13.2.2019 Latinalaisen Amerikan kierros Karibialla 16 pv – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Löytöretki alk. 4 195 €
m/s Hamburg

Panama – Costa Rica – Kolumbia – Honduras – Guatemala – Belize – Meksiko – Kuuba

Taita talvi Väli-Amerikan värikylvyssä ja Karibian lämmössä. Saat samoilla mystisten mayakaupunkien raunioilla, tarkkailla sademetsän elämää ja lekotella valkeilla rantahietikoilla. Tällä löytöretkellä on aikaa nauttia hienojen nähtävyyksien ohella leppoisasta oleilusta. Panamasta lähtevä risteily vie aluksi luonnonkauniiseen Costa Ricaan. Voit tarkkailla tiheää viidakkoa köysiradan kyydistä tai lähteä veneretkelle kansallispuistoon, jonka rannat ovat merikilpikonnien pesintäpaikkoja. Seuraavina päivinä lepäilet kauniiden hiekkarantojen koristamilla palmusaarilla. Kolumbian San Andrésia sävyttävät reggaen rytmit, Hondurasin idyllinen Roatán on etenkin sukeltajien ja snorklaajien toivekohde hienoine koralliriuttoineen. Mayojen rakennustaitoihin ja historiaan voit uppoutua useilla arkeologisilla alueilla – vaikuttavimpia ovat näyttävä Chichén Itzá ja lumoavan rauhallinen Cópan. Meksikolaisen Cozumelin saaren houkutuksia ovat kaunis luonto, rannat ja kirkkaat vedet. Matkan viimeistelee mennyttä aikaa huokuva tunnelmallinen Havanna, joka vetoaa vahvasti tunteisiin.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Näe komeat, muinaiset mayakaupungit. Chichén Itzá on yksi uuden maailman seitsemästä ihmeestä ja sen kohokohtana on kalenterina toiminut valtava, näyttävä porraspyramidi. Metsän saartamilla Cópanin raunioilla tekevät vaikutuksen temppelit, maanalaiset tunnelit ja rauhallisuus.
 • Ota rennosti kauniilla rannoilla. Risteilyreitin varrella olevia saaria ympäröivät lämpimät, kirkkaat vedet koralleineen ja kaloineen. Veneretkillä voi nähdä delfiinejä.
 • Costa Rican rehevät sademetsät ovat elämys tuoksuineen ja salaperäisine äänineen. Tortugueron kansallispuistossa voit lähteä veneellä makeanveden kanaaleihin ja laguuneihin. Alueella elelee muun muassa kaimaaneita, kilpikonnia, saukkoja ja harvinaisia manaatteja.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen
Kristina®-matkanjohtaja

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 16 pv

Ke 13.2.        Lento Helsinki – Amsterdam – Panama City (Panama), majoittuminen hotellissa
To 14.2.        Kuljetus Coloniin. Laivaannousu. Laiva lähtee klo 20.00
Pe 15.2.        Puerto Limón (Costa Rica) klo 11.00 – 19.30
La 16.2.         San Andrés (Kolumbia) klo 12.30 – 18.00
Su 17.2.        Edinburgh Channel (päivä merellä)
Ma 18.2.        Puerto Cortés (Honduras) klo 7.30 – 21.30
Ti 19.2.          Puerto Barios (Guatemala) klo 7.30 – 18.
Ke 20.2.        Belize City* (Belize) klo 07.30 – 16.00
To 21.2.        Coxen Hole (Roatan Island, Honduras) klo 7.30 – 13.00
Pe 22.2.        Cozumel (Meksiko) tulo klo 10.00
La 23.2.         Cozumel (Meksiko) lähtö klo 19.30
Su 24.2.         Päivä merellä
Ma 25.2.        Havanna (Kuuba) tulo klo 8.30
Ti 26.2.         Havanna (Kuuba), laivasta nousu, majoittuminen hotellissa.
Ke 27.2.        Paluulennot Suomeen
To 28.2.        Paluu Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

*Laiva ankkurissa. Maihinmeno venekuljetuksella

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 13.2. KL1164/KL757
Helsinki 07.00 – 08.50 Amsterdam 11.25 – Panama City 16.40

Paluulento KL724/KL1169
27.2. Havanna 19.15 – Amsterdam 10.35 (28.2.)
28.2. Amsterdam 13.50 – Helsinki 17.15                      

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä, jotka tehdään yhdessä Kristina®-matkanjohtajan sekä paikallisoppaan kanssa ja opastetaan/käännetään suomeksi. Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on tutustua omatoimisesti kohteeseen matkanjohtajan avustuksella. Tarkemmat tiedot retkistä valmistuvat noin 1 kk ennen matkaa.

Keskiviikko 13.2. Helsinki – Panama

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Amsterdamin kautta Panama Cityyn, jossa majoitumme hyvätasoiseen hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. (P)

Torstai 14.2. Helsinki – Panama City – Colón (Panama), laiva lähtee klo 20.00

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Panama Cityn alueelle. Espanjalaisten valloittajien vuonna 1519 perustama Panama City on Väli-Amerikan yksi kosmopoliittisimpia kaupunkeja, jota värittää etninen monimuotoisuus ja upea arkkitehtuuri. Kaupungin monipuolisuus heijastuu etenkin useissa eri ruokatyyleissä ja panamalaisissa annoksissa, jotka ovat uniikki yhdistelmä niin afrikkalaisia, alkuperäisamerikkalaisia kuin espanjalaisiakin makuja. Panama Citystä ei myöskään ole pitkä matka ensimmäisille Panaman kanavan suluille, joiden toimintaa voi seurata maista käsin.  Siirrymme bussilla (n. 1,5 tuntia) Colóniin, jossa m/s Hamburg odottaa. Laiva lähtee illalla merelle. (A,P)

Perjantai 15.2. Puerto Limón (Costa Rica) klo 11.00 – 19.30

Puerto Limón on portti Costa Rican seikkailullisiin elämyksiin. Maa ylpeilee etenkin sen valtavan rikkaalla ja monimuotoisella eläimistöllä ja kasvikunnalla. Tämä Keski-Amerikan valtio pystyy tarjoamaan kävijälleen dramaattisia vesiputouksia, vehreitä sademetsiä, tulivuorien sävyttämiä maisemia sekä ylettömän määrän eksoottisia villieläimiä. Puerto Limón on kasvanut satamansa ympärille. Alkujaan Kristoffer Kolumbuksen vuonna 1502 perustama Puerto Limón kohtasi nousunsa vasta 1800-luvun lopussa kahvimarkkinoiden kasvaessa. Costa Rica etsi itselleen Atlanninpuoleista satamaa kahvin vientiä varten ja Puerto Limónin sijainti oli tähän tarkoitukseen oivallinen. Kaupungin pitkä historia on luonut sille mielenkiintoisen arkkitehtuurin ja eloisan kulttuurin. Suositeltavia käyntikohteista ovat esimerkiksi keskikaupungin markkinat, joilla myydään kaikkea vaatteista kodintarvikkeisiin ja paikallisiin käsitöihin. Sivukaduilla löytyy mielenkiintoisia baareja ja kahviloita. (TH)

Lauantai 16.2. San Andrés (Kolumbia) klo 12.30 – 18.00

San Andrés on Kolumbialle kuuluva Karibianmeren saari, joka sijaitsee pohjoiseen Panaman rannikolta. San Andrés on suosittu matkakohde, jota leimaavat upeat rannat, punaiset korallit ja kristallinkirkas meri, jossa sanotaan olevan seitsemän sinisen eri sävyä. San Andrés on myös sukeltajien suosiossa ja saaren monet lahdelmat tarjoavat tähän upeat puitteet. Saari on muodostunut pääasiassa korallista ja sen kasvillisuus on suurimmilta osin palmupuita. Korkein kohta kohoaa vain 55 metriä merenpinnan yläpuolelle.  San Andrésin löysivät espanjalaiset vuonna 1510. Vaikka saaren kulttuurihistoria on pitkälti espanjalaisten ansiota, puhutaan siellä nykyään pitkälti karibian englantia. (TH)

Sunnuntai 17.2. Edinburgh Channel (päivä merellä)

Vietämme päivää merellä nauttien m/s Hamburgin palveluista. (TH)

Maanantai 18.2. Puerto Cortés (Honduras) klo 7.30 – 21.30

Puerto Cortés alkuperäiseltä nimeltään Puerto de Caballos on satamakaupunki Hondurasin pohjois pohjoisrannikolla. Nykymuotoinen Puerto Cortés perustettiin siirtomaa-ajan alussa kasvaen nopeasti 1900-luvulla merkittäväksi satamaksi pitkälti rautatien ja banaanituotannon ansiosta. Puerto Cortés onkin volyymiltaan Keski-Amerikan suurin satama. (TH)

Tiistai 19.2. Puerto Barios (Guatemala) klo 7.30 – 18.30             

Santo Tomas de Castillan satamana toimiva Puerto Barios on yksi Guatemalan tärkeimpiä rahtiliikenteen keskuksia. Kaupunki on elänyt pitkälti vientiteollisuuden ja satamansa varassa aina viime vuosiin asti. Vuonna 2004 rakennettu risteilylaivaterminaali mahdollisti helpommin myös turistien saapumisen alueelle. Läheisille alueille lähdetään usein tutustumaan Maya-kulttuurin aikaiseen historiaan ja raunioihin. (TH)

Keskiviikko 20.2. Belize City (Belize) klo 7.30 – 16.00

Belize on pieni maa, jolla on tarjota paljon nähtävyyksiä. Useimpiin näistä on ponnahduslauta  nimenomaan Belize City, jossa laiva vierailee tänään. Pyhän Johanneksen katedraali on Keski-Amerikan vanhin anglikaaninen kirkko. Se on rakennettu aikoinaan kokonaan laivojen painolastina olleista tiileistä. Meksikoon ja Guatemalaan nähden Belize on kuitenkin pysytellyt suhteellisen hiljaisena, mutta viime aikoina maa on alkanut kiinnostaa matkailijoita yhä enenevässä määrin etenkin lähialueiden upeiden sukellusmahdollisuuksien ansiosta. Läheinen Belizen valliriutta on ainut laatuaan heti Australian suuren valliriutan jälkeen. Belizessä sijaitsee myös suurin osa Keksi-Amerikan mayakulttuurin aikaisista raunioista, joten sijaintinsa puolesta Belize City tarjoaa tähän mielenkiintoiseen kulttuurin myös oivan näyteikkunan. (TH)

Torstai 21.2. Coxen Hole (Roatan Island, Honduras) klo 7.30 – 13.00

Roatanin saari on historiansa aikana kärsinyt etenkin merirosvoista sekä orjataloudesta, mutta nykyään tämä vuoristoinen, vehreä ja viidakkoinen Hondurasille kuuluva paratiisi on todellinen eko-turismikohde. Kristoffer Kolumbus löysi saaren neljännellä tutkimusretkellään vuonna 1502. Coxen Hole on Roatanin pääkaupunki ja keskus. (TH)

Perjantai 22.2. Cozumel (Meksiko) tulo klo 10.00

Cozumel on yksi suosituimpia Karibian risteilykohteita. Saari tarjoaa samalla sekä erinomaiset lähtökohdat tutustua Meksikon merkittävimpiin Maya-kulttuurin aarteisiin että upeat koralliriutat snorklaajille ja sukeltatjille. Cozumel sijaitsee vain 20 kilometriä Jukatanin rannikosta, joten saarelta tehdään usein retkiä mantereen nähtävyyksien äärelle. Shoppailijoille on tarjolla meksikolaisia käsityöitä sekä verovapaita myymälöitä. Kauempana vilkkaasta satama-alueesta on tarjolla rauhallisempaa ja enemmän luonnonläheistä tunnelmaa. (TH)

Lauantai 23.2. Cozumel (Meksiko) lähtö klo 19.30

Laiva viipyy vielä päivän Cozumelissa ja lähtee illalla merelle. (TH)

Sunnuntai 24.2. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Hamburgin palveluista. (TH)

Maanantai 25.2. Havanna (Kuuba) tulo klo 8.30

Saavumme aamulla Havannaan, joka on kuuluisa kulttuuristaan ja historiastaan. Ehkä tunnusomaisinta tälle Kuuban pääkaupungille on vastustamaton mambon rytmi sekä mukulakivipäällysteiset tiet ja aukiot, joilla ei voi olla näkemättä vanhoja amerikkalaisia dollarihymyjä. Noin 2 miljoonan asukkaan Havannassa tuntuu kuin olisi palannut ajassa taaksepäin. Täällä kapitalismi, kommunismi ja kolonialismi ovat sekoittuneet yhdeksi, sillä Havanna on joutunut selviytymään niin Espanjan vallasta kuin pohjoisamerikkalaisten julmuuksista.   Kaupungin vanha siirtomaa-arkkitehtuuri ja monet ainutlaatuiset näkymät ovat vertaansa vailla.

Laiva viipyy yön satamassa. (TH)

Tiistai 26.2. Havanna (Kuuba), laivasta nousu, hotelliyöpyminen

On aika tullut sanoa näkemiin m/s Hamburgille. Laivasta nousun jälkeen lähdemme yhteiselle retkelle Hemingwayn jalanjäljille. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. (A,P)

Keskiviikko 27.2. Havanna (Kuuba) – paluulento Suomeen.

Aamiaisen ja hotellista kirjautumisen jälkeen vietämme vapaa-aikaa ennen paluulentoja Suomeen. (A)

Torstai 28.2. Paluu Suomeen

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 2  kansi 2 4 195 4 875
Sisähytti Kat 3 & 4 kansi 3, 4 4 455 5 205
Ulkohytti Kat 6 kansi  2, 4 4 855
Ulkohytti Kat 7 kansi  2 5 115 6 040
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3, 4 5 375
Ulkohytti Kat 10 kansi 5 5 635

Tutustu m/s Hamburgiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Amsterdam – Panama City, Havanna – Amsterdam – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Hotelliyö Panama Cityssä ja Havannassa illallisineen
 • Retki Panama Cityssä ja Havannassa
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kuuban turistikortti
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Kuuban turistikorttia varten jokaiselta matkustajalta tarvitaan kopio passin kuva-aukeamasta viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja Kristina®-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Risteilyn lopuksi on tavanomaista kiittää laivan palveluhenkilökuntaa palvelurahalla, jonka suositeltava summa on 6 € / matkustaja / yö. Allekirjoittamalla ja palauttamalla neuvontaan risteilyn alussa jaetun kaavakkeen, hyväksyy palvelurahan automaattisen veloituksen hyttitililtä. Palvelurahan maksaminen on vapaaehtoista.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X