Lähtö 23.4.2015 Jokiristeily Etelä-Espanjassa ja Portugalissa 1 vko, m/s La Belle de Cadix – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Sevilla (Espanja) – Cadiz – Alcoutim – Vila Real de Santo Antonio (Portugali) – El Puerto de Santa Maria – Isla Minima – Sevilla

Tämä kulttuurintäyteinen jokiristeilyuutuus vie keskelle Espanjan ja Portugalin historiaa ja perinteitä. Tutustu Andalusiaan ja Algarveen kahden eri joen maisemissa – Espanjan puoleisella Guadalquivirilla sekä Portugalin rajajoen Guadianan varrella. Osa laivamatkasta tehdään merellä, Atlantin puolella. Todella runsas matkan hintaan sisältyvä retkiohjelmisto esittelee laajalti eteläistä Espanjaa ja Portugalin puolista Algarven aluetta myös jokivarsien ympäriltä. Matkan aikana vieraillaan mm. Cádizin kaupungissa Atlantin rannalla, Grenadan historiallisessa kulttuurikaupungissa, Jerezissä & Alcazarin linnoituksessa sekä Faron kaupungissa Portugalin puolella. Risteilymme tarjoaa sisältörikkaan ja samalla nautinnollisen loman Espanjassa ja Portugalissa alueella, joihin tavanomaiset turistimatkat eivät yleensä ulotu. Ja tuttuun Kristinan tapaan – mielenkiintoisella tavalla, laivalla matkaa tehden. Tervetuloa mukaan!

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Saura Paananen

Matka- / retkiohjelma

Torstai 23.4. HELSINKI – MALAGA – SEVILLA

Lento Malagaan, Espanjan Aurinkorannikon sydämeen, jonka historiaan ja nähtävyyksiin tutustumme kaupunkikierroksella. Paikallisessa ravintolassa nautitun lounaan jälkeen kuljetus Sevillaan, missä La Belle de Cadix -alus odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Tervetulotilaisuus ja miehistön esittäytyminen, jonka jälkeen illallinen. Iltaa voi lähteä viettämään kaupungille omatoimisesti. Laiva yön laiturissa.

Perjantai 24.4. SEVILLA – CÁDIZ

Aamiainen laivalla. Sevillan bussikierroksen aikana näemme Santa Cruzin kaupunginosan, vuonna 1929 Sevillan isännöimää maailmannäyttelyä varten rakennetun Plaza de España -aukion upeine rakennuksineen sekä Alcazarin palatsin, jonka esikuva on Alhambran palatsi Granadassa. Kuljeskelemme puutarhassa, jossa kasvavat appelsiini- ja palmupuut sekä sypressit. Lopuksi tutustumme katedraaliin, jossa on espanjalaisten taidemaalarien Goyan ja Murillon maalauksia sekä Kristoffer Kolumbuksen hauta. Lounas nautitaan laivalla samalla kun laiva jatkaa risteilyä. Ohitamme UNESCON tunnustuksen saaneen Donanan kansallispuiston, jonka luonnon monimuotoisuus on Euroopan oloissa ainutlaatuinen sekä Sanlucar de Barramedan kaupungin. Cádiziin saavumme illalla. Illallisen jälkeen kuljemme öiseen Cádiziin seuraamaan flamenco show´ta (ohjelmatarjonnasta riippuen). Laiva yön laiturissa.

Lauantai 25.4. CÁDIZ & JEREZ

Aamiainen laivalla, jonka jälkeen Jerezin bussiretkellä näemme historiallisen Alcazarin linnoituksen sekä katedraalin. Vierailemme ”Ganaderialla” – härkätilalla. Siirrymme traktorin vetämiin kärreihin, teemme kierroksen tilalla ja meille esitellään kuinka vasikoista viiden vuoden aikana kasvatetaan ja koulutetaan taisteluhärkiä. Näemme myös tilan oman härkätaisteluareenan. Lounas laivalla. Kävelyretki meren piirittämälle kannakselle rakennettuun Cádiziin, joka on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Näemme historiallisen keskustan kauniita barokkikirkkoja ja komeita kartanoita, joista monet on maalattu viehättävin pastellivärein ja julkisivua komistaa takorautaiset parvekekaiteet, San Sebastian linnan 1600-luvulta, suositun Vinan asuinalueen ja katedraalin, jota rakennettiin 116 vuotta, mikä selittää sen eri rakennustyylit.

Jatkamme bussilla viehättävään Sanlucar de Barramedan kaupunkiin. Tänne eri uskontokunnat perustivat luostareitaan, missä tutkivat filosofioitaan ja tekivät lähetystyötä. Nykyisin alueella ovat suuret viiniviljelmät, joissa tuotetaan paikallista erikoisuutta, hienoa Manzanilla-viiniä, jonka valmistuksen salaisuudet paljastuvat maistajaisissa. Näemme myös perinteisen ratsastusnäytöksen ennen paluuta illalliselle laivalle. Illalla risteily suuntaa kohti Alcoutimin kaupunkia. Teemme matkaa läpi yön.

Sunnuntai 26.4. ALCOUTIM – VILA REAL

Nautimme päivän ateriat laivalla. Risteilemme Guadianajokea pitkin Alcoutimiin ihaillen jokivarren maisemia ja kyliä, jotka aika tuntuu unohtaneen. Perillä vapaa-aikaa. Matka jatkuu Vila Réal de St Antonioon, missä omatoimisesti voi kulkea kaupunginkeskustaan tai läheiselle uimarannalle. Illallinen ja perinteistä portugalilaista iltaohjelmaa.

Maanantai 27.4. VILA REAL & FARO – EL PUERTO DE SANTA MARIA

Täysihoito laivalla. Bussiretki Faroon, joka oli tärkeä Rooman ajan kaupan keskus ja maurien kaupunki. Kävelyretkellä vanhassa kaupungissa näemme linnan, katedraalin, jonka kellotorni on jo 1200-1300-luvuilla rakennettu, piispan virka-asunnon sekä luostarin (ulkopuolelta). Iltapäivällä risteily jatkuu. Ohitamme UNESCON tunnustuksen saaneen Donanan kansallispuiston, jonka luonnon monimuotoisuus on Euroopan oloissa ainutlaatuinen sekä Sanlucar de Barramedan kaupungin, missä joki laskee Atlanttiin. Juhaillallinen. El Puerto de Santa Mariaan saavutaan yön aikana.

Tiistai 28.4.  SEVILLA – CORDOBA – SEVILLA

Aamiainen, jonka jälkeen tutustuminen Cordobaan, jonka historiallinen keskusta on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Näemme vanhan kaupungin sydäntä hallitsevan La Mesquitan, joka on näyttävä yhdistelmä katedraalia ja moskeijaa. Tämä erikoinen taidonnäyte on edelleen yksi maailman suurimmista moskeijoista. Sen 856 pylvästä on koristettu jaspiksella, graniitilla ja marmorilla. Valkean vanhankaupungin kiemurtelevilta kujilta löydämme La Juderian – Cordoban juutalaiskorttelin, jossa aika lakkaa rientämästä. Pääsemme myös kurkistamaan kukilla koristeltuihin andalusialaisiin sisäpihoihin eli patioihin. Lounas nautitaan ravintolassa. Vapaa-aikaa ennen paluuta Sevillaan laivalle. Espanjalainen teemaillallinen, jonka jälkeen voi vielä omatoimisesti lähteä kaupungille.

Keskiviikko 29.4. SEVILLA – CORDOBA – SEVILLA

Aamiainen, jonka jälkeen tutustuminen Cordobaan, jonka historiallinen keskusta on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Näemme vanhan kaupungin sydäntä hallitsevan La Mesquitan, joka on näyttävä yhdistelmä katedraalia ja moskeijaa. Tämä erikoinen taidonnäyte on edelleen yksi maailman suurimmista moskeijoista. Sen 856 pylvästä on koristettu jaspiksella, graniitilla ja marmorilla. Valkean vanhankaupungin kiemurtelevilta kujilta löydämme La Juderian – Cordoban juutalaiskorttelin, jossa aika lakkaa rientämästä. Pääsemme myös kurkistamaan kukilla koristeltuihin andalusialaisiin sisäpihoihin eli patioihin. Lounas nautitaan ravintolassa. Vapaa-aikaa ennen paluuta Sevillaan laivalle. Espanjalainen teemaillallinen, jonka jälkeen voi vielä omatoimisesti lähteä kaupungille.

Torstai 30.4. SEVILLA – HELSINKI

Aamiainen laivalla. Laivastanousu ja kuljetus Malagaan. Siirtyminen lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

                                           2hh               1hh    
1. kansi
                             2.465 €          2.925 €
2. kansi                              2.625 €          3.125 €
3. kansi                              2.675 €          3.175 €

Tutustu m/s La Belle de Cadixiin >>

Hintaan sisältyy

 • lennot
 • risteily m/s La Belle de Cadix -laivalla kahden hengen hytissä
 • ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
 • juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises –matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

23.4. Menolento: DY5854 Helsinki 06.05 – Malaga 09.50

30.4. Paluulennot: DY5572/DY3160 Malaga 15.45 – Kööpenhamina 19.20 Kööpenhamina 20.30. – Helsinki 23.05

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X