Lähtö 21.5.2015 Jokiristeily Etelä-Espanjassa ja Portugalissa 1 vko, m/s La Belle de Cadix – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Sevilla (Espanja) – Cádiz – Alcoutim – Vila Real de Santo Antonio (Portugali) – El Puerto de Santa Maria – Isla Minima – Sevilla  

Tämä kulttuurintäyteinen jokiristeilyuutuus vie keskelle Espanjan ja Portugalin historiaa ja perinteitä. Tutustu Andalusiaan ja Algarveen kahden eri joen maisemissa – Espanjan puoleisella Guadalquivirilla sekä Portugalin rajajoen Guadianan varrella. Osa laivamatkasta tehdään merellä, Atlantin puolella. Todella runsas matkan hintaan sisältyvä retkiohjelmisto esittelee laajalti eteläistä Espanjaa ja Portugalin puolista Algarven aluetta myös jokivarsien ympäriltä. Matkan aikana vieraillaan mm. Cádizin kaupungissa Atlantin rannalla, Grenadan historiallisessa kulttuurikaupungissa, Jerezissä & Alcazarin linnoituksessa sekä Faron kaupungissa Portugalin puolella. Risteilymme tarjoaa sisältörikkaan ja samalla nautinnollisen loman Espanjassa ja Portugalissa alueella, joihin tavanomaiset turistimatkat eivät yleensä ulotu. Ja tuttuun Kristinan tapaan – mielenkiintoisella tavalla, laivalla matkaa tehden. Tervetuloa mukaan!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Saura Paananen

Matka- / retkiohjelma

Torstai 21.5. HELSINKI – MALAGA – SEVILLA

Lento Malagaan, Espanjan Aurinkorannikon sydämeen, jonka historiaan ja nähtävyyksiin tutustumme kaupunkikierroksella. Paikallisessa ravintolassa nautitun lounaan jälkeen kuljetus Sevillaan, missä La Belle de Cadix -alus odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Tervetulotilaisuus ja miehistön esittäytyminen, jonka jälkeen illallinen. Iltaa voi lähteä viettämään kaupungille omatoimisesti. Laiva yön laiturissa.

Perjantai 22.5. SEVILLA-CÁDIZ

Aamiainen laivalla. Kuljetus Sevillaan ja kävelykierros, jonka aikana näemme Santa Cruzin kaupunginosan sekä Alcazarin palatsin, jonka esikuva on Alhambran palatsi Granadassa. Kuljeskelemme puutarhassa, jossa kasvavat appelsiini- ja palmupuut sekä sypressit. Lopuksi tutustumme katedraaliin, jossa on espanjalaisten taidemaalarien Goyan ja Murillon maalauksia sekä Kristoffer Kolumbuksen hauta. Lounas nautitaan laivalla samalla kun laiva jatkaa risteilyä komealla Guadalquivirilla. Myös tällä osuudella ohitamme Doniana kansallispuistoa. Cádiziin saavumme illalla. Illallisen jälkeen kuljemme öiseen Cádiziin seuraamaan flamenco show´ta (ohjelmatarjonnasta riippuen). Laiva yön laiturissa.

Lauantai 23.5. CÁDIZ – JEREZ

Aamiainen laivalla, jonka jälkeen kuljetus ”Ganaderialle” – härkätilalle, missä meille esitellään kuinka vasikoista viiden vuoden aikana kasvatetaan ja koulutetaan taisteluhärkiä. Näemme myös tilan oman härkätaisteluareenan. Teemme kävelyretken Jerezissä ja näemme historiallisen Alcazarin linnoituksen sekä katedraalin. Lounas laivalla. Kuljetus meren piirittämälle kannakselle rakennettuun Cádiziin, joka on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Kävelykierroksella näemme historiallisen keskustan kauniita barokkikirkkoja ja komeita kartanoita, joista monet on maalattu viehättävin pastellivärein ja julkisivua komistaa takorautaiset parvekekaiteet, San Sebastian linnan 1600-luvulta, suositun Vinan asuinalueen ja katedraalin, jota rakennettiin 116 vuotta, mikä selittää sen eri rakennustyylit.

Jerezissa viereilemme vielä Tio Pepen bodegassa, jossa tustustutaan viinitilan tuotantoon ja lopuksi maistelemme viiniä. Illalla risteily suuntaa kohti Alcoutimin kaupunkia. Teemme matkaa läpi yön.

Sunnuntai 24.5. ALCOUTIM – VILA REAL

Nautimme päivän ateriat laivalla. Risteilemme Guadianajokea pitkin Alcoutimiin ihaillen jokivarren maisemia ja kyliä, jotka aika tuntuu unohtaneen. Perillä vapaa-aikaa. Matka jatkuu Vila Réal de St Antonioon, missä omatoimisesti voi kulkea kaupunginkeskustaan tai läheiselle uimarannalle. Illallinen ja perinteistä portugalilaista iltaohjelmaa.

Maanantai 25.5. VILA REAL & FARO – ISLA MINIMA

Täysihoito laivalla. Bussiretki Taviraan ja Faroon, joka oli tärkeä Rooman ajan kaupan keskus ja maurien kaupunki. Kävelyretkellä vanhassa kaupungissa näemme katedraalin, jonka kellotorni on jo 1200-1300-luvuilla rakennettu, piispan virka-asunnon sekä luostarin (ulkopuolelta). Iltapäivällä risteily jatkuu. Ohitamme UNESCON tunnustuksen saaneen Donanan kansallispuiston, jonka luonnon monimuotoisuus on Euroopan oloissa ainutlaatuinen sekä Sanlucar de Barramedan kaupungin, missä joki laskee Atlanttiin. Isla Minimaan saavutaan illalla ja käymme katsomassa ratsastusnäytöstä. Risteily jatkuu Sevillaan.

Tiistai 26.5. SEVILLA & GRANADA

Näemme vaikuttavat Sierra Nevadan vuoriston huiput suunnatessamme bussilla tutustumaan Granadan historialliseen kulttuurikaupunkiin. Kaikkialla näkyvät arabivaikutteet tuovat ripauksen eksotiikkaa kaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten Alhambra-palatsista. Tutustumme tähän 1300-luvulta peräisin olevaan islamilaisen arkkitehtuurin suurimpaan saavutukseen, joka on lumoava kokoelma palatseja ja puutarhoja. Kukkulan laella sijaitsevan alueen kauneuden viimeistelee taustalla siintävä vuoristo.

Keskiviikko 27.5. SEVILLA – CORDOBA – SEVILLA

Aamiainen, jonka jälkeen tutustuminen Cordobaan, jonka historiallinen keskusta on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Näemme vanhan kaupungin sydäntä hallitsevan La Mesquitan, joka on näyttävä yhdistelmä katedraalia ja moskeijaa. Tämä erikoinen taidonnäyte on edelleen yksi maailman suurimmista moskeijoista. Sen 856 pylvästä on koristettu jaspiksella, graniitilla ja marmorilla. Valkean vanhankaupungin kiemurtelevilta kujilta löydämme La Juderian – Cordoban juutalaiskorttelin, jossa aika lakkaa rientämästä. Pääsemme myös kurkistamaan kukilla koristeltuihin andalusialaisiin sisäpihoihin eli patioihin. Lounas nautitaan ravintolassa. Vapaa-aikaa ennen paluuta Sevillaan laivalle. Juhlaillallinen.

Torstai 28.5. SEVILLA – HELSINKI

Aamiainen laivalla. Laivastanousu ja kuljetus Malagaan. Siirtyminen lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

                                            2hh               1hh
1. kansi                             
2.465 €          2.925 €
2. kansi                             
2.625 €          3.125 €
3. kansi                             
2.675 €          3.175 €

Tutustu m/s La Belle de Cadixiin >>

Hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Risteily m/s Le Belle de Cadix -laivalla kahden hengen hytissä
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises -matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

21.5. Menolento: DY5854 Helsinki 06.05 – Malaga 09.50

28.5. Paluulennot: DY5572/DY3160 Malaga 15.45 – Kööpenhamina 19.20, Kööpenhamina 20.30. – Helsinki 23.05

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X