Lähtö 25.1.2015 Itä-Karibian saaret 12 pv, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Barbados – Grenada – St. Lucia – Guadeloupe – Anguilla – St. Maarten – St. Kitts & Nevis – Brittiläiset Neitsytsaaret – St. Barthélemy – Dominica – Guadeloupe

Nauti Itäisen Karibian saarista kaikilla aisteillasi! Barbadokselta lähdettyämme suuntaamme maustesaareksikin kutsutulle Grenadalle, jossa kaneli, mausteneilikka, inkivääri ja muskottipähkinä kasvavat. Huumaavien tuoksujen saattelemana jatkamme löytöretkeämme läpi värikkäiden saarten ja karibialaisen elämäntyylin. Vehreä St. Lucia ja kristallinkirkkaiden vesien Guadeloupe, Anguilla ja St. Barthélemy muistuttavat siitä, että paratiisi on olemassa. St. Maarten on sekoitus ranskalaisia, hollantilaisia ja karibialaisia vivahteita. Charmikkaiden ”Karibian siskoksien” St. Kittsin & Nevisin välillä on vaikea valita. Tällä risteilyllä vierailemme molemmilla.  Brittiläisiin Neitsytsaariin kuuluva Virgin Gorda on sen sijaan erityisen tunnettu valkohiekkaisista rannoista ja erikoisista kalliomuodostelmistaan. Matkan lähestyessä päätöstään vierailemme vielä kuvankauniilla vulkaanisella St. Barthélemyn saarella ja hämmästymme Dominican luonnosta. Risteily, jota muistelemme vielä pitkään, päättyy Guadeloupelle, jonka makumaailmassa yhdistyy monta maata.

Vierittämällä sivua alaspäin löydät lisää tietoa tästä risteilystä!

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 12 pv

25.1. su         Lento Helsinki – Düsseldorf, hotelliyöpyminen
26.1.ma         Lento Düsseldorf – Bridgetown, laivaan nousu. Lähtö klo 18.00
27.1.ti            St. George’s, Grenada klo 08.00 – 18.00
28.1.ke          Castries, St. Lucia klo 08.00 – 19.00
29.1. to         Marie Galante, Guadeloupe klo 08.00 – 16.00
30.1. pe         Sandy Cove Bay, Anguilla klo 08.00 – 12.00
Philipsburg, St. Maarten klo 14.00 – 24.00
31.1. la          Basseterre, St. Kitts klo 07.00 – 12.00
Charlestown, St. Nevis klo 14.00 – 20.00
1.2. su           Virgin Gorda, Brittiläiset Neitsytsaaret klo 08.00 – 17.00
2.2. ma          Gustavia, St. Barthélemy klo 08.00 – 13.00
3.2. ti            Cabrits, Dominica klo 08.00 – 18.00
4.2. ke           Pointe-à-Pitre, Guadeloupe, tulo klo 07.00.
Paluulento Pointe-à-Pitre – Frankfurt – Helsinki, paluu 5.2.
5.2.                Paluu Helsinkiin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

25.1. Menolennot: AY2709 Helsinki 20.05 – Düsseldorf 21.30, AB1186 Düsseldorf (26.1.) 10.00 – Bridgetown 14.35

4.2. Paluulennot: (Nro vahv. myöhemmin) Pointe-à-Pitre 16.40 – Frankfurt (5.2.) 06.50,  (5.2.) AY822 Frankfurt 11.35 – Helsinki 15.10

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                               2hh                                     1hh
Sisähytti Cat 2 & 3
kansi  2, 3                3.495 €                                3.985 €
Ulkohytti Cat 5 kansi  1                         3.895 €                                4.625 €
Ulkohytti Cat 6
kansi  2                         3.990 €                                 –
Ulkohytti Cat 7 kansi  2                         4.125 €                                 –
Ulkohytti Cat 9 kansi 4                           4.260 €                               

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Bridgetown, Pointe-à-Pitre – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Hotelliyöpyminen menomatkalla Düsseldorfissa
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Lennot ovat pitkät ja aikatauluista johtuen välilaskuilla on odotusta. Ilmasto perillä on erittäin kuuma.
 • Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitse uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Joillekin retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö. Retket tulee varata viimeistään torstaihin 15.1.2015 mennessä.

 

Sunnuntai 25.1. HELSINKI – DÜSSELDORF

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Aloitamme matkan reittilennolla Helsingistä Düsseldorfiin, jossa majoitumme lentokenttähotelliin. Seuraavana aamuna jatkamme matkaa laivayhtiön tilauslennolla Bridgetowniin.

Maanantai 26.1. DÜSSELDORF – BRIDGETOWN (Barbados)

Lento Düsseldorf-Bridgetown. Perillä kuljetus laivalle ja majoittuminen. M/S Hamburg suuntaa merelle klo 18.

Tiistai 27.1. ST. GEORGE’S (Grenada)

Maustesaari Grenadalla tuoksuvat kaneli, maustepippuri, kaakao ja muskottipähkinä. Monet saaren asukkaista saavat vielä elantonsa veneenrakennuksesta ja kalastuksesta unohtamatta tietenkään vahvaa maatalousperinnettä. Suurin osa Grenadalla tuotetuista mausteista päätyy vientiin. Tämä entinen Britannian siirtomaa tarjoaa viehättävää arkkitehtuuria; 300 vuotta vanhoja kirkkoja ja kapeita katuja. Kohteemme on saarivaltion pääkaupunki St. George’s, joka on myös suosittu venesatama ja risteilylaivojen pysähdyspaikka. Jatkamme matkaa kohti St. Luciaa klo 18.00.

Tropiikkia ja mausteita
27.1. • 52 €
Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Maustesaarena tunnettu Grenada sykähdyttää trooppisilla sademetsillään ja lumoavilla vesiputouksillaan. Ajamme läntistä rannikkotietä ohittaen lukuisia kuvauksellisia kalastajakyliä. Tänä päivänä itsenäisen, mutta hyvin brittiläisvaikutteisen saaren monikulttuurinen tausta näkyy mm. ranskalaisissa paikannimissä. Vierailemme historiallisella maustetilalla, jossa jalostetaan kaakaopapuja suklaa- ja kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Reittimme jatkuu sisämaahan, jossa näemme saniaismetsää, muskotti- ja banaaniviljelmiä ja koemme sademetsän taianomaisen tunnelman. Näemme saaren suurimman järven ja pysähdymme ihailemaan maisemaa näköalapaikalle. Jatkamme matkaa Annandalen kauniille vesiputoukselle ennen paluuta saaren pääkaupunkiin, St. George’siin. St. George’sissa ajamme Frederickin linnakkeelle, josta on kirkkaana päivänä hienot näkymät kaupunkiin.

Keskiviikko 28.1. CASTRIES (St. Lucia)

Kun saavumme St. Lucialle, huomaamme välittömästi sen trooppisen kauneuden ja karibialaisen vieraanvaraisuuden. Saari verhoutuu sademetsien ja banaaniplantaasien ympärille, joita reunustavat rannat ja vuoret. Myös St. Lucian historiaan mahtuu väriä, sillä saarella on valta vaihtunut peräti 14 kertaa. Vaikka matkailu näyttelee suurta osaa St. Lucian elinkeinosta, saaren taloudellisen selkärangan muodostaa sokeriruo’on kasvatus. Ehkä merkittävin nähtävyys St. Lucialla on kahden tulivuoren muodostamat kartiot, jotka nousevat ylväänä merestä. M/S Hamburg irroittaa köydet ja kääntää keulan Guadeloupen suuntaan klo 19.00.

Värikäs St. Lucia
28.1. • 48 €
Puolipäiväretki (n. 3 h)

Saint Lucia on kaunis tulivuorisaari, jonka vehreät sademetsät, kumpuilevat viljelysmaisemat ja koskemattomat hiekkarannat ovat kuin suoraan kuvakirjasta. Aloitamme bussikierroksen saaren pääkaupungista Castriesista, jossa kolmannes maan väestöstä asuu. Ohitamme kaupungin tärkeimmät maamerkit, kun suuntaamme Bagshawn taidestudioon tutustumaan silkkipainoon. Jatkamme maisemakierrosta maaseudulle ja kauniisiin laaksoihin, joita reunustavat Saint Lucian vehreät vuoret. Länsirannikolla ohitamme Anse la Rayen kylän ja pysähdymme lyhyelle kävelylle vanhan roomalaiskatolisen kirkon pihamaille. Ennen paluuta laivalle vierailemme menneisyyden tarinoita henkivässä plantaasitalossa.

Torstai 29.1. MARIE GALANTE (Guadeloupe)

Sademetsiä, vehreyttä ja tuliperäisyyttä, tätä on Guadeloupe, useista saarista muodostuva saarivaltio Karibianmerellä. Basse-Terre ja Grande-Terre muodastavat Guadeloupen pääsaaret, joita erottaa vain pieni merivesikanava. Marie Galante, jolla vierailemme, on säilyttävyt vielä alkuperäisyytensä turismilta. Rommin tuotanto ja sokeriruokoviljelmät ovat muovanneet saaren asukkaiden elämää jo pitkään. Marie Galanten rommin sanotaankin olevan yhtä Karibian parhaista. Matka jahtuu kohti Anguillaa klo 16.00.

Marie Galanten saarikierros (n. 4 h)
29.1. • 62 €

Marie Galante on pieni hiljainen saari, jolle ovat ominaisia vihreät kukkulat, turkoosit laguunit, valkoiset hiekkarannat ja laajat sokeriruokopellot. Elämä saarella on verkkaista ja vierailijasta saattaa tuntua, että hän on matkustanut ajassa vuosia taaksepäin. Bussikierroksella voimme nähdä perinteisiä härkävankkureita, vanhoja tuulimyllyjä ja värikkäitä markkinoita. Pysähdymme rommitehtaalle, jossa meille esitellään rommin valmistuksen saloja.  Marie Galante on tunnettu romminsa erinomaisesta laadusta, jota pääsemme arvioimaan maistajaisten yhteydessä.  Seuraavaksi käymme tehtaalla, missä valmistetaan siirappia sokeriruo’osta. Grand Bourgin kylässä teemme kierroksen hedelmä- ja vihannesmarkkinoilla ja tutustumme Château Murat’n  plantaasitilaan. Lopuksi on mahdollisuus virkistäytyä Capesterren rannan upean turkoosinvärisessä vedessä.

Perjantai 30.1. SANDY COVE BAY (Anguilla) – PHILIPSBURG (St. Maarten)

Anguilla edustaa luonnon kauneutta, rauhallista ilmapiiriä, upeita rantoja, taidegallerioita sekä muuta historiallista ja kulttuuritarjontaa. Sandy Cove Bay tarjoaa upean mahdollisuuden rentouttavaan aamupäivään rannalla.

St. Maarten on yksi Karibian ainutlaatuisimpia kohteita. Saari jakautuu Hollannin (pohjoinen) ja Ranskan (eteläinen) välillä. Eteläisellä puolella on havaittavissa ranskalainen hienostuneisuus lomakohteineen ja ruokineen sekä tietysti upeat rannat. Hollannin puolella korostuu taas karibialainen elämäntyyli ja räväkkyys. Pääkaupunki Philipsburg on suosittu pysähdyspaikka verovapaine myymälöineen ja kauppoineen. Kaupunki perustettiin hollantilaisten kauppakeskukseksi ja muistona tästä strategisesta sijainnista on linnoituksia ympäri kaupungin. St. Maartenin jätämme taaksemme puolen yön aikaan ja jatkamme St. Kittsille & St. Nevisille.

St. Maartenin maisemia ja perhosfarmi
30.1. • 48 €
Puolipäiväretki (n. 3 h)

Maisemakierroksella näemme saaren tärkeimmät keskukset: hollantilaisen Philipsburgin ja ranskalaisen Marigot’n. Vierailemme perhosfarmissa, jossa on kymmeniä eri lajeja perhosia pienistä suuriin. Perhosasiantuntija vie puutarhaan opastetulle kierrokselle ja kertoo perhosten elinkaaresta. Vierailun päätteeksi on mahdollisuus kuvata perhosia, tehdä ostoksia matkamuistomyymälässä tai nauttia virvokkeita. Pienessä viehättävässä Marigot’ssa, joka on saaren ranskalaisen osan pääkaupunki, jää vapaa-aikaa ostoksiin ja markkinoilla kiertelyyn. Ennen paluuta Philipsburgiin nousemme bussilla näköalapaikalle kuvaamaan maisemaa, joka kirkkaina päivinä ulottuu naapurisaarille.

Lauantai 31.1. BASSETERRE (St. Kitts) – CHARLESTOWN (St. Nevis)

St. Kitts & St. Nevis ovat kaksi upeaa vuoristoista sisarusta. Ensimmäinen vierailtava saari St. Kitts on saanut nimensä Kristoffer Kolumbuksen mukaan (virallinen nimi. St. Cristopher). Karibi-intiaanien antama nimi ”hedelmällinen” saari, ei suinkaan sekään johda matkaajaa harhaan. Saaren tuliperäinen maa antaa kasveille hyvät elinolosuhteet ja St. Kittsillä sijaitsee yksi Karibian alueen laajimmista sademetsistä. Saaren rannikkoa ovat vartioineet yhdeksän mahtavaa linnoitusta, joista Brimstone Hills -linnake on saanut UNESCON maailmanperintökohteen aseman.  St. Nevis on kuulu luonnon kauneudestaan, siirtomaa-ajan plantaaseista, ihmisten ystävällisyydestä ja koskemattomista rannoistaan. Saaren pääkaupunki Charlestown on hyvin säilynyt tyypillinen karibialainen kaupunki, joka tarjoaa mielenkiintoisia ostos- ja ruokailumahdollisuuksia. Matka jatkuu Brittiläisille Neitsytsaarille klo 20.00.

St. Kittsin nähtävyydet
31.1. • 54 €
Puolipäiväretki (n. 4 h)

Retki sisältää kolme St. Kittsin huippukohdetta: Brimstone Hill -linnoituksen, Romney Manor-puutarhan ja Fairview Great House -plantaasitilan. Kauniissa Romneyn puutarhassa käymme batiikkistudiolla, missä paikalliset taiteilijat valmistavat kankaita ja erilaisia batiikkituotteita. Brimstone Hill on 300 vuotta vanha linnoitus, joka on saanut UNESCON maalimaperintökohteen aseman. Ensimmäiset tykit tuotiin linnoitukseen vuonna 1690, kun Englanti ja Ranska taistelivat saaren herruudesta. Linnoitukselta on upeat näkymät lähisaarille. Fairview Great House tarjoaa mielenkiintoisen kurkistuksen saaren siirtomaa-aikaiseen elämään. Vierailemme tilan hienossa herraskartanossa, jonka jälkeen palaamme Basseterren kaupunkiin. Tässä historiallisessa pääkaupungissa voi nähdä niin perinteistä ranskalaista kuin viktoriaanista arkkitehtuuria.

Sunnuntai 1.2. VIRGIN GORDA ( Brittiläiset Neitsytsaaret)

Brittiäliset Neitsytsaaret tunnetaan kansainvälisesti merimiesten paratiisina. 60 saaren muodostelma tarjoaa koko luonnon viehätysvoiman ilman turhaa kiirettä. Brittiläisillä Neitsytsaarilla on korkea elämisen taso, mutta silti rauhallinen ilmapiiri. Monilla saarista on runsas alkuperäiselämistö, johon kuuluvat muun muassa punajalka-kilpikonnat ja Anegadan iguaani. Vierailukohteemme, vuoristoinen Virgin Gorda, muodostuu eristäytyneistä rannoista ja luonnon muovaamista nähtävyyksistä. Irroitamme köydet klo 17.00 ja käännämme kurssin St. Bartsin suuntaan.

Virgin Gorda – Brittiläisten Neitsytsaarten helmi
1.2. • 48 €
Puolipäiväretki (n. 4 h)

Brittiläisiin Neitsytsaariin kuuluva Virgin Gorda on erityisen tunnettu valkohiekkaisista rannoista ja erikoisista kalliomuodostelmista. Jättiläisen leikkikentäksi kutsuttu rannikko erikoisine kivenlohkareineen ja luonnonaltaineen on yksi saariryhmän merkittävimmistä luonnonnähtävyyksistä. Retki tehdään avoimella safaribussilla, joka vie kohti kuuluisia kalliomuodostelmia. Kävelemme rantaviivaa myötäilevää kuvauksellista reittiä, jossa liidunvalkoinen hiekka, turkoosina välkehtivä meri ja graniittijärkäleet muodostavat ainutlaatuisen kontrastin. Vapaa-ajalla voi uida ja viettää rantaelämää tai jatkaa tutkimusmatkaa jättiläisten jalanjäljissä. Kävelyreitti on osittain vaikeakulkuista, mutta vaikean osuuden voi halutessaan jättää väliin. Ennen paluuta satamaan seikkailu palkitaan perinteisellä rommicocktaililla. Muista pyyhe, uima-asu ja aurinkovoide!

Maanantai 2.2.  GUSTAVIA (St. Barhélemy)

St. Barthélemy, myös St. Bartsiksi kutsuttu saari, sijaitsee Karibianmeren koillisnurkassa. Jyrkät rinteet jakavat saaren useisiin laaksoihin, jotka aukeavat useimmiten merelle. Jokainen laakso erottuu toisistaan pinnanmuotojen, kasvillisuuden, arkkitehtuurin ja asumistiheyden mukaan. Tämä monimuotoisuus luo St. Bartsista todellisuutta suuremman vaikutelman. Kristoffer Kolumbus löysi saaren vuonna 1493. Nykyään St. Barts on pieni pala ranskaa Karibialla 4400 km päässä Pariisista. Pääkaupunki Gustavia levittäytyy kuvankauniian sataman ympärille, jota koristavat lukuisat kahvilat ja pikku putiikit. Mukavan aamupäivän päätteeksi jatkamme matkaa kohti Dominicaa klo 13.00.

Tiistai 3.3. CABRITS (Dominica)

Vuonna 2005 karu ja viidakkoinen Dominica sai ensimmäisenä maana Green Globe 21, kestävän kehityksen sertifikaatin. Luontomatkailijat arvostavatkin Dominican rikasta kulttuuria ja historiaa. Guadeloupen ja Martiniquen  välissä sijaitsevan Dominican vuoret kohoavat lähes 1500 metriin, mikä on antanut hyvät kasvupuitteet kukoistavalle sademetsälle, sadoille joille ja vesiputouksille. Saarella on paljon harvinaisia orkidea-lajeja ja värikkäitä lintuja. Guadeloupe käännetään keulan eteen klo 18.00.

Veneretki Intiaanijoella
3.2. • 47 €
Puolipäiväretki (n. 2,5 h)

Retki vie Dominican upeaan luontoon. Pikkubussilla ajamme noin 15 minuuttia Intiaanijoelle, joka on kuin Amazon pienoiskoossa. Siirrymme pieniin puuveneisiin ja ajelu Intiaanijoella voi alkaa. Paikalliset soutajat kuljettavat meitä pitkin reittiä, jota intiaanit käyttivät kaupankäynnissä eurooppalaisten kanssa. Ihastelemme ympäröivää sademetsää, mangrovekasvillisuutta ja eksoottisia lintuja. Ennen paluumatkaa poistumme veneistä ja kävelemme lyhyen matkan sademetsän läpi taukopaikalle, missä on tarjolla virvokkeita tai rommijuomaa.

Keskiviikko 4.2. POINTE-À-PITRE  (Guadeloupe)

Saavumme aikaisin aamulla Pointe-à-Pitreen, joka sijaitsee Grande-Terren saarella ja on Guadeloupen kehittynein kaupunki. Täällä näkyy myös hyvin saarivaltion eurooppalainen tausta ja ranskalaisuus korostuu etenkin ruokakulttuurissa. Rentouttavan risteilyn päätteeksi suuntamme lentokentälle ja takaisin Suomeen.

Pointe-à-Pitre ja trooppinen puutarha
4.2. • 79 €
Kokopäiväretki (n. 5 h) sis. lounaan

Retki alkaa kävelykierroksella Pointe-à-Pitren kaupungissa. Käymme katedraalin tuntumassa sijaitsevalla kukkatorilla ja jatkamme matkaa maustetorille, jonka jälkeen piipahdamme vielä hedelmä- ja vihannesmarkkinoilla. Seuraavaksi siirrymme bussiin ja ajamme Grande-Terren saarelta Basse-Terrelle. Lintuperspektiivistä katsottuna nämä kaksi Guadeloupen saarta näyttävät perhoselta. Grande-Terren saari suokeriruokokenttineen muodostaa yhden perhosen siiven ja Basse-Terren saari sademetsineen sekä vesiputouksineen toisen siiven. Pysähdymme Petit Bourg -kylän lähellä ja vierailemme trooppisessa puutarhassa. Täällä voi nähdä monia eksoottisia kasveja, kukkia ja lintuja. Ennen retken päättymistä lentokentälle nautimme kreolilaisen lounaan paikallisessa ravintolassa.

Torstai 5.2. PALUU HELSINKIIN

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X