20.12.2017 Löytöretki 17 pv alk. Karibia ja mahtava Amazonjoki, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

 

Grenada Trinidad & Tobago – Guyana – Ranskan Guayana – Brasilia

Vietä leppoisa joulu Karibialla ja vuoden vaihde mahtavalla Amazonilla! Poikkea välipäivinä Etelä-Amerikan tuntemattomiin pikkumaihin. Rentoudu laivalla ja luonnon helmassa sekä pyörähdä kiehtovissa rantakaupungeissa. Unohtumaton kiertomatka alkaa Grenadalta – luonnonkaunis trooppinen saari virittelee joulun tuoksuihin mausteviljelmineen. Vilkkaalla Trinidadilla voit katsella pääkaupungin tohinaa ja raukealla Tobagolla lekotella valkoisella hietikolla. Merellä vietetyn joutilaan joulupäivän jälkeen rantaudut salaperäiseen, salaiseen Guyanaan. Sen metsäinen luonto on aivan omaa luokkaansa upeine vesiputouksineen. Sitten esittäytyvät Ranskan Guyanaan kuuluvat Salut-saaret, joissa on vaikuttavaa, menneestä kertovaa nähtävää. Lopulta ovat edessä päivät kiehtovalla Amazonilla. Tarkkaile joenvarren asutusta ja elämänmenoa. Seuraile laivan kyydistä jokiliikennettä ja tiheää kasvillisuutta, joka tarjoaa oivia piilopaikkoja monille eläimille. Löytöretken päätepiste on historiallinen Belém siirtomaa-aikaisine rakennuksineen ja kaikkialla tuoksuvine mangopuineen.

Elämysvinkkejä risteilylle:

 • Levähdä Trinidadin ja Tobagon kauniilla, valkohiekkaisilla palmurannoilla: Maracas Baylla ja Pigeon Pointilla.
 • Vieraile pahamaineisella Pirunsaarella, joka toimi osana Ranskan rangaistusiirtokuntaa vuosina 1852-1946. Saaren oloista on kirjoitettu myös kuuluisa romaani Vanki nimeltä Papillon.
 • Vietä taatusti erilainen uusivuosi kiehtovan Amazonin valtavalla suualueella tutustuen sen omintakeisiin kaupunkeihin, luontoon, tuoksuihin, ääniin ja elämään.

 

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina-matkanjohtaja

Pekka Virtanen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 17 pv

20.12. ke       Lento Helsinki – Frankfurt, hotelliyöpyminen
21.12. to       Lento Frankfurt – St. George’s (Grenada), laivaan nousu.
22.12. pe      St. George’s (Grenada) lähtö klo 21.00
23.12. la       Scarborough (Tobago) klo 08.00 – 18.00
24.12. su      Port of Spain (Trinidad) klo 08.00 – 21.00
25.12. ma     Päivä merellä
26.12. ti        Georgetown (Guyana) klo 09.00 – 22.00
27.12. ke       Päivä merellä
28.12. to       Îles du Salut* (Ranskan Guayana) klo 07.00 – 13.00
29.12. pe      Päivä merellä
30.12. la        Macapán ohitus aamupäivällä
                      Santana* (Amazonjoki, Brasilia) iltapäivällä
31.12. su       Afua* (Amazonjoki, Brasilia) koko päivä
1.1. ma          Amazonjoella matkalla kohti Belémiä
2.1. ti             Belém (Brasilia) tulo klo 08.00
3.1. ke           Belém (Brasilia), laivasta nousu. Lento Düsseldorfiin
4.1. to           Saapuminen Düsseldorfiin klo 18.15. Hotelliyöypyminen
5.1. pe           Paluulento Suomeen

Huom. paluu on pidentynyt päivällä alkuperäiseen aikatauluun nähden lentoaikataulumuutoksesta johtuen.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella (Zodiac-kuminveneet), mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.  Käyntikohteet Amazonjoella riippuvat säästä ja joen virtauksista. Aluksen päällikkö tekee päätöksen maihinmenosta vallitsevan tilanteen perusteella.

* Maihinmeno venekuljetuksella

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento
20.12.2017 AY 1415 HELSINKI KLO 16:55 – 18:35 FRANKFURT (REITTILENTO)
21.12.2017 DE2254 FRANKFURT KLO 10:45 – 15:50 ST. GEORGE’S (LAIVAYHTIÖN LENTO)

Paluulento
3.1.2018 PVG6641 BELÉM KLO 23:00 – 18:15 DÜSSELDORF (4.1.) (LAIVAYHTIÖN TILAUSLENTO)
5.1.2018 AY1392 DÜSSELDORF KLO 11:45 – 15:10 HELSINKI (REITTILENTO)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 2 kansi 2 4 395 4 865
Sisähytti Kat 3 & 4 kansi 4 4 675 5 225
Ulkohytti Kat 5 kansi  1 5 090 5 775
Ulkohytti Kat 6 kansi  2, 4 5 375
Ulkohytti Kat 7 kansi  2 5 525
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3, 4 5 810
Ulkohytti Kat 10 kansi 5 6 030

Tutustu m/s Hamburgiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt – St. George’s, Belém – Düsseldorf – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Yöpyminen Frankfurtissa ja Düsseldorfissa
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen, iltapala sekä välipalat. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Zodiac-kumivenekuljetukset maihin
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Tällä risteilyllä keltakuumerokotus on pakollinen.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukai Palvelurahan suuruus on 6 € / hlö / päivä ja se kirjataan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan risteilyn aikana.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisia suomeksi tulkattuja retkiä. Varaathan retket viimeistään 5.12.2017.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Palvelemme ma-pe klo 9-17 • Kirkkokatu 16, 48100 Kotka, puh (05) 211 44
info@kristinacruises.com • www.kristinacruises.com

Lisämaksulliset retket

Pe 22.12. Tropiikkia ja mausteita, puolipäiväretki (n. 4 h), 79 €
Maustesaarena tunnettu Grenada sykähdyttää trooppisilla sademetsillään ja lumoavilla vesiputouksillaan. Ajamme läntistä rannikkotietä ohittaen lukuisia kuvauksellisia kalastajakyliä. Tänä päivänä itsenäisen, mutta hyvin brittiläisvaikutteisen saaren monikulttuurinen tausta näkyy mm. ranskalaisissa paikannimissä. Reittimme jatkuu sisämaahan, jossa näemme saniaismetsää, muskotti- ja banaaniviljelmiä ja koemme sademetsän taianomaisen tunnelman. Vierailemme muskottipähkinätehtaassa, jossa kuulemme tämän Grenadan merkittävimmän tuotteen tuotannosta. Näemme saaren suurimman järven ja pysähdymme ihailemaan maisemaa näköalapaikalle ja nautimme virvokkeita joko piilotetussa kodassa tai perinteisessä rommikaupassa. Retki toteutetaan mikäli sille osallistuu vähintään 15 henkilöä.

Su 24.12. Trinidad – lintujen ja luonnonystävien paratiisi, puolipäiväretki (n. 4 h), 65 €
Tämän päivän retkemme kohteena on Caronin suoalue keskellä Trinidadia. Alue on moninaisten villieläinten asuinpaikka ja pienestä jokialuksesta (kattamaton) meillä on mahdollisuus tarkkailla muurahaiskarhuja, kaimaaneja, käärmeitä, kurkia ja lukuisia muuttolintuja. Retken huippuhetkiin lukeutuu mahdollisuus nähdä harvinainen tulipunainen Ibis-lintu. Tämä retki toteutetaan osana kansainvälistä ryhmää ja matkanjohtajalla on ajoittain mahdollisuus kääntää opastuksia. Retki toteutetaan mikäli sille osallistuu vähintään 15 henkilöä.

Ti 26.12. Georgetownin kaupunkikierros, puolipäiväretki (n. 4 h), 69 €
Ranskalaiset antoivat Guayanan pääkaupungille nimen Longchamps ja hollantilaiset Stabroek. Georgetowniksi kaupunki muuttui vasta kun englantilaiset vaihtoivat nimen kuningas Yrjön kunniaksi. Georgetown on kaupunki täynnä historiallisia monumentteja. Täällä ylelliset siirtomaan aikaiset rakennukset kaunistavat puiden reunustamia leveitä puistokatuja. Vehreytensä ansiosta Georgetownia kutsutaan myös ”Karibian puutarhakaupungiksi”. Ajamme pitkin Georgetownin katuja ja näemme useita komeita rakennuksia, mm. pääministerin virka-asunnon, kaupungintalon, parlamenttitalon, Pyhän Yrjön katedraalin ja Pyhän Andreaksen kirkon. Matkan varrelle jäävät myös Stabroekin markkinat. Vierailemme Waiwai-intiaanien pystyttämässä erikoisessa Umana Yanan näyttely- ja kokouskeskuksessa sekä Walter Rothin museossa, missä on esillä alueen intiaanikulttuureihin liittyviä esineitä. Retken päättää vierailu kansallismuseossa ja käsityökeskuksessa, missä on mahdollisuus ostaa paikallisia matkamuistoja. Retki toteutetaan mikäli sille osallistuu vähintään 15 henkilöä.

Ti 2.1. Historiallinen Belém, puolipäiväretki (n. 3,5h), 89 € Retkipäivämme alkaa vierailulla neljän korttelin kokoisilla Ver-O-Peson ulkoilmamarkkinoilla, jotka ovat Brasilian suurimmat. Markkinoilta voi hankkia paikallisia käsitöitä ja saatavilla on jopa brasilialaisen voodoo-perinteen taikakaluja. Markkinoilta suuntaamme kaupungin korkeimmalla kohdalla sijaitsevaan portugalilaisten 1600-luvulla rakentamaan Forte do Castello -linnoitukseen, jolla kaupunkia suojattiin aikoinaan hollantilaisten ja ranskalaisten hyökkäyksiä vastaan. Vierailemme myös Emilio Goeldin eläintarhassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on omistautunut Amazonin kasvillisuuden tutkimiseen. Retken päätteeksi vierailemme vielä Belemin basilikakirkossa. Retki toteutetaan mikäli sille osallistuu vähintään 15 henkilöä.

 

Pidätämme oikeuden retkimuutoksiin.

Keskiviikko 20.12. Helsinki – Frankfurt

Tervetuloa Kristina-risteilylomalle! Matkamme alkaa reittilennolla Frankfurtiin, jossa nautimme illallisen ja majoitumme lentokenttähotelliin. Seuraavan aamun laivayhtiön tilauslento vie meidät Atlantin yli Grenadaan.

Torstai 21.12. Frankfurt – St. George’s (Grenada)

Lento lähtee aamulla kohti Grenadaa, jossa m/s Hamburg odottaa. Laiva viipyy yön satamassa.

Perjantai 22.12. St. George´s (Grenada) lähtö klo 21.00

Maustesaari Grenadalla tuoksuvat kaneli, maustepippuri, kaakao ja muskottipähkinä. Monet saaren asukkaista saavat vielä elantonsa veneenrakennuksesta ja kalastuksesta unohtamatta tietenkään vahvaa maatalousperinnettä. Suurin osa Grenadalla tuotetuista mausteista päätyy vientiin. Tämä entinen Britannian siirtomaa tarjoaa viehättävää arkkitehtuuria; 300 vuotta vanhoja kirkkoja ja kapeita katuja. Kohteemme on saarivaltion pääkaupunki St. George’s, joka on myös suosittu venesatama ja risteilylaivojen pysähdyspaikka.

Lauantai 23.12. Scarborough (Tobago) klo 08.00 – 18.00

Valkoisten rantojen ja turkoosien vesien Tobago on Trinidadia tunnetumpi lomailukohde. Saaren keskus Scarborough on tänä päivänä kukoistava vilkas pikkukaupunki, jonka historia juontaa Alankomaiden, Ranskan ja Englannin vallan ajoista. Täältä löydät tyypillisiä karibialaisia kauppoja. Man of War -lahti sijaitsee Tobagon pohjoispäässä, joka on nimetty eri nimin useasti niin hollantilaisten, ranskalaisten kuin englantilaisten toimesta. Lahden nykyinen nimi juontaa sotilaiden suojaisasta ankkurointipaikasta sodan aikaan. Täällä vietämme rentouttavan rantailtapäivän.

Sunnuntai 24.12. Port of Spain (Trinidad) klo 08.00 – 21.00

Trinidadin kasvavan talouden keskus Port of Spain on Trinidadin rikkaan kulttuurielämän keskus taidegallerioineen ja steel bandien harjoittelualueineen. Kaupunki on sekoitus eri arkkitehtuurista tyyliä kun korkeat tornitalot ja betonirakennukset sekoittuvat 1800-luvulla rakennettuihin kauniisti viimeisteltyihin ”piparkakkupuutaloihin”. Tämä tekeekin Port of Spainista hieman normaalista poikkeavan karibialaisen vierailukohteen. Trinidadin kulttuuriperintöön ovat vaikuttaneet eniten intialaiset, afrikkalaiset ja kiinalaiset, jotka tulivat saarelle yli 200 vuotta sitten sokeriruokoviljelmille töihin.

Maanantai 25.12. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää m/s Hamburgilla nauttien laivan palveluista.

Tiistai 26.12. Georgetown (Guyana) klo 09.00 – 22.00

Georgetown on Guyanan pääkaupunki, joka on maan tärkein kaupallinen keskus. Georgetown palvelee myös monia Karibian kohteita, sillä monet lentoyhtiöt tekevät täällä välilaskuja. Kaupunki on modernisoitumassa kovaa vauhtia, mutta vanha aika on edelleen läsnä. Georgetownin loistokkuuden päivät saattavat olla ohi, mutta helposti suunnistettava keskusta, rappeutunut arkkitehtuuri sekä vanhat puistot tarjoavat vielä sopivan rentoa tunnelmaa. Kaupungin olemassaolon ehtoja ovat sen edustalle rakennettu rantavalli, kuivatuskanavat sekä sulkuportit, jotka estävät nousuveden syöksymisen keskustaan. Nähtävyyksiä ovat Stabroekin markkinat, kasvitieteellinen puutarha sekä Pyhän Yrjön puinen katedraali.

Keskiviikko 27.12. Päivä merellä

Vietämme meripäivää matkalla kohti Pirunsaarta.

Torstai 28.12. Îles du Salut (Ranskan Guayana) klo 07.00 – 13.00

Pirunsaari, Devil’s Islands, on yksi pahamaineisimmista rangaistussiirtomaista Île Royalen ja Île St. Josephin rinnalla. Henri Charrièren maailmankuulu romaani ”Vanki nimeltä Papillon” pohjautuu ranskalaismieheen, joka syyttömänä suoritti elinkautisrangaistustaan näillä saarilla. Viimeinen rangaistussiirtola lopetettiin 1950-luvulla. Alun perin tätä pientä saaristoa kutsuttiin vain Pirunsaareksi, mutta nykyään saaret kantavat nimeä ”Pelastuksen Saaret”, Islands of Salvation (Îles du Salut), jotka merimiehet kohtasivat ensimmäisenä valtameren ylityksen jälkeen. Îles du Salut kuuluu Ranskan Guyanaan, joka on Ranskan merentakainen hallintoalue ja samalla ainoa Euroopan unioniin kuuluva jäsen muista Etelä-Amerikan maista poiketen. Nykyään Ranskan Guyanaa yritetään muuttaa suosituksi turistikohteeksi sen saariston synkästä menneisyydestä huolimatta.

Perjantai 29.12. Päivä merellä

Vietämme meripäivää nauttien m/s Hamburgin palveluista.

Lauantai 30.12. Macapán ohitus aamupäivällä – Santana (Amazonjoki, Brasilia) iltapäivällä 

Aamupäivän aikana ohitamme Amapan pääkaupungin Macapán, jota kutsutaan ”maan keskikohdan pääkaupungiksi”; ekvaattori kulkee kaupungin keskeltä. Tarkan sijainnin voi katsoa Markon Zero-monumentista. Pysähdymme iltapäivällä aikaisemmin Macapán esikaupunkialueena toimineessa Santanassa. Alueen rikas kulttuuriperintö muodostuu niin afrikkalaisesta kuin portugalilaisesta taustasta. Kaupungista tehdään usein retkiä junalla Serra do Navioon ihailemaan Amazonin kasvistoa ja eläimistöä. Amapan alueella voi todistaa myös luonnonihmettä, jossa jokivesi kohtaa meriveden muodostaen jopa viisi metriä korkeita aaltoja.

Sunnuntai 31.12. Afua (Amazonjoki, Brasilia) koko päivä

Uuden vuoden aattoa vietetään laivalla Afualla. Maihin pääsee tutustumaan laivan järjestämillä Zodiac-venekuljetuksilla.

Maanantai 1.1. Päivä Amazonjoella matkalla kohti Belémiä

Tiistai 2.1. Belém (Brasilia) tulo klo 08.00

Belémiä, joka on myös portti Amazonille, koristavat modernit rakennukset ja pilvenpiirtäjät kuten myös siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri ja tietysti rikas historia. Kaupungin keskustassa sijaitseva Rodrogues Alves Woodin kasvitieteellinen puutarha esittelee muuten niin modernissa kaupungissa palan Amazonia. Belémin katedraalissa ovat näytillä koko latinalaisen Amerikan suurimmat urut. Shoppailijoille suositellaan Ver-o-Peson joen rannalla sijaitsevia markkinoita, joilta voi ostaa taidetta, käsitöitä, paikallista ruokaa sekä tuoreita hedelmiä. Vietämme vielä yön laivalla ennen paluuta Suomeen.

Keskiviikko 3.1. Belém (Brasilia) laivasta nousu.

Lähtö laivalta iltapäivällä. Nautimme illallista ennen paluulennon lähtöä kohti Düsseldorfia (tekninen välilasku Madridissa)

Torstai 4.1. Düsseldorf tulo klo 18.15.

Lento Belémistä Düsseldorfiin saapuu alkuillasta. Majoitumme lentokenttähotelliin.

Perjantai 5.1. Paluu Suomeen

Aamiaisen ja hotellista kirjautumisen jälkeen lähdemme aamupäivän lennolla Helsinkiin.

 

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X