Lähtö 3.4.2015 Pääsiäisristeily hurmaavalla Elbellä 1 vko, M/S Swiss Ruby – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Praha – Praha Troja – Horin – Litomerice & Königstein – Bad Schandau – Dresden – Meissen – Wittenberg  – Magdeburg – Rothensee – Potsdam – Berliini

Kevään suurinta juhlaa, pääsiäistä vietämme Elbejoen maisemissa risteillen Prahasta Berliiniin. Tsekin uljas pääkaupunki on komea avaus tälle risteilyviikolle. Sieltä matka jatkuu tutustuen niin jokivarren kaupunkeihin kuin hieman kauempana sijaitseviin mielenkiintoisiin kohteisiin. Tutuksi tulevat niin linnat, linnoitukset kuin kalliomaisemat. Löydämme Dresdenin suurkaupungin vehreyden, Meissenin posliinit ja Potsdamin barokkilinnat. Sokerina pohjalla Saksan toiseksi suurin kaupunki, maan pääkaupunki Berliini, jonka muurin kaatumisesta on ehtinyt kulua jo 25 vuotta. Tänään Berliini on yksi Euroopan merkittävimmistä tiede- ja kulttuurikeskuksista ja vaikutusvaltainen poliittinen keskus, joka tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa kaikille kaupungissa vieraileville. Näin meillekin. Tervetuloa mukaan!

Tällä risteilyllä koko laiva vain Kristina Cruises -risteilyvieraiden käytössä!

 

 

Matka-/retkiohjelma

Perjantai 3.4. HELSINKI – PRAHA

Lento Prahaan, joka on yksi Euroopan kiehtovimmista kaupungeista. Sen ilmapiiri, ihmiset ja nähtävyydet tekevät vierailusta unohtumattoman elämyksen. Kävelykierros alkaa Linnavuorelta, missä näkymää hallitsevat entinen kuninkaanlinna – nykyinen presidentin virka-asunto, Pyhän Vituksen tuomiokirkko sekä useat palatsit. Ylitämme Vltavajoen Kaarlensiltaa pitkin ja saavumme historialliseen keskustaan. Vanhankaupungin aukion kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat raatihuone ja astrologinen kello. Jatkamme kulkua Vaclavin aukiolle, missä vapaa-aikaa. Lounas paikallisessa ravintolassa.  Kuljetus m/s Swiss Ruby-laivalle. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa, illallinen.

Lauantai 4.4. PRAHA – PRAHA TROJA – HORIN – LITOMERICE

Aamulla aikaisin laiva lähtee risteilylle. Aamiainen kaupungin näkymiä katsellen. Praha Trojassa siirrymme busseihin ja suuntaamme Melnikin kaupunkiin. Tutustumme Lobkowitzin linnaan ja omistajasuvun historiaan kulkiessamme museon gallerioissa. Retken päätteeksi maistelemme paikallisia viinejä. Tällä välin laiva on siirtynyt Horiniin. Paluu laivaan lounaalle. Risteily jatkuu kohti Litomericeä, minne saavumme illalla. Illallinen.

Sunnuntai 5.4. LITOMERICE – BAD SCHANDAU & KÖNIGSTEIN – DRESDEN

Varhain aamulla laiva jättää Litomericen. Aamiainen ja lounas nautitaan ohilipuvista maisemista nauttien. Lounaan jälkeen saavutaan Bad Schandau´hun. Teemme retken Königsteinin kaupunkiin, jonka linnoitus sijaitsee jylhällä pöytävuorella 361 m merenpinnan yläpuolella, minne siirrytään hissillä. Retki jatkuu Elben vastarannalle, omituisten kallioiden maisemiin. Teemme lyhyen kävelymatkan kallioille, mistä avautuvat henkeäsalpaavat maisemat. Paluu laivaan illalliselle ja laiva jatkaa risteillen Dresdeniin, jonne saavutaan ennen puoltayötä.

Maanantai 6.4. DRESDEN – MEISSEN

Dresden on yksi Euroopan vihreimmistä suurkaupungeista. Vuosisatojen saatossa se on kokenut sekä mahtavia että traagisia aikoja. 1700-luvun Euroopassa Dresden oli merkittävä politiikan, kulttuurin ja talouselämän keskus. Toisessa maailmansodassa kaupunki tuhoutui lähes täysin. Aamiainen. Bussikierroksen jälkeen kuljemme vanhassa keskustassa, näemme Zwingerin palatsin, Teatteriaukion ja maailman suurimman posliinitaideteoksen sekä ihailemme näkymää Brühlsche Terrasse´lla – “Euroopan parvekkeella“, jonka vallit ovat vanhin renessanssiajan rakennelma kaupungissa. Paluu laivaan. Lounaan aikana voi seurata jokivarren vaihtuvaa maisemaa. Posliinistaan kuuluisaan Meissenin pikkukaupunkiin saavutaan  myöhemmin iltapäivällä. Vierailu Euroopan ensimmäiseen ja mahdollisesti tärkeimpään posliinitehtaaseen. Näytöshallissa esitellään valmistustapoja ja tehtaan tuotantoa. Paluu laivaan. M/s Swiss Ruby lähtee kohti Wittenbergiä. Illallinen.

Tiistai 7.4. WITTENBERG – MAGDEBURG

Aamuvarhain laiva saapuu Wittenbergiin. Aamiaisen jälkeen kuljetus keskustaan. Kävelykierroksella näemme Martti Lutherin talon, kuljemme hänen jalanjälkiään läpi kauniin vanhankaupungin linnan kirkolle, jonka oveen hän kiinnitti teesinsä ja missä sijaitsee hänen hautansa. Paluu bussilla. Puolenpäivän aikaan risteily jatkuu. Lounas ja illallinen nautitaan laivalla. Iltakymmenen maissa saavutaan Magdeburgiin.

Keskiviikko 8.4. MAGDEBURG – ROTHENSEE

Aamiainen. Retki Magdeburgiin, joka aikanaan oli yksi Saksan kauneimmista kaupungeista. Toisen maailmansodan tuhojen jälkeen kaupunkia on rakennettu uudelleen, mutta jäljellä on vielä vanhojakin nähtävyyksiä kuten katedraali ja torin ympäristö ratsastajapatsaineen. Retken aikana laiva on siirtynyt Rothenseehen. Paluu laivaan ja risteily jatkuu. Lounas ja illallinen laivalla.

Torstai 9.4. POTSDAM – BERLIINI

Laiva on yöllä saapunut Potsdamiin, jonne aamiaisen jälkeen teemme retken. Kaupunki puistoineen ja barokkilinnoineen on Unescon maailmanperintökohde. Näemme historiallisen keskustan, katedraalin ja kaupungintalon, vuosina 1826-27 rakennetun venäläisen korttelin Alexandrowkan ja 1700-luvulta olevan Hollantilaisen korttelin. Cecilienhofin linnassa pidettiin vuonna 1945 konferenssi, jossa määriteltiin Saksan sodan jälkeiset rajat. Sanssoucin palatsin näkeminen (ulkopuolelta) täydentää päivän.  Paluu laivaan lounaalle. Iltapäivä risteillään kohti Berliiniä. Risteilyn päätösillallinen.

Perjantai 10.4 BERLIINI – HELSINKI

Aamiaisen jälkeen laivastanousu. Suuntaamme kaupunkikierrokselle, jonka aikana tutuiksi tulevat Kurfürstendamm, Keisari Vilhelmin muistokirkko, Brandenburgin portti, Potsdamer Platz ja Aleksanderplatz. Retken jälkeen voit omatoimisesti nauttia eloisan kaupungin kulinaarisesta sekä kultturitarjonnasta ja ostosmahdollisuuksista. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

 

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö                      

                      2hh               1hh
1. kansi        
2.225 €          3.025 €
2. kansi         2.375 €          3.175 €         

Tutustu m/s Swiss Rubyyn >>

Hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Risteily m/s Swiss Ruby -laivalla kahden hengen hytissä
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset)
 • Lounas Prahassa
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

3.4. Menolento                  AY715  Helsinki 9.35 – Praha 10.50

10.4. Paluulento                AY918 Berliini 1910 – Helsinki 22.00

Huom. lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X