Lähtö 8.8.2014 – Amsterdamista kanavia pitkin Berliiniin – Loppuunmyyty!

Print the page

Amsterdam – Utrecht – Wesel – Dorsten – Münster – Ladbergen – Minden – Hannover – Anderten – Wolfsburg – Rothensee – Brandenburg Beetzsee – Potsdam – Berliini

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Elokuisella uutuusristeilyllä kuljet läpi kanavien ja sulkujen Rhein-joelta Havel-joelle asti. Tutustu siltojen ja kanavien Amsterdamiin sekä UNESCON maailmanperintökohteisiin; Zollvereinin hiilikaivosmuseoon ja rakennuksiin sekä puistojen Potsdamiin. Hannoverin vilkas kulttuuri- ja kaupunkielämä tarjoaa kaikenlaista koettavaa ennen kuin uppoudut Volkswagenin historiaan Wolfsburgin autokaupungissa. Upeat maisemat järvineen ja historialliset keskustat siivittävät matkaasi koko viikon ajan. Risteilysi päättyy Saksan pääkaupunkiin Berliiniin.

TÄLLÄ RISTEILYLLÄ KOKO LAIVA VAIN KRISTINA CRUISES RISTEILYVIERAIDEN KÄYTÖSSÄ!

 

Matkaohjelma

Perjantai 8.8. HELSINKI – AMSTERDAM
Lento Helsinki – Amsterdam ja kuljetus keskustaan. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Kuljetus M/S Swiss Ruby –laivalle. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Vapaa-aikaa. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa ja illallinen.

Lauantai 9.8. AMSTERDAM – UTRECHT
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kiehtovaan Amsterdamiin, jossa on enemmän kanavia kuin Venetsiassa ja enemmän siltoja kuin Pariisissa. Bussikierroksella näemme Dam-aukion kuninkaallisine palatseineen, Kaupungintalon, oopperan ja Rijksmuseumin.  Paikallinen alus vie kanavaristeilylle lipuen pitkin suuria ja pieniä kanavia, matalien siltojen alta, Amsterdamin ”kultaisten aikojen” mahtavien toimistorakennusten ja vanhojen varastojen ohi. Kuljetus Utrechtiin, jonne laiva on siirtynyt. Loppupäivä risteillään kohti Weseliä, minne saavutaan puolen yön jälkeen. Lounas ja illallinen nautitaan laivalla.

Sunnuntai 10.8. WESEL – DORSTEN
Aamiainen. Bussimatka Recklinghausenin ja Bochumin kaupunkien ohi Ruhrin alueen sydämeen Zollvereinin hiilikaivosmuseoon. Aikanaan Euroopan suurimman hiilikaivoksen toiminta alkoi vuonna 1847 ja päättyi 140 vuotta myöhemmin. UNESCOn maailmanperintölistalle hyväksytyt rakennukset ovat arkkitehtonisesti merkittävät. Opastetun kierroksen jälkeen siirrytään Essenin Red Dot Museoon. Modernia tuotesuunnittelua esittelevään näyttelyyn on koottu yli 2000 tuotetta. Monen muun museon käytännöstä poiketen tämän museon näyttelyesineisiin saa koskea. Retken aikana M/S Swiss Ruby siirtyy Dorsteniin. Paluu laivaan lounaalle. Iltapäivän matkantekoa rytmittävät Dorstenin, Flaesheimin, Ahsenin ja Dattelnin sulut. Illallinen. Münsteriin saavutaan yöllä.

Maanantai 11.8. MÜNSTER – LADBERGEN
Aamiainen nautitaan laivalla. Lyhyen bussikuljetuksen jälkeen kuljemme Münsterin historiallisessa keskustassa. Kävelyreitin varrella näemme Prinzipalmarkt -ostoskadun kaarikäytävineen, 1300-luvulla rakennetun Lamberti-kirkon ja Erbdrostenhofin barokkipalatsin. St. Paulin katedraalissa on yksi Saksan suurimmista kelloista. Hieman vapaa-aikaa. Paluu laivaan Ladbergenissä, jonne laiva on siirtynyt. Lounas ja illallinen nautitaan laivalla. Risteily jatkuu, Mindeniin saavutaan yöllä.

Tiistai 12.8. MINDEN – HANNOVER – ANDERTEN
M/S Swiss Ruby jatkaa risteilyään aamulla Mindenistä. Aamiainen ja lounas laivalla. Hannover Nordiin saavutaan aikaisin iltapäivällä. Ala-Saksin osavaltion pääkaupungin Hannoverin historiaan, nykypäivään ja tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustumme kaupunkikierroksella. Entisten hallitsijoiden palatsi Leineschloss toimii edelleen hallintorakennuksena. Näemme 1300-luvulla rakennetut, punatiiliset vanhan raatihuoneen ja Marktkirchen, uuden raatihuoneen, oopperatalon, Wangenheimin palatsin sekä vastavuoroisesti modernia terästaidetta. Retken aikana laiva on siirtynyt Anderteniin. Paluu laivaan. Illallisen jälkeen laiva jatkaa risteilyä.

Keskiviikko 13.8. WOLFSBURG – ROTHENSEE
Wolfsburgiin saavutaan aikaisin aamulla. Aamiainen. Toukokuussa 1938 perustettiin Volkswagenin tehtaat Midland -kanavan pohjoispuolelle. Täällä alkoi VW Kuplan menestystarina. Kävelykierroksella Wolfsburgin autokaupungissa ja sen teemapaviljongeissa uppoudumme autojen kiehtovaan historiaan, muotoiluun ja brändeihin. Kuljemme takaisin laivalle. Lounas. Risteily jatkuu Mittelland-kanavaa pitkin. Rothensee´hen saavutaan illalla.

Torstai 14.8. ROTHENSEE –  BRANDENBURG BEETZSEE – POTSDAM
Aikaisin aamulla M/S Swiss Ruby jättää Rothenseen. Aamiainen. Risteilemme läpi Hohenwarthen, Zerbenin ja Wusterwitzin sulkujen. Lounaan jälkeen laiva saapuu Brandenburg Beetzsee´hen. UNESCON maailmanperintökohde, palatsien ja puistojen Potsdam, sijaitsee Haveljoen varrella. Maisemaa elävöittävät monet järvet. Kiertoajelu vie historialliseen keskustaan. Kuljemme Alte Markt -torille, missä sijaitsevat Potsdamin katedraali ja kaupungintalo, venäläiseen Alexandrowka-kortteliin sekä hollantilaiseen kortteliin. Näemme myös kuuluisan Sanssoucin palatsin (ulkopuolelta).  Retken aikana laiva siirtyy Potsdamiin, missä paluu laivaan. Juhlaillallinen.

Perjantai 15.8. BERLIINI – HELSINKI
Aamuyöllä laiva jättää Potsdamin. Aamiaisen aikaan risteillään Spandaun sulkujen läpi. M/S Swiss Ruby kiinnittyy laituriin Berlin Tegelissä. Laivastanousu. Saksan pääkaupungin Berliinin vaiheikkaaseen historiaan ja monipuolisiin nähtävyyksiin tutustumme kaupunkikierroksella. Vapaa-aikaa, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Ryhmä 1,
8.8. Menolento AY841 Helsinki 08.10 – Amsterdam 09.45
15.8. Paluulento AY2918 Berliini 19.10 – Helsinki 22.00

Ryhmä 2
8.8. Menolento
AY841 Helsinki 08.10 – Amsterdam 09.45
15.8. Paluulento
AB8310 Berliini 21.25 – Helsinki 00.20 (16.8.)

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

2. kansi 2hh 2 345 €  Täynnä!
1. kansi 2hh 2 195 €
1 hengen hyttilisä 895 €

Hintaan sisältyy

• lennot
• risteily m/s Swiss Ruby -laivalla kahden hengen hytissä
• ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
• matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
• kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
• lentokenttäverot ja satamamaksut
• Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

M/s Swiss Ruby

Swiss Ruby• 44 hyttiä, joissa parivuoteet. Suihku ja wc, radio, TV, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja. Ranskalainen parveke 2. kannen hyteissä
• Panoraamalounge, ravintolasali, baari, laaja aurinkokansi
• Sähkö 220 V, ilmastointi
• Pituus 85 m, leveys 10,6 m
• Rakennettu 2002

Tutustu laivaan >>

 

Huomioithan

Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.

Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X