Lähtö 17.5.2018 Jokiristeily Etelä-Espanjassa ja Portugalissa 1 vko, m/s La Belle de Cadix – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Sevilla (Espanja) – Cádiz – Alcoutim – Vila Real de Santo António (Portugali) – El Puerto de Santa Maria – Isla Minima – Sevilla

alku_gua_pieni

Näe Andalusian aarteet ja Algarven charmikkain kylä! Häikäisty koristeellisista palatseista, huolella sommitelluista puutarhoista ja auringon silaamista vitivalkoisista taloista. Tällä jokiristeilyllä tutustut maurilaisen arkkitehtuurin huippusaavutuksiin sekä Espanjan ja Portugalin eteläosien perinteisiin ja historiaan. Risteily vie kahden joen maisemiin – Guadalquivirille ja Guadianalle – sekä Atlantin rannoille. Se alkaa karismaattisesta Sevillasta, tuhansien appelsiinipuiden kaupungista, andalusialaisen kulttuurin ytimestä. Aivan oma ilmapiirinsä on meren saartamassa, vähän melankolisessa Cádizissa, jota komistavat monet barokkikirkot ja eloisat tapasbaarit. Portugalin päivää sävyttää Faron mielenkiintoinen kaupunki ja viehättävä Olhãon merenrantakaupunki. Välillä saat tunnelmoida flamencolla ja fadolla, käydä maistiaisilla viinikellarissa ja seurata ratsastusnäytöstä karjatilalla. Matkan kohokohtia on retki huikean Alhambra-linnoituksen kruunaamaan Granadaan. Vai onko vaikuttavin paikka sittenkin Córdoba – koristeellisine rakennuksineen, näyttävine sisäpihoineen ja kiemurtelevine kujineen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Perehdy maurilaiseen arkkitehtuuriin ympäri Andalusiaa. Astele upeilla, vanhoilla palatsialueilla Sevillassa, Jérezissä ja Granadassa. Niiden sisätiloja koristavat pylväät ja kaariholvaukset, yksityiskohtaiset ornamentit ja värikkäät kaakelit. Tuoksuvissa puutarhoissa ilahduttavat kukat, pensaat ja hiljakseen pulputtavat vesilähteet.
 • Nauti perinnemusiikista. Cádizissa voit tunnelmoida tulisen temperamenttisella, luihin ja ytimiin pureutuvalla flamencolla. Portugalin illassa soi kaihoisan kaunis fado.
 • Anna vanhojen kaupunginosien vietellä. Koko seutua hallitsevat valkoiset talot, koristeelliset kirkot ja hienot sisäpihat, jotka on koristeltu pienin suihkulähtein ja kymmenin kukkaruukuin – näyttävimmät patiot löydät luultavasti Córdobasta.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina®-matkanjohtaja

Ira Multaharju

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi  2 395 2 855
2. kansi 2 555 3 055
3. kansi 2 605 3 105

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s La Belle de Cadixiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s La Belle de Cadix -laivalla kahden hengen ilmastoidussa hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt – Sevilla, Sevilla – Frankfurt – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama-/lentokenttäkuljetukset
 • Lounas Sevillassa
 • Täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) ruokajuomineen (viini, olut, virvoitusjuomat) laivalla
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • pe Sevillan kaupunkikierros
 • pe Flamencoilta
 • la Jerez – aamupäivä
 • la Cádiz – iltapäivä
 • su Faro – Algarven alueen pääkaupunki
 • ma Osbornen viinikellarit
 • ti Historiallinen Granada – koko päivä
 • ke UNESCOn maailmanperintökohde Cordoba – koko päivä

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolennot 17.5.
LH855           Helsinki 6.10 – 7.45 Frankfurt
LH1140         Frankfurt 09.30 – 12.20 Sevilla

Paluulennot 24.5.
LH1141         Sevilla 13.10 – 16.00 Frankfurt
LH854           Frankfurt 21.30 – 00.500 Helsinki (25.5.)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 5 €/asiakas/päivä.
 • Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka-/retkiohjelma

 Torstai 17.5. Helsinki – Sevilla

kartta_Jokiristeily Etelä-EspanjassaLento Sevillaan. Paikallisessa ravintolassa nautitun lounaan jälkeen kuljetus La Belle de Cadix -laivalle. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Tervetulotilaisuuden ja miehistön esittäytymisen jälkeen illallinen. Iltaa voi lähteä viettämään kaupungille omatoimisesti.

Perjantai 18.5. Sevilla Cádiz

Sevillan bussikierroksen aikana näemme Santa Cruzin kaupunginosan, vuonna 1929 Sevillan isännöimää maailmannäyttelyä varten rakennetun Plaza de España -aukion upeine rakennuksineen sekä Alcazarin palatsin, jonka esikuva on Alhambran palatsi Granadassa. Kuljeskelemme puutarhassa, jossa kasvavat appelsiini- ja palmupuut sekä sypressit. Vierailemme myös Sevillan komeassa katedraalissa. Risteily komealla Guadalquivirilla alkaa. Cádiziin saavumme illalla. Illallisen jälkeen kuljemme öiseen kaupunkiin nauttimaan Espanjan kuuluisimmasta perinteestä Flamencosta, joka on vaikuttavaa laulua, kitarataiturointia ja tunteikasta tanssia. Laiva yön satamassa.

Lauantai 19.5. Cádiz & Jerez

Jerezin bussiretkellä näemme historiallisen Alcazarin linnoituksen sekä katedraalin. Vierailemme ”Ganaderialla” – härkätilalla. Siirrymme traktorin vetämiin kärryihin, teemme kierroksen tilalla ja meille esitellään kuinka vasikoista viiden vuoden aikana kasvatetaan ja koulutetaan taisteluhärkiä.

Meren piirittämälle kannakselle rakennettu Cádiz on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Historiallisessa keskustassa on kauniita barokkikirkkoja ja komeita kartanoita, joista monet on maalattu viehättävin pastellivärein ja joiden julkisivua komistaa takorautaiset parvekekaiteet. Hienot hiekkarannat kutsuvat nauttimaan auringosta.

Sunnuntai 20.5. Alcoutim – Vila Real & Faro

Risteilemme Guadianajokea pitkin Alcoutimiin ihaillen jokivarren maisemia ja kyliä, jotka aika tuntuu unohtaneen. Perillä vapaa-aikaa. Matka jatkuu Vila Real de San Antonioon. Iltapäivän bussiretki vie Algarven pääkaupunkiin Faroon. Lisäksi käymme viehättävässä Olhãon rantakaupungissa. Illalla saamme laivalla kuulla perinteistä portugalilaista fado-musiikkia. Laiva suuntaa kohti El Puerto de Santa Mariaa.

Maanantai 21.5. El Puerto de Santa Maria – Isla Minima

Aikaisin aamulla saavutaan El Puerto de Santa Mariaan. Jo vuodesta 1772 asti toiminut Osbornen viinikellarit on yksi alueen vanhimmista viinin tuottajista. Käymme maistelemassa heidän tuotteitaan. Iltapäivällä risteillään Isla Minimaan ohi UNESCOn tunnustuksen saaneen Doñanan kansallispuiston, jonka luonnon monimuotoisuus on Euroopan oloissa ainutlaatuinen, sekä Sanlucar de Barramedan kaupungin, missä joki laskee Atlantin valtamereen. Guadalquivirin rannalla sijaitsevalla andalusialaisella karjatilalla, haciendalla, seuraamme ratsastusnäytöstä. Risteily jatkuu takaisin Sevillaan, jossa laiva on laiturissa loppumatkan ajan. 

Tiistai 22.5. Sevilla & Granada

Näemme vaikuttavat Sierra Nevadan vuoriston huiput bussimatkalla Granadan historialliseen kulttuurikaupunkiin. Kaikkialla näkyvät arabivaikutteet tuovat ripauksen eksotiikkaa kaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten Alhambran palatsista. Tutustumme tähän 1300-luvulta peräisin olevaan islamilaisen arkkitehtuurin suurimpaan saavutukseen, joka on lumoava kokoelma palatseja ja puutarhoja. Kukkulan laella sijaitsevan alueen kauneuden viimeistelee taustalla siintävä vuoristo. Lounas paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen voit vielä kuljeskella kaupungissa omatoimisesti – vierailla vaikka Albayzinin alueella, josta aukeaa komeat näkymät Alhambraan ja Sierra Nevadaan.  Paluu laivaan. Illalla viihdeohjelmaa.

Keskiviikko 23.5. Sevilla & Cordoba

Vuorossa on kokopäiväretki Córdobaan, jonka historiallinen keskusta on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Vanhan kaupungin sydäntä hallitsee La Mezquita, näyttävä yhdistelmä katedraalia ja moskeijaa. Córdoban juutalaiskorttelin La Juderian kujilla aika lakkaa rientämästä. Lounas nautitaan ravintolassa, jonka jälkeen hieman vapaa-aikaa nauttia kalifien kaupungin charmista ennen paluuta laivalle. Juhlailta.

Torstai 28.9. Sevilla – Helsinki

Laivasta nousu, kuljetus kentälle ja lento Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X