Lähtö 18.12.2014 Karibia & Amazonjoki * 18 pv – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Martinique – Grenada – Barbados – Trinidad & Tobago – Guyana – Ranskan Guayana – Brasilia

Joulun ja uuden vuoden risteily trooppisilla vesillä on elämys vailla vertaa. Kaukana koleasta talvesta nautiskelet m/s Hamburg laivan kannella, kun matka alkaa kukkaissaari Martiniquelta. Barbadoksella elämään suhtaudutaan hymy suunpielissä. Grenadalla voit nauttia snorklauksesta turkoosin sinisessä meressä tai antaa mielen rentoutua Trinidadin & Tobagon yhdellä lukuisista rannoista. Matka vie Guyanaan, jota pidetään Etelä-Amerikan ehkä parhaiten säilyneenä salaisuutena. Risteilyn jatkuessa sademetsien ympäröivälle Amazonjoelle voit kokea viidakon ympärilläsi. Kuin käärme Amazon mutkittelee läpi viidakon. Zodiac-kumiveneillä pääset vierailemaan maissa ja aistimaan tutkimusmatkailijoiden tunnelmia. Ehkä tapaat yhden alueen monista apinalajeista tai havaitset papukaijan puiden latvuksissa. Risteily päättyy Manaukseen, joka on alueen suurin kaupunki. Ikimuistoisen joulun ja uuden vuoden jälkeen palaat takaisin Suomeen täynnä energiaa ja uusia kokemuksia!

Vierittämällä sivua alaspäin löydät lisää tietoa tästä risteilystä!

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 18 pv

 

18.12. to       Lento Helsinki – Düsseldorf, hotelliyöpyminen
19.12. pe
      Lento Düsseldorf – Fort-De-France, Martinique. Laivaan nousu. Lähtö klo 21.00
20.12. la        St. George’s, Grenada klo 12.00 – 18.00
21.12. su       Bridgetown, Barbados klo 08.00 – 17.00
22.12. ma      Port of Spain, Trinidad & Tobago klo 11.00 – 19.00
23.12. ti         Päivä merellä
24.12. ke       Georgetown, Guyana* klo 08.00 – 18.00
25.12. to       Päivä merellä
26.12. pe       Île Royale, Ranskan Guayana klo 08.00 – 13.00
27.12. la        Päivä merellä
28.12. su       Rio Cajari (Amazonjoki**), Brasilia klo 12.00 – 18.00
29.12. ma     Almeirim (Amazonjoki**), Brasilia klo 08.00 – 15.00
30.12. ti        Santarém, (Amazonjoki**), Brasilia klo 07.00 – 12.30
Alted do Chão (Amazonjoki**), Brasilia klo 15.00 – 20.00
31.12 ke        Lago Iripixi (Amazonjoki**), Brasilia klo 07.00 – 11.00
Óbidos (Amazonjoki**), Brasilia klo 15.00 – 20.00
1.1. to           Furo dos Botos (Amazonjoki**), Brasilia klo 08.00 – 13.00

Risteilyosuuden päätyttyä hintaan sisältyy lisäksi:
2.1. pe           Manaus, tulo klo 8, laivasta nousu. Manauksen kaupunkikierros (sis. lounaan).                           Yöpyminen hotelli Tropical Manauksessa.
3.1. la            Aamiainen hotellilla. Paluulento Manaus – Lissabon (saapuminen 4.1)
4.1. su           Hotelli Florida Lissabonista on varattu päivähuoneet ennen iltalentoa Helsinkiin.         Omatoimista vapaa-aikaa Lissaboniin tutustumiseen tai lepoon. Iltalento Lissabon – Helsinki (saapuminen 5.1. aamuyöstä)

* Maihinmeno Guyanassa on riippuvainen vuoroveden vaihteluista
** Käyntikohteet Amazonjoella riippuvat säästä ja joen virtauksista. Aluksen päällikkö tekee päätöksen maihinmenosta vallitsevan tilanteen perusteella. Alustavan aikataulun mukaisesti vierailtavat kohteet ovat Rio Cajari (Brasilia), Almeirim (Brasilia), Santarem (Brasilia), Alter do Chao (Brasilia), Lago Iripixi (Brasilia), Óbidos (Brasilia), Furo do Botos (Brasilia).

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

 

Alustavat lentoaikataulut

18.12. Menolento AY2707 Helsinki 16.30 – Düsseldorf 17.55
19.12. Tilauslento AB1182 Düsseldorf 10.00 – Fort-de-France 14.30

3.1. Paluulento   TP041 Manaus 15.45 – Lissabon 06.45 (4.1.)
4.1. TP796 Lissabon 22.00 – Helsinki 04.40 (5.1.)

Huomioithan!

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen & keltakuumerokotus on pakollinen.

Lennot ovat pitkät ja aikatauluista johtuen välilaskuilla on odotusta. Ilmasto perillä on erittäin kuuma. Matkaa ei suositella liikuntarajoitteisille, sillä lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Laivalta maihin mentäessä käytetään Amazonin puolella Zodiac-kumiveneitä, joihin nouseminen vaatii normaalia liikuntakykyä.

Huolehdithan, että matkavakuutuksesi on kunnossa jo matkan varausvaiheessa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

                                                                 2hh                                      1hh
Sisähytti Cat 2 kansi  2                           TÄYNNÄ                           TÄYNNÄ
Sisähytti Cat 3
kansi  3                           4.895 €                                TÄYNNÄ
Ulkohytti Cat 6
kansi  2 tai 4                   5.295 €                                TÄYNNÄ
Ulkohytti Cat 7 kansi  2                          TÄYNNÄ                              –
Ulkohytti Cat 8 kansi 3                           TÄYNNÄ                             
Ulkohytti Cat 10
kansi 5                         TÄYNNÄ                             

Tutustu m/s Hamburg –risteilylaivaan TÄSTÄ!

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Martinique, Manaus – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen. Koneen vaihto sekä meno- että paluulennoilla. Menolennolla hotelliyöpyminen Düsseldorfissa koneen vaihtojen välillä. Paluulennolla hotelliyöpyminen Manauksessa.
  • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa.
  • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
  • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
  • Runsaasti ohjelmaa laivalla
  • Laivan kuntosalin käyttö
  • Satamamaksut
  • KC-matkanjohtajien palvelut

 

Lisämaksusta

Matkaohjelman mukaiset retket.
Karibian kohteissa järjestetään retket tuttuun tapaan linja-autoilla. Amazonin alueella retkitarjonta perustuu pitkälti zodiac-kumiveneillä liikkumiseen ja rantautumiseen Amazonjoella. Julkaisemme erillisen retkiohjelmiston myöhemmin, kun saamme laivayhtiöltä tarkemmat kuvaukset retkitarjonnasta.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Monessa Amazonjoen kohteessa maihin käynti ja tutustuminen kohteeseen tehdään Zodiac-kumiveneillä.

St. George’s (Grenada)

Tropiikkia ja mausteita
20.12. • 49 €
Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Maustesaarena tunnettu Grenada sykähdyttää trooppisilla sademetsillään ja lumoavilla vesiputouksillaan. Ajamme läntistä rannikkotietä ohittaen lukuisia kuvauksellisia kalastajakyliä. Tänä päivänä itsenäisen, mutta hyvin brittiläisvaikutteisen saaren monikulttuurinen tausta näkyy mm. ranskalaisissa paikannimissä. Vierailemme historiallisella maustetilalla, jossa jalostetaan kaakaopapuja suklaa- ja kosmetiikkateollisuuden käyttöön. Reittimme jatkuu sisämaahan, jossa näemme saniaismetsää, muskotti- ja banaaniviljelmiä ja koemme sademetsän taianomaisen tunnelman. Näemme saaren suurimman järven ja pysähdymme ihailemaan maisemaa näköalapaikalle. Jatkamme matkaa Annandalen kauniille vesiputoukselle ennen paluuta saaren pääkaupunkiin, St. George’siin. St. George’sissa ajamme Frederickin linnakkeelle, josta on kirkkaana päivänä hienot näkymät kaupunkiin.

Bridgetown (Barbados)

Barbadoksen helmet
21.12. • 48 €
Puolipäiväretki (n. 4 h)

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Bussikierros vie rannikolta sisämaahan ohi pienten, värikkäiden kylien ja sokeriplantaasien, jotka muistuttavat menneistä ajoista. Pysähdymme kävelemään orkideapuutarhaan, jossa eri lajit kukkivat vuodenajasta riippuen. Saaren siirtomaatausta ja brittiperinteet sekoittuvat karibialaiseen elämänmenoon. Siirtomaa-ajasta muistuttavat mm. lukuisat seurakuntakirkot. Johanneksen (St. John’s) kirkon pihamailta avautuu kirkkaalla säällä upeat maisemat itärannikolle. Sokeriplantaasien komeat päärakennukset muistuttavat mahdin ja vallan aikakaudesta, mutta tarjoavat samalla mahdollisuuden tutustua 1600–1700 -luvun elämään saarella. Teemme kierroksen plantaasitalossa ja näemme mielenkiintoisen kokoelman antiikkiesineitä. Kierroksen päätteeksi on mahdollisuus nauttia perinteistä karibialaista juomaa, tuoremehua kuuluisalla Barbadoksen rommilla tai ilman.

Port of Spain (Trinidad & Tobago)

Trinidad – lintujen ja luonnonystävien paratiisi
22.12. • 62 €
Puolipäiväretki (n. 5 h)

Kävelyretki Asa Wright -luontokeskuksessa tarjoaa hyvän vastapainon Port of Spainin vilkkaalle kaupunkielämälle. Noin 1,5 tunnin bussimatkan päässä odottaa täysin toisenlainen maailma sademetsän sydämessä. Luonnonsuojelualueella teemme noin 1,5 tunnin mittaisen kävelyn viidakossa paikallisoppaan johdolla. Koemme sademetsän tunnelmaa ja opimme tunnistamaan eri lintulajeja ja kasveja. Kävelykierroksen päätteeksi palaamme vanhalle kaakaoplantaasin päärakennukselle, jossa on mahdollisuus katsella lintuja näköalatasanteelta. Maasto luonnonsuojelualueella on epätasaista, joten retki edellyttää hyvää fyysistä kuntoa. Muista tukevat, umpinaiset kävelykengät ja hyönteismyrkky!

Georgetown (Guayana)

Georgetownin kaupunkikierros
24.12. • 40 €
Puolipäiväretki (n. 4 h)

Ranskalaiset antoivat Guayanan pääkaupungille nimen Longchamps ja hollantilaiset Stabroek. Georgetowniksi kaupunki muuttui vasta kun englantilaiset vaihtoivat nimen kuningas Yrjön kunniaksi. Georgetown on kaupunki täynnä historiallisia monumentteja. Täällä ylelliset siirtomaan aikaiset rakennukset kaunistavat puiden reunustamia leveitä puistokatuja. Vehreytensä ansiosta Georgetownia kutsutaan myös ”Karibian puutarhakaupungiksi”. Ajamme pitkin Georgetownin katuja ja näemme useita komeita rakennuksia, mm. pääministerin virka-asunnon, kaupungintalon, parlamenttitalon, Pyhän Yrjön katedraalin ja Pyhän Andreaksen kirkon. Matkan varrelle jäävät myös Stabroekin markkinat. Vierailemme Waiwai-intiaanien pystyttämässä erikoisessa Umana Yanan näyttely- ja kokouskeskuksessa sekä Walter Rothin museossa, missä on esillä alueen intiaanikulttuureihin liittyviä esineitä. Retken päättää vierailu kansallismuseossa ja käsityökeskuksessa, missä on mahdollisuus ostaa paikallisia matkamuistoja.

Santarém (Amazonjoki, Brasilia)

Jokilaivaristeily Maicá-järvellä
30.12. • 52 €
Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Risteily pienellä jokilaivalla on erinomainen mahdollisuus tutustua Amazonin kiehtovaan luontoon. Risteilemme Tapajósjoen ja Amazonjoen yhtymäkohtaan katsomaan luonnonilmiötä, joka on Santarémin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Täällä kirkkaanvihreä Tapajós kohtaa mutaisenruskean Amazonin, jonka jälkeen nämä kaksi eriväristä jokea kulkevat rinnakkain useita kilometrejä sekoittumatta toisiinsa. Laivan suunnatessa kohti Maicá-järveä eteemme avautuvat kauniit jokivarsimaisemat – rantoja täplittävät puutalot, lapset leikkivät ja vesipuhvelit laiduntavat. Ihailemme sademetsän monipuolista luontoa, jonka suojissa elää runsain määrin erilaisia hyönteis-, matelija- ja lintulajeja. Tarkkasilmäiset saattavat jopa nähdä joen harvinaisuuden, vaaleanpunaisen delfiinin. Matkan aikana järjestetään myös kalastusnäytös, joka esittelee paikallisia kalastusmenetelmiä. Risteilyllä on säävaraus!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X