Lähtö 11.4.2014 – Hurmaava Elbe – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Berliini – Potsdam – Brandenburg Beetzsee – Burg Bei Magdeburg – Dessau – Wittenberg – Elster – Meissen – Dresden – Bad Schandau – Königstein – Litomerice – Horin – Praha Troja – Praha.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Tällä risteilyllä koko laiva vain Kristina Cruises -risteilyvieraiden käytössä!

 

Elbe kartta

Matkaohjelma

Perjantai 11.4. HELSINKI – BERLIINI – POTSDAM
Lento Berliiniin. Kaupunkikierroksella tutuiksi tulevat Kurfürstendamm, Keisari Vilhelmin muistokirkko, Brandenburgin portti, Potsdamer Platz ja Aleksanderplatz. Lounas ja vapaa-aikaa. Kuljetus m/s Swiss Rubylle ja risteily alkaa. Tervetulotilaisuus. Illallisen jälkeen saapuminen Potsdamiin.

Lauantai 12.4. POTSDAM – BRANDENBURG BEETZSEE – BURG BEI MAGDEBURG
Aamiaisen jälkeen retki Potsdamiin, joka puistoineen ja barokkilinnoineen on Unescon maailmanperintökohde. Näemme historiallisen keskustan, katedraalin ja kaupungintalon, vuosina 1826-27 rakennetun venäläisen korttelin Alexandrowkan ja 1700-luvulta olevan Hollantilaisen korttelin. Cecilienhofin linnassa pidettiin vuonna 1945 konferenssi, jossa määriteltiin Saksan sodan jälkeiset rajat. Sanssoucin palatsin näkeminen (ulkopuolelta) täydentää päivän. Paluu laivaan Brandenburg Beetzseessä. Lounas. Risteily Burg bei Magdeburgiin, jonne saavutaan illallisen jälkeen.

Sunnuntai 13.4. BURG BEI MAGDEBURG – DESSAU – WITTENBERG – ELSTER
Aamulla laiva suuntaa Elbejoelle. Aamiainen ja lounas nautitaan maisemia seuraten. Dessausta bussikuljetus Wittenbergiin. Näemme Martti Lutherin talon, kuljemme hänen jalanjälkiään läpi kauniin vanhankaupungin linnan kirkolle, jonka oveen hän kiinnitti teesinsä ja missä sijaitsee hänen hautansa. Laivaannousu ja matka jatkuu Elsteriin. Illallinen.

Maanantai 14.4. ELSTER – MEISSEN – DRESDEN
Aamiainen. Seuraamme aamupäivän jokivarren maisemia. Posliinistaan kuuluisaan Meissenin pikkukaupunkiin saavutaan lounaan jälkeen. Vierailu Euroopan ensimmäiseen ja mahdollisesti tärkeimpään posliinitehtaaseen. Näytöshallissa esitellään valmistustapoja ja tehtaan tuotantoa. Jatkamme bussilla linnakukkulalle, mistä kävelyretki historialliseen keskustaan. Kaupunkikuvaa hallitsevat 1400-luvulta oleva Albrechtsburgin linna, komea katedraali ja Piispan palatsi. Linnakukkulaa ympäröivät goottilaisen ja renessanssiajan talot. Paluu laivaan illalliselle. Risteily Dresdeniin.

Tiistai 15.4. DRESDEN – BAD SCHANDAU
Dresden on yksi Euroopan vihreimmistä suurkaupungeista. Vuosisatojen saatossa se on kokenut sekä mahtavia että traagisia aikoja. 1700-luvun Euroopassa Dresden oli merkittävä politiikan, kulttuurin ja talouselämän keskus ja toisessa maailmansodassa kaupunki tuhoutui lähes täysin. Aamiainen. Bussikierroksen jälkeen kuljemme vanhassa keskustassa, näemme Zwingerin palatsin, Teatteriaukion ja maailman suurimman posliinitaideteoksen sekä ihailemme näkymää Brühlsche Terrasse´lla – “Euroopan parvekkeella“, jonka vallit ovat vanhin renessanssiajan rakennelma kaupungissa. Paluu laivaan lounaalle, jonka jälkeen voi omatoimisesti palata kaupungille. Alkuillasta lähtö kohti Bad Schandauta, jonne saavutaan iltamyöhällä. Illallinen laivalla.

Keskiviikko 16.4. BAD SCHANDAU & KÖNIGSTEIN – LITOMERICE
Aamiainen. Retki vuoristokaupunki Königsteiniin. Kaupungin linnoitus sijaitsee 240 m Elben pinnasta ja sinne siirrytään hissillä. Retki jatkuu Elben vastarannalle, omituisten kallioiden maisemiin. Teemme lyhyen kävelymatkan kallioille, mistä avautuvat henkeäsalpaavat maisemat. Lounas laivalla ja risteily jatkuu kalliovuorimaisemia ihaillen. Illallisen jälkeen tulo Litomericeen.

Torstai 17.4. LITOMERICE – HORIN – PRAHA TROJA – PRAHA
Aamiainen ja lounas. Horinista retkibussimme vievät Prahaan, joka on yksi Euroopan kiehtovimmista kaupungeista. Kävelykierros alkaa Linnavuorelta, missä näkymää hallitsevat entinen kuninkaanlinna – nykyinen presidentin virka-asunto, Pyhän Vituksen tuomiokirkko sekä useat palatsit. Ylitämme Vltavajoen Kaarlensiltaa pitkin ja saavumme historialliseen keskustaan. Vanhankaupungin aukion kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat raatihuone ja astrologinen kello. Jatkamme kulkua Vaclavin aukiolle, missä vapaa-aikaa. Paluu laivalle Praha Trojassa. Illallisen aikana ihailemme iltavalaistua kaupunkia. Kiinnittyminen laituriin Prahassa puoli yhdentoista tienoilla.

Perjantai 18.4. PRAHA – HELSINKI
Aamiaisen jälkeen laivastanousu, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

11.4. Menolento AY911 Helsinki 08.10 – Berliini 09.05
18.4. Paluulento AY716 Praha 11.35 – Helsinki 14.40

Huom. lentoajat ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

1. kansi 2hh 2 195 €
2. kansi 2hh 2 345 €
1 hengen hyttilisä 895 €

Hintaan sisältyy

• lennot
• risteily m/s Swiss Ruby -laivalla kahden hengen hytissä
• ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset)
• lounas Berliinissä
• matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
• kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
• lentokenttäverot ja satamamaksut
• Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

M/s Swiss Ruby

Swiss Ruby• 44 hyttiä, joissa parivuoteet. Suihku ja wc, radio, TV, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja. Ranskalainen parveke 2. kannen hyteissä
• Panoraamalounge, ravintolasali, baari, laaja aurinkokansi
• Sähkö 220 V, ilmastointi
• Pituus 85 m, leveys 10,6 m
• Rakennettu 2002

Tutustu laivaan >>

Huomioithan

Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.

Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X