Lähtö 22.2.2016 Singapore, Malesia, Malediivit 17 pv, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page


Singapore – Malesia – Indonesia – Thaimaa – Sri Lanka – Malediivit

Matka Kaakkois-Aasian metropoleista paratiisirannoille toteutuu tällä upealla risteilyllä, joka alkaa vertaansa vailla olevasta Singaporesta. Matka jatkuu Malesiaan ja Melakaan, jossa voi kohdata menneen ajan siirtomaatunnelmia. Sitten Kuala Lumpur, Malesian pääkaupunki, jonka ikoniset Petronasin kaksoistornit kohoavat ylväinä korkeuksiin. Piipahdus välillä vehreällä Sumatralla antaa matkalle sopivaa kontrastia suurkaupunkien sykkeelle. Penangilta ruokamatkaaja löytää paratiisinsa. Thaimaa on tunnettu matkailumaa ja mikä olisikaan hienompi tapa saapua kauniille Koh Phi Phille tai aurinkoiseen Phuketiin kuin risteilylaivalla? Sri Lankalla kävijä hämmästyy buddhalaisesta kulttuurista ja lukuisista maailmanperintökohteista. Malediivit tuo risteilyn loppuun sitä todellista paratiisirantojen kaivattua rauhaa.

Risteilyn kohokohtia:
Ruokakaupunki ja metropoli Singapore, Kuala Lumpurin kaksoistornit, laguunien ja koralliriuttojen Malediivit

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja:

Saura Paananen

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 17 pv

 

22.2. ma        Lento Helsinki – Singapore
23.2. ti           Saapuminen Singaporeen, laivaan nousu.
24.2. ke         Singapore. Lähtö klo 16.30
25.2. to         Melaka, Malesia klo 08.30 – 20.30
26.2. pe         Port Klang (Kuala Lumpur), Malesia klo 08.30 – 18.30
27.2. la          Belawan (Sumatra), Indonesia klo 10.30 – 18.30
28.2. su         Penang, Malesia klo 10.30 – 16.30
29.2. ma        Koh Phi Phi, Thaimaa klo 07.30 – 11.30
Phuket, Thaimaa. Tulo klo 15.00
1.3. ti             Phuket, Thaimaa. Lähtö klo 09.00
2.3. ke           Sabang (Sumatra), Indonesia klo 07.00 – 14.00
3.3. to           Päivä merellä
4.3. pe           Päivä merellä
5.3. la            Galle, Sri Lanka klo 13.30 – 20.00
6.3. su           Päivä merellä
7.3. ma          Uligan (Haa Alif atolli), Malediivit klo 10.30 – 15.00
8.3. ti             Malé, Malediivit. Tulo klo 08.30. Laivasta nousu. Lento Malé – Helsinki
9.3. ke           Paluu Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento AY081
22.2.2016 Helsinki 23.55 – Singapore 17.30 (23.2.)

Paluulennot TK731/TK1761
8.3.2016 Male 23.50 – Istanbul 05.30 (9.3.)
9.3.2016 Istanbul 08.50 – 12.20

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö  Tälle lähdölle erikoishinnat! Kts. sivun alussa.

2hh 1hh
Sisähytti Cat 2 kansi 2 4 695 5 425
Sisähytti Cat 3 & 4 kansi 3, 4 5 245
Ulkohytti Cat 5 kansi 1 5 525
Ulkohytti Cat 6 kansi 2, 4 5 695 6 695
Ulkohytti Cat 7 kansi 2 5 975 7 045
Ulkohytti Cat 8 & 9 kansi 3,4 6 335 7 505
Ulkohytti Cat 10 kansi 5 6 525

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Singapore, Malé – Istanbul – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Indonesian viisumi
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä matkalla passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Varmistathan että passissa on riittävästi tyhjiä sivuja viisumia varten.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Kehotamme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen hankkimista jo matkan varausvaiheessa. Pyydämme tarkistamaan ottamaasi vakuutukseen sisältyvät mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Joillekin retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään maanantaihin 8.2.2016 mennessä.

 

Maanantai 22.2. Helsinki – Singapore (Singapore)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Tapaamme Helsinki-Vantaan lentokentällä ja aloitamme matkan suoralla yölennolla Helsingistä Singaporeen, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Tiistai 23.2. Singapore (Singapore)

Strategisesti Malesian niemimaan kärjessä sijaitseva saarivaltio Singapore on nykymittapuulla moderni metropoli ja todellinen kulttuurien sulatusuuni. Kaupunki tarjoaa värikkäitä etnisiä kortteleita, lukemattomia shoppailumahdollisuuksia sekä upeita ruokaelämyksiä. Singapore, joka tarkoittaa Leijonan kaupunkia, on perustettu alun perin Sir Stamford Rafflesin toimesta. Pienestä kalastuskylästä lähtenyt nousukiito kauppasopimusten sekä liiketoimintaosaamisen kautta on vertaansa vailla oleva menestystarina. Tänä päivänä kävijä voi ihastella upeita nähtävyyksiä vaikkapa matkatessaan riksan kyydissä Chinatownin, Arabialaisen korttelin tai Little Indian läpi. Ja eihän Singaporen käynti ole mitään ilman kuuluisan Raffles-hotellin raikasta Singapore Sling cocktailia. Saavumme Singaporeen iltapäivällä, jossa m/s Hamburg odottaa. Laiva on yön satamassa.

Keskiviikko 24.2. Singapore (Singapore)

Vietämme mukavan päivän Singaporessa ja aloitamme risteilyn iltapäivällä klo 16.30, kun laiva irrottaa köydet ja suuntaa Melakaa kohden.

Singaporen kaupunkikierros
24.2. • 64 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Kiertoajelulla näemme useita Singaporen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Käymme Thian Hock Keng –temppelissä, joka on yksi Singaporen vanhimmista buddhalais-taolaisista temppeleistä. Jatkamme Merlion Parkiin, josta on upeat näköalat Marina Bayn alueelle. Puistossa sijaitsee Singaporen kuuluisa Merlion-patsas; tämä v. 1972 valmistunut 9-metrinen myyttinen kalanpyrstöinen leijona on metropolin kenties tunnetuin symboli. Pysähdymme valokuvaamaan kuuluisaa Raffles-hotellia ja käymme ”pikku-Intiassa”, kaupungin intialaisvaikutteisessa korttelissa, jossa suitsukkeiden, jasmiinin ja mausteiden eksoottinen tuoksu lumoaa vierailijan. Retken päätteeksi tutustumme kasvitieteelliseen puutarhaan ja sen maineikkaaseen orkideapuutarhaan. National Orchid Gardenissa sanotaan olevan noin 60 000 orkideakasvia.

Torstai 25.2. Melaka (Malesia)

Malesian yksi suosituista käyntikohteista on pieni kaupunkivaltio Melaka, joka houkuttelee kävijöitä historialliseen keskustaansa. Satamaan saavuttuaan matkaaja pääsee sukeltamaan nopeasti monikulttuurisen maailman syleilyyn. Upea arkkitehtuuri ja paikallisen ruokaperinteen houkuttelevat aromit vievät mennessään. Aikaisemmin Melakan salmen rannalle kasvaneen kaupungin merkitys strategisena kaupankäynnin keskuksena Kiinalaisten, Intialaisten ja Thaimaalaisten kanssa oli merkittävä ja tuolloinen Melakan sulttaanikunta loikin perustan sille, mitä Malesia on tänä päivänä. Sanotaankin, että Melakassa voi saada ripauksen Malesian todellista sielukkuutta. Moderni Melaka syntyi pitkälti 1990-luvun Malesian nousukauden johdosta ja pitkälle sisämaahan jatkunut rakentaminen lähes kuoletti perinteisen kalastuselinkeinon meren rannalla. Nykyään Melaka on säilynyt Malesian yhtenä monipuolisimmista käyntikohteista. Monikulttuurinen perintö, runsas museotarjonta sekä muut kulttuurikohteet tarjoavat matkaajalle reilun kattauksen muistoja kotiin vietäväksi. Myös kaupungin ulkopuolella on muutama kohtuullinen rantakohde. Melakasta jatkamme kohti Malesian pääkaupunkia klo 20.30.

Historiallinen Melaka
25.2. • 67 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)

Tämä kiehtova retki vie tutustumaan Melakan värikkääseen historiaan. Kaupungin kauniit kadut ja vanha arkkitehtuuri kertovat vauraan kaupankäynnin ja lukuisten vierasmaalaisten vaikutuksista Melakan menneisyyteen. Kaupunki on saanut vaikutteita niin Euroopasta kuin Aasiasta ja katukuvassa näkyy monien uskontojen kirjo. Siirrymme bussilla kaupungin keskustaan ja aloitamme kävelykierroksen hollantilaiselta aukiolta, jossa on useita kauniita rakennuksia. Sanotaan, että aukiolle 1600-luvun puolivälissä rakennettu Stadthuys on Melakan eniten valokuvattu rakennus. Vierailemme sulttaanin palatsissa, joka on kopio 1400-luvulla rakennetusta puisesta palatsista ja toimii nykyään museona. Kävelykierroksen aikana käymme myös Chinatownissa, jossa vierailukohteena on Baba Nyonya -museo – tyypillinen 1800-luvun kiinalaisen varakkaan perheen koti. Tutustumiskohteina ovat myös Kampung Kling -moskeija ja Malesian vanhin kiinalainen temppeli Cheng Hoon Teng. Lopuksi jää hieman vapaa-aikaa Chinatownin kuuluisalla Jonker-kadulla. Retkellä on paljon kävelyä.

Perjantai 26.2. Port Klang (Kuala Lumpur, Malesia)

Port Klang on ennen kaikkea portti Malesian kosmopoliittiseen 1,6 miljoonan ihmisen pääkaupunkiin Kuala Lumpuriin, joka on monipuolinen sekoitus vanhaa ja uutta. Etnisen moninaisuuden ansiosta myös Kuala Lumpur esittelee niin malesialaisen, kiinalaisen kuin intialaisenkin kulttuurin upeine ruokaperinteineen, jotka nousevat esiin erityisesti monilla ruokamarkkinoilla. Kuala Lumpur tarjoaa loppumattomia mahdollisuuksia shoppaajille sekä myös upeita nähtävyyksiä, tunnetuimpana ehkäpä Petronasin ylväät kaksoistornit, jotka sijaitsevat kaupungin ostos- ja viihdealueella, Golden Triangelissa. Lake Gardens on Kuala Lumpurin upea puistoalue rentoutumiseen ihmisvilinästä. Vaikka kaupunki on hyvin moderni, on täälläkin nähtävissä edelleen vanhaa kaunista arkkitehtuuria Merdeka Squaren siirtomaa-alueella. Suurin osa malesialaisista on muslimeja, joten kaupungissa on myös muutama näyttävä moskeija. Laiva lähtee 50 kilometriä Kuala Lumpurista sijaitsevasta Port Klangin satamasta klo 18.30.

Retki Kuala Lumpuriin
26.2. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 6 h)

Ajamme Port Klangin satamasta runsaan tunnin ajomatkan päähän Kuala Lumpuriin, jossa tutustumme kaupungin nähtävyyksiin opastetulla bussikierroksella. Kiertoajelun aikana teemme useita pysähdyksiä ja paikannamme kaupungin tunnetuimmat maamerkit. Näemme kansallisen muistomerkin, Vapauden aukion ja kuuluisat Petronasin kaksoistornit – 88-kerroksisen pilvenpiirtäjän, jonka torneja yhdistää silta ja joka oli maailman korkein rakennus vuoteen 2004 asti. Ihailemme miljoonakaupungin vehreitä puistoalueita ja kaunista siirtomaanaikaista arkkitehtuuria. Vietämme vapaa-aikaa vilkkaassa ja värikkäässä Chinatownissa ennen paluuta takaisin Port Klangiin.

Lauantai 27.2. Belawan (Sumatra, Indonesia)

Sumatra on maailman neljänneksi suurin saari. Vaikka Sumatra ei ole Jaavan veroinen arkeologisilta löydöiltään, se tarjoaa kuitenkin upeita luonnonmaisemia. Deli-joen varrella, lähellä Medania sijaitseva Belawan on Indonesian vilkkain vientisatama Jaavan ulkopuolella. Täältä tehdään retkiä Kaakkois-Aasian suurimmalle järvelle Lake Toballe sekä läheiseen Medanin kaupunkiin, johon suuntaavia matkaajia houkuttelevat Sumatran suurin moskeija sekä Delin sulttaanin palatsi. Alun perin hollantilaisten uudisasukkaiden vuonna 1682 perustamassa Medanissa näkyy edelleen siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri. Vanha kaupungintalo, postirakennus sekä Medanin ikoni Tirtadanin vesitorni ovat edelleen muistutuksena tästä ajasta. Belawanista otamme suunnan takaisin Malesiaan ja Penangin saarelle klo 18.30.

Medanin nähtävyydet
27.2. • 84 € • Puolipäiväretki (n. 5,5 h)

Tämän päivän retki vie Medaniin, joka on Pohjois-Sumatran provinssin pääkaupunki. Se on kukoistava kosmopoliittinen kaupunki, jossa on yli 2 miljoonaa asukasta ja mielenkiintoinen historia. Lähdemme Belawanin satamasta noin puolen tunnin ajomatkalle valtatietä pitkin Medaniin. Näemme siirtomaanaikaisen asuinalueen, joka viehättää upealla arkkitehtuurilla ja kauniilla varjoisalla bulevardilla. Vierailemme Vihara Gunung Timur -temppelissä ja kiinalaisen kauppiaan kartanomuseossa. Piipahtamme torilla, jossa myydään mm. batiikkia ja josta paikalliset hankkivat kankaita ja muita tarvikkeita juhlavaatteita varten. Käymme siirtomaanaikaisessa postikonttorissa, joka on edelleen toiminnassa. Viimeinen käyntikohteemme on matkailijoiden suosioon noussut Delin sulttaanin palatsi. Paluumatkalla paikannamme vielä Sumatran suurimman moskeijan.

Sunnuntai 28.2. Penang (Malesia)

Penangin saari tai Pulau Pinang paikallisella malayn kielellä, tunnetaan porttina Pohjois-Malesiaan ja maan vanhimpana Brittiläisenä siirtokuntana sekä UNESCOn maailmanperintölistan kohteena. Pinang viittaa malayn kielellä arekapalmuun, jonka tuottamista betelpähkinöistä valmistetaan miljoonien ihmisten käyttämää pureskeltavaa nautintoainetta. Penangin pääkaupungissa Georgetownissa sijaitsee eniten Kaakkois-Aasiassa ennen maailmansotaa rakennettuja ja säilyneitä rakennuksia. Penangiin matkustetaan myös sen herkullisen ruokakulttuurin vuoksi, jota saaren vahva kiinalainen ja intialainen yhteisö värittävät. Lähdemme satamasta Koh Phi Phille klo 16.30.

Georgetown tutuksi riksa-ajelulla
28.2. • 68 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Tutustumme Georgetownin kulttuuri- ja arkkitehtuuriperintöön polkupyörätaksien kyydissä. Riksakuskit kuljettavat meidät kolmipyöräisillä kahden hengen polkupyörätakseilla pitkin Georgetownin historiallisia katuja, joita reunustavat viktoriaaniset sekä art deco -tyyliset kauniit rakennukset. Vierailemme koristeellisessa kiinalaistyylisessä Khoo Kongsi Clan House -rakennuksessa, jonka Khoo-suvun jäsenet perustivat yli 100 vuotta sitten. Vierailukohteena ovat myös Baba Nyonya Peranakan -museo ja rikkaan kiinalaisen kauppiaan Cheong Fatt Tze’n rakennuttama sininen palatsi, jossa vietämme teehetken ennen paluuta riksakyydillä laivalle.

Maanantai 29.2. Phi Phi Island (Thaimaa) – Phuket (Thaimaa)

Koh Phi Phi on tunnettu upeista rannoistaan sekä jylhistä kalkkikivivuorista, jotka nousevat majesteetillisesti merestä. Koh Phi Phi:llä ei autoihin törmää, sillä saarella ei ole lainkaan teitä. Maya Bay on tullut kuuluisaksi The Beach elokuvan salaisena rantana, ja lahti houkutteleekin nykyään massoittain turisteja. Päiväkohteena Koh Phi Phi on kuitenkin mainio vaihtoehto juuri sen kauneutensa vuoksi. Vietämme saarella aamupäivän ja jatkamme matkaa Phuketiin, jonne saavumme iltapäivällä.

Phuket ei paljon esittelyjä kaipaa. Thaimaan ainoa saarella sijaitseva provinssi on kuuluisa lomakohde pitkälti trooppisen ilmaston, upeiden rantojen ja niitä ympäröivien komeiden vuorten ansiosta koralliriuttoja unohtamatta. Ennen kumiteollisuudesta elantonsa saanut Phuket täyttyy nykyisin matkailijoista, jotka etsivät rentoutumista ja upeita maisemia. Phuket on suurin piirtein samankokoinen kuin Singapore ollen näin Thaimaan suurin saari. Turismin lisäksi provinssi saa elantonsa kaivostoiminnasta, joka keskittyy tinaan. Laiva viettää yön satamassa.

Phuketin kierros
29.2. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Iltapäiväkierros tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nähdä Phuketin hienoimpia nähtävyyksiä. Paikallinen matkanjohtaja kertoo bussimatkan varrelle jäävistä kylistä, temppeleistä, rannoista ja kaupungista. Satamasta ajamme ensin cashewpähkinätehtaaseen, jossa seuraamme erilaisten cashewpähkinätuotteiden valmistamista. Seuraavaksi tutustumme saaren tärkeimpään buddhalaistemppeliin Wat Chalongiin, jonka kullankeltaiset, punaiset ja valkoiset värit hivelevät silmiä ja suitsukkeet hurmaavat tuoksullaan. Lopuksi ajamme Phuketin toiseksi suositun lomarannan Karon Beachin ohi Phuketin kuuluisimmalle rannalle Patong Beachille, jossa vietämme hieman vapaa-aikaa.

Tiistai 1.3. Phuket (Thaimaa) – Päivä merellä

Aamulla klo 09.00 jätämme Phuketin taaksemme ja jatkamme merelle kohti Sabangia. Rentouttavaa meripäivää vietetään laivalla nauttien mukavista palveluista.

Keskiviikko 2.3. Sabang (Pulau Weh, Sumatra, Indonesia)

Sabang on kaupunki ja vuoteen 1986 asti ollut verovapaa satama, joka yhdistää nykyisin mielenkiintoisella tavalla kalastajakylät sekä siirtomaa-aikaiset huvilat yhteensä kuudella eri saarella. Matkailijoille Sabang tarjoaa upeita vaellusreittejä, kaunista sademetsää, koskemattomia rantoja ja rauhallisuutta, sillä turismi ei ole täällä vielä voimakasta. Sabangissa aikaa voi viettää jossain paikallisessa kahvilassa siemaillen Sumatralla kasvatettua ja paahdettua kahvia tai nauttia raikkaan lounaan nuudelien ja tuoreen kalan kera yhdessä ystävällisten asukkaiden kanssa. Vietämme rentouttavan rantapäivän Sabangissa ja jatkamme merelle klo 14.00.

Torstai 3.3. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä nauttien laivan palveluista ja ohjelmista.

Perjantai 4.3. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä nauttien laivan palveluista ja ohjelmista.

Lauantai 5.3. Galle (Sri Lanka)

Galle on toinen Sri Lankan tärkeistä matkakohteista. Se on samalla äärimmäisen eksoottinen ja mausteinen kaupunki pitäen yllä kuitenkin siirtomaa-ajan henkeä upeiden rakennuksien muodossa. Klassinen arkkitehtuuri sulautuu upeasti yhteen trooppisen ympäristön kanssa ja tekee siksi Gallesta mielenkiintoisen kohteen vierailla. Ennen kaikkea kaupunki on kaupankäynnin, etenkin taiteen keskus. Tänä päivänä vanha linnakkeen alue on täynnä pieniä putiikkeja, kahviloita ja hotelleja, jotka omistavat niin paikalliset kuin ulkomaalaiset taiteilijat valokuvaajista runoilijoihin. Houkuttelevat kadut ja arkkitehtuuriset yllätykset pitävät mielenkiintoa yllä tässä UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvassa linnoituksessa. Lähdemme merelle klo 20.00.

Tuk-tukeilla Gallen linnakkeelle
5.3. • 82 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)

Gallen linnakkeen rakensivat portugalilaiset Sri Lankan saaren lounaiskulman pienelle niemekkeelle v. 1588. Muutamaa vuosikymmentä myöhemmin, 1649 alkaen, hollantilaiset vahvistivat ja laajensivat linnaketta. Sri Lankan arkeologinen virasto on pitänyt huolen siitä, että yli neljäsataa vuotta vanha historiallinen rakennelma on säilynyt hyvin nykypäivään. Värikkään ja monikulttuurisen historiansa johdosta Gallen linnake on päässyt myös Unescon maailmanperintölistalle esimerkkinä eurooppalaisen arkkitehtuurin ja Etelä-Aasian perinteen vuorovaikutuksesta. Linnaketta kutsutaan myös Hollantilaiseksi linnoitukseksi ja Gallen valleiksi. Päivän retkellä tutustumme Gallen linnakkeeseen paikallisilla tuk-tuk -takseilla pysähtyen tärkeimmillä nähtävyyspaikoilla.

Sunnuntai 6.3. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä nauttien laivan palveluista ja ohjelmista.

Maanantai 7.3. Uligan (Haa Alif atolli, Malediivit)

Uligan on yksi Haa Alif atollin asutuista saarista. Koska se sijaitsee lähes Malediivien pohjoisrajalla, Uligan on suosittu pysähdyspaikka purjehtijoille matkalla idästä länteen. Tämän vuoksi saarelaisille onkin muodostunut tärkeäksi elinkeinoksi matkamuistojen myynti ja jahtien varustaminen muonalla ja vedellä. Saari on oiva paikka snorklaamiselle sillä kristallin kirkkaat vedet tarjoavat mahtavat vedenalaiset näkymät. Uliganissa ei ole satamaa, joten rantautuminen tapahtuu Zodiac-kumiveneillä. Uliganista lähdemme Malediivien pääkaupunkia kohden klo 15.00

Tiistai 8.3. Malé (Malediivit) – Helsinki

Malediivien pääkaupunkia Maléa kutsuttiin perinteisesti kuninkaan saareksi, jossa aikoinaan Malediivien kuninkaalliset pitivät palatsejaan. Malésta löytää useita moskeijoita, puistoja sekä marketteja. Suosittuja käyntikohteita ovat kansallismuseo, upea kultakupolinen Grand Friday Mosque sekä värikäs kalatori. Täällä voi kokea aitoa malediiviläistä elämänmenoa hotellien ja infinity-altaiden ulkopuolella. Maailman matalimpana valtiona Malediivit on vaarassa jäädä veden alle. Maan korkein kohta on vain reilut 2 metriä vedenpinnan yläpuolella ja ilmastonlämpenemisestä johtuva vedenpinnan nousu on muodostunut uhkaksi saarivaltiolle. On aika tullut päättää risteily ja sanoa näkemiin m/s Hamburgille. Paluulento Helsinkiin Istanbulin kautta lähtee myöhään illalla, joten päivällä on vielä aikaa nauttia saaren upeista rannoista.

Keskiviikko 9.3. Paluu Suomeen

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X