Lähtö 12.1.2015 Amazonjoki, Orinocojoki & Karibia 16 pv, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

 

Brasilia – Ranskan Guyana – Venezuela – Trinidad & Tobago – St. Vincent – Barbados

Tutustu salaisuuksien sademetsiin – eksoottisia villieläimiä, tuoksuvia kasveja, korkeita vuoria ja läpipääsemätöntä viidakkoa – tätä on Amazon ja Orinocojoki! Metsät kätkevät siimeksiinsä piilotettuja kaupunkeja, alkuperäiskansoja ja huikeita vesiputouksia, joista kuuluisin on Angel Falls Venezuelassa. Värikkäiden papukaijojen, apinoiden, jättimäisten perhosten ja kerrostalon korkuisten puiden seassa haltioituu matkaaja kuin matkaaja. Kun jätämme taaksemme sademetsät ja viidakot, avautuu Venezuelan edustalla Karibianmeri. Sukella Trinidadin ja Tobagon rytmeihin tai uiskentele kristallinkirkkaissa vesissä St. Vincentin saarella, jolla sijaitsee myös Karibian alueen vanhin kasvitieteellinen puutarha. Ikimuistoinen matka päättyy värikkäälle Barbadokselle. Tämä risteily on koettava!

Vierittämällä sivua alaspäin löydät lisää tietoa tästä risteilystä!

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Asta Karhunen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 16 pv

12.1. ma        Lento Helsinki – Düsseldorf – Manaus (13.1.)
13.1. ti
          Manaus, Brasilia, laivaan nousu. Lähtö klo 18.00
14.1. ke        
Parintins, Brasilia
15.1. to
         Alter do Chão, Santarém, Brasilia
16.1. pe
         Päivä Amazonjoella
17.1. la
          Päivä merellä
18.1. su
         Îles du Salut, Ranskan Guyana klo 08.00 – 13.00
19.1. ma       
Päivä merellä                   
20.1. ti
           Curiapo, El Toro, Venezuela
21.1. ke
         Ciudad Guyana, Venezuela
22.1. to         Päivä Orinocojoella
23.1. pe
         Port of Spain, Trinidad klo 08.00 – 19.00
24.1. la
          Scarborough, Tobago 07.00-12.00, Man of War Bay, Tobago 15.00 – 21.00
25.1. su        
Kingstown, St. Vincent klo 08.00 – 18.00
26.1. ma       
Bridgetown, Barbados tulo klo 07.00. Paluulento Bridgetown – Düsseldorf
27.1. ti          
Paluulento Düsseldorf – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Etenkin Amazon- ja Orinocojoella vierailukohteet ovat säästä ja joen virtauksista riippuvaisia.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

12.1. Menolennot: AY2707 Helsinki 16.30 – Düsseldorf 17.55, AB1184 Düsseldorf 21.25 – Manaus 08.00 (13.1.)
26.1. Paluulento: AB1187 Bridgetown 17.35 – Düsseldorf 07.35 (27.1.), Jatkolento (27.1.) AY2704 Düsseldorf 11.45 – Helsinki 15.10

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                2hh                                     1hh
Sisähytti Cat 2 & 3
kansi 2,3                   4.390 €                                5.250 €
Ulkohytti Cat 5 kansi 1                           5.040 €                                6.180 €
Ulkohytti Cat 6 kansi 2                           5.170 €                                6.365 €
Ulkohytti Cat 7 kansi 2                           5.365 €                               
Ulkohytti Cat 8 & 9 kansi 4                     5.625 €                               

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET VAIN PUHELIMITSE 05 – 211 44.
Laiva alkaa olla täyteen varattu ja pyydämme hyttipaikkoja varaustamolta varauskohteisesti.

Tutustu m/s Hamburgiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Manaus, Bridgetown – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Lennot ovat pitkät ja aikatauluista johtuen välilaskuilla on odotusta. Ilmasto perillä on erittäin kuuma.
 • Tällä matkalla keltakuumerokote on pakollinen.
 • Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Keltakuumerokote on pakollinen. Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitse uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään maanantaihin 31.12.2014 mennessä.

Maanantai 12.1. HELSINKI – DÜSSELDORF – MANAUS (Brasilia)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Aloitamme matkan lennolla Helsingistä Düsseldorfiin, jossa koneenvaihdon jälkeen jatkamme matkaa laivayhtiön charter-lennolla Manaukseen.

Tiistai 13.1. MANAUS (Brasilia)

Manaus on kauimpana, noin 1000 kilometrin päässä Atlantin valtamerestä, Amazonilla sijaitseva liikennöintikelpoinen kaupunki ja satama. Se sai nimensä aikoinaan alueella asustaneiden Manaos-intiaaninen mukaan. Kaupungin kasvun perustana on ollut pitkälti kumiteollisuus, mikä lisääntyi räjähdysmäisesti 1800-luvulla, jolloin kumipuita harvennettiin merkittävästi lähialueen sademetsistä. Loiston ajoilta on vielä jäljellä muun muassa kultakupolinen oopperatalo. Nykyään kumiteollisuus alueelta on hävinnyt, mutta Manaus on säilynyt mielenkiintoisena metropolina keskellä sademetsää. Saavumme Manaukseen aamulla. Lentokentältä lähdemme Manauksen kiertoajelulle, joka päättyy satamaan, jossa m/s Hamburg odottaa. Majoittuminen laivalle.

Keskiviikko 14.1. PARINTINS (Brasilia)

Noin 350 kilometrin päässä Manauksesta sijaitsee Parintins, joka on 200 vuotta vanha pieni, noin 80 000 asukkaan kaupunki, jolla on rikas intiaanien kulttuuriperintö. Joka kesä Parintins isännöi kuuluisaa Boi Bumba festivaalia, jolloin kymmenet tuhannet vierailijat saapuvat juhlimaan viikon kestäviä juhlallisuuksia. Boi Bumba sisältää paljon musiikkia, tanssia, asuja ja huikeita eläinhahmoja. Festivaalista järjestetään vierailijoille näytöksiä myös sesongin ulkopuolella.

Boi Bumba Show
14.1.
• 69 € (n. 1,5 h)

Boi Bumba on yksi Brasilian suurimmista festivaaleista, joka järjestetään joka vuosi kesäkuun lopussa. Se on taianomainen maailma täynnä musiikkia, kirkkaita värejä, tanssia ja kansanperinnettä. Tähän festivaaliperinteiseen on nyt mahdollisuus tutustua noin tunnin kestävässä näytöksessä. Kansantaruun perustuvaa esitystä värittävät huikeat puvut, eläinhahmot ja mukaansatempaavat rytmit. Retkihintaan sisältyy menopaluukuljetus laivalta esityspaikalle.

Torstai 15.1. ALTER DO CHÃO – SANTARÉM  (Brasilia)

Alted do Chãon kylä sijaitsee mukavalla paikalla keskellä rehevää kasvillisuutta Tapajos-joen varrella.  Trooppiseen sademetsään sulautuvat rustiikkiset mökit ovat ominaista Alter do Chãon kaupunkimaisemalle. Upean hiekkarannan ja Tapajos-joen kirkkaan veden ansiosta Alter do Chãosta on tullut suosittu viikonloppukohde lomailijoille. Iltapäivän kohteemme on Santarém, jonka historia juontaa jo 1600-luvulle. Se on yksi Amazonin tärkeimmistä satamista heti Manauksen ja Belémin jälkeen. Vaikka Santarém on ennen kaikkea paikallisen kaupan keskus, tarjoaa se vierailijalle mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja paikkoja, kuten ”meeting of the waters”, jossa Rio Tapajos-joen kristallinkirkas vesi kohtaa Amazonin mutaisenruskean veden siihen sekoittumatta.

Jokilaivaristeily Maicá-järvelle
15.1. • 52 € Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Risteily pienellä jokilaivalla on erinomainen mahdollisuus tutustua Amazonin kiehtovaan luontoon. Risteilemme Tapajósjoen ja Amazonjoen yhtymäkohtaan katsomaan luonnonilmiötä, joka on Santarémin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Täällä kirkkaanvihreä Tapajós kohtaa mutaisenruskean Amazonin, jonka jälkeen nämä kaksi eriväristä jokea kulkevat rinnakkain useita kilometrejä sekoittumatta toisiinsa. Laivan suunnatessa kohti Maicá-järveä eteemme avautuvat kauniit jokivarsimaisemat – puutalot täplittävät rantoja, lapset leikkivät ja vesipuhvelit laiduntavat. Ihailemme sademetsän monipuolista luontoa, jonka suojissa elää runsain määrin erilaisia hyönteis-, matelija- ja lintulajeja. Tarkkasilmäiset saattavat jopa nähdä joen harvinaisuuden, vaaleanpunaisen delfiinin. Matkan aikana järjestetään myös kalastusnäytös, joka esittelee paikallisia kalastusmenetelmiä. Risteilyllä on säävaraus!

Perjantai 16.1. PÄIVÄ AMAZONJOELLA

Vietämme päivää rentouttavasti risteillen ja nauttien Amazonin ainutlaatuisista maisemista.

Lauantai 17.1. PÄIVÄ MERELLÄ

Vietämme päivää rentouttavasti risteillen ja nauttien laivan palveluista matkalla kohti Ranskan Guyanaa.

Sunnuntai 18.1.ÎLES DU SALUT (Ranskan Guyana)

Pirunsaari, Devil’s Islands, on yksi pahamaineisimmista rangaistussiirtomaista Île Royalen ja Île St. Josephin rinnalla. Henri Charrièren maailmankuulu romaani ”Vanki nimeltä Papillon” pohjautuu ranskalaismieheen, joka syyttömänä suoritti elinkautisrangaistustaan näillä saarilla. Viimeinen rangaistussiirtola lopetettiin 1950-luvulla. Alun perin tätä pientä saaristoa kutsuttiin vain pirunsaareksi, mutta nykyään saaret kantavat nimeä ”pelastuksen saaret”, Islands of Salvation (Îles du Salut), jotka merimiehet kohtasivat ensimmäisenä valtameren ylityksen jälkeen. Îles du Salut kuuluu Ranskan Guyanaan, joka on Ranskan merentakainen hallintoalue ja samalla ainoa Euroopan unioniin kuuluva jäsen muista Etelä-Amerikan maista poiketen. Nykyään Ranskan Guyanaa yritetään muuttaa suosituksi turistikohteeksi sen saariston synkästä menneisyydestä huolimatta.

Maanantai 19.1. PÄIVÄ MERELLÄ

Vietämme päivää rentouttavasti risteillen ja nauttien laivan palveluista matkalla kohti Orinocojokea.

Tiistai 20.1 CURIAPO – EL TORO (Venezuela)

Delta Amacuron osavaltio sijaitsee Venezuelan koillisosassa ja on maan yksi pienimpiä osavaltioita väkiluvultaan. Alue on ollut jo pitkään Warao-intiaanien asuttama. Delta Amacuron alueelle on kehittynyt ns. ”kelluva kulttuuri” kun asukkaat ovat kautta aikain matkustaneet, kalastaneet ja eläneet tällä laajalla suistoalueella. Vierailukohteemme sään/virtausten salliessa ovat pienet kylät Curiapo sekä El Toro.

Keskiviikko 21.1. CIUDAD GUYANA (Venezuela)

Ciudad Guyana perustettiin vuonna 1961 yhdistämällä Orinocojoen vastakkaisilla rannoilla sijainneet kylät. San Félix on siirtomaa-ajan keskittymä, jossa sijaitsee myös kaupungin köyhimmät alueet, jotka levittäytyvät lähialueille. Toinen yhdistetyistä keskuksista, Puerto Ordaz on Venezuelan nopeimmin kasvava kaupunki ja tunnettu useista vesiputouspuistoistaan. Monet teollisuuden alat, suurimpana rautateollisuus, ovat asettuneet Ciudad Guyanan alueelle sen oivallisen sijainnin vuoksi. Kaupunki on myös tärkeä satama, sillä suurin osa Bolivárin osavaltiossa tuotetuista tavaroista kuljetetaan Ciudad Guyanasta Orinoco-jokea pitkin Atlantille.

Lloviznan putoukset ja veden voima
21.1.
• 58 € Puolipäiväretki (n. 5 h)

Vaikka Puerto Ordaz ja San Félix yhdistettiin Ciudad Guayanan kaupungiksi jo vuonna 1961, näistä kahdesta kaupungista käytetään edelleen kummankin aikaisempaa nimeä. Puerto Ordazin kaupunki sijaitsee Orinoco- ja Caronijokien yhtymäkohdassa, missä Caroni saavuttaa päämääräänsä ja laskeutuu Orinocoon. Retki vie Lloviznan putouksille ihailemaan tätä Caronijoen viimeistä etappia. Paikallisten asukkaiden antama nimi Llovizna tarkoittaa tihkua ja kuvailee osuvasti vesiputouksen muodostamia hienoja vesipisaroita. Vierailemme vesivoimalaitoksen vierailijakeskuksessa ja perehdymme veden voiman hyödyntämiseen. Vierailun aikana noustaan rappuja kolmeen kerrokseen ja näköalatasanteelle. Retken päätteeksi teemme Puerto Ordazin kaupunkikierroksen ja pysähdymme jaloittelemaan kaupungin puistossa.

Torstai 22.1. PÄIVÄ ORINOCOJOELLA

Vietämme päivää rentouttavasti risteillen Orinocojoella kohti Atlantin valtamerta ja Trinidadia.

Perjantai 23.1. PORT OF SPAIN (Trinidad)

Trinidadin kasvavan talouden keskus Port of Spain on Trinidadin rikkaan kulttuurielämän keskus taidegallerioineen ja steel bandien harjoittelualueineen. Kaupunki on sekoitus eri arkkitehtuurista tyyliä kun korkeat tornitalot ja betonirakennukset sekoittuvat 1800-luvulla rakennettuihin kauniisti viimeisteltyihin ”piparkakkupuutaloihin”. Tämä tekeekin Port of Spainista hieman normaalista poikkeavan karibialaisen vierailukohteen. Trinidadin kulttuuriperintöön ovat vaikuttaneet eniten intialaiset, afrikkalaiset ja kiinalaiset, jotka tulivat saarelle yli 200 vuotta sitten sokeriruokoviljelmille töihin.

Trinidad – lintujen ja luonnonystävien paratiisi
23.1. • 62 € Puolipäiväretki (n. 5 h)

Kävelyretki Asa Wright -luontokeskuksessa tarjoaa hyvän vastapainon Port of Spainin vilkkaalle kaupunkielämälle. Noin 1,5 tunnin bussimatkan päässä odottaa sademetsän sydämessä täysin toisenlainen maailma. Luonnonsuojelualueella teemme noin 1,5 tunnin mittaisen kävelyn paikallisoppaan johdolla. Koemme sademetsän tunnelmaa ja opimme tunnistamaan eri lintulajeja ja kasveja. Kävelykierroksen päätteeksi palaamme vanhalle kaakaoplantaasin päärakennukselle, jossa on mahdollisuus katsella lintuja näköalatasanteelta. Maasto luonnonsuojelualueella on epätasaista, joten retki edellyttää hyvää fyysistä kuntoa. Muista tukevat, umpinaiset kävelykengät ja hyönteismyrkky!

Lauantai 24.1. SCARBOROUGH (Tobago) – MAN OF WAR BAY (Tobago)

Valkoisten rantojen ja turkoosien vesien Tobago on Trinidadia tunnetumpi lomailukohde. Saaren keskus Scarborough on tänä päivänä kukoistava vilkas pikkukaupunki, jonka historia juontaa Alankomaiden, Ranskan ja Englannin vallan ajoista. Täältä löydät tyypillisiä karibialaisia kauppoja. Man of War -lahti sijaitsee Tobagon pohjoispäässä, joka on nimetty eri nimin useasti niin hollantilaisten, ranskalaisten kuin englantilaisten toimesta. Lahden nykyinen nimi juontaa sotilaiden suojaisasta ankkurointipaikasta sodan aikaan. Täällä vietämme rentouttavan rantailtapäivän.

Argylen vesiputous
24.1. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Tobagon kaunis luonto vanhoine sademetsineen ja lumoavine vesiputouksineen houkuttelee kävijää luontoretkelle. Lähdemme bussilla Scarborough’n satamasta rannikkoa myötäilevää tietä pitkin kohti Roxborough’n aluetta. Siellä jatkamme matkaa jalan ja siirrymme luontopolulle, joka vie läntisen pallonpuoliskon vanhimmalle suojellulle metsäalueelle. Kuljemme paikallisen luonto-oppaan johdolla metsän sydämessä sijaitsevalle vesiputoukselle. Reitti on osittain vaikeakulkuista ja kivikkoista maastoa. Halukkailla on mahdollisuus uida luonnon altaassa vesiputouksen kuohuessa taustalla, jolloin suosittelemme mukaan uimakenkiä. Toinen hyvä vaihtoehto on vain rentoutua trooppisen metsän siimeksessä. Palaamme laivalle samaa reittiä.

Sunnuntai 25.1. KINGSTOWN (St. Vincent)

St. Vincent on upea trooppinen paratiisi kaukana muista Karibian saarista. Brittiläinen kulttuuri leimaa voimakkaasti elämää saarella ja sen suosituin laji onkin kriketti. Kingstown on St. Vincentin pääkaupunki täynnä toimintaa ja henkeäsalpaavia maisemia. Kasvillisuus ja kukkien väriloisto on silmiinpistävää tällä alueella. Kingstownin ympäristöön levittäytyviä laaksoja ja kukkuloita peittävät upeat pensaikot. Ystävällisyys ja vieraanvaraisuus yhdistettynä eurooppalaisiin ja karibialaisiin vaikutteisiin tekevät vierailusta St. Vincentillä ikimuistettavan. Saaren turismi on kehittynyt merkittävästi viime vuosina. Matkaajalle on tarjolla niin upeita hiekkarantoja, vesiurheilua kuin rikasta kulttuuriperintöä, johon voi tutustua museoissa ja arkeologisissa nähtävyyksissä.

Kuvauksellinen St. Vincent
25.1. • 54 € Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Maisemakierros alkaa St. Vincentin saaren pääkaupungista Kingstownista, jonka viehätysvoima perustuu modernin ja siirtomaa-aikaisen arkkitehtuurin sekoitukseen. Nousemme bussilla Charlotten linnakkeelle ja ihailemme kaupunkiin avautuvaa näkymää. Vierailemme vuonna 1765 perustetutussa kasvitieteellisessä puutarhassa, jonka uskotaan olevan Karibianmeren alueen vanhin. Matka jatkuu banaaniplantaaseistaan tunnettuun Mesopotamian laaksoon ja Atlantin puoleiselle rannikolle. Matkan varrella pysähdymme valokuvaamaan ja nauttimaan virvokkeita. Retki sisältää kävelyä mm. epätasaisessa maastossa.

Maanantai 26.1. BRIDGETOWN (Barbados) – HELSINKI

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Barbadoksen, kuten monen muunkin saarivaltion historiaa leimaa orjakauppa ja siirtomaalaistausta. Aikaisemmin Barbadoksen talous on perustunut sokeriruo’on viljelyyn ja jalostamiseen. Nykyisin saaren pääelinkeino on matkailu. Risteilymme päättyy Bridgetowniin ja on aika suunnata kohti koti-Suomea.

Barbadoksen helmet
26.1. • 59 €  Puolipäiväretki (n. 4,5 h) sis. lounaan

Bussikierros vie rannikolta sisämaahan ohi värikkäiden kylien ja sokeriplantaasien, jotka muistuttavat menneistä ajoista. Pysähdymme kävelemään orkideapuutarhaan, jossa eri lajit kukkivat vuodenajasta riippuen. Saaren siirtomaatausta ja brittiperinteet sekoittuvat karibialaiseen elämänmenoon. Siirtomaa-ajasta muistuttavat mm. lukuisat seurakuntakirkot. Johanneksen (St. John’s) kirkon pihamailta avautuvat kirkkaalla säällä hienot maisemat itärannikolle. Sokeriplantaasien päärakennukset muistuttavat mahdin ja vallan aikakaudesta, mutta tarjoavat samalla mahdollisuuden tutustua 1600–1700 -luvun elämään saarella. Teemme kierroksen plantaasitalossa ja näemme laajan kokoelman antiikkiesineitä. Plantaasitilalla nautitun lounaan jälkeen päätämme retken lentokentälle.

Tiistai 27.1. PALUU HELSINKIIN

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X