10.11.2017 Löytöretki 11 pv, Risteily Kuuban ympäri alk. 2 995 €, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Kuuba – Jamaika

Koe myyttinen, muuttuva Kuuba! Lähde elämänilon ja salsan hurmaavaan kotimaahan, jossa menneisyys ja nykyisyys ovat kietoutuneet tiukasti toisiinsa. Risteily vie historiaa ja nostalgiaa huokuviin kaupunkeihin ja idyllisiin luontomaisemiin. Se alkaa pääkaupungista, ajan patinoimasta Havannasta, jonka arkkitehtuuri on rappeutunutta, mutta arvokasta – ja jonka herkkä, haaveellinen tunnelma on aivan omansa. Sieltä jatkat harvoin vierailtuun, luonnonkauniiseen Canarreosin saaristoon, jossa odottavat turkoosit vedet ja koskemattomat hiekkarannat. Siirtomaa-ajan pittoreskit kaupunkimiljööt ovat parhaimmillaan elegantissa Cienfuegosissa. Välillä vietät päivän Jamaikalla – ehkä levähdät keskellä vehmasta sademetsäluontoa, bambulautan kyydissä jokea lipuen. Matkan lopulla tutustut Antillan rauhaisaan pikkukaupunkiin tai läheisiin hiekkarantoihin. Ennen paluuta Havannaan ehdit vielä hengähtää päivän laivalla ja sulatella Kuuban kontrasteja. Vahvasti tunteisiin vetoava maa pureutuu ikuisesti mieleen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeskele Havannan ja Cienfuegosin kaduilla ja mukulakivikujilla pastellinväristen talojen lomassa. Aisti hienosti säilyneiden siirtomaa-aikaisten kaupunkien ainutlaatuista, menneeseen seisahtunutta tunnelmaa.
 • Rentoudu harvaan asutun Canarreos-saariston leppoisassa tunnelmassa ja kirkkaissa vesissä. Pitkälti koskemattomina säilyneillä saarilla on suojeltuja alueita, upeita hiekkarantoja ja rikas vedenalainen maailma.
 • Nauti kaikkialla kajahtelevasta, elävästä musiikista ja ihmisten elämänilosta, joka tarttuu.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat. 

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina-matkanjohtaja

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 11 pv

10.11. pe      Lento Helsinki – Havanna (Kuuba). Laivaan nousu
11.11. la        Havanna (Kuuba) lähtö klo 13.00
12.11. su      Punta Francés* (Isla de Juventud, Kuuba) klo 13.00 – 19.00
13.11. ma     Cayo Largo* (Canarreoksen saaristo, Kuuba) klo 08.00 – 19.00
14.11. ti        Cienfuegos (Kuuba) klo 07.00 – 17.00
15.11. ke       Montego Bay (Jamaika) klo 13.30 – 18.30
16.11. to       Santiago de Cuba (Kuuba) klo 08.00 – 17.00
17.11. pe      Antilla* (Kuuba) klo 12.00 – 19.00
18.11. la        Päivä merellä
19.11. su      Havanna (Kuuba) tulo klo 08.00. Paluulento Suomeen
20.11. ma     Paluu Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. 

*Laiva ankkurissa. Maihinmeno venekuljetuksella

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot AY1571/AF946
10.11. Helsinki 7.35 – 9.40 Pariisi 13.35 –  18.00 Havanna (jatkolennon lähtöselvitys Pariisissa)

Paluulennot AF943/AY1578
19.11. Havanna 20.20 – 11.15 Pariisi (20.11.2017) (jatkolennon lähtöselvitys Pariisissa)
20.11. Pariisi 19.00 – 23.00 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 2 & 3 kansi 2, 3 2 995 3 315
Sisähytti Kat 4 kansi 4 3 195
Ulkohytti Kat 5 kansi  1 3 395 3 825
Ulkohytti Kat 6 kansi  2, 4 3 495
Ulkohytti Kat 7 kansi  2 3 695
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3, 4 3 895
Ulkohytti Kat 10 kansi 5 4 105

 

Tutustu m/s Hamburgiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Pariisi, Havanna –  Pariisi – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kuuban turistikortti x 2
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Kuuban turistikorttia varten jokaiselta matkustajalta tarvitaan kopio passin kuva-aukeamasta viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Lentokentillä ja retkillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Lentoyhteyksien vuoksi matkatavarat selvitetään uudelleen jatkolennolle Pariisissa sekä meno- että paluumatkalla.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti. Palvelurahan suuruus on 6 € / hlö / päivä ja se kirjataan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan risteilyn aikana.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin hintaan 179 € / hlö.

Varaathan retkipaketin viimeistään 31.10.2017. Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

 

Retkipakettiin sisältyvät retket:

La 11.11. Havannan kohokohdat puolipäiväretki (3h)
Aamiaisen jälkeen olemme valmiit kohtaamaan Havannan miljoonakaupungin. Päivän aikana saamme hyvän käsityksen maan värikkäästä pääkaupungista ja oppaamme esittelee meille Havannan tunnetuimpia kohteita. Kierroksemme alkaa ajelulla El Castillo del Morro -linnoituksen näköalapaikalle, josta avautuvat komeat näkymät kaupunkiin. Seuraavaksi tutustumme panoraamakierroksella Havannan uudempaan osaan ja teemme valokuvauspysähdyksen Vallankumousaukiolla. Kaupunkikierroksemme jatkuu Havannan historiallisessa osassa kävelykierroksella. Havannan vanhankaupungin arkkitehtuurin kauneus on palaamassa entiseen loistoonsa kunnianhimoisten entisöintitöiden ansiosta. Kävelykierroksen aikana tulevat tutuiksi useat Havannan vanhankaupungin huippunähtävyydet. Istahdamme hetkeksi paikalliseen kahvilaan, jossa voi nauttia vaikkapa lasillisen mojitoa ennen paluuta kävellen laivalle. Huomoithan, että retkellä kävellään paljon epätasaisella alustalla, joten osallistuminen vaatii hyvää kävelykykyä.

Ti 14.11. Cienfuegoksen kaupunkikierros, puolipäiväretki (3 h)
Päivän retkikohteemme on vuonna 1819 ranskalaisten uudisasukkaiden perustama ihastuttava kaupunki, jonka historia poikkeaa muista Kuuban kaupungeista. Cienfuegos on miellyttävä pieni kaupunki, jolla on merkittävä kansainvälinen satama, joka luo kaupunkiin muista Kuuban osista poikkeavan kosmopoliittisen tunnelman. UNESCOn maailmanperintöluettelossa kaupunki on esimerkkinä valistusajan vaikutuksesta espanjalaisten kaupunkisuunnitteluun Latinalaisessa Amerikassa. Kaupungin leveät ja suorat kadut sekä “Paseo del Prado”, kaupungin tärkein katu, jakaa kaupungin ylettyen aina niemen kärkeen. Vierailemme yksityisesti rahoitetussa 1800-luvun lopulla käyttöön vihityssä Terry-teatterissa, joka on yksi Kuuban virallisista suurista näyttämöistä.  Retkipäivän päätteeksi ihailemme upeita maisemia lahdelle.

To 16.11. Santiago de Cuban kaupunkikierros, puolipäiväretki (4,5 h)
Tämän päivän retkellä ehdimme nähdä sekä Santiago de Cuban vaatimattomampia asuinkortteleita että ylväitä siirtomaahuviloita ja palatseja. Retki alkaa käynnillä San Pedro de la Rocan linnakkeella, joka tunnetaan myös nimellä Castillo del Morro. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Santiago de Cuban historialliseen keskustaan ja pysähdymme lyhyesti Plaza de la Revolutionin -aukiolla katsomassa kenraali Maceolle pystytettyä suurta monumenttia. Näemme ulkopuolelta Moncadan kasarmin, joka on kaupungin tunnetuimpia rakennuksia ja toimii Kuuban vallankumoushistoriaa esittelevänä museona. Santiago de Cubaa kutsutaan myös ”vallankumouskaupungiksi”, koska Castron vastarintaliike Battistan hallintoa vastaan alkoi juuri täältä. Kierroksen päätteeksi vierailemme Santa Ifigenian monumentaalisella hautausmaalla. Tänne on haudattu monia merkittäviä kuubalaisia sekä 26.heinäkuuta -liikkeen vallankumoukselliset. Täältä myös Fidel Castro on saanut viimeisen leposijansa. Kierroksen päätteeksi palaamme bussikuljetuksella satamaan. Huomioithan että retkellä on jonkun verran portaita ja kohtuullisesti kävelyä.

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän, väh. 15 osallistujaa. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia ja ilmoitetut hinnat € / hlö.
Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle saksankielisille retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.
Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

Perjantai 10.11. Helsinki – Havanna (Kuuba)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Pariisiin, jossa nousemme koneesta ja vaihdamme seuraavalle lennolle. Lentoyhteyksien vuoksi tavarat joudutaan lähtöselvittämään uudelleen Kuuban lennolle. Saavumme Havannaan alkuillasta paikallista aikaa ja siirrymme bussikuljetuksella satamaan, jossa m/s Hamburg odottaa.

Lauantai 11.11. Havanna (Kuuba) lähtö klo 13.00

Havanna on kuuluisa kulttuuristaan ja historiastaan. Ehkä tunnusomaisinta tälle Kuuban pääkaupungille on vastustamaton mambon rytmi sekä mukulakivipäällysteiset tiet ja aukiot, joilla ei voi olla näkemättä vanhoja amerikkalaisia dollarihymyjä. Noin 2 miljoonan asukkaan Havannassa tuntuu kuin olisi palannut ajassa taaksepäin. Täällä kapitalismi, kommunismi ja kolonialismi ovat sekoittuneet yhdeksi, sillä Havanna on joutunut selviytymään niin Espanjan vallasta kuin pohjoisamerikkalaisten julmuuksista.   Kaupungin vanha siirtomaa-arkkitehtuuri ja monet ainutlaatuiset näkymät ovat vertaansa vailla.

Sunnuntai 12.11. Punta Francés* (Isla de Juventud, Kuuba) klo 13.00 – 19.00

Punta Francésin kansallispuisto sijaitsee Isla de la Juventudin – nuoruuden saaren eteläosassa. Autio rauhallisuus luo tälle paikalle aivan omanlaisensa tunnelman. Läheinen Playa El Francés on yli kolme kilometriä pitkä kaunis ja kaareva ranta, joka tarjoaa upeat puitteet rantapäivän viettoon.

Maanantai 13.11. Cayo Largo (Canarreoksen saaristo, Kuuba) klo 08.00 – 19.00

Jos etsit Cayo Largosta siirtomaa-aikaisia rakennuksia, eksoottisia tanssijoita, vanhoja amerikanrautoja tai kuvia Che Gueverasta, pettymys voi olla suuri. Isla De Juventudista 114 kilometriä itään sijaitseva Cayo Largo tarjoaa kävijälleen sen sijaan upeita valkeita rantoja, koralliriuttoja ja rentouttavaa lomatunnelmaa. Täällä ei ole koskaan ollut pysyvää kuubalaisasutusta, vaan saari kehittyi 1980-luvulla pitkälti turismin ympärille. Cay Largo on ollut etenkin italialaisten suosiossa. Vuonna 2001 hurrikaani Michelle aiheutti huomattavia vahinkoja saarella, mikä vähensi myös turismin määrää. Cay Largolla asustaa myös runsaasti iguanoja sekä monia lintulajeja kuten kurkia, kolibreja sekä flamingoja.

Tiistai 14.11. Cienfuegos (Kuuba) klo 07.00 – 17.00

Ranskalaisten maahanmuuttajien vuonna 1819 perustama Cienfuegos on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista sen arkkitehtuurisen erityislaatuisuutensa vuoksi. Kaupungin pääkadulla kauniita neo-klassisia koteja ja elegantteja julkisrakennuksia katsellessa huomaa Cienfuegosin ranskalaisvaikutteisuuden. Kaupunki jakautuu maantieteellisesti kahteen osaan: siirtomaa-aikaiseen keskustaan ja sen eleganttiin kävelykatuun, Pradoon sekä Punta Gordan alueeseen, jota koristavat 1900-luvun palatsit ja Kuuban kauneimmat rakennukset. Kaunis lahti, joka ympäröi Cienfuegosia tuo kaupungille myös sen kaipaamaa virkistävää merellistä tunnelmaa.

Keskiviikko 15.11. Montego Bay (Jamaika) klo 13.30 – 18.30

Montego Bay on yksi Jamaikan häikäisevimmistä rantakohteista, jossa ei tekeminen lopu. Jamaikan toiseksi suurin kaupunki tarjoaa kaikille jotain. Upeat helmenvalkoiset rannat ja turkoosi vesi houkuttelevat uimaan, reggaemusiikki vie mennessään ja ostosmahdollisuudet täydentävät kokonaisuuden. Tarjolla on myös kuulua Jamaika Blue Mountain kahvia sekä tietysti rommia.

Torstai 16.11. Santiago de Cuba (Kuuba) klo 08.00 – 17.00

Santiago de Cuba on 400 000 asukkaan väkiluvullaan Kuuban toiseksi suurin kaupunki. Sitä kutsutaan usein Kuuban ”salaiseksi pääkaupungiksi”. Toisin kuin Havannaa, Santiago de Cubaa ei koskaan amerikkalaistettu, minkä ansiosta se on säilyttänyt alkuperäisen charminsa ja rikkaan historiallisen perintönsä. Kaupunki on rakennettu rinteiden terasseille ja kuvankauniit talot rautakaltereineen ja puisine porraskaiteineen myötäilevät maastoa sulautuen Sierra Maestran upeaan vuoristomaisemaan, syvänsiniseen mereen, hohtaviin hiekkarantoihin ja tuulessa huojuviin palmuihin.

Perjantai 17.11. Antilla (Kuuba) klo 12.00 – 19.00

Antilla on pieni kylä, joka sijaitsee Bahia de Nipen lahdella Holguinin maakunnassa. Alue tunnetaan löytöretkien vuoksi, sillä Kolumbus rantautui Nipen lahdelle ensimmäisellä matkallaan 1400-luvun lopulla. Myös Castron veljekset ovat kotoisin Holguinin maakunnasta.

Lauantai 18.11. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää m/s Hamburgilla matkalla kohti Havannaa.

Sunnuntai 19.11. Havanna (Kuuba) tulo klo 08.00. Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla takaisin Havannaan. On tullut aikoa sanoa näkemiin m/s Hamburgille. Kiitos matkaseurasta.

Maanantai 20.11. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X