1.4.2017 Jokiristeily 1 vko alk. 2 295 € Elben risteily Potsdamista Prahaan, m/s Frederic Chopin – OMA LAIVA. Vain 1 hytti vapaana!

Print the page

Jos olet kiinnostunut lähtemään tälle risteilylle mukaan, ole yhteydessä myyntitoimistoomme. 

Potsdam – Wusterwitz – Magdeburg – Wittenberg – Meissen – Dresden – Pirna – Usti – Litomerice – Melnik – Praha Troja – Praha

alku_elb6_pieni

Koe pittoreski Elben laakso ja sen kauniit rantakaupungit, jotka ovat täynnä tuhatvuotista historiaa. Ihaile luonnon kauneutta, kirkontornien ja linnojen siluetteja sekä veden yli kaartuvia kivisiltoja samalla, kun mutkittelet Saksan halki Tšekkiin. Keväinen risteily alkaa upeiden barokkipalatsien ja puistojen Potsdamista. Saksan vanhimpiin kaupunkeihin lukeutuvassa Magdeburgissa huomiosta kilpailee komea tuomiokirkkovanhus ja muuan kujeilevan kiehtova kerrostalo. Uskonpuhdistuksen kehdossa, Wittenbergissä, voit astella Martti Lutherin jalanjäljissä – näet miehen kotitalon ja kuuluisan linnankirkon. Eurooppalaisen posliinin syntykodissa Meissenissä on aika ihailla koristeellista, käsintehtyä posliinitaidetta sekä kauniin vanhankaupungin rakennuksia. Barokkiarkkitehtuurin komistama, vehreä Dresden vetoaa monilla taidemuseoillaan ja -gallerioillaan. Sieltä voit lähteä myös retkelle hätkähdyttävän hienoon luontomaisemaan, erikoisten kalliopilareiden ja -muodostelmien metsään. Viimein saavut matkan päähän, Prahan satukaupunkiin. Näe komea muinaislinna ja Kaarlensilta, ja lähde kävelylle vanhojen kujien tunnelmaan.

 Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Risteilyn parhaat elämykset:

 1. Ihaile Potsdamin barokkipalatseja ja niiden puistoja, jotka lukeutuvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Lisää hienoa katseltavaa löydät hollantilaisten ja venäläisten korttelien rakennuksista.
 2. Perehdy posliinin valmistukseen Meissenissa. Innostu huikean koreilevista ja yksityiskohtaisista, käsintehdyistä koriste-esineistä ja -astioista.
 3. Istahda Prahan nähtävyyskierroksen jälkeen perinteiseen oluttupaan.

Kristina Cruises koko laiva_logoTällä risteilyllä
koko laiva vain Kristina Cruises
–risteilyvieraiden käytössä!

KC-matkanjohtajat

Pekka Virtanen

Pekka Virtanen

Ralf Löfström

Ralf Löfström

Minna Saarinen

Minna Saarinen

 

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh              1hh
1. kansi 2 295 2 745
1. kansi, tilavampi hytti 2 545
2. kansi 2 545 2 595

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön (pl. 2. kansi, jossa hytissä yksi sänky)

Tällä risteilyllä 1 hengen hytit on loppuunmyyty.

Tutustu m/s Frederic Chopiniin

Frederic_Chopin kooste_pieni

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Frederic Chopin –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Berliini, Praha – Helsinki
 • Tulopäivän lounas Potsdamissa
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
 • Juomapaketti: viini, olut ja virvoitusjuomat lounaalla ja illallisella
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises -matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Potsdamin kaupunkikierros
 • Magdeburgin kaupunkikierros
 • Wittenbergin kävelykierros
 • Meissenin posliinitehdas
 • Dresdenin kaupunkikierros
 • Litomericen kävelykierros
 • Prahan kaupunkikierros

Lisämaksullinen retki:

 • Kalliovuorten maisemia – 56 € / hlö

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 1.4.
AY911 Helsinki 8.10 – Berliini 9.05

Paluulento 8.4.
AY716 Praha 11.35 – Helsinki 14.40

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Elben risteily elb6 karttaLauantai 1.4. Helsinki – Potsdam – Wusterwitz

Lento Berliiniin ja kuljetus Potsdamiin. Kaupunki puistoineen ja barokkilinnoineen on Unescon maailmanperintökohde. Historiallisessa keskustassa kulkiessamme näemme kauniita kunnostettuja rakennuksia, viehättävän hollantilaiskorttelin, venäläisen korttelin Alexandrowkan sekä merkittävän Blienickerin sillan. Käyskentelemme Cecilienhofin palatsin puutarhassa ja vierailemme Fredrik Suuren rakennuttamassa mahtavassa kesäpalatsissa Sanssouchissa.  Nautittuamme lounaan paikallisessa ravintolassa siirrymme m/s Frederic Chopin-laivalle. Noin viiden aikaan laiva aloittaa risteilyn ja saapuu ennen puolta yötä Wusterwitzin satamaan.

Sunnuntai 2.4. Wusterwitz – Magdeburg

Aamulla laiva jatkaa risteilyä Elben jokilaakson ainutlaatuisissa maisemissa. Iltapäivällä saavutaan Magdeburgiin, joka aikanaan oli yksi Saksan kauneimmista kaupungeista. Toisen maailmansodan tuhojen jälkeen kaupunkia on rakennettu uudelleen, mutta jäljellä on vielä vanhojakin nähtävyyksiä kuten katedraali ja torin ympäristö ratsastajapatsaineen. Illalla suuntaamme kohti Wittenbergiä.

Maanantai 3.4. Wittenberg

Ennen puoltapäivää saavutaan Wittenbergiin, missä kävelykierroksella kuljemme Martti Lutherin ja hänen aikalaistensa jalanjäljissä. Vierailemme Lutherin kodissa ja kuljemme vanhankaupungin kujia tutustuen samalla historiallisiin kivipatsaisiin. Näemme linnakirkon, jonka oviin Luther naulasi teesinsä. Iltayhdeksältä laiva jatkaa matkaansa Elbellä.

Tiistai 4.4. Meissen – Dresden

Aamupäivä nautiskellaan jokivarren maisemista. Puoliltapäivin saavutaan posliinistaan kuuluisaan Meissenin pikkukaupunkiin. Vierailemme Euroopan ensimmäisessä ja mahdollisesti tärkeimmässä posliinitehtaassa. Näyttelyhallissa on maailman laajin kokoelma Meissen posliinia vuodesta 1710 aina nykypäivään asti. Poistumme tehtaalta kuljeskellen viehättävien renessanssitalojen reunustamia kapeita keskiaikaisia kujia. Iltakuudelta laiva jälleen jatkaa risteilyä. Dresdeniin saavutaan illalla. Laiva yön satamassa.

Keskiviikko 5.4. Dresden – Pirna

Dresden on yksi Euroopan vihreimmistä suurkaupungeista. Vuosisatojen saatossa se on kokenut sekä mahtavia että traagisia aikoja. 1700-luvun Euroopassa Dresden oli merkittävä politiikan, kulttuurin ja talouselämän keskus. Toisessa maailmansodassa kaupunki tuhoutui lähes täysin.  Bussikierroksen jälkeen kuljemme vanhassa keskustassa, näemme Zwingerin palatsin, Teatteriaukion ja ihailemme näkymää Brühlsche Terrasse´lla – “Euroopan parvekkeella“, jonka vallit ovat vanhin renessanssiajan rakennelma kaupungissa.

Lisämaksullinen retki: Kalliovuorten maisemia 56 eur

Unohtumaton retki! Ihailemme villiä, romanttista maisemaa rotkoineen ja omituisine kallioineen, pöytävuoria sekä vaikuttavaa Elben jokilaaksoa. Näemme kuuluisat Bastei-kalliot. Basteihorn on yksi Euroopan parhaimmista näköalapaikoista, jolta avautuvat näkymät ovat ikimuistoiset. Paluu laivaan Pirnassa.

Torstai 6.4. Usti – Litomerice – Melnik

Yöllä laiva saapuu Ustiin jatkaen risteilyä jälleen aikaisin aamulla. Litomericeen saavutaan kymmenen aikoihin. Litomerice on yksi Tsekin vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista. Keskusaukiota reunustavat useat renessanssiarkkitehtuuria edustavat talot, goottilainen kaupungintalo, kaupungin torni sekä kirkko. Merkittäviin rakennuksiin kuuluu myös mäellä sijaitseva Pyhän Tapanin katedraali. Kävelykierroksella voit aistia kultaisen kauden ja kuninkaiden aikakauden historiallista tunnelmaa. Iltapäivä risteillään Melnikiin. Laiva yön satamassa.

Perjantai 7.4. Melnik – Praha Troja – Praha

Aamulla laiva suuntaa kohti Praha Trojaa, missä lounaan jälkeen siirrytään busseihin ja lähdetään tutustumaan ”Kultaiseen kaupunkiin ” – Prahaan, joka on yksi vanhimmista ja suurimmista kaupungeista Keski-Euroopassa ja joka selvisi toisesta maailmansodasta melko vähin vahingoin. Kaupungin historiallinen keskusta valittiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1992. Kaupunkikierros alkaa linnavuorelta, missä sijaitsee komea Prahan linna. Kuljemme vanhan kaupungin sydämeen ylittäen kuuluisan Kaarlen sillan. Kaupunginaukiota hallitsee kaupungintalo ja sen astronominen kello, jonka 12 apostolia ilmestyvät, kun kello lyö tasatunteja. Kuljemme Prahan lumoavaa bulevardia Parizkaa ohi jugendtalojen ja juutalaiskorttelin matkallamme takaisin laivalle. Retken aikana laiva on siirtynyt Prahaan. Laiva yön satamassa.

Lauantai 8.4. Praha – Helsinki

Laivasta nousu, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X