkuja on miellyttävä kulkea.

Torstai 26.2 LAS PALMAS (Gran Canaria, Kanariansaaret)

Monipuolinen Gran Canaria on kuin manner pienoiskoossa. Saaren luonto ja maisemat vaihtelevat tuhansiin metreihin nousevista tuliperäisistä vuoristoista reheviin pinjametsiköihin ja saaren eteläosan aaltoileviin hiekkadyyneihin. Gran Canarian legendaarisessa pääkaupungissa Las Palmasissa näkee aitoa kanarialaista kaupunkilaiselämää. Tunnelma on parhaimmillaan vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla. Päivää voi viettää katukahviloissa seuraten kanarialaiskaupungin elämää tai nauttien saaren tarjoamista makuelämyksistä, joiden tarjonta ylttuu kodikkaista tapas-paikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin. Vietämme vielä yön Las Palmasissa ennen seuraavan päivän lento takaisin Suomeen.

Perjantai 27.2. PALUU HELSINKIIN

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X