Lähtö 12.1.2016 Mausteinen Intia & Taj Mahal, Sri Lanka ja Indonesia 17 pv, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Intia – Sri Lanka – Indonesia – Thaimaa

Mausteinen Intia, Sri Lanka & Indonesia_alku

Anna mausteisen Intian täyttää aistisi! Risteilymme alkaa lennolla Delhiin, joka on vilkas ja värikäs kaupunkilomakohde. Delhistä jatkamme matkaamme kohti Agraa ja taianomaista Taj Mahalia. Mumbaissa voi kokea upean siirtomaa-aikaisen arkkitehtuurin, värikkäät basaarit sekä useat temppelit. Goalla hurmaavat mahtavat rannat sekä portugalilaisten rakentamat kirkot. Mangaloresta ovat lähtöisin herkulliset cashewpähkinät. Kochin on sekoitus monen maan vaikutteita. Intian viimeinen kohde on vehreä Trivandrum ennen kuin laiva suuntaa Sri Lankaan, joka on todellinen maailmanperintökohteiden aarreaitta. Sabangilla odotettu rantapäivä on paikallaan. Risteily päättyy kauniiden maisemien Phuketiin, joka on ollut matkailijoiden suosiossa jo useita vuosia. Lennämme takaisin Suomeen Bangkokista, jossa vietämme vielä unohtumattoman illan.

Risteilyn kohokohtia:
Taj Mahal, Maaginen Kerala, upea Gallen linnoitus, Sumatran villieläimet

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtajana:

Asta Karhunen

Asta Karhunen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 17 pv

12.1. ti           Lento Helsinki – Delhi
13.1. ke         Tulo Delhiin ja siirtyminen Agraan, hotelliyöpyminen.
14.1. to          Siirtyminen Delhiin, josta lento Mumbaihin. Laivaan nousu
15.1. pe         Mumbai, Intia. Lähtö klo 23.00
16.1. la          Päivä merellä
17.1. su         Marmagao, Intia klo 08.30 – 16.30
18.1. ma        Mangalore, Intia klo 10.00 – 16.30
19.1. ti           Kochi, Intia klo 11.30 – 19.30
20.1. ke         Trivandrum, Intia klo 08.30 – 14.30
21.1. to         Colombo, Sri Lanka klo 08.30 – 21.00
22.2. pe         Galle, Sri Lanka klo 06.30 – 16.30
23.1. la          Päivä merellä
24.1. su         Päivä merellä
25.1. ma        Sabang (Sumatra), Indonesia klo 13.00 – 20.00
26.1. ti           Phuket, Thaimaa. Tulo klo 16.30
27.1. ke         Phuket, Thaimaa. Laivasta nousu. Lento Phuket- Bangkok, hotelliyöpyminen
28.1. to         Lento Bangkok – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

 

Menolennot AY021/9W362
12.1.2016 Helsinki 20.20 – Delhi 06.35 (13.1.)
14.1.2016 Delhi 17.30 – Mumbai 19.55

Paluulennot PG276/AY096
27.1.2016 Phuket 12.20 – Bangkok 13.45
28.1.2016 Bangkok 10.55 – Helsinki 16.45

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Cat 2 kansi 2                    TÄYNNÄ 4 445
Sisähytti Cat 3 & 4 kansi 3, 4 4 995 6 045
Ulkohytti Cat 5 kansi 1                   TÄYNNÄ 5 215
Ulkohytti Cat 6 kansi 2, 4                TÄYNNÄ 5 375
Ulkohytti Cat 7 kansi 2                    TÄYNNÄ 5 615 6 815
Ulkohytti Cat 8 & 9 kansi 3,4           TÄYNNÄ 5 925
Ulkohytti Cat 10 kansi 5                  TÄYNNÄ 6 075

 

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa – Helsinki – Delhi – Mumbai, Phuket – Bangkok – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset hotellimajoitukset
 • Delhin kaupunkikierros
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Intian ja Indonesian viisumit
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Varmistathan että passissa on riittävästi tyhjiä sivuja viisumeita varten.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Kehotamme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen hankkimista jo matkan varausvaiheessa. Pyydämme tarkistamaan ottamaasi vakuutukseen sisältyvät mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa.

Tiistai 12.1. Helsinki – Delhi (Intia)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Tapaamme Helsinki-Vantaan lentokentällä, josta yölento Delhiin lähtee.

Keskiviikko 13.1. Delhi (Intia)

Saavuttuamme aamulla varhain Delhiin siirrymme paikalliseen hotelliin nauttimaan aamiaista ja virkistäytymään. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussimatkalle (n 3,5 h) kohti Agraa, jonne tulemme puolen päivän aikoihin. Kirjaudumme Trident Agra -hotelliin. Iltapäivällä, lounaan jälkeen, retkeilemme Agran linnoitukseen. Vaikuttava rakennelma oli yli 300-vuotisen mogulivallan pääpaikka. Mogulikeisareista mahtavin, Akbar Suuri, aloitti linnoituksen rakentamisen Jamuna-joen itärannalle 1500-luvun alkupuolella. Sata vuotta myöhemmin keisari Shah Jehan paitsi viimeisteli Agran linnoitusta, rakennutti joen toiselle puolelle mausoleumin, jota tänä päivänä pidetään yhtenä maailman ”uusista ihmeistä”. Taj Mahal luotiin keisarin rakkaimman vaimon, Mumtaz Mahalin hautamuistomerkiksi. Ainutlaatuinen marmorinen mausoleumi on symmetrisen koristeellinen ja muodostaa huikean kokonaisuuden kuvaa heijastavine lampineen ja ympäröivine puistoineen. Taj Mahal on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Taj Mahalia on kuvattu kaikkina vuorokauden aikoina ja erilaisissa sääolosuhteissa – ja aina se on yhtä taianomainen! Menemme tutustumaan Taj Mahaliin joko illalla auringon laskiessa tai aamuvarhaisella.

Torstai 14.1. Agra – Delhi – Mumbai (Intia)

Palaamme Delhiin, jossa lounastamme ennen iltapäivän lentoa Mumbaihin. Kuljetus Mumbain satamaan, missä m/s Hamburg odottaa. Laiva on yön satamassa.

Perjantai 15.1. Mumbai (Intia)

Intian lumoava pääkaupunki Mumbai on vilkas ja monipuolinen matkakohde. Yli 20 miljoonaan asukkaan vastakohtien kaupunki elää aamusta iltaan. Yhtäällä täällä asustaa Intian rikkaita yritysjohtajia toisaalla Mumbaissa sijaitsee myös Aasian suurin slummi, joka vaikeuttaakin kaupungin tarkkaa väestönlaskua. Nykyään Mumbai tunnetaan ehkä parhaiten Bollywoodista, joka viittaa alueelle keskittyneeseen hindinkieliseen filmiteollisuuteen. Valtaosa intialaisista ovat hinduja ja uskonto näkyykin vahvasti Mumbain katukuvassa. Kaupungissa kannattaakin tutustua joihinkin monista temppeleistä, piipahtaa kalamarkkinoilla tai sukeltaa basaarien sykkeeseen. Vietämme vielä koko päivän Mumbaissa ja suuntaamme merelle vasta myöhään illalla.

Mumbain kaupunkikierros
15.1. • 38 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Lähdemme liikkeelle satamasta bussilla kohti Girgaon Iskcon -temppeliä. Matkalla ohitamme kaupungin maamerkkejä, mm. Aasialaisen museon, joka sijaitsee entisessä, 1800-luvulla rakennetussa kaupungintalossa. Ajamme pitkin Marine Drive -rantakatua, jota kutsutaan myös nimellä ’Queen’s Necklace’, kuningattaren kaulariipus. Temppelin jälkeen pääsemme katselemaan Mumbaita Kamla Nehru -puiston näköalapaikalta; täällä tutustumme myös riippuviin puutarhoihin. Siirtyessämme kohti Dhobi Ghat’in ulkoilmapesulaa ohitamme parsilaisten hautapaikan, nk. Hiljaisuuden tornin. Dhobi Ghat’issa voimme valokuvata tätä pittoreskia pesupaikkaa, joka on kenties maailman suurin laatuaan ja edelleen hyvin suosittu paikallisten keskuudessa. Seuraavaksi vierailemme Mahatma Gandhin Mani Bhavan -museossa, talossa jossa modernin Intian perustaja Gandhi asui Mumbain vuosinaan. Museon jälkeen on vuorossa ajelu kaupungin eteläisen liikekeskuksen läpi ihaillen kuuluisia brittiläisen siirtomaa-ajan rakennuksia – Victoria Terminus, Mumbain yliopisto, Prince of Wales -museo ja High Court -korkeimman oikeuden rakennus. Ennen laivalle paluuta vierailemme vielä Afgaanikirkossa ja pysähdymme kuvaamaan kuuluisaa Gateway of India -monumenttia.

Lauantai 16.1. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä nauttien laivan palveluista ja ohjelmista.

Sunnuntai 17.1. Marmagao (Intia)

Goalla, jonka pääsatama Marmagao on, voi aistia Intiaa ripauksella portugalilaista vivahdetta. Portugalilaiset tulivat alueella 1500-luvulla tehden menestyksekästä maustekauppaa aina 1960-luvulle asti. Eurooppalaisten läsnäolo näkyy vielä edelleen alueen arkkitehtuurissa, upeasti koristelluissa kirkoissa sekä siestan vietosta, jonka paikallinen väestö on omaksunut. Goan lähialueilla voi nähdä tyypillisiä intialaisia kyliä, mausteviljelmiä sekä suoalueita. Huojuvien palmujen ja leppeän merituulen Goa on viime vuosina kasvattanut suosiotaan myös mukavana rantalomakohteena. Jatkamme matkaa kohti Mangalorea klo 16.30.

Retki Goan ympäristöön
17.1. • 54 € • Kokopäiväretki sis. lounaan (n. 7,5 h)

Kokopäiväretkellä tutustumme Goaan ja sen kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Portugalilaisten entisessä siirtokunnassa sijaitsee näyttäviä kristittyjä kirkkoja, niistä tärkeimpinä Pyhän Katariinan katedraali ja jesuiittojen 1500-luvulla rakennuttama Bom Jesu -basilika. Vierailemme myös viehättävässä 1800-luvulla rakennetussa Sri Mangueshi -temppelissä, joka on pyhitetty hindujumala Shivalle. Matkaamme Savoi-mausteplantaasille, missä ensin tutustumme itse tilaan. Opastetun plantaasikierroksen jälkeen nautimme perinteisen goalaisen lounaan. Iltapäivällä kohteenamme on Goan osavaltion pääkaupunki Panjim. Kävelemme portugalilaisten rakentamassa vanhassa kaupungissa katsellen ja kuvaillen latinalaisen korttelin kauniita rakennuksia, vanhoja kirkkoja ja huviloita.

Maanantai 18.1. Mangalore (Intia)

Mangalorella on rikas historia, joka juontaa jopa Hindujen mytologian alkuaikoihin asti. Alueella on sekä yli 1000 vuotta vanhoja temppeleitä että säkenöivän kauniita rantoja, joita koristavat kookospalmut. Mangalore on aina ollut tärkeä kauppasatama sen strategisen sijaintinsa vuoksi ja kaupunki onkin valloitettu useaan kertaan historiansa aikana. Nykyään Mangalore on yksi Intian nopeimmin kasvavimmista kaupungeista ja täältä voi löytää molemmat ääripäät: rennon rannikkokaupungin tunnelman tai hektisen ja kiireisen metropolin sykkeen. Rauhoittavien rantojen ja maukkaiden cashewpähkinöiden lomassa kaupungissa kannattaa vierailla jossain upeista temppeleistä. Klo 16.30 irrotamme köydet ja lähdemme kohti Kochia.

Mangaloren nähtävyydet
18.1. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)

Retken aluksi vierailemme Kadrin Shri Manjunatha -temppelissä, joka on yksi varhaisimmista Shiva-jumalan kulttipaikoista Intiassa. Temppelissä sijaitsevaa pronssista Shivan patsasta pidetään eteläisen Intian vanhimpana. Seuraavaksi on vuorossa jesuiittaveljeskunnan Pyhän Aloysiuksen kappeli – 1800-luvun lopulla rakennettu kirkko on kuuluisa loistokkaista freskoistaan ja maalauksistaan, jotka peittävät seiniä ja kattoa. Kaunis koristelu on italialaisen mestari Antonio Moshainin käsialaa. Jesuiittakappelista matkaamme jälleen hindutemppelille. Kudrolin Gokarnanathan temppeli on omistettu Shiva-jumalan erityiselle ilmenemismuodolle. Retken päätteeksi teemme lyhyen ostospysähdyksen matkalla laivalle.

Tiistai 19.1. Kochi (Intia)

Seesteinen Kochi on vetänyt puoleensa kauppiaita ja tutkimusmatkailijoita jo yli 600 vuoden ajan. Keralan pääkaupunki Kochi levittäytyy useille saarille, jotka yhdistyvät toisiinsa siltojen ja lauttojen labyrinttina. Missään muualla Intiassa ei voi löytää näin moninaisia vaikutteita eri maista: jättimäisiä perinteisiä kalaverkkoja Kiinasta, 400-vuotias synagoga, muinaisia moskeijoita tai portugalialaisia taloja. Lopputulos on sekoitus keskiaikaista Portugalia, Hollantia sekä Brittiläistä kyläyhteisöä trooppisen Malabarin rannikon maisemissa. Kochin jätämme taaksemme klo 19.30 jatkaen Trivandrumia kohti.

Kochin kaupunkikierros
19.1. • 36 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Keralan tärkeä satamakaupunki Kochi tunnettiin aikaisemmin nimellä Cochin. Vanha kaupunki on historian saatossa ollut monen vieraan vallan hallinnassa, mikä näkyy sen arkkitehtuurissa ja kulttuurissa yleensä. Aluksi vierailemme Fort Kochi’ssa, Kochin linnoituksen alueella, jossa sijaitsee portugalilaisten 1500-luvun alussa rakentama Pyhän Fransiskuksen kirkko. St. Francis Church on vanhin eurooppalainen kirkko Intiassa. Monisatavuotinen kiinalaisten vaikutus näkyy kalatorilla, missä näemme perinteisiä kiinalaisia kalaverkkoja. Mattancherryn kaupunginosassa tutustumme Hollantilaiseen palatsiin. Alkujaan palatsin rakensivat portugalilaiset v. 1555, mutta nimeksi vakiintui ’Dutch Palace’, kun hollantilaiset peruskorjasivat rakennuksen v. 1663. Palatsin sisällä huoneita koristavat seinämaalaukset, joihin on kuvattu tapahtumia hindulegendoista, kuten Ramayanasta. Mattancherryn vanhoille kaduille jälkensä on jättänyt myös juutalainen yhteisö. Juutalaisten katujen varsilla katselemme viehättäviä vanhoja taloja sekä kauppoja, joissa myydään vaikkapa mausteita tai antiikkiesineitä. Juutalaiskorttelissa sijaitsee v. 1568 rakennettu synagoga, joka on koko Kansainyhteisön vanhin. Synagoga tunnetaan kantonilaisista keraamisista laatoistaan.

Keskiviikko 20.1. Trivandrum (Intia)

Trivandrumia (nykyisin Thiruvananthapuram) pidetään Keralan osavaltion taidepääkaupunkina. Kaupunki on muodostunut pienelle kaistaleelle kookospalmujen valtaamaa maata. Trivandrum oli ennen kauppasatama, josta vietiin ulkomaille lähinnä mausteita, santelipuuta sekä norsunluuta. Nykyään kaupunki on Keralan hallinnollinen keskus ja monet tutkimuskeskukset sekä yliopisto sijaitsevatkin Trvinandrumissa. Kaupungin historiallisuus heijastuu myös nähtävyyksiin, joita ovat muun muassa museot ja erilaiset monumentit sekä upeat palatsit. Täällä on myös paljon vehreitä puistoja muihin Intian keskuksiin verrattuna eikä Mahatma Gandhi turhaan ole kutsunut Trivandrumia Intian ikivihreäksi kaupungiksi. Seuraavana kohteena on Sri Lanka ja Colombo, jonka otamme suunnaksi klo 14.30.

Rantaretki Trivandrumissa
20.1. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Keralan osavaltion pääkaupungin Trivandrumin lähellä sijaitsee Kovalamin rantalomakeskus. Lähes 20 km mittaisella rannikolla on kolme erillistä, kaarevaa hiekkarantaa. Eurooppalaiset turistit löysivät Kovalamin kookospalmujen reunustamat sileät rannat jo 1930-luvulla. Rantapäivää vietämme Samudra-rannalla ja siellä sijaitsevan viiden tähden hotellikompleksi Uday Samudra Beach Hotel’in alueella. Uinnin ja auringonoton ohella pääsemme nauttimaan perinteisestä eteläintialaisesta tanssista, kathakalista. Keralan värikäs naamiotanssi on yksi maailman vanhimpia teatterimuotoja: tanssijaryhmä pukeutuu esityksen aikana näyttäviin rooliasuihin, joita elävöittävät kasvomaalaukset ja erilaiset päähineet. Kathakali perustuu hindumytologiaan, pääasiassa intialaisten suureeposten Ramayanan ja Mahabharatan tarinoihin.

Torstai 21.1. Colombo (Sri Lanka)

Vain harvassa kohteessa maailmassa on niin monta UNESCOn maailmanperintökohdetta pienellä alueella kuin Sri Lankassa, jonka yli 2000 vuotta vanhaa kulttuuria voi ihastella monissa temppeleissä. Saaren upea luonto ja eläimistö houkuttelevat myös luontomatkaajia, sillä kansallispuistoissa voi tavata niin elefantteja, leopardeja, vesipuhveleita kuin useita lintulajeja. Viime vuosina Sri Lankan turismi on kehittynyt nopealla tahdilla vaikka useita vuosia sitten päättynyt kolmikymmenvuotinen sota on edelleen keskusteluissa mukana. Colomboa pidetään Sri Lankan pääkaupunkina, jonka katukuvassa näkyy edelleen Portugalin ja Hollannin siirtomaa-ajan jäljet muun muassa rakennuksissa ja kirkoissa. Tänä päivänä Colombosta on muodostunut tärkeä matkailukohde. Siirtomaa-ajan historia sekä upeat rannat houkuttelevat turisteja ympäri maailman. Kaupungista löytää niin tyylikkäitä ja moderneja ravintoloita ja gallerioita kuin perinteisempääkin paikallista menoa putiikkien ja ruokapaikkojen suhteen. Lähdemme Colombosta klo 21.00.

Pinnawelan elefantit
21.1. • 85 € • Kokopäiväretki sis. lounaan (n. 8 h)

Kokopäiväretki vie meidät Sri Lankan keskiosien vehreille kukkuloille, Kegallan kaupungin lähellä sijaitsevaan Pinnawelaan, missä sijaitsee elefanttien orpokoti. Matkalla saamme hyvän kuvan saaren luonnosta ja infrastruktuurista – riisipellot, runsaat hedelmäpuut, viehättävät kylät ihmisineen – värikylläisyys häikäisee! Pinnawelan elefanttien turvapaikka perustettiin v. 1974. Kymmenen hehtaaria suuri alue on paitsi orpokoti myös eläinten lisääntymispaikka. Vuoden 1984 jälkeen Pinnawelassa on syntynyt yli 20 elefanttia ja kaiken kaikkiaan Pinnawelan lauma on suurin tarhaolosuhteissa elävä norsupopulaatio. Koska eläimet ovat tottuneet siihen, että ihmiset huolehtivat niistä, ne eivät pysty enää tulemaan toimeen täysin omillaan tarhan ulkopuolella. Niinpä Pinnawelasta on kehittynyt paikka, jossa elää noin 60 elefanttia – täysikasvuisten eläinten lisäksi näemme myös suloisia pikkunorsuja. Vaikka Pinnawela on valvottu tarha, pääsemme näkemään näitä lempeitä jättiläisiä liikkumassa vapaina luonnossa, vaikkapa kylpemässä läheisessä joessa. Eikä ketään jätä kylmäksi pienen orvon elefanttilapsen pulloruokinta. Päivän kuluessa nautimme paikallisia herkkuja buffet-lounaalla lähellä Pinnawelaa. Iltapäivän paluumatkalla Colomboon vierailemme Spice Garden -maustetilalla, jossa tuotetaan kanelia, neilikkaa, kardemummaa ja muskottipähkinää. Mausteet ovat Sri Lankan tärkeä vientituote – niitä on täällä kasvatettu muinaisista ajoista lähtien.

Perjantai 22.1. Galle (Sri Lanka)

Galle on toinen Sri Lankan tärkeistä matkakohteista. Se on samalla äärimmäisen eksoottinen ja mausteinen kaupunki pitäen yllä kuitenkin siirtomaa-ajan henkeä upeiden rakennuksien muodossa. Klassinen arkkitehtuuri sulautuu upeasti yhteen trooppisen ympäristön kanssa ja tekee siksi Gallesta mielenkiintoisen kohteen vierailla. Ennen kaikkea kaupunki on kaupankäynnin, etenkin taiteen keskus. Tänä päivänä vanha linnakkeen alue on täynnä pieniä putiikkeja, kahviloita ja hotelleja, jotka omistavat niin paikalliset kuin ulkomaalaiset taiteilijat valokuvaajista runoilijoihin. Houkuttelevat kadut ja arkkitehtuuriset yllätykset pitävät mielenkiintoa yllä tässä UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvassa linnoituksessa. Klo 16.30 käännämme keulan kohti merta ja Indonesiaa.

Tuk-tukeilla Gallen linnakkeelle
22.1. • 82 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)

Gallen linnakkeen rakensivat portugalilaiset Sri Lankan saaren lounaiskulman pienelle niemekkeelle v. 1588. Muutamaa vuosikymmentä myöhemmin, 1649 alkaen, hollantilaiset vahvistivat ja laajensivat linnaketta. Sri Lankan arkeologinen virasto on pitänyt huolen siitä, että yli neljäsataa vuotta vanha historiallinen rakennelma on säilynyt hyvin nykypäivään. Värikkään ja monikulttuurisen historiansa johdosta Gallen linnake on päässyt myös Unescon maailmanperintölistalle esimerkkinä eurooppalaisen arkkitehtuurin ja Etelä-Aasian perinteen vuorovaikutuksesta. Linnaketta kutsutaan myös Hollantilaiseksi linnoitukseksi ja Gallen valleiksi. Päivän retkellä tutustumme Gallen linnakkeeseen paikallisilla tuk-tuk -takseilla pysähtyen tärkeimmillä nähtävyyspaikoilla.

Lauantai 23.1. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä nauttien laivan palveluista ja ohjelmista.

Sunnuntai 24.1. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä nauttien laivan palveluista ja ohjelmista.

Maanantai 25.1. Sabang (Pulau Weh, Sumatra Indonesia)

Sabang on kaupunki ja vuoteen 1986 asti ollut verovapaa satama, joka yhdistää nykyisin mielenkiintoisella tavalla kalastajakylät sekä siirtomaa-aikaiset huvilat yhteensä kuudella eri saarella. Matkailijoille Sabang tarjoaa upeita vaellusreittejä, koskemattomia rantoja ja rauhallisuutta, sillä turismi ei ole täällä vielä voimakasta. Sabangissa aikaa voi viettää jossain paikallisessa kahvilassa nauttien Sumatralla kasvatettua ja paahdettua kahvia tai nauttia raikkaan lounaan nuudelien ja tuoreen kalan kera yhdessä ystävällisten asukkaiden kanssa. Vietämme rentouttavan rantapäivän Sabangissa ja jatkamme ehkä enemmän tunnetun Phuketin suuntaan illalla

Tiistai 26.1. Phuket (Thaimaa)

Phuket ei paljon esittelyjä kaipaa. Thaimaan ainoa saarella sijaitseva provinssi on kuuluisa lomakohde pitkälti trooppisen ilmaston, upeiden rantojen ja niitä ympäröivien komeiden vuorten ansiosta koralliriuttoja unohtamatta. Ennen kumiteollisuudesta elantonsa saanut Phuket täyttyy nykyisin matkailijoista, jotka etsivät rentoutumista ja upeita maisemia. Phuket on suurin piirtein samankokoinen kuin Singapore ollen näin Thaimaan suurin saari. Turismin lisäksi provinssi saa elantonsa kaivostoiminnasta, joka keskittyy tinaan. Vietämme yön Phuketissa.

Keskiviikko 27.1. Phuket – Bangkok

Aamupäivällä jätämme m/s Hamburgin Phuketissa, mistä lennämme Bangkokiin. Perillä majoittaudumme Royal Orchid Sheraton -hotelliin Chao Phraya -joen varrella. Iltapäivä vapaa-aikaa. Alkuillasta nousemme perinteiseen jokilaivaan ja lähdemme risteilemään kaupunkia halkovalla Chao Phraya -joella. Iltaristeilymme aikana nautimme illallista ihaillen öistä Bangkokia.

Torstai 28.1. Bangkok – Helsinki

On aika tullut päättää värikäs risteilymatka Intian valtamerellä. Kiitos matkaseurasta. Finnairin suora aamulento vie meidät takaisin Helsinkiin.

 

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X