18.9.2017 ROPAX risteily 7 pv alk. 1 095 € Lutherin jalanjäljillä Saksassa – reformaatiota 500 vuotta

Print the page

Helsinki – Travemünde – Neustadt Glewe – Lutherstadt Wittenberg – Teutschenthal – Lutherstadt Eisleben – Mansfeld – Wittenberg – Wismar – Travemünde – Helsinki

Lähdemme Saksaan teemamatkalle Lutherin jalanjäljissä uskonpuhdistuksen 500. juhlavuoden aikaan. Vietämme kolme täyttä päivää reformaation syntysijoilla ja pääsemme kokemaan paikan päällä kaikki tunnetut kohteet. Aloitamme Lutherstadt Wittenbergistä, missä Luther naulasi 95 teesiä kirkon oveen 31.10.1517. Eislebenistä ja Mansfeldissä löydämme Lutherin lapsuuteen ja myöhempään yksityiselämään liittyviä kohteita. Vierailu Wittenbergissä Philipp Melanchthon talossa tuo lisää syvyyttä uskonpuhdistuksen historiaan.

Yöpymiset Saksassa ovat persoonallisissa linnahotelleissa. Laivamatkat mennen tulleen tehdään Finnlinesin Star-luokan laivalla, kesäisestä Itämerestä ja hyvästä ruuasta nautiskellen sekä KC-matkanjohtajan erilaisiin ohjelmiin osallistuen.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina-matkanjohtaja

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 6 pv

18.9. ma       Lähtö Helsingistä, Vuosaaren satamasta klo 17.00.
19.9. ti          Päivä merellä. Travemünde tulo klo 21.30. Siirtyminen bussilla Neustadt Gleween,
missä yöpyminen
20.9. ke         Päivä Wittenbergissä, illallinen, yöpyminen hotellissa Teutschenthalissa.
21.9. to         Päivä Eislebenissä ja Mansfeldissä. Yöpyminen Teutschenthalissa.
22.9. pe        Päivä Teutschenthalissa, Wittenbergissä ja Wismarissa, missä myös illallinen ennen
paluuta laivalle Travemündeen
23.9. la          Päivä merellä
24.9. su        Tulo Helsinkiin, Vuosaaren satamaan klo 9.30                                 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.
Tämä matka ei sovellu liikuntaesteisille.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
B-luokka, sisähytti 10 m² 1 095 1 325
A-luokka, erilliset vuoteet 1 235 1 505
A-luokka, ulkohytti, parivuode 16 m² 1 305 1 615

Tutustu Star-luokan aluksiin>>

kooste_star-luokka

Hintaan sisältyy

  • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa
  • Puolihoitoruokailut (aamiaiset ja illalliset) sekä ruokajuomat kahtena iltana
  • Hotelliyöpymiset linnahotelleissa Neustadt Glewessä ja Teutschenthalissa
  • Kaikki matkaohjelman mukaiset kiertoajelut, linja-autokuljetukset sekä muut ohjelmat ja ruokailut Saksassa
  • Kristina-matkanjohtajan ohjelmat ja palvelut matkan aikana

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

  • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
  • Tämä matka ei sovellu liikuntaesteisille. Risteilyllä on laivamatkojen lisäksi paljon ajoa bussilla. Lisäksi retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
  • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Matka- / retkiohjelma

Maanantai 18.9.

Lähtö Helsingistä (Vuosaari) klo 17.00. Illallinen ja iltaohjelmaa.

Tiistai 19.9.

Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivan tapaan. Kristina-matkanjohtajan tieto- ja viihdeohjelmaa päivän aikana. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30, jonka jälkeen matka linja-autolla Neustadt Gleween (n. 2 h), majoittuminen Mercure Hotel Schloss Neustadt Gleween .

Keskiviikko 20.9.

Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Lutherstad Wittenbergiä. Lounas Wittenbergissä. Opastettu kävelykierros Lutherin jalanjäljillä, jonka aikana vierailut Luostarikirkossa, paikassa missä Luther naulasi 95 teesiään sekä Lutherin talossa. Illallinen ”Martin Lutherin suosittelun mukaan”. Majoittuminen ja yöpyminen Hotel Schloss Teutschenthal.

Torstai 21.9.

Hotelliaamiainen, jonka jälkeen lähdetään kohti Lutherstad Eislebeniä. Opastettu kävelykierros, joka vie Lutherin synnyinkotiin, kuolinkotiin, muistomerkille sekä kastekappeliin. Lounas Eislebenissä. Siirtyminen Mansfeldiin Lutherin lapsuus- ja nuoruusajan kaupunkiin. Opastettu kierros Mansfeldin linnan ulkoalueella sekä Lutherin vanhempien talossa. Illallinen paikallisessa ravintolassa. Kuljetus takaisin Hotel Schloss Teutschenthaliin, missä yöpyminen.

Perjantai 22.9.

Aamiainen hotellissa. Vapaa-aikaa nauttia vaikkapa linnahotellin kauniista puutarhasta. Siirtyminen Wittenbergiin, missä vierailu Philipp Melanchthonin talossa. Lounas Wittenbergissä. Linja-automatka Wismariin Itämeren rannalle. Illallinen Wismarissa ennen paluuta Travemündeen, missä laiva odottaa.

Lauantai 23.9.

Laiva lähtee klo 3.00. Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivalla. Tieto- ja viihdeohjelmaa päivän mittaan. Illallisen jälkeen Kristina-matkanjohtajan järjestämää ohjelmaa.

Sunnuntai 24.9.

Aamiainen laivalla. Tulo Helsinkiin (Vuosaari) klo 9.30. (Maihinnousu n. 45 min saapumisajan jälkeen).

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X